I don't care if Monday's blue

Jag hade inte så svårt för att vakna idag när larmet gick igång. Jag behövde bara snooza två gånger vilket var längesedan sist. Jag och Medina jobbade faktiskt på vårat projekt idag och på sociologin pratade vi om hur tjejer och killar fungerar. På engelskan gjorde jag klart min uppsats och på algebran hade vi prov. På lunchen hände det inget speciellt roligt, sorgligt nog, och på fysiken var det skrikigare än vanligt. Ja, det var min dag och nu vet ni!


Dessa Amerikaner

Jag har vant mig vid att de skriver datum helt krångligt, att de inte har hästhagar utan låter hästarna gå runt i trädgården, att majoriteten faktiskt inte har en aning om hur världen ser ut eller fungerar, deras konstiga jeans och att klockan aldrig blir mer än 12.
Men jag blir fortfarande lika förvirrad och förvånad när de är så där .. snälla. Inte för att svenskar är elaka men det är liksom så annorlunda hur de reagerar på olika saker. Jag ser exempel på det hela tiden och undrar hur jag ska reagera men jag lyckas aldrig gissa rätt.
Det var andra gången det hände idag så jag var lite mer beredd än första gången, men jag och 2 eller 3 andra tjejer stod vid speglarna i badrummet i skolan och det rusar in en gravid tjej på toan och spyr.. jag vet inte hur länge, men tjejerna (och jag) stod liksom bara kvar vid speglarna som om ingenting konstigt hade hänt, men alla börjar rota i sina väskor. När den gravida tjejen går ut från toan och fram till speglarna så erbjuder alla de andra tjejerna henne tuggummi (de som har). Och det är inget konstigt, ingen fråga, utan de bara håller fram tuggummit och hon tackar och tar emot. Tjej-teamwork antar jag. Men det får mig att tänka..

Hej igen söndag

Väldigt vad roliga rubriker man kan hitta på då. Jag borde verkligen städa men jag tror inte att jag orkar. Jag funderar på att dra ut och ta lite bilder också men det börjar bli dåligt ljus ute så jag får väl skynda mig i så fall. Jag kanske bara rent av sätter mig i soffan och äter chokladpudding och tittar på Disneychannel. Nu när jag ändå bara har (exakt) två veckor kvar som "barn".

Shirtstore.se


Hej söndag

Igår var en intressnt dag. Inte speciellt. Jag vaknade tidigt men gick och la mig igen i brist på ork att gå upp. Jag satt vid datorn en stund och sedan somnade jag igen. Jag vaknade vid halv 5 och gick och åt en två bitar pizza från i fredags. Sedan låg jag i soffan tills klockan blev 6 och då åkte vi till kyrkan och när vi kom hem så kollade jag på film (Pay it forward) och sedan kunde jag inte sova, mest på grund av att jag hade sovit hela dagen.

Men här sitter jag nu och mitt hår är fortfarande blött för jag tog en dusch vid halv 2 inatt. Japp. Nu vill jag ha Starbucks.


Eller så åker man bil med John Wayne

Jag pratade med Megan och vi kom fram till att vi freaking saknade varandra eftersom att vi inte setts på flera helger (eller det kanske bara har varit en, men vi brukar ses minst 2-3 gånger i veckan). Så Mr Tom, Megans pappa, bjöd med mig, Emily och Alex (Emilys kompis) till att gå på bio med honom, Megan och lillebror Cole.
Jag, Emily och Alex satt ändå bara och tittade på ett maraton med det otroligt sorgliga och väldigt.. jag vet inte olämpliga? Men ändå underhållande Tv programmet Toddlers & Tiaras, så vi tackade ja och de kom hit vid 6-7 tiden. Vi åt pizza och sedan åkte vi allihop till The Dollar Movie Theatre, där man kan gå på bio för en dollar. Vi bestämde oss för att gå på Megamind för ingen av oss hade sett den än så vi köpte våra biljetter och hällde smör på popcornen och tog med oss gratis salt i fickorna.

Och alltså den här biosalongen. För det första så hade de inget fungerande ljudsystem, det var typ 20 watt som strömmade ut och det var inget bio-ljud utan det var som att ha TVn på på låg nivå hemma när damsugaren var igång i bakgrunden liksom. Sedan så var stolarna allmänt hårda och den delen som man sitter på lutade neråt så man halkade av lite då och då under filmen. När Emily gick på toa under filmen så kom en dam in (45 minuter in i filmen) och flyttade hennes grejer till en annan stol och satte sig där. Det var skrikande barn och det hände saker som jag inte tror jag ville veta skulle hända.. ja.. haha, det var, utan tvekan, den skruttigaste biosalongen vi någonsin varit på, allihop. Och vi garvade ett tag efteråt åt allt som bara var allmänt fel.
Men filmen var riktigt bra och rolig så vi gick ut med några positiva kommentarer också. Men som Mr Tom sa, så måste man väl uppleva lite läskiga och konstiga saker ibland också. Och på tal om Mr Tom så är han nog en utav de roligaste människorna här borta, speciellt när han gör sin imitation av John Wayne, vilket han gjorde hela vägen hem.

Det var en mycket intressant, men kul, kväll må jag säga.
Nu ska jag sova, och sova länge, godnatt!

Inte för att skryta eller så

Mitt hår står åt alla håll idag men det är i alla fall 23 grader och sol. Najs!


Och skuggan över mina ben... haha det ser rätt läskigt ut.

Trevligt å träffas?

Random tjej i korridoren: Hello!
Jag: Eh.. hey!
Tjejen: How are you?
Jag: I'm good, and you?
Tjejen: I'm awesome.
Jag: That's great.
Tjejen: I Love fridays!!
Jag: .. me too.
Tjejen: You know one thing that I hate about fridays?
Jag: No.. what?
Tjejen: It's one day closer to monday.
Jag: ..That's very true.
Tjejen: So that's why I like Tuesdays better cause it's 6 days til Monday.
Jag: .... That's.... smart.
Tjejen: Nice to meet you! Bye!
Jag: Eh okej, bye...

Idag har jag lärt mig två saker.

Fler människor röstar i American Idol än vad de gör i valet av president i USA & Pomfritten i "The Mexican Line" kostar $0.50 och lika mycket av samma sorts pomfritt i "The Hamburger Line" kostar $1.75 i skolans cafeteria.

Man lär ju sig något nytt varje dag.

Jag har inga starka armar att bära dig på

I måndags fick jag och Medina vårat projekt som vi skulle göra och vara klara med på fredag nästa vecka. Vi sa lite på skoj i måndags att vi skulle sitta där på torsdagen och inte ha gjort någonting alls. Ja.. än så länge så verkar det som om det inte blir ett skämt av det utan verklighet. Det är lite sorgligt hur lata vi är men vi har roligt i alla fall och vi vet att vi kan klara av att göra hela projektet på typ 2 dagar så vi har mycket tid kvar.
Istället för projektet så gjorde jag mitt Sociologiarbete och lämnade in det lektionen efter det, och det kändes bra. På engelskan lyckades jag göra klart allt jag skulle vara klar med och på Matten gjorde vi iprincip ingenting. På lunchen så bestämde vi oss för att kanske gå på Teatern ikväll, Jag, Jackie och Maya, i skolan eftersom att varken jag eller Maya har gått på någon av skolans teatrar. Teatern heter "Assassing" och handlar tydligen om presidenter eller något, men jag hörde att den ska vara rolig så det är väl bra.
Det roliga i matsalen var dock att Maya försökte läsa skylten och sa Ass... Ass .. Ass.. och en lärare kom upp till henne och började skälla på henne för att hon sa ass. Jackie förklarade att hon var från Tyskland och hade lite svårt för engelska, så Maya slapp gå till rektorn. Haha.
På fysiken fick Dr Capps lite attacker på de allra flesta i klassen och viseversa och jag gick än en gång ut från min 5th period med en svag huvudvärk. Som tur var så går den över under bussresan hem när jag får lyssna på musik (eller egentligen får man inte det, men alla gör det ändå). Och det är 17 grader ute just nu, ska gå upp till över 20 grader imorgon, men på lördag ska det regna. Japp, det var en trevlig väderprognos där med.

Nu ska jag äta flingor och kolla på TV. Hejdå.


Tråkig bild, men det är en bild i alla fall.

Jag saknar dig såhääääääääär mycket

Om du var en blomma, och jag var en ko
Så skulle jag äta upp dig, för du är så goOnsdag

Jag somnade på Journalistiken, tydligen så tungt att Medina kunde måla en sjöhäst på min hand utan att jag märkte det. Jag var verkligen slut. Jag vaknade till efter att jag åt min lunch på Sociologin, och på Engelskan pratade vi om hur svårt det är att förstå sig på tjejer för de säger i princip aldrig vad de egentligen menar. På Matten hade vi ett prov som jag är ganska säker på att jag klarade och sedan var det lunch. Jag hade ingen lunch för jag hade redan ätit upp den så jag köpte en burk med jordgubb&kiwi saft för min dollar jag hade och det blev min lunch. Sedan var det Fysik och kaos i datasalen när de jobbiga barnen slängde vattenflaskor och sköt gummiband och de mindre jobbiga barnen satt tysta och spelade spel på sina datorer. Jag lär mig så mycket fysik i den klassen....

Nu när jag har varit hemma ett tag, pratat med Marcus och läst mail, så ska jag duscha och äta något. Fast inte samtidigt. Jag borde verkligen skriva klart mitt Sociologi projekt också men ...  ... ....  ..... ....... okej jag hittade ingen bra anledning till att inte skriva det men ja, jag får väl göra det med sedan då.

Hejdå alla glada och ledsna.Det tog ett tag, men sedan fattade vi.

I bilen:

Emily: What does TGI Fridays stand for?
Kim: Thank God It's Friday.
Emily: Oooh.
Kim: It's just like "Sure happy it's Thursday".

På tal om att tänka

Idag vid lunchen så satt vi vid vårt bord och funderade på vilket bord vi satt vid. Okej, det lät väldigt kompicerat men jag ska förklara det lite bättre. Ni vet hur jag berättade om att borden är som i Mean Girls (Btw så kom Mean Girls 2 ut i fredags..) Men ja, att alla sitter vid "sina sorts människor". Cheerleaders-borden och fotbollsmänniskorna, Asiaterna sitter vid några bord för sig själva, de svarta bildar sina bord, Mexicanarna bildar en hel del bord, de vita tjockisarna bildar ett bord och de som inte äter något alls sitter vid ett bord. Ja, ni fattar.
Så någon vid vårat bord bara frågade rakt ut vilket sorts bord vi satt vid och sedan kollade vi runt på varandra. Vi hade Jackie, som är från Mexico, Tiffany från Vietnam (Asiat alltså), Emma från Sverige, Leyla från Turkmenistan, Nicole, en ny tjej från Connecticut och hennes typ-kanske-jag-vet-inte pojkvän som jag inte vet vart han är ifrån eftersom att jag inte har pratat med honom, så han är antagligen Amerikan. Sedan har vi Ana som har rötter från mellanöstern men hennes föräldrar är födda i USA så vi räknade henne som Amerikansk. Vi har också en tjej från Japan så det gav oss två Asiater. Sedan sitter Maya vid vårat bord ibland också, en utbytesstudent från Tyskland. Så.. vi kom fram till att vi va ett rätt blandat bord av utlänningar ungefär. Sedan började Tiffany hälla Jackies yoghurt i Anas mjölk och Nicole lyckades smälla iväg en gaffel till ett bord längre bort.


Och där fick ni en lagom suddig bild på Leyla, Mig, Jackie, Tomten, Ana och Maya bara för det.

Måndagstankar

Det är inte så smart att äta Tomatsoppa när man kollar på Bones, det är inte heller särskillt igenomtänkt att spendera 10 extra minuter på morgonen med att platta luggen när det ösregnar ute.
Jag funderade en stund idag på bussen och kom sedan fram till att jag inte har sett en fiskmås under hela tiden jag har varit i Texas. Och det enda jag har sett av havet är från flygplanet när vi flög från Washingtin DC till New York. Det finns ingen Fanta Exotic i USA, vilket jag blir lite sur på eftersom att jag saknar det, och Oboy. Åh Oboy.
Sedan är ju frågan varför jag satte stor bokstav på tomatsoppa i den första meningen på det här inlägget, men jag orkar inte ändra det nu. Jag borde ladda min mobil för den har varit död sedan i torsdags, mjölk är rätt gott och yoghurt, yoghurt är jättegott. Det var rätt längesedan jag åt yoghurt, jag köpte det på Starbucks en gång, men förutom det så tror jag inte att jag har ätit det alls sedan jag kom hit. Inte fisk heller. Inte ens räkor.

Det var dagens tankar, hejdå.

Girl Scouts

Okej, så i torsdags kväll så fick jag reda på att jag skulle förlja med Grace och Emily och campa hela helgen. Nu när jag tänker efter så blev jag faktiskt lite tvingad men jag hade det trevligt i skogen ändå. Så efter skolan i fredags, vid 5 tror jag, så hämtade Miss Stephanie och Kendra oss i deras Edward-bil (hehe) och vi körde hur länge som helst. Jag somnade någongång efter en kvart i bilen för det sista jag kommer ihåg var Downtown Dallas. Klockan var över 9 när jag vaknade upp och vi var framme. Och jag har fortfarande inte riktigt koll på vart vi var någonstans, men vi åkte massa norr ut och var på gränsen till Oklahoma (om ni vet vart det ligger). Vi packade upp allting och blåste upp luftmadrassen som vi skulle sova på. Men såklart så sprängdes den när vi la oss på den för att testa den så vi fick sova på metallsängar med en übertunn madrass i våra sovsäckar. Det var nollgradigt om inte lägre än så, så jag vände sovsäcken och var helt täckt så att inte min näsa skulle bli så kall.
Jag vaknade upp lördag morgon och ingen var i tältet.. Jag gick ner till köket där alla tydligen samlades när de vaknade och vi gjorde pannkakor och åt frukost. Klockan var väl runt 8 eller 9 på morgonen och vid 11, när vi hade bytt om, städat och allt så gick vi och hjälpte småtjejerna att pyssla. Emily var på en basketmatch och kom inte tillbaka förrän vid 3 på eftermiddagen så jag och Grace pysslade lite till med några andra lite äldre tjejer och vuxna. Vi gjorde önskebåtar som man skrev en önskan på undersidan och sedan målade över den så att ingen kunde se. Smart som jag var så skrev jag min på svenska så att ingen förstod den ändå (mohahaha). Vi åt lunch och sedan gick vi en promenad och gjorde massa saker, skattjakt och allt var det var. Sedan när det blev lite mörkare så gick vi ner till sjön och tände ljus som vi satte på våra önskebåtar och så lät vi dem flyta iväg på sjön. Det var inte lika vackert och mysigt som det låter för det blåste så ljusen höll sig inte tända alls länge. Men sedan var det middag som gällde och efter det så gick vi till lägerelden där vi sjöng lite sånger och grillade marshmallows. Mmmm. Och det är inte mycket som är vackrare än stjärnhimlen när man är djupt inne i skogen, man kan ju nästan bara se stjärnor på himlen. Ja, det är riktigt fint. Efter det så gick vi och la oss och vaknade upp idag vid 9, städade massa överallt, åt frukost och gjorde en sista lek med alla småtjejerna, som btw gjorde min helg för småbarn som pratar engelska är så himla söta. Speciellt vissa som hade en grov Texas-accent. Haha. Ja, sedan åkte vi hem och här sitter jag nu. Varm och lagom trött.

FREDAG:


Packar in i bilen.


Wooaaahh.. det var vad vi sa när vi gick ut och såg himlen.


Skog. Allmänt suddig bild. Jag var trött.


Very nice Emily.


Emilys reaktion efter att hon testade att sätta sig på sängen.


Vi gick i skogen.


Träd.


Great.


Emma och hennes kompis.


Kendra gör sig redo för att sova.

LÖRDAG:


Soluppgång. (Grace tog bilden, jag var inte vaken)


Pysselsugna tjejer.


Pyssel.


Emma blev kladdig.


Emma gjorde en mask. Glitter överallt.


Träd.


Ett väldigt konstigt träd.Hotdog.


Emily gör en önskebåt och jag fick inte se vad hon önskade sig.


Och ni får inte se vad jag önskade mig. Hee hee.


En hink.


Emily och Kendra utforskar.


En gammal flaggstång.Happyface!


That's Oklahoma, right there.


Kendra, Emily och Emma vid sjön.


Min båt.


Vi hade lite tråkigt när vi väntade på maten.


Min kamera gillar inte att ta kort på stjärnor. Den fick inte ens med en fjärdedel av dem och de som faktiskt syns blev bara suddiga.


Efter att denna bilden togs så bstämde sig min kamera för att den inte hade nått batteri kvar heller. Så lägereldbilder blir det inga, men det var en fin (men kall!) kväll.

Och när vi kom hem idag så tog jag en dusch och efter det så funkade inte varmvattnet i hela huset på typ 2 timmar. För jag tror det funkar nu igen. Jag får ta och kolla.

Packar

Här ska jag spendera hela helgen... Så vi hörs på söndag eftermiddag eller något sånt.


Fredag imorgon i alla fall

Okej, så min plan för idag var att gå och lägga mig innan 10 så att jag skulle vara utvilad och så att min jobbiga morgon-huvudvärk skulle försvinna. Eh.. ja, klockan kvart över 9 begav vi oss mot Walmart och vi lyckades tydligen spendera 45 minuter där (dock så somnade jag nästan utanför provrummen). Så nu är klockan snart halv 11 och jag har inte duschat än. Sedan är ju frågan varför jag sitter här, jag har själv ingen aning. Som sagt har jag grym koll idag, godnatt!

Morfar

På tal om paketet, eller ja, jag pratade om det igår, men de skickade med ett tidningsutklipp i alla fall. Från den 28 December i Kungsbacka-posten.Jag hade ingen aning om detta och förstod först inte tidningsutklippet. Sedan hittade jag Morfar och det gjorde min dag lite. De lyckades ju stava fel på hans namn men min Morfar är lika fin ändå!

Bra jobbat

Jag hällde upp flingor och mjölk i en skål och satte mig i soffan. Då märkte jag att jag hade en gaffel i handen istället för en sked och jag gick tillbaka till köket för att byta ut den. Istället öppnade jag kylskåpet utan att tänka efter och såg att jag hade ställt in flingorna där också. Jag är på hugget idag alltså.

Paket!!

4 av de finaste tjejerna i världen skickade ett paket till mig. Nu är ni avundsjuka va? Det är aldrig försent för julklappar, tack knäppisar, jag saknar er!Johanna, Dagge, Olivia och Matilda hade skickat massa fina saker till mig och jag blev ju alldeles jättegladast när jag öppnade paketet. Jag fick Bearnaisesås (!!) som jag för ett par dagar sedan hade dikuterat med mamma att jag saknade, jag fick massa godis, ett jättefint armband och en bok, eller ett fotoalbum, som Matilda hade gjort med bilder från när vi var minipluttar (typ 1-2 år) tills nu.

Just nu sitter 3 tjejer i Österrike, en tjej i Sverige och en tjej i Texas. Haha, men vi tycker om varandra lika mycket ändå!

En annan rubrik (ha ha ha)

Nu ni! Idag är det onsdag (som jag även berättade imorse). Jag hade en riktig fajt imorse över klockan som verkligen bara gick fortare och fortare. Tillslut hörde jag den första bussen gå förbi och då brukar jag vara klar redan så jag flög ungefär upp från sängen och var klar på två minuter. Helt galet.
Jag hann med bussen i alla fall och på Journalistiken började vi med ett nytt projekt som jag inte var så peppad på så jag gjorde min matteläxa och satt vid datorn en stund. Sedan hade jag Sociologi och vi började med ett projekt även där (woho) och efter det så var det engelska och vi behövde inte göra alls mycket så jag sov mestadelen av den lektionen. Algebra, och jag var en enda som hade gjort matteläxan haha, och sedan var det lunch och Maya lånade ut 5 dollar till mig som hade glömt mina pengar (Ajja bajja). Och efter en helt okej dag så gick jag in i Fysik-klassrummet och bara ser alla störande barn i den klassen stå och skrika och .. skrika. Dr. Capps hade skrivit 3 kvarsittningar innan hans ens hade börjat lektionen och det blev några fler senare också. Och folk undrar hur jag har huvudvärk nästan varje dag när jag kommer ut från den lektionen..
Men nu ska jag inte sitta här mer, jag ska ta och äta Special K med jordgubbar och kolla på The Cake Boss med Emily. Godkväll!Stackars Danmark

Ashley C: Yeah, I heard she is from Denmark.
Ashley S: Oh Denmark! I love German accents!
Ashley C: Me too!
Emma: Wait.. what?
Ashley S: They speak German in Denmark right?
Emma: Ehm.. No Ashley, they speak Dannish.
Ashley S: Oh I thought everybody in Germany spoke German.
Emma: Denmark is not Germany..  It's a different country!
Ashley S & C: What?! Denmark is a country?!
*Emma dunkar huvudet i bordet*
Emma: Yes..
Ashley S: For real?
Emma: Yes!! 
Ashley S: Woow.. I didn't know that.

Godmorgon

Det är onsdag och jag tror att jag aldrig har gjort mig iordning på 2 minuter i hela mitt liv förut. Någon gång måste ju vara den första och nu måste jag verkligen rusa!


Fortune Cookie


Ja, det var ju skönt att höra! .. Eller läsa.

Jag kan se!

Spontanklippning i Graces badrum. Och nu kan jag se igen. Ja, om ni ville veta.


akdhfgosafhncfHSGH

Okej, jag ska inte skriva några namn eller något men jag vill verkligen bara skriva av mig lite för jag är ganska galet förbannad just nu.
Så vi hade långhelg som ni vet, jag kom tillbaka till skolan idag och hör rykten gå omkring innan jag ens har satt mig ner på bussen. Vad jag förstod då så hade en kille på skolan begått självmord på söndagen. Det visade sig sedan att det var sant och att jag faktiskt visste vem de pratade om. Usch, det fick mig bara att må illa och få tillbakablickar från januari förra året men jag sa till migsjälv att det inte fanns något att göra åt det nu så jag gick vidare med min dag.
Det som verkligen får mig att må illa och bli förbannad just nu är alla rykten som går runt överallt. Jag menar jag visste väl att det skulle börja gå runt rykten på en skola med över 3000 människor men att de sitter där och pratar högt om vad de tror hände och varför han gjorde det när hans syster sitter på andra sidan klassrummet eller när de frågar vad som hände till alla på Facebook, det är sånt som gör mig så sjukt arg. Bara låt folks privatliv vara och hitta något roligare att prata om.

Tack och hejdå.

70?

Tiffany: Guys, my mom told me this thing yesterday!
Jackie: What?
Tiffany: Girls are good at 70 things and I'm gonna name them all, okay?
Ana: Okay, I'll help you count!
Tiffany: Sandwiches..
*Ana håller upp ett finger*
Tiffany: And.. 69!
Jackie & Emma: ...Hhahahahahhahahah!
Tiffany: Hahahahahaha!
Emma: I can't believe your mom told you that!
Tiffany: She didn't, I just made it up.
Ana: HAHAHAHAHAH!
Tiffany & Jackie & Emma: ...
Ana: I just got it.. hahahahhaha!

Pannkaka

Det känns rätt pannkaka just nu, så jag passade på att äta en som Emily gjorde till mig imorse.

12.21

Godmorgon!

Och med denna fina låt säger jag godnatt

Timo Räisänen - Aldrig Långt Bort (Göteborg)

Och jag har aldrig fångat en enda dröm

Haha är klockan bara 10? Jag trodde att jag hade suttit uppe hur länge som helst. Det känns som om klockan är någonstans runt två på natten och jag vill sova men jag orkar inte. Då är det väl tur att klockan bara är 10, så kanske jag orkar sova vid två sedan. Eller jag vet inte. Jag är i alla fall ledig imorgon och har planerat att göra ingenting hela dagen. Nothing. Nada. Niente. Och det ska bli väldigt skönt och avslappnande. Jag kollade på Iron Man förut, om ni undrade eller så. Väldigt bra film i alla fall, ska kanske ta och se Iron Man 2 imorgon när jag ändå är igång. Varför inte liksom?

Nu ska jag sitta uppe och fördriva tiden för jag känner inte för att sova. Verkligen inte. Mmh. Godnatt.

You got it all, so hold on

Och fråga inte varför det är så grönt. Jag bara ville det.

Die potato

Starbucks, kyrkan, lunch.
Det var en väldigt kort sammanfattning av dagen än så länge men bättre det än inget. Nu ska jag ta och redigera lite film och lyssna på bra musik. Det regnar ute och jag ska nog inte göra så mycket mer idag. En bra söndag helt enkelt. Godmorgon.


I brist på bilder blev det en på mig för 17 år sedan eller något sånt.

Okej detta var min dag då:


Köpte Starbucks.


Kollade på Emilys basketmatch.


Emily hittade Smokey i en påse.


Vi lekte med ett par glasögon som vi hittade.


Big Mac till lunch.


Vi åkte till stället där vi skulle sortera skor som jag skrev, till föräldralösa barn, men det slutade med att vi hamnade i en annan del av välgörenhetsgrejen och vi fick sortera sjukhus-saker och hälsogrejer som skulle skickas till Kenya och Etiopien imorgon. Detta är en låda med gummiband som jag hittade.


Ah fast ne. Så sorterade jag inte ens skor.


Sedan var det Saturday Night Alive som gällde i kyrkan.


Sedan fick någon för sig att lära oss att dansa. I kyrkan. Bara sådär.


Sedan åkte vi till Spring Creek BBQ och åt massa middag.


Haha..


Massa middag.


Ja, och det var min dag. Nu ska jag sova för jag är jättetrött. Och för att jag gillar att sova helt enkelt. På tal om att sova så kom Megan fram till att "Om man sover mer så blir man längre" bara är en myt. Och att jag var beviset. Jag har så snälla vänner här borta.

Jag vill se!


Grattis Mathias 15 år!

Lillebroooor Ba ba ba
Bli inte som jag när du blir stor..

Nä men jag ska ta och skriva en riktig dikt till min riktigt fina lillebror. Som jag saknar något så fruktansvärt mycket och som fyller 15 idag den 15e. Men först ville jag bara skriva att min lillebrosha är en utav de bästa människorna som finns. Inte bara för att han har lärt sig (nästan) allt han kan från mig (hehe) utan för att han är sig själv och för att han alltid har något sätt att få mig att skratta. Jag vet att jag vi  har någon slags super-syskon-power som många inte har och vi kommer alltid att dela något speciellt, så nu ska jag skriva en dikt.

Mathias Grann
Kissa i en spann
(trean tappa byxorna så skitet rann) (internskämt.)
Sedan du var en liten grabb
Har du alltid hittat ett sätt att få fram ett flabb
Från både mig och de flesta andra
Och jag vet att du gillar att vandra
Sitta byxlös och spela TV-spel
Det är väl det som gör dig hel
Jag minns när vi var små
Och spalde Halo
Varje kväll var det bana fem
Ingenting annat gällde när vi kom hem
Samma visa varje dag
I somnas var vi i Prag
Det var varmt och vi satt på ett tak
Och jag minns att du köpte någon sak
Men jag minns inte vad
Jag gillar choklad
Haha du kommer väl ihåg i Branäs?
Akta kanten, jag kan se och tjofräs
Jag kommer aldrig att låta dig glömma det
Precis som du påminner mig om akta rutan ditt lilla klet
Jag saknar att bara prata med dig om allt och inget
Och jag saknar plinget
I dörren när någon öppnade den
Det är lite konstigt men
I vilket fall så tänker jag på dig
Och skickar en internet-kram från mig
Eller två eller tre eller fyra eller fem
Eller en varje dag tills jag kommer hem
Du är min enda bror
Men jag vet och inte tror
Att du är den bästa brodern som finns
Och vad jag minns
Så är du min lillebror
Även om du är stor
Jämfört med dig så äter jag som en ärta
Lillebror du finns alltid i mitt hjärta
Ät min stora bit tårta också, så att du får lite ont i magen
Massa grattis och kramar på födelsedagen!
Och jag vet att det inte ofta kommer ifrån mig
Men lillebror, jag älskar dig!This place about to blow

Okej, (varför börjar jag väldigt ofta mina inlägg med okej?) The Black Swan. Jag kan inte säga att det var en läskig film, mer läskigt verklig. Visst, vissa scener satt och jag Tracy och skrek och Jackie bara skrattade men det var en väldigt bra film. Du liksom kom ut och kände dig .. fri? Haha har ni någonsin känt så efter en film? Det kanske bara är jag. Men det tog en halvtimma eller något sånt innan vi verkligen förstod hur bra filmen var. Verkligen värd att se säger jag!
Fast jag hade inte velat vara tjejen framför oss som satt mellan sin mamma och pappa, för några delar av filmen var liksom.. awkward. Inte på det sättet ni tänker nu men ja, eller jag vet inte hur ni tänker men se filmen om du är lagom mogen och kan ta filmen seriöst, för då var den väldigt bra. Läste att den hade blivit nominerad för 12 Oscars eller Grammies eller vad det nu var. Och skådespelerskan gjorde ett riktigt bra jobb.
Nu börjar detta låta som en filmrecension men ja, filmen var bra. Punkt slut.

Efter filmen åkte vi till Whataburger och satt och åt i en halvtimma och pratade om människor. Dessa två tjejerna vet verkligen allt om alla, så det är rätt kul att sitta och höra vad de har att säga. Sedan pratade vi om College och att det var rätt orättvist att de går ut skolan om 5 månader och jag går ut om 2 år och 5 månader. Och jag är äldre än dem båda två haha.
Sedan tog vi Jeepen, satte igång musiken på högsta nivån och körde ett varv runt Fireweel (typ ett köpcentrum) innan vi tog Tracy hem och efter det så körde Jackie mig hem och nu sitter jag här och smakar Whataburger i munnen. Fresh.

Imorgon ska jag upp tidigt (8) och kolla på en utav Emilys basketmatcher, sedan ska jag hinna hem till 10 då jag ska skypa med min bror som fyller 15 år imorgon (idag för dig, grattis!) och sedan ska jag iväg och göra underverk. Haha nej men jag ska till Dallas någonstans på en till välgörenhetsgrej. Den här gången ska vi packa nya skor till föräldralösa barn runt om i världen. Jaaa, vi hörs väl efter det.


On my way to the movies

Jackie plockar upp mig i hennes coola röda gamla Jeep om några minuter. Tracy följer nog också med och Leyla om hon kunde. Bio nästa! Och en riktigt konstig och väldigt ...konstig film verkar det som om vi ska se. Lite läskig också kanske. Eller bara konstig.


Choklad botar inte allt

Men man kan ju försöka.


Burger King for dinner

Jag tänkte ta en bild på påsen som vi fick allting i men jag glömde av det. Vi lyckades också på något sätt köpa 2 dubbel-cheese burgare och kyckling-pommes för 5 dollar. Allt kostade alltså 5 dollar. I vanliga fall kostar en dubbel cheese burgare $4.29. Ett olöst mysterium. Men det var gott i alla fall och nu ska jag sova.


En jättecool bild på mig i bilen. Godnatt!

Är det fredag snart!?!

Och ja det är det ju faktiskt men hjäp vad sakta den här veckan går. Jag tror jag klagade på det igår också men jag har nog aldrig upplevt en långsammare vecka. Det är inte det att jag har tråkigt och att det inte händer något, jag vet inte ens vad det är och det är lite läskigt. Jag slår vad om att helgen kommer att gå snabbt ändå (även om det är 3 dagar eftersom att vi är lediga på måndag).

Idag kollade vi på Freedom Writers på Sociologin (bra film) och vi hade ett fysikprov på fysiken och det var ungefär det som var annorlunda med dagen. Eller vi brukar ha fysikprov varannan torsdag så det var väl inte så annorlunda men det var ovanligt svårt så vi kan kalla det annorlunda.

Jag ska helt ärligt ta en tupplur nu framför TVn för jag orkar inte. Hejdå.


Jag saknar min kisse!

-


Mjölk

Herre min skapare vad denna veckan går långsamt. Är det verkligen bara onsdag?
Vare sig det är onsdag eller inte så hände det inte mycket idag. Det roligaste var lunchen då jag skrattade så att jag inte kunde andas (vilket var ett bra tag sedan jag gjorde sist). Tiffany satt och klämde på en apelsin och vi pratade om jättekonstiga saker och misstolkade allt möjligt. Sedan bestämde vi oss för att gå på bio på fredag om vi kommer ihåg det (och ja vi har glömt av sånt innan).
Annars? Näe, jag måste klippa mig har jag kommit fram till och mjölk är rätt gott. Nu ska jag och Emily se på Disneychannel, hejdå.


Se dig för lillebror, här kommer lyckan

Hej Lillebror. Jag ville bara säga att ditt paket till din födelsedag på Lördag nog kommer att bli lite sent tyvärr, men jag hoppas att du får det nästa vecka i alla fall.

Och nu ska jag äta Special K och mjölk. Om jag hinner.
C ya!

Fail

Lisa: Emma! Come here, meet my friend!
Emma: Okay!
Lisa: This is Emma!
Emma: Yes, hi I'm Emma!
Hai: Hai.
Emma: Hi!
Hai: Emma!
Emma: What?
Hai: My name is Hai.
Emma: Ohh..

11/1/11

Hej och hå i stugan. Idag hände det inte så mycket mer än att Lisa gjorde min dag  genom att hon hade bakat brownies och gav en till mig på Sociologin. På engelskan träffade jag Lisbeth (som vanligt) och jag hade lyckats smitta henne med min förkylning. På fysiken råkade en tjej (i en labb) skjuta Dr Capps i magen med en liten metallboll och på bussen hem skrattade jag och Naa åt en tjock ko som sprang efter bussen. Jag träffade Haley också på vägen till bussen, så vi pratade lite, längesedan jag träffade henne så det var kul kul.

Ja, det var nog det ungefär. Haaaa deet braaa!

Saker som fortfarande gör mig förvirrad

1.) Man tackar för maten innan man äter istället för efter.

2.) Om någon bjuder på något är det otrevligt att inte ta emot det. Och det gäller allt från en kaka till en biobiljett.

3.) De smörar sina kanelbullar men inte sina smörgåsar. Hallå eller?

4.) För att göra ett tillägg på nummer 3 så vet de inte ens vad en smörkniv är. Jag var tvungen att förklara för dem vad det var när jag gav en till familjen här.

5.) Att de lär barnen att grisar säger "oink oink". Jag menar; det är ju inte ens nära hur grisar låter. Fast "nöff nöff" är väl inte det heller? Och att grodorna säger "rabbit", det är ju jättekonstigt även om det faktiskt låter som om de säger "rabbit" så betyder ju det kanin. Vad säger kaninen då? Alltså allt sånt här gör mig ganska förvirrad.

Måndag all over again

Jag sitter här och äter lite överblivna flingor som jag började äta för några timmar sedan. Dock utan mjölk eftersom att jag glömde att hälla i det innan jag gick in på mitt rum.
Ja, jag och Emily var tvugna att åka till skolan idag så det blev upp 5.30 och iväg med bussen. Såklart var Megan ledig från skolan (eftersom att hon går på Rockwall High School och jag antar att de är mer rädda för snö där). Men i alla fall så hände det inte mycket, halva skolan var nog borta ungefär eftersom att de helt enkelt hade bestämt sig för att inte komma till skolan tydligen. Så det var en tyst dag, mycket skönt, och jag förstod till och med vad min Fysiklärare snackade om för en gångs skull. Sa jag att jag hade alla A förresten? I'm a straight-A nerd now.

Och här är jag och Faith på bussen med lite hjälp av Fatface appen på min ipod. Haha, vi garvade i alla fall. Godnatt!Filmtajm med Emily


Chili, Bugels, Godis, Easy A och Vampires Suck.

Rowlett är vittOch det är så hilma roligt att se människorna i Texas försöka förstå sig på snö. De skrapar av sina bilar med händerna eller (som vi gjorde) med en bit av en papp-kartong. Det har inte börjat snöa i Dallas än men de har ändå stängt av i stort sätt alla flyg. Snön stannar inte på vägarna men jag och Emily kommer antagligen inte behöva gå till skolan imorgon ändå för att de stänger av skolorna om det bara är minsta lilla snövarning. Affärer stänger och folk får panik helt enkelt. Så ofta snöar det alltså här borta.

What the..?


Min dag i lite bilderSå praktiskt taget så var jag på en Baby-shower igen, Megan åt upp alla mintgodisar, vi åkte till Chilis med Mr Robert i våra hard-hats och jag har tagit min hostmedicin igen och nu ska jag sova. Godnatt allihopa, imorgon ska jag må bra för det har jag bestämt mig för. Berättade jag förresten att Lauren ska åka till en audition för Glee imorgon? Hur coolt som helst, och ni ska höra henne sjunga, alltså hon är grym!

Isn't it ironic?

Igår fnissade jag åt Emily och Grace när de satt och snuvade och såg helt döda ut. Haha, ni vet antagligen vart detta kommer att leda men ja, nu sitter jag här, har precis tagit hostmedicin för andra gången och det känns som om mitt huvud är fyllt av snor.

Himlen är oskyldigt .. rosa?


Fick ett sms från Emily att titta ut genom fönstret. Detta var det jag såg.

Helt normalt

Från Pappas blogg:

Samtal igår under fika med bullar och Mozartkulor:
Anna & Tony berättade om när de hade varit på Legoland med Emma & Mathias för tio år sedan.

- Vi satt utanför hotellrummet och frozzade med en hel kartong medans barnen låg och sov.
Morfar: - Mozartkulor är från Salzburg
Mormor: - Det finns speciella handrullade men de har annat blått omslagspapper.
Farfar: - Om mozartkulorna har hår på sig så kan de vara rullade i armhålan.

Hahaha. Jag saknar dig Farfar.

Everybody is running from something

Det är fredag! Vilket jag tycker känns skönt. Ni där hemma vet väl knappt vilken dag det är för att ni har lov men idag är det fredag som sagt om ni hade glömt av det.
Ja, vad hände idag egentligen? Jag vaknade klockan 4 imorse av att Smokey stod utanför dörren och skrek. Där stod han och skrek i en och en halv timma tills min väckning gick igång. Jag lyckades springa ut till bussen i tid och skolan efter det gick segt. Dagen kändes som 4 dagar men det var helt okej efter att jag somnade på mattelektionen och slumrade mig igenom fysiken. Sedan var jag helt plötsligt här och här har jag varit sen dess. Nu sitter jag och funderar på vad det var jag tänkte skriva för jag vet att det var nått. Åh det är så jobbigt när det händer.

Jaha. Ehm.. detta var ju ett roligt inlägg.

Jag hade hoppats på något, hoppats på något

Jag vet inte ens vad jag ska skriva om dagen, det hände inte direkt något ovanligt och jag har inte direkt någon lust just nu. Jag vet, jag är tråkig, men jag kanske skriver något sen om jag orkar.


Här är en bild på en $20 som överlevde tvättmaskinen häromdagen. Bara för att ni ska ha något roligt att titta på i alla fall.

Jag ska dra historien om Hamstern

Den är inte speciellt lång men ni undrar ju, vilket jag kan förstå.
Vi åkte den 22 december till New York, och den 23 december ringer hon som har hand om huset och säger att hamstern är borta och att hon verkligen har letat överallt men hittade den varken död eller levande. (Haha Rädda Joppe - död eller levande) Nej hamstern heter inte Joppe, det var bara jag som kom av mig.
Som sagt så var den då borta i nästan 2 veckor och när vi kom hem så trodde vi att vi antingen skulle känna någon äcklig lukt från den döda hamstern eller så skulle katterna ha ätit upp den. Vi antog att katterna hade ätit den och fortsatte vårat dagliga liv tills klockan 5 på morgonen nästa dag då jag hör prassel bland mina papper på golvet brevid mig. Det var kolsvart så jag tog ipoden och lös med den på golvet och såg något rusa in under min säng. Det tog mig några sekunder men sedan förstod jag att det måste ha varit hamstern. Jag gick och tände lampan men hittade den inte någonstans så jag gick och la mig igen och först vid halv 1 (när jag vaknade på eftermiddagen) så lyckades vi hitta den i min garderob där den tydigen har bott hela tiden eftersom att det är hamsterbajs överallt och den hade byggt en säng-liknande sak genom att göra sönder mina kläder och ta luddet som säng. Japp. Just my luck.


It takes two to wisper quietly

Hej hallå!
Min teori är att om man råkar (och verkligen råkar och inte bara "råkar") trycka på stäng av istället för snooze när larmet går på morgonen så brukar dagen fortsätta att vara ganska jobbig. Men den här dagen var varken jobbig eller rolig, den var mest .. normal. Vilket var mer än jag hade hoppats på så det betyder ju att det var en bra dag. ....Okej om jag har förvirrat någon nu så är du antagligen inte den enda i alla fall.
Vi målade lite bilder på Journalistiken och sedan pratade vi om massa saker på Sociologin som var rätt intressant. Engelskan var seg men jag, Lisbeth och ToQueyn fick tillett gaska intressant samtal om allt möjligt. När jag gick in till Algebran så vet jag inte vad som hände men jag blev jättetrött och såklart skulle vi ha ett oförberett prov. Som tur var så var det enkelt och jag sov restan av lektionen innan lunchen. Fysiken var lika högljudd som vanligt och jag lyckades utveckla en mindre huvudvärk som jag vill ska försvinna nu och på bussen hem så satt jag och skrattade åt Faith som gjorde min dag. Hon är inte alltid den skarpaste kniven i lådan men hon är så rolig den kvinnan, jag vet att ni skulle gillat henne.


En lite sne bild på Naa på bussen.


Godnatt!

Ah, det var typ det. Orka att jag antagligen kommer att gå upp tidigare än många av er där hemma imorgon. Och jag är 7 timmar efter i tidsskillnad. Jag är verkligen grymt peppad som ni hör.

Mitt intressanta liv just nu

Jag märkte igårkväll att hamstern som bott i min garderob i två veckor hade ätit upp en fjärdedel av en av mina tröjor och lyckats äta sig igenom ett par av mina jeans. Fint!
Och sedan vet jag inte riktigt vad som hände men Smokey sprutade (bokstavligt talat) lite bajs på Graces och Kims överkast till sängen och jag ska nu åka och hjälpa Kim att köpa ett nytt för att han kan inte göra det själv eftersom att han är färgblind.

Jusste! Och så lyckades jag nästan halka på ett bananskal nyss.

Vi var nog trötta idag

I korridoren klockan 7 på morgonen,
London: EMMAAAA!!!
Emma: LONDOOON!!
London: YOU LOVE MEATBALLS!

Engelskalektionen klockan 10 på morgonen,
Lisbeth: Emma, I've never seen you with your hair straight.
Emma: I've never seen you with your hair straight.
Lisbeth: Lets come to school one day with our hair staight!
Emma: Awesome, lets do it this week!
Lisbeth: Okay, not tomorrow, but wednesday!
Emma: Tomorrow is wednesday..
Lisbeth: Oh..

Lunchen,
Emma: What is that?
Tiffany: It's fries on a stick, I just made it, I'm bored.
Emma: Hahaha you are weird.
Tiffany: Hey! Maya, I made something for you!
Maya: It looks like trash...
Tiffany: YOU LOOK LIKE TRASH!
Maya: Aw, I love you too.

Fysiken klockan 2 på dagen,
Dr. Capps: So what's the answer .. Darius?
Darius: Fo!
Dr. Capps: What?
Darius: Fo!
Emma: He means four Dr Capps.
Darius: But that's not the way black people say it!
Emma: Hahaha.
Darius: Hahaha I love black people, they talk funny!
Emma: You are black..
Darius: Exactly!

Can you feel the excitement?

Jaha. Klockan är lite över 6, det är natt, totalt kolsvart ute och min buss går snart. Nu blir det stenhårt skolarbete tills slutet av Mars då vi har spring break. Jag får ta och sätta igång lite musik som får mig att vakna nu. Go Mustangs. Hejdå.
Skola imorgon

Och efter att ha hört från alla där hemma att ni börjar skolan allt från den 10e till den 13e så är jag ungefär såhär taggad att gå upp klockan 5.30 imorgon.Eller jag vet inte riktigt hur man ser otaggad ut men det var mitt mål med den bilden i alla fall. Så ni kan väl typ låtsas att jag ser grymt otaggad ut.
Min dag har inte varit speciellt vettig över huvud taget. Jag vaknade klockan 12, hittade en hamster i min garderob (levande) och åt frukost (cocopops) framför datorn och har suttit här och inte rört mig sen dess. Nu är klockan över 6 och jag tror jag ska göra något. Eller i alla fall röra på mig, jag börjar bli lite rastlös. (Och nej Olivia, jag har inte duschat än.. jag ska göra det så fort jag har skrivit klart he he he)
Eller jag har ju skrivit klart nu, så jag drar och duschar! Hejdå lilltå!

Mitt jullov - the movie.Med själva filmen jobbade jag inte så hårt men sedan när jag skulle lägga upp den så ville den funka för mig men det stod att den var blockad i 5 länder och såklart vad Sverige ett utav dem. Så efter sjätte gången jag la upp filmen så tror jag att den ska funka för er också, säg till annars. Jag var tvungen att ta bort några delar så den hackar till ibland, speciellt i sista låten för den ville vekligen inte bli tillåten i Sverige.
Videon är rätt lång men vi var ju där i nästan två veckor och jag filmade nästan varje dag, så det blev ju endel. Jaja, jag ska sluta skriva nu så, enjoy!

Den andra januari 2011

Ja, jag tänkte ta historian från början om min dag (det hade ju varit lite konstigt att ta allt baklänges). Väckarklockan gick igång klockan 6 och jag satte mig upp 20 minuter senare och bytte om och la mig ner igen innan vi skulle åka till flygplatsen. En mugg starbucks, lite yoghurt och 2 timmar senare eller något sånt satt vi på flygplanet som skulle åka iväg klockan 8.36. Men nepp, vi satt fast där tills klockan 10 då planet började rulla efter massa tekniska problem. Vi kom fram till Chicago lite sent men vi hann äta några bigmacs innan vi sprang på planet till Dallas som gick som plannerat och vi kom fram till allas vårt Dallas vid 3 lokal tid. Vi hämtade ut våra väskor men när vi skulle ta bilen hem så startade den såklart inte. Batteriet var stendött och det tog oss massa kablar, en annan snäll gubbes bil och en halvtimma för oss att få liv i den igen.
Vi kom hem vid .. jag vet inte ens? 5 eller något sånt och nu har vi ätit massa KFC (Kentucky fried chicken) och jag sitter här och väntar på att min film ska laddas upp på Youtube!Och jag vill bara tillägga att den här låten bara blir bättre och bättre faktiskt.

Om man väntar på nått GOTT!

Kom precis innanför dörren efter en galen dag med försenade plan och döda batterier i bilar. Hittade två paket på köksbordet och öppnade såklart dem direkt! Det första var från Mormor och Morfar som hade skickat kakor (!!) som de hade bakat till mig och fudge och massa annat julfint. Tack så jättemycket, jag saknar er med! (Jag har redan ätit alla havreflan utom ett, dom var jättegoda!) Det andra paketet var från familjen Hugosson som hade skickat choklad och en fin bok tillsammans med ett julkort. Tack så jättemycket ni med, ni är så fina! Sedan hade jag fått ett kort från farmor med, favoritfarmor, tack så mycket!Nu ska jag redigera en film som jag nog lägger upp här sedan, bra va?

Back to Texas

Sitter här i ett hotell i Albany och imorgon ska vi upp klockan 6. Bra att vi satt och pratade med Brian, Lois och Chris tills halv 12 på natten nu då ellerhur? Men vi pratade ju om viktiga saker som gamla minnen de hade när de var yngre och sköt nunnor med softair guns och hur jobbigt det är att cykla i sand. Vi hade också en stor diskussion om färgblindhet igen (eftersom att hälften av deras grymt stora familj är färgblinda).
Jaja, jag ville mest bara varna er att jag kanske inte uppdaterar imorgon eftersom att jag kommer att sitta på ett plan till Chicago och sedan ett plan till Dallas hela dagen.

Vi hörs när jag är tillbaka i Texas, se y'all!

Bra start på året

Man kan ju lyckas bryta av halva nageln och ta med sig huden under också. Blodigt..


Och nej, ni vill inte se det.

Hej 2011!

Gott nytt 2011 till er alla, hoppas ni har det jättefint och får ett underbart år! Glowsticks for the win!
2 0 1 0 B I L D R E G N

Här kommer ett väldigt ganska långt bildregn med bilder från mitt 2010. Enjoy.

Januari:


Februari:
Mars:


April:


Maj:


Juni:


Juli:


Augusti:


September:


Oktober:


November:December:

That's why!

Grace: I bet Emma's gonna fall asleep before 12 tonight since we woke her up at 8!
Emma: Yeah, I'm a noon person..
Emily: I figured it out! Emma, you're a vampire!
Emma: Yep, since I sleep during the day and stay awake at night, I guess so.
Lois: Are you one of those Twilight-vampires?
Emma: No, they never sleep!
Emily: Oh, That's why they have red eyes all the time...

Vi är efter(blivna)

Gott nytt år Sverige! Här är klockan 7 på kvällen och vi ska snart äta middag och se på Jeopardy.

Vi gick på bio, Jag, Emily, Grace och Lois. Gick och såg "The Fockers" och vi dog lite av skratt. Och titta vem jag och Emily träffade på bion, hahahahahaha. Vänta... hahahaha.