Valborg


Grönt och rött

Nu har jag varit lite duktig och fotat till mitt och Fridas expoprojekt. Mår lite bättre nu efter ännu en alvedon och massor av juice. Nu kollar jag på The Mentalist och äter lite.


Fyra/fem bilder från Stockholm


Hej

Är halvsjuk så mår inte så himla bra (you dont say). Men jag är hemma nu i alla fall och ska snart äta en pizza. Hoppas den på något magiskt sätt får mig att må bra.

Jag lägger upp lite bilder från Stockholm senare.


Framme i vår huvudstad

Jag och mamma har varit framme ett långt tag, vi rullade in på Centralstationen vid åtta-tiden och tog oss sedan till vårt hotell, checkade in och rusade sedan ut igen för att vår bio började klockan nio mycket längre bort.

Vi såg The Lucky One, och den var bra, lite klyschig kanske, men nämn en "tjejfilm" som inte är det... Nu ska vi strax sova och imorgon ska vi upp och ära hotellfrukost. Längtar lite redan. Älskar hotellfrukost.

God natt!



Och besvikelsen som uppstår när jag tog med mig fel objektiv till kameran. SUCK. Blir så arg. Så ni får nöja er med "tråkiga" 18-55 bilder dessa dagarna. (Jag kan alltså inte zooma)

I Sverige någonstans

image description

Ombord

Nu är vi på väg, och jag har bunkrat upp med en croissant, yoghurt med hallon, hallondryck, Chailatte och Veckorevyn!

 


God morgon världen

Hela den här veckan har varit konstig. Jag har inte alls haft koll på dagarna och helt plötsligt är det fredag. Jaha. Jag säger då inte nej, det är helt okej.

Dock har jag huvudvärk och har haft det lite på och av hela veckan känns det som. Vet inte riktigt vad det beror på men jag får väl bara hoppas att det går över.

Vid tre idag åker jag och Mamma till Stockholm över helgen, tror vi kommer hem vid tre på söndag så det blir väl exakt två dagar då. Det ska bli mysigt! Men klockan tre känns ganska långt bort just nu på en mediekommunikationslektion (långt ord) där alla klagar på att vi har för lite tid på oss att göra alla uppgifter istället för att hålla tyst och göra dem.

What to do, what to do? Jaja, ha det så trevligt, hej!


En bild säger mer än tusen ord



Update: Köpte en Nikon EM igår, visar den när den kommer hem på posten. En riktig skönhet.

Hallå brus

Nu ska jag dricka min äckliga alvedon (brustablett) och kolla på Valentine's day. Har faktiskt aldrig sett den innan. Får se om jag somnar, är riktigt seg just nu. God natt!

Borde inte, men vill väldigt gärna


Kung för en dag

Idag var det nationellt prov i Svenska B. Det gick nog bra, och jag fick sluta vid halv ett så Marcus var snäll och körde hem mig, bortskämd som jag är! Huehue.

Nu sitter jag och blöder lite näsblod, kollar på TV, äter lite gott och kollar i den nya H&M katalogen jag fick hem för ett tag sedan. Det borde jag dock inte göra, då det är den 25e idag och jag har fullt med pengar på kontot.

 

 


Dagens i-landsproblem

När mackorna är slut i caféet och man måste köpa en kexchoklad. Och ja. Måste.

 


It takes a fool to remain sane

Igår träffade jag Johanna och Olivia efter skolan, vi bakade supergoda muffins och kollade på film. Mys mys!


Stay positive


Måndag morgon

Det slutade med att Marcus hämtade mig vid halv 12 igår kväll och vi åkte hem till honom, åt lite chips och kollade på lite TV innan vi somnade. Mysigt var det i alla fall.

Idag är det måndag, jag är trött och har en rast som är två och en halv timma lång. Vill inte. Vill sova.


Grovt

Sitter framför TVn och slöar, det känns som om klockan är jättemycket men den är inte ens två. Segt. Idag har jag ätit fyra lingongrova (lingongrovor?) med kaviar, som är mycket underskattat enligt mig. Nu börjar jag dock bli godissugen så jag kanske hittar något annat att mumsa på snart.

Annars händer det väl inte så mycket just nu, jag och Marcus ska hitta på något lite senare tror jag, så det ska bli mysigt!

Här är en gammal bild från en väldigt bra dag.

 


Funky Kids


Åker strax

Nu ska jag snart bege mig mot Kungsbacka där Sara har en dansuppvisning såhär ganska jobbigt tidigt en söndagsmorgon. Danny ska vara med under uppvisningen också, alla småtjejer kommer att bli galna.


På en kvällspromenad i skogen


Lördagskväll

Jag, pappa, Sara och Pillan tog oss en promenad genom skogen förut. Det var mysigt och alldeles perfekt väder för att vara ute. jag fotade lite, kanske lägger upp bilder senare så håll utkik!

Nu ska jag spendera resten av min lördagskväll framför min dator hade jag tänkt. Möjligtvis flyttar jag till TVn lite senare men nu ska jag kolla på några avsnitt av Top Model 18, äta avocado och dricka päron & hallonjuice (som smakar jordgubbskräm) menan Långben the movie laddas ner. Hej så länge!


Hylla pågång


Min grymma pappa har börjat bygga på hyllan jag har ritat upp och vill ha i mitt rum.

Allmän information

Igårkväll var jag hemma hos Marcus, vi såg på Sherlock Holmes (den nyaste) och åt tacos. Vi åkte också till Maxi, som vi brukar göra på fredagar och köpte chips och dipp och en apelsinkrokant. Vi somnade ganska tidigt och gick upp idag för att jobba båda två.

Efter jobbet träffade jag Johanna en stund och bara tjatade några timmar, och nu har jag varit hemma ett tag. Gosar med min gris!

 

Nu ska jag fiffilura lite, jag kanske går ut och fotar lite innan det blir mörkt också. Vi får se.


Time to jobba


Regn

Det regnar och är väldigt kallt. Väldigt kallt. Och jag är alldeles trött denna fredag så jag längtar bara efter att skolan slutar och jag får åka hem till min älskling och mysa. Men först, expo!


Almost Fredag

Nu är det inte långt kvar till fredag och helg. Jag tycker ändå att den här veckan har gått hanska fort för att vara veckan efter ett lov. Jag och Marcus tröttnade på att plugga förut och satte oss och kollade på Simpsons och Family Guy istället tills han skulle åka hem.

Till middag gjorde jag fisksoppa (okej pappa gjorde själva soppan men jag hade i fisken och avokadon, som mamma hjälpte mig med). Men en fruktsallad lyckades jag göra själv i alla fall. Nu ska jag tända lite ljus och läsa en bok en stund tror jag. Det var längesedan jag läste en bok.


If I had all the money in the world

Varför kan jag inte bara vara rik och få köpa vad jag vill? Eller typ få min lön i förtid eller något. Inte den här gången tydligen. Och det är första gången på flera månader som en Nikon F dyker upp på Tradera. Men jaja. Soon, Nikon F, soon.





Om någon vann på lotto idag eller liknande så är det den översta jag helst vill ha. Tack!

Pluggtorsdag

Jag och Marcus har faktiskt pluggat på riktigt bra idag. Tro det eller ej. Visst spårar det ur ibland men det kan man ju inte riktigt hjälpa. Han har övertagit min säng och jag sitter vid skrivbordet. Det är nog tur det för jag hade bara somnat i sängen haha. Nu ska vi snart hitta någonting att äta (hoppas jag). Tjo flöjt!

Yes


Torsdag

Nu ska jag strax in på min andra lektion för dagen. Vill inte men måste ju. Jag är grymt sötsugen men har ingenting att mumsa på och lunchen är först klockan 12. Men what to do? Ikväll ska jag och Marcus plugga har vi sagt. Undrar hur bra det kommer gå.


Thilda är pigg och glad.

That's true love♥

När pojkvännen kommer och rövar bort en, och har köpt chips och juice. Då mår man! Mysigt!

 

 


Släng ner nyckeln min fina

Hallå där ute i regnet. Idag har har hittat en balklänning och köpte den, haha. Svårare än så blev det inte för min del. Den är lång och plommonfärgad, och jag vet inte hur jag ska förklara den mer än så, så ni får helt enkelt se den när det är bal. Vilket är den 30 maj, så det är en stund kvar.

Nu kommer nästa problem, att hitta skor. Jag funderar på att ha samma skor jag hade på nians bal men de är ganska höga vad jag minns (har inte använt dem sen dess). Det är ju inte superenkelt att hitta fina skor i storlek 35/36 heller. Sedan måste jag sy upp klänningen mycket också. Jag är ju inte direkt lång, haha, klänningen jag köpte såg ut som om den hade ett långt släp när jag hade på mig den. Yes.

Jaja. Det är problem vi tar senare.

 

 


Håret är huvudsaken

Jag tänkte lägga upp en före- och efterbild på mitt hår efter frisören men man ser ingen skillnad så det vore ju ganska konstigt. Det är i alla fall inte så slitet längre och hon som klippte mig gjorde en fläta genom min lugg och ner på sidan, bara för att hon ville träna på att göra just en sådan fläta, och jag hade lite tid över. Men den blev fin, så hon behöver nog inte träna mer.

Klipp klipp klipp


Vad hände?

Jag vet inte riktigt vad jag gör uppe nu med tanke på att jag börjar halv 11 på tisdagar. Jag vaknade vid åtta och kunde inte somna om så jag bestämde mig för att jag tar det som ett tecken att jag ska hinna äta frukost idag. Så det gjorde jag. Kokade ägg till och med. Det ni! Det händer inte ofta.


Morgon


Maybe I'm worth it after all

Nu har jag städat. På riktigt. Till och med dammat mina hyllor, vilket verkligen behövdes. Så nu ska jag gå ner och se om det finns något gott i kylskåpet, sedan tänkte jag kolla på TV tills jag somnar. Värt.

 

 


Jag "glömde" städa

Övervåningen ser fortfarande ut som kaos och jag har inte gjort någonting åt det. Ska börja nu. Efter att jag myst med min katt lite till. Jag har också ett paket att hämta på posten! Spännande! Det går jag och hämtar sen.


I-LANDSPROBLEM

(Lägger upp mitt tal jag höll idag i Nationella proven i Svenska B, mest i brist på något roligare att blogga om. Någon kanske orkar läsa det. Nu ska jag hem och städa.)

 

”Jag är trött”, ”Jag har tråkigt och det finns inget gott i kylskåpet idag”, ”Jag har för mycket kläder men ingenting att ha på mig”, ”Det finns ingen Coca Cola så jag måste dricka Pepsi”, ”Min internetuppkoppling tar flera sekunder att ladda”.

 

Känner ni igen er? Det borde ni göra för jag har allt hört er. Varje dag, varje vecka, varje år. Hela tiden är det något som inte stämmer eller som skulle kunna vara bättre. Hela Sverige och västvärlden är fylld av dessa så kallade i-landsproblem och det här är bara några få av alla de saker vi får stå ut med.

 

Jag var på stan för några dagar sedan. Det var inte för någon speciell anledning utan det var bara jag och mina kompisar som ville umgås och handla lite kläder tillsammans. Min Iphone 4S hade lite batteri så jag kunde inte kolla Instagram eller Twitter för mycket för då kanske den skulle dö. Min tröja som jag hade köpt på rean några dagar innan var lite för stor och mina converse var lite söndriga i kanten så jag skulle antagligen vara tvungen att köpa nya snart. Jobbigt.

 

Vi var på ett köpcenter och bestämde oss för att gå till övervåningen för att ta en fika. Vi gick mot rulltrappan och upptäckte till vår fasa att den inte rörde på sig, så vi var tvungna att gå upp för hela rulltrappan alldeles själva. Jobbigt.

 

När vi kom upp till kaféet på övervåningen så beställde jag en stor Chai latte. Kvinnan bakom disken sa att locken till de stora muggarna var slut så jag fick välja mellan en stor mugg utan lock eller två små muggar med lock. Jag suckade och valde att ta den stora muggen utan lock. Hur dumt skulle det inte se ut om jag gick runt med två små muggar? De hade höjt priset med en krona på alla varma drycker också. Och min Chai latte svalnade alldeles för fort för att jag inte hade något lock på min mugg. Sedan var jag så mätt efter en stor frukost den morgonen att jag inte orkade äta upp hela min kladdkaka med grädde som jag köpte. Jobbigt.

 

Balbiljetten kostar 650 kronor och en klänning kommer att kosta mig minst en tusenlapp så jag kommer inte att ha råd att fika lika mycket den här månaden. Jag tjänar 210 kronor i timman på helger där jag jobbar. Men det är så tråkigt. Och jag börjar klockan 10 så jag måste gå upp klockan 9 om jag ska ta bilen. Jobbigt. Och så kanske jag måste tanka också. Jobbigt.

 

 

Bilden ”Skavlans Ark” på sida 14 i häftet visar McDonald´s generationen, min generation, generationen då man fick en leksak i flingpaketet. Bilden visar en man och en kvinna som är ute och äter på restaurang när mannen frågar kyparen om det inte skulle följa med en leksak till maten. Har vi blivit så bortskämda att vi inte nöjer oss med bra utan måste ha bättre hela tiden? Har vi glömt av att uppskatta de små sakerna? Har vi börjat ta allt för givet?

 

Tänk dig att medan du sitter och funderar på om du ska orka ställa dig upp för att hämta fjärrkontrollen eller inte så är det någon annan någonstans i världen som funderar på om han eller hon någonsin kommer att kunna gå igen efter att ha fått sitt ben bortsprängt av en mina. Medan du blir förbannad över varför ingen kan komma på något bra att äta till middag så sitter någon annan någonstans i världen som inte har fått äta middag på flera dagar. Medan du sitter och klagar på att ditt kolsyrade vatten du fick gratis till lunchbuffén inte är kallt så är det någon annan någonstans i världen som får gå flera mil för att hämta vatten till sina familjer för att de ska överleva dagen.

 

Kanske det är dags att vi skärper oss? Riktigt ordentligt. Men vem av oss ska orka det när vi inte ens orkar släcka lampan efter oss på toaletten?

 

 

På sidan tre i häftet ser man en bild, den heter ”Trälar under penningen”, och den föreställer ett par människor, även barn, som får slita och jobba i smutsen tills de stupar. Jag tror att det är ungefär såhär vi ser oss själva när vi måste plocka ur diskmaskinen eller när larmet ringer klockan halv åtta på morgonen och vi måste gå till skolan. Eller när vi har haft flera veckor på oss att skriva ett tal och ändå sitter natten innan och skriver klart det.

 

Men det är ju inte så. Det är inte synd om oss. Och innan jag avslutar så vill jag bara be alla att rycka upp sig. Se de små sakerna som gör er glada istället för att fokusera på de små sakerna som gör er arga eller irriterade. Gläds åt att någon sa att du var fin idag, att det är sol ute och att du har hälsan i behåll. Och istället för att redan nu klaga över att det inte går någonting på TV ikväll eller att skolmaten är äcklig så kan ni väl längta efter att komma hem och se eran hund bli överlycklig att se er eller att din pappa har sparat den sista mjölken till dig för att han vet att du brukar dricka oboy när du kommer hem.

 

Så nästa gång du vill klaga, vad det än gäller, försök att tänka på någonting som har gjort dig glad idag istället. För världen går ju faktiskt inte under om ditt kaffe blir kallt eller om toapappret är slut.

 

Så sluta ta allt för givet. Bli glad när det faktiskt blir som du vill istället.


VM Lördag

Såg att det var väldigt många som hade besökt min blogg igår, antagligen för att titta på bilderna från VM. Satistiken hade åkt i taket typ haha. Så då fick jag lite dåligt samvete att ni inte fick se bilderna, och jag redigerade några ävenom jag egentligen inte hann. Bra va? För er i alla fall...


Sista lovdagen


Det här är jag idag ikväll så jag kanske inte hinner lägga upp VM bilder men jag ska försöka. Igår efter VM åkte jag hem till Marcus och vi sov där. Idag har vi inte gjort någonting i princip, vi har kollat på lite film, spelat lite spel och haft det bra. Det är dock nu ångesten kommer. Fyra timmar kvar till inlämning på två uppgifter. Ska försöka göra en i alla fall. Och skriva klart mitt tal var det ju också.

NU KÖR VI.

Göteborg

Hej hej, det blev lite sent igår. Så idag är jag trött. Jag har hängt i en lampaffär sedan 10 imorse här i Göteborg också. Marcus jobbar där, så ibland följer jag med och hjälper till lite.

Nu är jag i alla fall på en spårvagn på väg till Scandinavium och VM igen. Idag avgörs det! Så där kommer jag sitta de närmaste 6 timmarna ungefär. Hare bra så länge! (ni kan följa tävlingen på SVT play också!)


VM Fredag

Nu är halva VM över och Sverige ligger för närvarande på en andra och en åttonde plats. Jag har inte så mycket tid att redigera bilder eftersom att Marcus kommer och hämtar mig om en stund men jag tyckte att jag kunde lägga upp några. Tog sammarlagt 517 bilder så det tog en stund att välja ut dessa haha.


Scandinavium nästa

Nu har jag ätit sushi med Frida och är på min väg till Göteborg och VM igen. Spännande! Det regnar men jag orkar inte bry mig så mycket.


En liten uppdatering

Hej. Jag vill blogga av någon anledning men jag vet inte vad jag ska skriva. Jag har varit vaken i ett par timmar nu, har ätit frukt och kollat på MTV. Jag ska slöa ett par timmar till och sedan ska jag äta sushi med Frida till middag/sen lunch. Efter det ska jag bege mig till Scandinavium igen och se på VM! Ska heja på Sverige tills jag blir gul och blå (hehe). När det är slut för idag så ska jag hem till Marcus på fredagsmys och äta massor av godis och chips hade jag tänkt.

Nu ska jag ladda min kamera så att jag inte glömmer det. Massor av fina bilder från VM ploppar säkert upp på bloggen imorgon. Ska försöka mobilbloggar lite under dagen också. Jaja, nu ska jag fortsätta slöa.


Börjar min dag såhär


And if you want me to be real deep, I hook you up with some poetry

Igår efter en lång dag på jobbet blev jag upphämtad i regnet av min kära pojkvän och vi åkte in till Göteborg. Där regnade det som tur var inte och vi åt på Köttbullekaféet innan vi gick på bio. Hungergames blev det, en bra film, men tyvärr inte riktigt så bra som alla har sagt. Jag hade nog lite för höga förväntningar kanske. Men helt klart sevärd var den. Efter filmen åkte vi hem till mig och somnade sött.

Idag sov vi halva dagen, åt frukost och sedan åkte vi hem till Marcus och såg på Up och åt middag. Vif halv sju åkte jag iväg till Göteborg med Johanna och såg på invigningen av Senior VM i Teamåkning där bästa Olivia ska åka imorgon! Amy Diamond sjöng och massor av kända konståkare som jag inte har en aning om vilka det är åkte fint. Alla 21 lag åkte ut på isen samtidigt och det var runt 500-600 åkare. Imorgon är det på riktigt, då börjar tävlingen.


Så går det när man jobbar på en rörfirma

Här bygger vi gardinstångar av det som finns.

 

 


Jag har inte blivit galen

Fast jag tar nu en buss från Kungsbacka till jobbet som tar 25 minuter istället för att gå som kanske skulle tagit högst en kvart. Så Emma finns kvar. Ni kan vara lugna.


Emma Tvärtemot

Tar bussen till jobbet idag. Även om det regnar. Även om jag har extrasaker att bära på. Även om det är krångligare och mycket längre att gå. Även om jag var osäker på om skolkortet skulle funka (och om det inte skulle gjort det skulle det ha varit dyrare att åka buss än bil).

Konstigt.

 

 


Äta bör man

Tog en bild på min mat. Tänkte blogga om det. Såg att jag bara lagt upp bilder på mat de senaste dagarna. Ångrade mig. Åt min ostkaka, kollade på Jersey Shore och halvsov istället. Lovar att börja blogga om annat än mat. Godnatt.


Nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig

Hej superlång dag. Jag somnade ganska tidigt igår, kunde liksom inte hålla ögonen öppna längre. Och min dag började klockan fem över fem då det plingade till i telefonen. Trodde att det var ett alarm först men sedan visade det sig att det var ett sms. Klockan halv sju tyckte min bror att det var en jättebra idé att ställa sig och snyta sig som en jävla elefant utanför mitt rum och klockan kvart i åtta ringde mitt riktiga alarm. Så jag gick upp. Och en timma senare var jag på min lilla väg till jobbet.

Jobbade 9-18. På lunchen åt jag och mamma på det nya stället på kungsmässan, Pasta Panini tror jag att det hette. Det var helt okej mat tycker jag. Och inte jättedyrt. Efter jobbet tog jag och Marcus en pizza i Björkris och tjatade lite och såg på något polisprogram. Sedan åkte jag hem och han hem till sig. Och nu ska jag kolla på finalen av Top Model Sverige. Tur att Frida påminde mig.


Hoppas på karma

Skjutsar min syster till skolan för att det regnar och jag ändå ska till jobbet. Jag är så snäll. Kan jag få en bra dag då? Tack.

 

 


Upp och hoppa!

Vill inte.


Elvisp?

Kom precis hem efter en kväll med Johanna och Matilda. Vi åt god mat, kollade på The Ugly Truth, spelade spel och fick oss några skrattanfall. Hahaha! (vet inte varför jag lade till det där Hahaha på slutet där men ändå)

Hade det kul i alla fall! Nu är jag så trött att jag tappat mobilen i huvudet flera gånger (mobilbloggar). Så godnatt!


Man ska inte leka med maten

Lägger upp fyra av fem bilder från mitt fotoprojekt "Man ska inte leka med maten". Den femte bilden ligger nämligen på en annan dator just nu och jag inte resa på mig. Den är inte så himla fin ändå så ni missar inget.


Påskdagen

Hej hallå! Igår, efter att vi varit på Maxi, bestämde jag och Marcus att vi skulle ladda ner alla Astrid Lindgren filmer och se dem. Mysigt!

Men till vår fasa märkte vi att Mio Min Mio är dubbad! Den är egentligen på engelska! Och det är självaste Christian Bale som spelar Jum-Jum. Vi dog lite. Men bröderna Lejonhjärta var bara svensk i alla fall, och lika mysig som vanligt. Hade en fin kväll med min fina kille. Älskar honom massa massa mest!

Nu är jag hos Farfar och Marianne och ska äta god påskmat!

 


Sleep

Jag och katterna har varit ensamma hemma i snart fem timmar. Detta är ungefär var vi har gjort.



Men jag har faktiskt jobbat hårt med mitt fotoprojekt med mat. Som jag har döpt till "Man ska inte leka med maten". Jag har tagit alla bilder och kanske lägger upp dem idag eller imorgon beroende på hur mycket jag orkar redigera idag.

Om en stund kommer Marcus hit och hämtar mig. Sedan ska vi ut på äventyr. Okej, typ till Maxi. Men ändå.

Påskfrukost hos familjen Grann

Glad påsk på er där ute! Hoppas att ni har det mysigt och äter massa god mat.

I min familj har vi alltid en tävling på påskafton, där vi knäcker våra ägg mot varandras och den som står ensam kvar med ett helt ägg i slutet vinner titeln "årets äggmästare". I år VANN JAG. Jag körde över alla. Heheh. Och då tog jag titeln från mamma som vann 2011. (fast då var ju inte jag med).


Glad påsk

Tack mamma och pappa!

 

 


Kolla vad jag och Marcus hittade

En dag för tidigt fick han sitt ägg. Kände att det var bäst så, så att jag inte skulle sitta och äta upp hela själv och bara ha ett tomt ägg att ge bort imorgon.

 

 


Ensam hemma

Här sitter jag. Ensam hemma. Det är rätt skönt ibland, att vara helt ensam hemma. Fast det är mindre roligt när det inte går något roligt på TV och man har skolarbeten man borde jobba med. Men det struntar jag i faktiskt.

Jag har tänkt att städa lite. Det är skittråkigt, men bara för att få det gjort liksom. Emmy, du är välkommen hit om du vill haha. Nej men på riktigt, ska nog ta en stor påse och bara stoppa ner massa saker. Har hur mycket skit som helst i mitt sum som bara samlar damm.

Eller så kollar jag TV-tablån en gång till bara.

Cheesecake recept



Ingredienser:

200 g Digestivekex
75 g Smör
200 g Färskost
300 ml Kondenserad Mjölk
300 g (1 burk) Konserverade Mandariner
5 msk färskpressad cirtonsaft

1. Krossa kexen i en plastpåse, med händerna eller med en brödkavel.
2. Smält smöret i en kastrull över låg värme. Stäng av värmen och rör i de krossade kexen tills de blandats helt med smöret.
3. Häll i blandningen i en bakform. Sprid ut den med hjälp av en sked så att bottnen och sidorna blir jämt täckta.
4. Kyl formen i kylskåpet i 30 minuter. Rör färskosten poröst och rör  den kondenserade mjölken och citronsaften. Vispa sedan så att det blir en slät smet.
5. Låt under tiden mandarinerna rinna av. Strö dem sedan över bottnen av den kylda kakan.
6. Häll smeten över mandarinerna. Använd en slickepott och sprid smeten jämt över hela botten. Kyl nu din cheesecake i kylskåpet i 2-3 timmar eller över natten.

Cheesecake in progress




Lägger upp recept och en bild på resultatet när den har stått i kylskåpet i några timmar.

Så kan det gå

Jag kom hem. Sa hej till pappa och Mathias som var hemma, sedan gick jag upp för trappan och in i mitt rum. Då ringde min telefon. "Pappa ringer". Okej. Jag svarar, och han sa att han inte orkade gå upp för trappan för att fråga mig en sak. Jag tänkte precis fråga vad för sak det var han ville men då ringde hemtelefonen, och Mathias var ju mitt uppe i sitt spelande så han ville inte svara. Så jag sa till pappa att vänta och jag svarade i hemtelefonen med min mobil i andra handen. Det var mamma, som egentligen ville prata med pappa, som jag hade i andra luren men som ändå var hemma och kunde plocka upp en annan hemtelefon på nedervåningen.

Så där stod vi. Jag med hemtelefonen i ena handen och Iphonen i den andra, pappa likadant och mamma satt på sitt jobb och förstod nog ingenting när vi försökte förklara att både jag och pappa var hemma men att vi pratade i telefon på olika våningar av huset och nu pratar vi i två telefoner samtidigt med henne.

Det blev kaos. Men det löste sig. Jag ska baka cheesecake idag. Det ska bli gott.

But go on, go on and take it

Nu är det strax lov. Om en timma ungefär. Det ska bli riktigt skönt. Behöver sova.

Just nu håller jag på att skriva mitt tal som jag ska hålla i Svenska B, nationella. Jag försöker vara rolig men vet inte hur bra det går. Frida sitter brevid mig och hälsar till er i alla fall. Hon kanske tycker att mitt tal är roligt. Möjligtvis lägger jag upp det på bloggen när det är klart om det faktiskt blir roligt att läsa (om några veckor).

Skärtorsdag

Jag och Frida målar moln.


Hämtade ett paket på posten



I paketet låg denna mysiga tröja. Glad tjej.

Textkommunikation

Försöker skriva lite fina dikter men det går inte så himla bra. Sitter och pratar om livet istället.


Kul liv

Skulle köpa juice på vägen till skolan. Hade jättebråttom för att jag inte skulle missa bussen och det var lång kö. Kom fram till kassan 1 minut innan bussen skulle gå. Mitt kort funkade inte. Testade igen. Funkade inte. Sket i det, ställde tillbaka juicen, sprang till bussen som redan stängt dörrarna och startat motorn. Hann med den. Utan juice. Kaféet är inte öppet, men det spelar ingen roll för jag har inga pengar ändå.

Jag vill ha juice.


Jag idag



Konstiga photoshoppade versioner av mig. Så går det när man får lite tid över på morgonen. Jag har på mig min klänning jag köpte igår och en jeansjacka från H&M. Ska dock antagligen sätta upp mitt ganska otvättade hår, om någon ville veta. (Och ja, jag måste klippa mig) Men nu måste jag rusa till bussen, tjo!

Fotoprojekt pågång


Dagens ångestshopping


Bik Bok 249:-


H&M 249:-


Indiska 49:-

För dig ska jag göra det tusen gånger om

Det här är verkligen inte min dag ska jag säga er. Men jag vill inte ta upp allt som har varit skit utan jag tar upp det som har varit bra istället. Så, jag har äntligen tentat av Engelska B, det tog sin lilla tid men det var det värt, för nu står det MVG på slutbetyg och jag kan sova gott.

Efter skolan satt jag och Johanna på en bänk och åt frukt och drack juice i solen. Det var mysigt. Vi fick även shoppat lite, hehe. Visar upp det sedan.


Lejonlinnet passade tyvärr inte min kroppsform, men det var så fint att det var värt en bild. Från Bik Bok kommer det.

Någon som vill städa mitt skåp?



Jag vet inte ens vad jag har här inne längre...

Sovmorgon

När man sätter sin väckning på 09:45 så känns plötsligt livet lite bättre. Godnatt bloggen.


One and Only

Idag efter skolan hängde jag med Johanna och Olivia på donken i några timmar. Alltid lika mysigt. Klockan fem var jag dock tvungen att gå och förnya mitt pass så att jag ska kunna åka till London om en och en halv månad. (Bra att jag faktiskt tänkte så långt, kul om jag hade stått där på flygplatsen och inte kunnat åka).

Efter det så hängde jag med min familj och åt middag, fast jag hade redan ätit så jag satt bara med. Sedan gick jag, pappa och Mathias och köpte lite mjölk, yoghurt, apelsiner, citroner och äpplen. Intressant va? Jag håller nämligen på med ett fotoprojekt med mat så idag har jag kladdat med apelsiner. Lägger upp alla bilder när de är klara någon gång.

Så det här har varit en bra måndag. Men ska fullända den med lite ostkaka nu hade jag tänkt.


Bekvämt?


God morgon

Eller, jag har varit vaken ett ganska bra tag nu men ändå. Det är nu jag inleder min 2 och en halv timmas rast innan Matte C och Estetisk verksamhet. Taggar med en äggmacka och pärondricka.

Jag och Marcus såg The Perfect Getaway igår. Väldigt märklig film, har inte riktigt bestämt mig om den var bra eller inte, dock somnade jag ju inte så den måste ha varit ganska intressant med tanke på att jag var trött.

Jaja, nu ska jag äta min äggmacka.


Söndagsmys

Jag har i princip bott hos Marcus hela helgen så det är därför jag inte har uppdaterat så flitigt.

Vi har inte gjort så mycket sedan i fredags, mest degat och ätit. Idag kokade vi 14 korvar och åt korv med bröd (vi åt inte alla själva). Snart ska vi kolla på film och äta popcorn. Haha, låter som om vi bara äter hela tiden. Och på tal om det så har vi nästan ätit upp de där 2 kilon godis vi köpta i fredags. Nästan. Vi jobbar på det.