23.09

Hej kollade nyss klart på twilight.
Så sjukt grymt bra film, jag dör.
Uppföljaren kommer i november, längtarrrrrr.

jag delar med mig av en randombild från google på snyggingarna, eftersom jag och joahnna inte har något bättre för oss för tillfället.

Jag tror att jag är sugen på sockervadd..


valborg

Torsdag-och självaste Valborgsmässoafton- betyder som vanligt sovmorgon. Häääärligt. Sedan var det slöjd, och det är ju jag och Malin som hänger ihop i våran klubb ''ligger sist klubben'' Vi får jobba på nu. Drattans.
Sedan var det lunch och efter en liten stekar-rast så var det teknik, där vi målade allt från papper till rör. Jag säger bara MazeMazter. Sedan var det No matte och Svenska & sedan var det slut och äntlegen helg. Wooho. Då drog jag med Johanna till kungsbacka och här ska vi sitta ikväl och kolla på film och äta oss feta. Om ni vill kan ni anteckna.
Här är lite bilder istället för någon intressant text.
- snart där

haha, glömde ju den roligaste / sorgligaste grejen som hände också.
på sms mellan mårlind & olivia;
Mårlind: var är du?
Olivia: på kungsmässan
Mårlind: snart där
Olivia: hahaha visst.

sedan är vi tvungna att lämna kungsmässan i vildaste (okej kanske inte vildaste) panik till bussarna som vi såklart är sena till. Och vem ser vi inte gå lunkandes på andra sidan gatan, jo Mårlind. Så var han påväg mot kungsmässan medans vi sprang ifrån den men han lyckas ändå, än en gång, få oss att skratta på sitt konstiga vis. Haha, den killen kommer att bli svår att glömma.

mucho to do.

Hejåhå från en utmattad flicka.
Skoldagen va utbytt mot en miljödag - som iför sig var trevligare än en vanlig onsdag.
Det började med att vi skulle måla teckningar som symboliserade hur vi skulle rädda jorden eller något i den stilen. Det var inte så många som tog det hela så seriöst, men det kom ut en del mästerverk ur 9b1 trots allt. Kanske hittar någon bild som jag trycker in där nere.
Jag var tvungen att gå till tandläkaren vid halv 11, eller det var ju inte hela sanningen för jag gick ju inte till kungsbacka, jag fick skjuts av min snela pappa. Tandläkaren var väl lika trevlig som vanligt och ställde frågor om mitt liv som jag inte kunde svara på eftersom att hennes händer var i min mun. Sedan kom jag tillbaka till skolan precis i tid för lunch och efter de smarriga köttbullarna så gick hela klassen ut till fotbollsplanen och schtekte. Eller som Calle sa, ''solade röven av oss''. Vi protesterade när vi skulle in igen men Fredrik verkade inte vara snällare bara för att det var miljödag utan skrek såklart på en speciell persom istället för på alla. Taskmört.
Vi kollade på lite film innan vi fick gå för dagen, och jag menar, är det inte miljövänligare att sitta ute och ha roligt än att kolla på en film som handlar om bajs? hmmm..
Jag, Annie, Johanna & Olivia drog till kungsbacka men Johanna gick hem till sig pga grym trötthet medans vi andra fortsatte mot staden och jag tog ut en spruta, tog sprutan och sedan gick vi till kungsmässan och roade oss en liten stund innan bussarna gick hemmåt. En hyfsat trevlig dag får jag väl säga, även om det var mycket att göra.
Nu måste jag tyvärr sluta, för vi ahr en No - inlämning imorgon som jag började först med idag så jag får jobba hårt nu. Men jag ska fixa lite bilder också, för det börjar bli lite bildbrist i bloggen..
puss på armen.

framtidsplannering? -nej

idag ska jag göra följande;
miljödag i skolan - tandläkaren kl11 - tillbaka till miljödag - tllbaka till kungsbacka - hämta spruta på apoteket - ta spruta - ta syntest till körskolan - låna en engelsk bok på biblioteket - hem - börja och skriva klart en No fördjupning - godnatt :)

idag bröts alla fysikens lagar 2 gånger

1. När vi fick reda på att petter hade bäst av alla i klassen på ett matteprov. Alla började bara skratta som om det var ett skämt, till och med Stefan(läraren) flinade lite när han berättade det. haha, Petter av alla människor? Det här går till historien.

2. Jag har inte tagit en enda bild på hela dagen, vilket inte har inträffat sedan den 3e december 2008. Ett till historiskt ögonblick..

ps.

photographs-sidan är uppdaterad , äntligen.
länken är presis över sök längst upp i bloggen.


en svensk sommarkänsla

När jag var påväg till skolan imorse så upptäckte jag hur grönt allting var. Det håller på att bli sommar, och då fick jag för mig att beskriva en svensk sommarkänsla. Ni vet som man får ibland på sommaren. En utav de underbaraste känslorna.
Svensk sommar, det första man tänker på är en ganska varm dag som man spenderar med vännerna vid havet eller sjön. Kanske lyssnar på Tomas Ledin-låtar eller Gyllene tider. För det är vad det är, Gyllene tider. Svensk sommar för oss göteborgare betyder ju självklart Liseberg ett antal gånger. Bara känslan av att ha ett åkpass runt handleden och åka balder, höjdskräcken eller kollerado en solig sommardag ger mig härliga rysningar i hela kroppen. Sen är de dem där härliga dagarna som man bara gör ingenting. Sommarlovskänslan att bara vara ledig från allt och kunna slappna av. Fast sommarlovskänslan övergår efter några veckor till en smått panikartad känsla när man börjar räkna ner till skolstarten och tycker att man inte har hunnit med något alls.
Jag antar att Tomas Ledin har rätt trots allt, sommaren är kort. Men ta för dig hela tiden för tänk efteråt, speciellt det här året. När man inte änns kommer tillbaka till skolan, till klassen. Utan få spendera den deprimerande hösten med nya okända människor. Det kan ju vara helt underbara personer som man möter i det ''nya livet'' men ingenting kommer att jämföras med det vi har nu.
Det är någon konstig delad känsla just nu. Sommarlovet är nära och man längtar hjäl sig nästan lika mycket som man inte vill att det ska ta slut. Jag antar tt vi bara får leva i nuet och se vad som händer..


achmed till johanna


Idag på gympan när vi har delat in lagen;
Emma (till Jocke) : Vi är i alla fall 6 stycken !
Jocke (tittar på emma) : haha, ja eller 5 och en halv i alla fall...

Alla som har bilddagböcker!

RÖSTA PÅ MIG I TÄVLINGEN
- vårens nya förälskelser
jag är nominerad för tusan!

mitt bidrag:


första priset är GLASS FÖR 5000!
oh.my.shit.

säg mjao - det är måndag

Hallå i brallan.
Idag är det måndag, living the life. Jag försov mig som vanligt, seriöst, jag måste fixa min väckning, jag vaknar ju inte. På en halvtimma hade jag duschat, klätt på mig, fixat hår, fejs och gympakläder och gått ut genom dörren med en macka i handen. Ganska bra jobbat för en lathög som jag.
Dagen började med So och fortsatte med musik. På gympan så hade jag tänkt springa stora-lill slingan men jag hade inte tagit mitt pollen-piller så nä det sket sig redan långt innan. Istället så hade jag gympa inne med kilalrna & jennifer&carro. Trevligt, men våldsamt. Maten idag bestod av någon kebabgryta som jag inte precis kunde sätta toppbetyg på men jag tog mig vidare till spanskan och fick redan på att jag klarade det oförberädda provet som vi hade förra veckan - och dessutom vg. Trevligt. Sedan var det bara, eller inte så bara, svenska & no kvar och jag minns inte så mycket av lektionerna, bara att vi hade coola skyddsbrillor på No:n. Here are some pics.


söndag i kungsbacka

yo bro.
Idag kravlade jag mig upp vid halv 12 och gjorde iprinsip ingenting fram till 2 då jag inte orkade göra ingenting längre och drog hem till Johanna, fast hon insisterade på att vi ändå inte skulle hinna göra något. Men jag åkte dit ändå, varför slösa bort en söndag med att sitta hemma liksom?
Vi han faktiskt kolla på lite roliga youtube-klipp & en bit av titanic innan hon skulle iväg och träna. Då stack jag till fyren och träffade älsklings-annie som spelade fin fiol på vårkonserten där inne. Hon hade bakat den mest gudomliga kladdkakan också, som jag självklart var tvungen att köpa. Det var säkert iallafall top 3 bästa kladdkakorna jag någonsin ätit. och tro mig jag har ätit mer än 3.
Eftersom att många inte kunde komma in på grund av olika anledningar och titta på Annie-stumpan så gjorde jag den snälla tjänsten och spelade in när hon spelade helt enkelt. Så här är Annie the rocker Gunnarsson på fiol.
 
Ha det bäst - så hörs vi.


fredag-lördag med mina flickor!

Jag beger mig av mot Olivia vid 19 och Johanna är redan där när jag kommer. Vi leker sönder lite innan vi sätter oss vid teven och ska sjunga singstar. Men vi fastnar vid talang 2009 och tittar klart på det innan våran sång-kväll börjar. En bit in i natten så kommer 3 huliganer in i huset. Pauline, Maria & Sofie alltså. De gungar snart in i våran sångstund även om dem inte änns var hälften så sockerpåverkade som vi var.
Vi får till några riktiga godingar till sånger, men mitt i det roligaste så är johanna tvungen att sticka hem för hon skulle upp tidigt nästa dag. Vi fortsätter sjunga i någon timma till och rummet snurarr bara mer och mer för varje sekund. Sofie åkte hem sedan också för att hon skulle upp tidigt nästa dag med.
När hon hade åkt så orkade vi inte tramsa (lika mycket) längre och vi väljer ut en lite läskig film som vi sätter oss och kollar på. Ailiens var visst läskigare än vad jag trodde och man var inte riktigt säker om det skulle komma ut en grön hand under dörren lite senare. Vi bestämmar oss för att vi inte är tillräckligt trötta för att sova och väljer ut en film till. Den här gången ville vi ha en riktig rysare så att vi skulle hålla oss vakna. På baksidan av den vi valde stod det;
'' Hemska varelser gömmer sig i den mörka skogen och.. '' ja längre behövde vi inte läsa förrän vi bestämde oss för att det var den läskigaste.
Det visade sig att filmen handlade om en liten by vid en skog som det bodde lyckliga männikor i men att de trodde på att det bodde onda röda gubbar i skogen. Alla lallade runt och det räckte för att vi skulle förlora våran första man. Maria sålde sin själ till john blund och somnade som en stock vid 2. Vi andra nickade till ett par gånger men lyckades stanna såpaslänge att vi fick se några droppar blod i alla fall (från en som skar sig på en kniv, han dog inte änns!) Jag tog upp en påskmust-flaska och drack ur den för att hålla mig vaken. Det var ett märke med ett par händer som filmen handlade om lite, det fattade jag i alla fall. Olivia blev nästa man att ge upp och jag och pauline höll inte ut särskillt länge vi heller. resten är ganska suddigt av någon anledning.
Jag vaknade upp, och antog att jag inte hade missat så mycket av filmen så jag fortsatte kolla. Det var massor om det där hand-märket och efter några minuter så fick jag tillbaka synen ordenligt och såh att det var märket över hela skärmen och att det stod ''play movie'', ''set up'', ''select scean'' osv. Filmen var alltså slut. De andra tre snarkade lite gulligt utom Maria som gjorde konstiga knäppande ljud.  Jag orkar inte röra mig så jag ligger kvar och blundar, och somnar igen tills steg närmar sig bakom mig och någon står framför mig och kollar på oss. Efter ett par sekunder av ren panik så fattar jag att det var Olivias pappa som hade kommit hem. Han skulle komma hem vid 11 så jag tänkt att klockan inte kunde vara så mycket ändå. Han stänger av tvn och går iväg till sitt rum och sover. Pauline vaknade en stund efter och hon tittar på mig och säger '' klockan är halv 5..''
Ungefär en halvtimma senare så ligger vi i sängarna och somnar som små barn medans solen går upp och fåglarna kvittrar utanför.


Sen var det slut på bilder av den natten, men det kommer lite från morgonen här också.
Pauline och Maria var tvungna att åka till en match men jag stannade tills halv 6 och kollade på ice age2, åt spagetti och hoppade på poolskyddet & blev extremt blöt med olivia. Men nu är jag hemma igen, helt freaking slutkörd. Yiiiha. 'haha, tack för ett par underbara dagar ♥

home sweet home

Nu kom jag precis hem från en spexad helg hos Olivia med tjejerna. Kommer med bilder och info, direkt efter att jag har käkat grillat.
Tjo!

Varför spendera kvällen med vännerna, när man kan spendera den såhär?


freeeedag and i'm living the dream

Inte helt oväntat så försover jag mig även idag men hinner till skolan och klassrådet som lät undefär som vanligt.
cafet - inget, elevrådet - inget, matrådet - inget, hänt i klassen - inget, händer i veckan - lan hos dante. Sen var det slut efter ett himla tjat om massa lappar och teckningar.
Vi ahde Stefan på Engelskan, kändes lite weard men vi läste mest ändå. Sedan var det So och massa redovisningar som vanligt. Efter lunchen så var vi ute i den härliga våren och hade allmänt kul med klassen tills bilden började. Då var det stenhårt arbete tills vi fick sluta 10 minuter tidigare. woho. 
Jag följde med flickorna upp och Pauline och Maria köpte glass för alla sina pengar. Jag och Olivia är sockerberoende så vi lyckades med hjälp av Norman, Maria, mig och Olivia samla ihop 12 spänn som vi köpte en Hula Hula för. Living the dream. Men sedan tappade jag min andel på bänken och den smälte bort fortare än jag kunde säga bruttonationalprodukt. 
Nu sitter jag här, full av oboy och lyssnar på gamla Tomas Ledin låtar.
Alltid lika populärt.  


big news!

Woho.
Om ni bara klickar på länken över ''sök'' som det står photographs på så kommer ni direkt till mitt nya fotogalleri som jag håller på att jobba med. I hope you like it,
See ya later - aligator.

Hittad

Mamman är hittad.
Mathias: ''Varför hänger min tandborste på dörren i en plastpåse?''

BortTappad

Någon som känner igen den här?
Han saknar sin mamma.

Dikt till So-lektionen 21/4-09

Av: Emma den Granne

dissare - det är vad Annie är
nu när jag ensam sitter här
en sexa står och speglar sig i fönstret
han ser mig inte genom glasmönstret
nu såg han mig ha ha ha
och sprang snabbt iväg och skrek Aa!
Patrik ska hämta papper sa han
vilket John inte tror att han kan
Sara vill ha hjälp med spanska av mig
jag skrattar och säger ''jag är sämre än dig''
hon envisas ändå, och vad har jag för val?
jag gör ingat annat än detta konstiga tal
eller dikt kanske det är
skit samma, de är lika som bär
Putte pratar om privata grejjer
mest om datan och skolan och inte om tjejer
Jennifer sjunger på astrid lindgren låtar
mest ronja röverdotter och hassan snackar om båtar
Hassan har erkänt att han är kär i Jim
medans Therese sitter och smygluktar på lim
snart är lektionen slut
jag väntar bara på att få springa ut
Skrika '' Nu är det helg !!'' fast det bara är tisdag
men det visste väl inte jag.

Ingen sovmorgon.

Imorgon är det ingen sovmorgon igen.
Huhuhuhu. För då är det 
 
Nacho -nellt prov. i Matte. Yes, min favorit?

Gimmi the evil look

Känner att jag är på filmhumör idag så här kommer några till.
Fick mig att rulla av stolen av skratt  i alla fall, men det är ju min humor..


Heineken

jag skrattar lika mycket varje gång den är på tv.
helt klart bästa reklamen just nu.


:*

j-o-h-a-n-n-a-!

Aaaaaah.
Johanna har min nyckel till mitt skåp. Hon tog den tidiga bussen och jag han inte stoppa henne. I skåpet låg inte bara mina svettiga gympakläder och mina SKOR som jag skulle gå hem i, utan min mobil, tjocktröjan och alla böcker + min väska. Så det hela slutade med att jag gick hem i Olivias (stora) skor och lämnade allt bakom mig. Min mobil får sova ute inatt, helt ensam. 
Det roliga är att jag inte kan hålla kontakten med någon och att ja är riktigt beroende av det.
Huhuhu, jag behöver stöd.  

tisdags - to do

Japp, nu har jag kollat klart på Americas funniest home videos och ätit pannkakor, så nu är det dags att dra till träningen. Jag kommer hem i tid till The mentalist, så det funkar bra med mig.
Idag fyller min blogg 4 månader, så ett litet grattis till den.
Ha det bäst - Liten Häst.

en hyllning

Grattis våran lilla Ann(el)ie har namnsdag idag. Här har jag några bilder på underbara stunder med dig gumman. I just de här stunderna betöd du mest för oss som vän.
Grattis än en gång.
de där No lektionerna glömmer vi aldrig.


HaLLå eLLer

Idag var det skola igen och det började med svenska-engelska med Anders. Ganska trevligt eftersom att vi läste båda hela lektionerna. På svenskan läste vi om någon tjock kille som hette kante (kan inte) och i engelskan läsre vi engelska böcker. Känenr att det här inlägget håller på att bli det mest intressanta någonsin men varför inte fortsätta ändå?
Vi åt fiskpinnar och sedan var det No och Matte. men innan det så var det en intressant rast som blev lite mer intressant när vi gömde oss i ett no-förråd och hittade en frys med glass. Behöver jag berätta mer? Jo, självklart, för ni är nyfikna. Det fanns 1 kylskåp och en frys. pauline öppnade kylskåpet och stängde efter att inte ha hittat något speciellt intressant och öppnade istället frysen och alla gapade när glasspaketen bara sjöng halleluhja mot oss. Pauline stängde och sa;
'' Nä, men vi kan ju inte.. ''
'' Jo, men det var ju jättemånga ''
Hörde man Annie eller Olivia säga och Pauline vänder sig mot frysen igen och säger något i stil med
'' What a shit '' och drar i dörren till frysen. 
Den gick inte upp. En stänk av panik drar runt i våra sockerberoende kroppar och Pauline och olivia börjar dra och slita i frysens handtag tills de är blåa i ansiktet. 
'' Men om ni öppnar kylskåpet först som innan s.. '' försökte jag, men blev avbruten av
'' Tyst med dig och hjälp till '' från olivia och palle. 
Jag öppnade då istället kylskåpet och då flyger de 2 frysdragarna iväg. Ganska ägda om jag får säga det själv. Det hela slutar med att vi delar på 2 glassar som vi lite diskret äter upp innan No.n. 
 Sista lektionen var  So, som det bara var massa redovisningar som redovisades på. Jag skrev en lång dikt under den tiden jag satt och hade jättetråkigt under lektionen men självklart så glömde jag den i skolan och jag kommer knappt ihåg något så ni får den imorgon, I promise.

Ha det bra, nu ska jag gå och fylla på mitt sockerförråd med pannkakor och sylt. kanske bacon om jag har tur också. Lite mer mmmm i livet. namnam.

hej tråkig kväll

Sitter här och photoshoppar lite tråkigt.
Här har ni lite innan-efter bilder.

jag gick ut tillslut

Tro det eller ej men jag gick ut och sprang.
tror ni mig inte? men här är något mer troligt då,
jag sprang inte klart, jag sprang hälften.
Känner ni igen mig igen? Bra.
Här är jag i alla fall, innanjag sprang, på bilden.
Ni får tyvärr ingen efter-bild av några skäl som,
de flesta som har sprungit slingan vet.

vad ska man göra på en måndag hemma?

Alltså, för att jag inte ska gå in  i en djup deppresion på onsdag när vi springer slingan så har jag bestämt mig för att bryta mot alla mina lagar vad det gäller studiedagar (speciellt när man är überförkyld). Jag måste ut och springa. 3 drattans kilometer, varför gör jag såhär mot mig?
Problem nr1 är då att jag inte har någon musik att stoppa i öronen, och det är ju sjukt tråkigt att springa. Problm nr2 är att det är 3 KILOMETER! dvs, fysiskt omöjligt. Problem nr3 är att jag sitter här vid datorn med pyamas och käkar lunch. Känner mig inte särskillt peppad just nu.

Jag hör väl av mig om jag överlever.

Förkyld?

hahaha. Det är bara förnamnet.
Och efternamnet blir kanske då
'' ensam hemma och vågar inte svara i telefon för att jag låter som en flöjtspelande fiskmås ''
Det här kan bli en intressant dag..

Fääääärdiiig

Nu är jag klar med Usa-inlägget om det är någon som är intresserad.
Haha. Hare bra :)

Vårig Helg

Hallliuu
Gr8iga vårdagar med Olivia och Johanna igår och idag.
Vi käkade glass bland vtsipporna, tryckte upp glassar i fejset på varandra (Johanna tryckte upp min glass i Olivias fejs..) och sedan vid solnedgången gick vi upp till bräckan och myste lite innan vi drog tillbaka till my place och slog upp ett tält i mörkret. Grillning blev det också, Kött, Kyckling och fisk. Mmm..
Vi drog in och kollade på film innan vi gick ut till det freeeeezing tältet och ringde Annie som alltid lika glad skrattade åt oss campare. Jocke därimot, verkade ganska trött när vi ringde, men ändå så varade samtalet i över 1 timma och killen räddade oss från alla ljud och hemskheter där utanför tältväggarna enbart med att säga.. Mmm.. jag fiskar på wow, mmm, jag öppnade min altandörr, mmm.., mmm, nej jag fes inte, stich-ljud, mmm.
Att sova i ett feluppsatt tält i mitten av april kanske inte var det smartaste draget direkt efetrsom att det var GANSKA kallt och kallt..
Men på något firnuligt sätt så överlevde vi, nästan, och blev väckta vid halv 12, och åt frukost vid halv 1. Sen dess har jag inte ätit något annat än överblivet godis och glass men ändå sitter jag här, nästan felfri.

på sista bilden ligger johanna under tältresterna..


bigpack med glass

sitter här i solen i min hammock med olivia och äter glass från ett bigpack gb glass i väntan på att johanna ska komma. Trevligt trevligt.. :)

→fredag

HalliHallå.

Otroligt trevlig fredag om jag får säga det själv. Skoldagen blev ganska chill med en hel lektion av Läsning och en av redovisningar. Sist lunch och Bild. Najs Shit. 
Sedan drog tjejerna och Jag till staden där vi hade grymt skoj som vanligt. Först så drog vi till en klänningaffär som jag inte minns namnet på och kollade på balklänning till Olivia som inte går i syslöjd. Hon hittade några jättefiiiina, finns en bild längre ner tror jag.
Sedan så bar det av till kungsmässan och vi började såklart med donken och fortsatte som vanligt med Gina Tricot, där det böev handlat klänningar så att det stod härliga till. Sedan köpte vi glass och åkte hiss i en timma innan vi tog farväl och drog till bussarna. Väldigt najs dag och trevligt som vanligt med tjejerna.  
Jag har inte så mycke mer att tillägga faktiskt.
Just nu, efter att ha plockat popcorn från golvet (se inläggen innan) så sitter jag mest här och lyssnar på musik (se inlägget innan dom innan)
Nä, vi får väl avsluta med lite bilder från dagens strapatser.
muahahah 2

Jag tappade just ut alla mina popcorn i knät..
Det kanske ni inte behöver skriva upp.


muahaha

Jag äter popcorn och det gör inte duuuuuuuuu..
Skriv upp det någon stans.

Twilight

Bara för att jag är helt totalt såld på både filmen och låten.


Tänk er..

Vi har idag 55 dagar kvar på smedinge.
Och ungefär 30 av dem är skoldagar.
De 4 åren som jag aldrig trodde skulle ta slut på riktigt. Jag antar att vi inte är barn längre, att vi faktiskt är påväg att växa upp till vuxna människor. Jag menar tänk er. Tänk er när vi gick i sexan och knappt vågade kolla upp på de stora niorna. Vi är de där stora niorna nu. Vi är lika stora som dem nu. Jag kommer ihåg tre jättestora nior som jag tyckte såg ut som jättar. De klättrade runt på skåpen och skrek hela tiden och jag var jätterädd för dem.
Jag menar tänk er de stackars sexorna som måste gå förbi Mårlind, Putte, Jocke eller Sebbe nu när dem är som värst?
Eller tänk er istället tvärt om.
Sexorna. Hur små de är. Kan ni tänka er att vi var sådär små för 3 år sedan? Jag menar, kolla här bara..

Det är vi. Det är faktiskt vi, även om Sofie är längre än Norman och Pauline är längre än Mårlind. Och vad som fick mig att titta ordentligt. Jämför oss med Johan! Johan som inte änns var så lång. Patrik är ju bara lite längre än honom och han står på en stol för tusan.
Tänk er hur länge vi har varit tillsammans. Enda sedan vi såg ut såhär.

en såkallad torsdag

Och alla vet vad torsadg betyder. Jusste. Sovmorgon.  I skolan var det som vanligt antar jag. Slöjd, där alla stressar sönder med sina balklänningar och man hör kanske 3 svordomar i minuten under den hetsigaste tiden.
Maten var Minestronesoppa, som jag idag inte änns tänkte smaka på. Jag tog någon macka med ost istället. Funka lika bra det. Och med 4 lektioner to go så klarade jag mig nästan. Mest för att den sista lektionen gick åt till att spela fotboll med klassen. Alltid lika roligt att se vad 9b1 kan hitta på.

Nu ska jag dra och keka fesk.
TacoKram ♥

gadsnO

Hallåhejsan.
Onsdagar är väl trevligt. Då vet man att man har den kortare delen av veckan kvar i alla fall. Om det nu är någon tröst, kanske inte. Just den här onsdagen var inte en utav de bästa i alla fall. Usch nej!

Jag försov mig för det första, och åt frukost på mer än den halvtimman jag hade på mig innan Johanna skulle komma. Men som vanligt så lyckas jag alltid klara det på något finurligt sätt. Komemr til skolan, i någorlunda tid och spanskan går alldelles för fort för första gången och vi fick lov att gå mot våran dom. Stora och Lilla slingan. Man får ju rysningar av dem. Jag lyckades komma in på nästan rekorddåliga 18.49, då mitt rekord är 15 något.
På matten efter så retades johanna och jocke med varandra och det slutade ed att johanan kastade ut Calles gula lilla boll genom fönstret, fråga inte varför.
Erik gick förbi och vi ropade ut att han skulle ge oss bollen. Han tog upp den och frågade, '' Den här? '' och vi svarade ''Ja! ''  inte allt för oväntat. Han tittade på den för att sedan kasta den ner för den långa backen vid enevägen. Jocke skyllde på johanna, fråga inte varför och vi var sedan tvungna att hämta bollen efter maten.
Vi gick neråt och neråt och neråt tills några gangstas sa att de hade kastat in en gul boll på någon tomt där nere. Men vi hittade den! På tomten, och sprang lyckliga tillbaka och gav den till en förvånad och lycklig Calle.
Japp, det var mitt dags-äventyr.

Ha det gött.
för nu ska jag på körkurs, käskigt..


Tjejen högst upp har även namnsdag idag. Grattis till alla Olivia & alla Oliver idag. Wohoo!


jag vill inte göra er besvikna men..

Jag varken orkar eller hinenr skriva på Usa inlägget idag. Så jag ska istället för att lova det tills imorgon lova att det är klart innan veckan är slut. Annars får jag bonk.


Btw

By the way.
Grattis på namnsdagen Tiburtius !

Tisdag and back to school

Ja, jag vet att jag inte har skrivit på Usa inlägget ännu men jag jobbar på det, ni får det imorgon. Hö hö hö.

Idag Var det gött att se alla igen.
Man bara sprang rakt in i dem och skrek. Dvs, en helt vanlig tisdag.
Själva skoldagen minns jag tyvärr inte så mycket av. Men jag lyckades tudligen ta några bilder så här kommer dom istället. Jag lovar att bättra mig på att skriva texter, men nu ska jag, inte helt oväntat, gå och titta på The Mentalist. Som du också borde kollla på om du inte vill missa något!

sofie - johanna - pauline - maria - annie - emma / fotograf : olivia


olivia - johanna - sofie - annie - emma - mitten: palle / fotograf : maria


moahahahahahahahahahahaha. ..hha.. hahah .. host host :)
 

jag tror att det kallas ÄGGAD

det var allt för idag peoples.
Kram och skum banan :*

USA 2009

 Fredag 27 Mars

Väckarklockan går igång och det är dax.
Kollar ut genom fönstret och möts av ett snötäcke över hela staden. Läskigt. (käskigt) Jag blir smått skadeglad när jag tänker på alla som ska stanna kvar i snön medans jag skulle åka till värmen i Florida.
Jag sätter på mig kläderna som jag hade lagt fram dagen innan och borstar tänderna. Sedan går jag bara in i bilen och sätter mig.
Det nästa jag kommer ihåg är Landvetter flygplats och ett snöregn som splashar mot mitt huvud. Sedan står jag och lämnar passet till några främlingar innan vi kan sätta oss och äta frukost på vårat vanliga matställe mittemot den föredetta lekplatsen.
Innan vi går in i planet så drar jag och köper en kingsize påse med riesen och den största påsen jag kunde hitta med gott och blandat.
Planet är litet men vi skulle bara åka till Tyskland i det och det tog ungefär 1½ timma. Sedan var vi helt plötsligt i Düsseldorf. Vi tog lite glass och sedan abr det av till nästa flyg mot Miami. Vi hade en varsin teve framför oss i planet där man kunde se på lite utvalda tv-program och 12 olika filmer. (halleluhjaaa)  Under 11 timamrs resan lyckas jag se på 4 filmer och några avsnitt av 2½ män.  Filmerna var Australia, High School Musical 3, Women och Någon film som jag inte minns namnet på just nu, men den var bra i alla fall. he he he. Australia hade jag aldrig sett innan. Så jävla grym ju! Oh my shit.
Sedan tror jag att jag somnade en stund innan vi såg Floridas kust från flyget och alla jublade. (alla = jag och min bror)
Planet landar ca 23.30 i svensk tid (18 i lokal tid)
Planet har landat och vi går in i Gatesalen och ställer oss självklart i fel kö. Vi ser alla andra från planet långsamnt försvinna in i själva flygplatsen. En trupp Spanjorer kommer från ett annat flygplan och vi ser även dem lämna salen förbi kontrollen. Tillslut kommer vi fram till det lilla båset med en säkerhetsvakt i. Det är inte någon biff polis som vi mötte utan en typisk amerikan som satt och diggade till Akon musik. Vi är tvungna att lämna fingeravtryck från alla 10 fingrar, ta en bild med någon slags cam kamera och sedan stämplar han passen 7 gånger och läser igenom papprerna som vi var tvungna att fylla i på flygplanet. Vi kom förbi båset utan några större problem och går mot salen där vi ska hämta väskorna. Vi fick visa passen och papprerna igen och sedan kom vi in i den gigantiska väsksalen där våra väskor stod uppradade på golvet eftersom att vi var sist ut.
Vi hade stora problam med att hitta våran hyrbil, men efter en bussresa så hitter vi car-renting skylten och där utanför i värmen sitetr vi och väntar ett bar tag innan pappa kommer ut med nycklarna. Under tiden sitter jag och sara och pratar om en ascool svart nästan limoliknande bil som stod lite längre bort. 
1 timma senare så sitetr vi i just den bilen och lyssnar på ljudet från trötta kartläsare där fram.
Vi hittar hotellet med lite runtåkning och försöker hålla oss vakna så länge som möjligt för att inte vakna för tidigt nästa morgon. Det gick inte så bra för mig som låg medvetslös klockan 22 i amerikansk tid.  (04 sv. tid) 
Låååång dag.
Här är bilderna från den dagen:


Lördag 28 Mars
Idag tog vi det chill.
Försökte komma in i tiden, vilket är 6 timmar efter sverige. Vi åkte iväg och åt lunch i staden, och handlade lite mat, staden hette förövringt Weston och vi tog det mest lungt, som sagt. Lite senare drog vi ner till pooolen och badade hela dagen lång i den 30 gradiga värmen. jag yckades även få in ett blogginlägg som finns nedanför.
Bilder:

Söndag 29 Mars

Idag drog vi till stranden och schtekte. Fort Lourderdale Beach wts. Molnig dag men ändå över 30 grader. Hot hot hot.
Vi åt massa glass och gick lite på stan efteråt. Sedan var det bara rakt hem och ner i poolen igen. Go dag.
Bilder:


Måndag 30 Mars

Vi gick upp tidigt. Idag skulle vi åka till Key West, Usas sydligaste punkt. Det så kallade paradiset. Det tog nästan hela dagen och det var det värt. Vi stannade lite på vägen och åt god glass och kaka på ett mysigt ställe vid vattnet. Vi stannade också vid havet och badade, för det var så grymt varmt. Klarblått vatten, härligt.
Sedan när vi var framme så checkade vi in på hotellet, badade lite i poolen och drog ut på stan. Key West var en trevlig stad. Vackert vackert. På kvällen så gick vi till ett torg som låg precis vid havet där man varje kväll hyllade solnedgången. Tydligen så var det något speciellt med solnedgåången i Key West, så det var vi ju tvungna att uppleva.
Vi satt vid havskanten och man hörde någon i bakrunden spela gitarr och sjunga gamla låtar medans solan långsamt gick neråt. Och visst var det speciellt, jättevackert.
Precis när solen gick nedanför horisonten så slutar mannen att spela på sin gamla gitarr och han säger.
'' Good job sun ''
För att sedan börja spela igen.
Vi gick sedan in i staden och åt middag på en restaurang som hette Cheeseburger. Perfekt.
Här är bilder:
Tisdag 31 Mars

Frukost blev det på ihop (international house of pankakes) Mumma med pannkakor till frukost!
Vi spenderade större delen av dagen i Key West där vi bl.a besökte Hemingways hus, Emma street, Usas Allra sydligaste punkt och en underbar strand. Fortfarande över 30 grader och lökringarna blev bara större.
Sedan drog vi till McDonalds och åt lunch innan vi begav oss hem igen till Weston. Det tog hela dagen och vi var inte hemma förräns sent på kvällen.
Men en underbar dag blev det.
Bilder:


 
Onsdag 1 April

Vaknar upp, en ny härlig dag.
Dagen spenderade vi på Världens Största köpcentrum som ligger i Miami. Saw Grass hette det av någon anledning jag inte vet om. Najsnajs. Jag lyckas hitta 2 t-shirtar och 2 linnen i alla fall. Trevligt. Eftersom att min familj , till största delen, inte är shopaholics så drog vi tillbaka till hotellet på eftermiddagen och badade i poolen och åt donuts. Trevlig dag.
Pictures:

Torsdag 2 April

Idag gjorde vi en utflykt till The Everglades. Det är ett asstort träsk där man kan åha Swampboat (airboat) och dra på Aligator safari. Vilket vi då gjorde såklart. Vi fick tillome se en vild aligator på bara någon meters avstånd! Scary. Sedan fick vi se en snubbe som brottades med en aligator och vi fick själva hålla i en babisaligator. De var mjuka. ha ha ha.
Efter det så drog vi å käka pizza och badade i poolen igen. Vi beställde Mini pizzor, MINI! kolla bilderna, de är ju enorma..
Grym dag.
Bilderrrrr:


Fredag 3 April

Fredag, det betyder 1 vecka i Usa och vi skulle åka vidare. Nästa stopp var Sanibel island. En stor snäck-ö med oändligt mycket snäckor på. Snajsigt. Vi checkade in på hotellet och åkte till snäckstranden. Vi hittade några godingar och åkte sedan in i staden och åt glass på ett litet cafe.
Sedan drog vi till Fort Myers beach, där vi såg hotellet som vi bodde på för 6 år sedan. Läskigt. Jag inhandlade även en bikini och en t-shirt. Vi åt på en grekisk restaurang och sedan åkte vi till hotellet och nanade.
Bilder:Lördag 4 April

Vi äter än en gång frukost på ihop och sedan börjar resan mot Orlando.
På vägen stannar vi och badar på 2 ständer och äter på mcDonalds, innan vi kommer fram till Orlando, eller Kissemee som staden som vi bodde i hette. Det låg precis utanför Orlando och bara någon halvtimma från Disneyparkerna. Trevligt. Jag och syrran badade lite i poolen innan vi gick och lade oss för dagen.
bilderr;

Söndag 5 April

Vi tog en slappardag vid poolen för att orka med disney-dagarna i veckan. Ganska chill, med massa glass och sol, trevlig semesterdag. Det blev tacos och minigolf på kvällen för att göra något av dagen också. Najsnajs.
Måndag 6 April

Universal Studios var målet för dagen och shittans vad mycket skoj. Vi kom dit vid 11 och partajade tills stägningstiden som var 21. Vad ska man skriva? Vi träffade svampbob och scooby doo och åkte karuseller hela dagen. Här får ni bilder istället:

Tisdag 7 April

DisneyWorld. Yiiiiiiiihaaaaaaa.
Mussepiggs hus, Space Mountain, nalelpuh, Kalle anka, balloo och allesammans. 13 timmar på ett överfullt nöjesfält där de som jobbar berättade att det inte har varit såhär mycket folk någonsin kan ju ha sin lilla egna charm. Men kul var det! Gryyymt kul. Men också en gryyym ben-och-fot-värk efteråt. Fyrverkerier var det vid 22 som det alltid är i en kvart. Slöseri på fyrverkerier, men så vackert..Onsdag 8 April

Andventure Island idag. Fötterna blir inte mindre blåa om amn säger så. Vi ser en kö som det står 5 minutes på och spinger såklart dit utan att veta vad vi gav oss in på. Såklart fanns det en alnedning till de där ynka 5 minuterna mot alla andra 160 minuterna.
Det visar sig att åkturen är en variant av kolerado. Fast en mördar-variant. Herregud, vid utgången satt alla som hade åkt och torkade sina kläder på bänkar medans de bytte om till nya kläder från ett storsäljar bås med kläder precis utanför. Jag gick med blöta kläder hela dagen och tillochmed mina trosor var blöta när jag bytte om till pyamas när vi kom hem på kvällen..
Dagen var sjukt kul i alla fall och vi åkte massa kul grejjer hela dagen lång. Najs.

Torsdag 9 April

Vila fötterna-dag.
Njöt riktigt av det sista av semestern och låg bara vid poolen och schtekte hela dagen. Vad ska man säga mer? Jag åt 3 glassar  och det var en skillad pilot som skrev saker på hilmen :)

Fredag 10 April

Hejdå Orlando - Hallå Miami
Dagen gick åt till att åka bil mest men vi stoppade på South Beach och njöt en stund också för att sedan checka in på det sista hotellet precis vid flygplatsen. Det var nog det vi gjorde. Intressant dag. Fast hotellet hade gratis popcorn så jag överlevde trots hemlängtan.
Lördag 11 & Söndag 12 April

Efetrsom att planet hem inte gick förrän halv 6 på kvällen så drog vi till Miami Beach på dagen och stekte in i det sista. Sedan tog vi en Hamburgare och drog till flygplatsen och bytte om till Sverige-kläder.
På planet såg jag på Marley and Me, Bolt och Twilight. Jag föll pladask för Twilight, jag trodde att det var någon vanlig ful vampyrfilm som alla andra men efter att ja hade sett den så har jag blivit besatt av den och bara vill se mer och mer. Herregud. Några timmar senare så var vi framme i Düsseldorf som var våran mellanlandning. Där skulle vi vara i 8 timmar tills sverige-planet. Vi somnade på Starbucks och på stengolvet i mitten av flygplatsen. Jag köpte även godis och lite läppbalsam. Men sedan gick planet tillslut hem till Göteborg och vi kom hem till Fjärås vid 8 i svensk tid på söndagskvällen. Vilket var ungefär 2 på dagen i våra huvuden. Ingen tidsuppfattning dvs. 

Men skönt att vara hemma.  

SVERIGE!!!!!!!!!!

Home sweeeet home.
Det här har varit en ganska konstig helg för mig. Jag vaknade (väcktes) vid 8 på Lördagsmorgonen i Usa och sen dess har jag sovit mindre än 2 timmar..
Och ändå känner jag mig inte trött, i alla fall inte jätte. Tror jag?
Det är en konstig känsla som inte går att beskriva.
Timmarna jag sov var en halvtimma på 11 timamrs planet och lite mer än en timma på det kalla stengolvet på Düsseldorf flygplats..
Känns bra.

Det är inte förrän nu, när jag är hemma, hemma i mitt älskade hemland som jag förstår hur mycket jag saknade det. Att komme in på landvetter flygplats efter en ganska lång semester, den känslan är obeskrivlig. Känslan av att gå igenom ett rum och höra massa göteborgare prata om hur gött allt är, att hämta väskorna och gå iväg mot bilen, kall för att man inte har varma kläder på sig, men ändå varm för att man vet att man är hemma.

Borta är grymt bra. Men hemma slår inget.

Inom loppet av 1 dygn (hoppas jag) så kommer det att finnas ett inlägg här inne som nog kommer att ta 1 dygn att läsa. Jag ska försöka göra det så kort som möjligt men med så mycket detaljer som möjligt ändå. Det kan bli svårt, efter som att det är över 2 veckor som vi snackar om. 
Wish me luck..


usa 9/4

Hejsan alla glada! (och ledsna ofc)
Nu borjar det dra ihop sig mot hemfard..
Imorgon drar vi till Miami igen och kvallen dar pa sa gar den 10 timmars langa resan till Dusseldorf i tyskland dar vi ska sitta pa en flygplats i 8 timmar innan 1-timmes planet gar hem till goa goteborg.
Och sa kommer vi hem  vid 9 pa sondagkvall... vilket kommer vara runt 3 pa dagen i mitt huvud. Men det far vall go.

Sedan pa manda sa komemr jag spendera hela dagen med att skriva varldens langsta inlagg her och skriva klart mitt u-land ..Dubbelsuck!

Men jag kommer krama sonder alla pa tisdag i skolan. For tro det eller ej, men jag saknar er grymt.
Jag saknar att folk fattar nar juag sager .. Ful?  eller .. Jussste kom hit a ling ling!  nar nagon sager nat liknande.. eller  bara later som stitch (som jag traffade pa disneyworld btw :D ) A dream come true!
 Men massa massa fula ling ling kramar fran Stich the Bruno. ( som faktiskt har blivit lite bruno oxo ) meheheh.

SE YOU REALLY SOON baverbarn :)

usa 5/4

jiiihaa hittat ett till internetstalle po det nya hotellet.
living the dream som vanligt.
Idag har vi en slappardag, for imorron och resten av veckan ska vi dra till massa olika disneyparker, om vi bara bestammer oss for vilka vi ska aka till nan gang..
Men imorron blir det i alla fall Universal studios vad vi vet. ska bli grymmt skoj. Hoppas po lika grymmt vader som vanligt. >D (till johanna)

Men mina pengar holler po att rinna ut, :(
saknar alla mina knuttar som aldrig forr.!!
Men nu ska jag dra till poolen och ta mig en kall dricka och steka lite !

ha det bast , noshorningar.
och ja, jag lovar att halsa musse och nallepuh och shrek fran alla!
KRAMAR