hahahaha... inte kul

Jag blev tvungen att gå ut en stund idag, eftersom att jag inte har rört på mig som sagt. (Med detta förstår ni att jag aldrig gick och tränade) Så jag gick utanför dörren och ringde Olivia för att inte vara helt ensam i världen där ute, och rätt soom det är så är jag två kilometer från mitt hus och helt plötsligt dör min mobil mitt i samtalet. Det var inte kul att gå hem i tystnaden sedan. Dessutom så får jag inte igång telefonjäveln igen, mm djupfryst?

söndagsfunderingar

Okej, nu har det gått 1 vecka sedan jag åt ordentligt, och sedan jag tränade ordentligt, och sedan allt var som det var innan. Så jag funderade på om jag verkligen ska träna denna söndag, som är min träningsdag i veckan. Jag vill, för kanske min kropp liksom går igång igen om jag börjar röra på mig? Ja, det lät smart i mitt huvud i alla fall. Fast sedan så börjar Johanna och Mamma tracka på mig att jag kanske inte ska träna om jag inte mår så bra. Men jag måste ju faktiskt börja röra på mig, annars kommer jag att växa fast i den här datorstolen föralltid, och det vill vi ju inte. Eller, inte jag i alla fall.

Men jag har ätit frukost nu, och om jag får i mig lunchen så åker jag och tränar, bannemej.

godmorgon världen


mysigt?

Min katt har nu legat i över 1 timma i mitt knä. Kruxet här då är att jag sitter på min ena fot och den har somnat för länge sedan. Frågan är; Väcka katten eller låta foten sova och lida sedan?
Jobbigt läge.

igår klockan 00.23


Olivia och Emma kommer på att vi måste duscha hunden. Zorro vill inte detta.


Olivia får in Zorro i duschen. Duscha Duscha Duscha.


Bara sekunder efter att den här bilden tas ( Olivia och Zorro är innanför dörren), hör jag: "Okej Zorro, Skaka!"... "Hepp, okej, då torkar vi.. AaaaaaAahhaaaaaeaeeaaa!, .. Nu passar det bra att skaka.."

jag satt och kollade igenom alla mina youtubeklipp, och hjälp vad jag vill ha sommar nu!
Seriöst, det här måste ha varit den roligaste sommaren på väldigt länge. (det sista klippet är dock från mars förra året, men det var så längesedan jag såg det, och det fick mig att skratta så mycket att jag helt enkelt la upp det också)

i olivias kök

Hej bloggen.
Jag fick inte sova, fast jag och Olivia plannerar att sova ut imorgon, jag vet att vi båda behöver det. Men just nu sitter vi vid var sin dator i köket och dricker apelsinjuice. Jag vet att det låter jätte osocialt men det är det verkligen inte när det gäller Olivia och mig. Vi står ut med allt, det känns bara så skönt att ha någon annan i rummat med sig, även om det är ett jättestökigt rum, eller om ingen av oss har duschat på flera dagar. Det blir verkligen aldrig osocialt och det är så jag vill ha det. Om mina vänner inta var så så skulle det ju inte funkat eftersom att jag varken städar eller duschar. Hahaha, det där sista kanske inte var helt sant men det är sjukt hur kul man kan ha när man sitter helt tysta i ett kök.

jag måste bli bättre på att ta bilder

Idag hade Mpk09 bara 1 lektion, dock var den i tre timmar men det gick ganska fort ändå. Efter den lektionsdagen så begav Jag, Frida, Marcus, Oliver och El Rysso till en busshållplats väldigt mycket längre ifrån skolan än det skulle ta att gå till stationen. Men, som sagt så är jag inte den enda som är lat i min närhet. Så där satt vi och väntade på bussen i en halvtimma, när det skulle ta oss 10 minuter att gå dit vi skulle. Fast vi hittar ju alltid på något kul att göra, eller så händer det bara roliga saker som får en att skratta ändå. Som det hysteriskt roliga ögonblicket när Ryssen ramlade på en isfläck.
Sedan hängde vi en stund på Kungsmässan också, där Frida åt Sushi, som tydligen är väldigt svåruttalat. Precis som "Västkustskt", som jag aldrig har kunnat uttala. But, every good times comes to an end, och vi skiljdes åt på stationen där vi hoppade på olika bussar och nu sitter jag här, uttråkad och ensam. Jag funderar på att sova. Mmm, sova låter skönt.

Men, som rubriken lyder så måste jag bli bättre på att ta bilder. En bild säger ju mer än 1000 ord, och jag orkar ju inte skriva över 1000 ords texter varje gång.

vilka känslovågor..

Idag fick vi beskedet, det vi väntat på.
Det kändes så jobbigt och min mage som redan inte mådde så bra gick i tusen bitar några minuter senare när man gick in i ett halvmörkt rum med vacker kärleksmusik, tända ljus, fotografier, vackra ord och en drös med människor som man bryr sig så mycket om, som sitter och gråter känslosamma tårar. I det läget finns ingen broms, utan tårarna gjorde hela världen suddig och när jag kunde se igen så var halva klassen borta och jag skakade hejdlöst. Mathilda, Zack och Malin var runt mig och jag hörde någon viska tröstande ord.

Jag önskar bara att du hade vetat, att du såg våra tårar falla, så att du fick veta hur mycket vi kommer att tänka på dig, att vi aldrig kommer glömma dig. Men jag hoppas att du fick komma dit du ville, och att din smärta är över. Jag kommer aldrig att glömma dig Rasmus, hoppas att vi ses någon gång igen.


Bild: Joakim Andersson

jag är i skolan

Jag mår inte bra, men jag är i skolan.

min familj har humor

Mathias: Mamma, det är en go müsli jag vill att du ska köpa.
Mamma: Okej, vad heter den då?
Mathias: Willeys något..
Emma: Hahaha, Vadå, menar du Willys? Synd för hon handlar på Ica.
Mathias: Ja, Willeys.
Emma och Mamma: Hahahahaha! Willeys! Hahahaha! Det heter Willys!
Mathias: Ja, Willeys!
Emma och Mamma: HAHAHAHAHHAHAHAHAHAA!

fem random med emma

1.) Jag har aldrig gillat fiskbullar, finns det någon slabbigare mat? (är slabbig ett ord?)

2.) När jag var liten så lekte jag Askungen när jag duschade, jag hällde ut massor av shampoo på golvet och gjorde det rent samtidigt som jag sjöng och låtsades att "styvsystrarna" skrek på mig. Men, jag slutade med det när mamma blev arg för att allt schampoo tog slut.

3.) Det står fyra halvfulla glas med blåbärssoppa framför mig. Skäll inte ut mig nu, jag kanske inte gillar den sista halvan bara.

4.) Mamma kom upp för trappan och skällde på mig ändå.

5.) Om det är ko på mjölkpaketen, varför är det då en tjej på russinpaketen?


mmm mat?

Okej, nu när jag nästan har fått i mig min frukost så känns det som om den gamla goa matglada Emma är tillbaka. Jag har lovat mamma att göra annat än att slappa idag, så det är väl bäst att jag sätter igång med det då. (varsegod mamma)


(klicka på bilderna för att se dem i större format)

jag vill ha mat!!!

Men min kropp vill inte ha mat, jag åkte hem från skolan, gjorde inget vettigt ändå för att jag mår dåligt. Jag måste äta nu, försöker med Oboy, men det går inte ner, ska rensa igenom huset efter något ätbart. Jag vet inte vad min kropp vill mig, och jag skulle antagligen inte åkt till skolan över huvud taget idag. Men det var bara pga klassen som jag åkte, dem får alltid mig på så bra humör.

Men jag tar en paus från datanördandet tills Emma är tillbaka igen, ni vet, hon som äter.


orka att jag redan saknar er


Stekis och Dagge drar till prag i en vecka nu, haha och jag och Olivia började sakna dem idag. Innan de hade åkt. Lyckat, men ni borde fatta hur mycket ni betyder för mig, eller oss. Har bara roligast med er tjejer. Och Olivia, vi får ta och leva livet nu när de där två är borta (muhaha) , detta klarar la vi!


När hade vi liksom problem att ha roligt senast? Bada topless i sjön på natten, Ska vi köra på det igen eller?

urgh

Okej, det där konstiga igår, att jag inte var sugen på något gott, har idag utvecklats till att jag inte är sugen på något över huvud taget. Inte Choklad, Oboy, popcorn eller ens Mcdonalds. Jag vill inte erkänna det, men jag tror att jag håller på att bli sjuk. Ja, något fel är det ju på mig, men det känns inte som vanligt. Vet inte ens om det känns bra eller dåligt, vet bara att jag inte vill äta.
Det låter antagligen som om jag mumlar, och antagligen är det för att jag inte har ätit något idag. Nej, fy, jag vill bara må bra, leva lyckligt och vilja äta igen. Äta är liksom min stora kärlek i livet..

jag har verkligen ingenting intressant att säga till er idag..

Idag har jag faktiskt tränat, tro det eller ej (Och om du ej tror det så tror du fel). Jag har också städat mitt rum och besökt Johanna som åker iväg i 1 vecka imorgon. Så allt det där fick mig att fundera över vad jag faktiskt har gjort idag som är dåligt eller ohälsosamt.
Jo, jag tog ju förstås en godis från Johannas soffbord, då jag satt och blev lite hungrig. Men annars har skadeglädjen, sockerberoendet och den elaka emma varit ganska frånvarande denna dag. Jag har ingen som helst förklaring om varför men jag antar att det är själva anledningen till att jag är väldigt trött just nu. Fast det kan ju också bero på träningen, men nu ska vi inte skylla på det. Men, jag menar, jag har inte dragit min bror i håret, skrattat åt någon som ramlat (inte för att jag har sett någon som har ramlat) eller ens druckit oboy.
Efter att jag hade funderat på det ett tag så började jag fundera på om det här skulle vara långvarigt eller om det var bara idag, någon sorts söndagsångest eller liknande. Och jag funderade också på om det var bra eller dåligt att jag faktiskt betedde mig på det här sättet.

Sedan funderade jag på om jag funderade alldelles för mycket och gick istället ner till köket och gjorde en stor kopp oboy, då jag på vägen drog min bror lite i håret mednas han spelade sitt kära X-box 360 så att jag förstörde hans spelande. Då skrattade jag.

hemma från liljeberg

Jag sprang precis in genom husdörren, då mamma hade hotat på sms att låsa den, och jag hade inte någon nyckel med mig till Frida. Så jag sprang iprincip ner för trappan i Fridas hus och över gatan med jackan halvt på mig och in i huset, precis på tidsgränsen. Men, nära skjuter ingen hare.


sitter i Fridas rum

Diggar det sjukt mycket. Jag vet att jag har sagt det förr, men jag har aldrig visat er, så jag tänkte göra det här och nu medans hon är och duschar.

vad gör emma uppe nu?

Jo, det ska jag berätta. Jag ska på min brors basketmatch. Jag tänkte att efter att han har haft ett 50 tal matcher så ska jag äntligen gå och se en av dem. Jag förstår bara inte varför de lägger matcherna på morgonen..

Ipod, check √

Jag glömde ju att berätta vad lönen denna månaden gick till, och som ni redan har listat ut så är en sprillans ny Ipod Nano 5th Generation på väg hem på posten. Lila såklart.


....Och så fort den dimper ner i brevlådan så ska jag fylla på den med massor av bra låtar och filmer, bland annat dessa fyra låtar som just nu går runt,runt och runt på Spotify för min del.


It's Friday I'm In Love

Idag var det väldigt tomt i skolan, jag tror att jag räknade in klassen till 14 personer närvarande av 28 eller hur många vi nu är. Så det var ganska tyst jämfört med vad det brukar vara och det var ju iförsig ganska skönt men man får ju aldrig nog av ljudligheter, så jag tog mig en sväng på stan med mina ljudliga kompisar efter skolan. Så det blev sitta och skratta i två timmar med Stekis, Oliven och Dagge och sedan var min dag fullbordad. Jag och Olivia gick sedan och köpte glass på vägen till bussen, då Olivia också köpte med sig Thaimat (O-a-a).

Nu sitter jag här vid datorn och snyter mig medans musikens vackra toner fyller mina öron och jag pratar med några kära vänner på det trevliga chattprogrammet windows live messenger, även kallat msn. Och idag är det fredag, om ni hade missat det, och det brukar jag och Jocke, min trogna chattvän, fira med att ropa YEEY. Trevlig prick det där.


någon måste ju äta upp glassen

Killen bakom oss i kön: Ehh, ni vet att det är Januari va?


pannkakor till frukost

ja, rubriken beskriver allt.

Men, här sitter jag nu, och bussen går om en kvart, Frida är sjuk och jag hann inte att duscha. Men det är inget som en stor tallrik pannkakor inte kan göra bra igen.

hmm..

Imorse såg den här bilden skarp ut. Kanske var jag trött ändå?

07.16 Frida på bussen.


happyface? ツ

Ja, nu är jag äntligen hemma och Oboymuggen sitter som handen i handsken i min hand. (hängde ni med?).

Jag missade bussen hem med 2 minuter så jag fick vänta i en halvtimma på nästa, så jag satte mig på Pressbyrån sålänge i mitt väntande. Där är det ganska intressant att sitta och titta på olika människor, vilket alltid har varit en utav mina hobbys. Människor är så konstiga.
Men jag hade inte tänkt att vara så djup idag och börja prata om människan och hur jag tror att den fungerar, utan jag hade egentligen bara tänkt att berätta att jag dricker oboy nu, innan maten. Vem orkar vänta på mat när det finns oboy liksom? Men nu håller jag på att hungra ihjäl här, och mat låter inte så dumt. 

Det här inlägget verkar inte hänga ihop någonstans, så jag slutar skriva nu. Haha.

och jag som gillade torsdagar

Nu är läget såhär:

Torsdagar var min drömdag, jag brukade vakna på morgonen och göra små glädjeskutt när jag märkte att det var torsdag (okej, kanske lite överdrivet, men ni fattar). För det första betydde det att jag slutade tidigt i skolan, vilket var ungefär den enda anledningen till att jag brukar vara glad på torsdagar. Sedan är ju en anledning också pannkakor till lunch, men det behöver vi inte gå in på.
Men nu är ju läget att jag ska åka iväg nästa år, till USA. Och jag vill verkligen ha klart Matte B innan jag åker så att jag slipper göra om kursen när jag kommer hem. (Jag har börjat med matte B men det tar ca 1,5 år att göra klart kursen här). Nu när jag har bestämt mig för att göra klart kursen, och det betyder - Hejdå Torsdagsglädje.
Efter sista lektionen ska jag hoppa in på tvåornas matte B lektion i 1,5 timmar istället för att åka hem och dricka choklad. Dessutom så ska jag ju jobba ikapp dessa tvåor som är 1 år före mig i boken. Det känns inte riktigt så lovande, men om jag inte försöker så vet jag att jag kommer att ångra mig när jag sedan kommer tillbaka. Japp, jag ville bara dela med mig av mina problem, och kanske varna er att inläggen kommer att minska i antal under nästa halvår.

Kul.

finner inga ord.


Det här känns bara så overkligt.

Jag kommer ihåg när vi stod där i vattenpölen och Frida tog kort på oss. Vi skulle ta en bild där vi var lyckliga och hoppade högt i vattenpölen, men antingen så var kameran väldigt seg eller så var Frida bara allmänt dålig på att ta kort. Ja, den bästa bilden är den ni ser och om jag bara visste hur mycket den skulle betyda nu så skulle jag troligtvis tvingat Frida att ta fler bilder, så att den blev lite bättre.

Men, gjort är gjort. Sett är sett, Hört är hört. Och aldrig mer. Allt känns förjävligt.

tack för det välbehövda skrattet

Jag satt här i skolan, för kanske 5 minuter sedan, och fick en liten skrattattack för mig själv när jag läste kommentarerna på det här inlägget.Och nu ska jag förklara för Olivia och alla andra som inte fattar.


Så den visar hur vi har utvecklats, från Första världskriget till Wow. Comprende?

nu är jag helt slut

Tisdagen, som jag anser är veckans jobbigaste dag, börjar långsamt rulla mot sitt slut och jag sitter här och funderar på om det här har varit den jobbigaste tisdagen på länge.
Det började som alla tisdagar gör. Jag liggar alltid lite för länge i sängen och drar mig, och får sedan skynda mig, och hinner inte äta frukost. Men jag ahnn i alla fall göra frukost, så jag åt den på vägen till bussen och på bussen för att få i mig dagens viktigaste mål mat. Jag och Frida var båda väldigt sega idag och märkte inte ens när bussen som tar oss till skolan kom in på stationen, så istället för att vara först på (och få platserna vid elementet) så fick vi ta de platserna precis vid dörren.
I skolan blev det väldigt segt i början, men efter lunchen, då jag i för sig inte fick i mig så mycket, så verkade humöret stiga lite och den glada emma hoppade ut ur min stackars Tisdags-Emo-Kropp.
På gympan (sista lektionen) så hade vi världens fyspass och efteråt vinglade jag iväg mot gymmet på mina helt utkörda spegettiben. Men jag lyckades ändå göra något där, även om det var väldigt fullt med folk.
Sedan missade jag och Matilda bussen som vi skulle ta till stationen pga att jag var slarvig, men samma buss kom ca 7 minuter senare och vi hoppade på den utan problem istället. Observera att 7 minuter ute i många minusgrader, iklädd varma svettiga gymkläder är ganska lång tid. Men nu är jag hemma och mina ögon går i kors så att jag knappt ser vad jag skriver. Så mitt mål med dagen är att sätta mig ner och titta på TV tills jag somnar. Men först - en välbehövd dusch.


i veckan rullar studiebidrag och lön in i plånboken

Så jag sitter och kollar runt på alla fina saker som man kan köpa, och som vanligt hamnade jag på shirtstore. Det här är 3 av deras nyaste tröjor, helt klockrena.vila i frid

Jag och Dagge frågade Frida om vi skulle stanna kvar och vänta på bussen med henne, men hon svarade att det var okej och att vi kunde gå om vi ville. Så vi gick mot Kungsmässan och ca 5 minuter senare så hör vi ett tåg tuta jättehögt och jag vänder mig om. Jag ser ett stort blått tåg susa förbi på stationen och det fortsätter att tuta. Det första som går genom mitt huvud är Någon blev överkörd men jag fortsätter att gå och en stund senare får jag smset från Frida.

Det är en som har blivit påkörd av ett tåg.

Jag satte drickan i halsen och visade smset för Dagge och vi satt tysta en stund innan vi började ställa frågor till Frida som stod på stationen. Stackarn var ju i chock men vi lyckades ändå få ur henne att hon trodde att det var en kille och att hans flickvän/fru stod precis brevid. Hon hade inte sett honom halka, men några andra i klassen som stod där hade gjort det. Hon hade därimot sett väldigt mycket blod och en svart klump ligga på spåret. Jag vet själv hur lite den kvinnan klarar av blod och jag led med henne att hon skulle behöva ha sett det där. Jag blev genast spyfärdig när jag tänkte på det och sedan när vi kom till stationen så träffade vi Jennifer och Anna, som hade hört någon berätta om vad han eller hon hade sett. Jag kanske inte ska gå in på detaljer men det verkade inte särskillt vackert.
Men mannen, som vi sedan fick reda på att det var, var tydligen i 45 årsåldern och halkade från kanten. Jag ville bara spola tillbaka tiden och säga till honom att inte gå just där. Jag kände ju inte personen eller någon annan som visste vem det var, men att hans fru eller vän stod där och såg på hans kroppsdelar på spåret, det var det som gjorde att jag bara vills slita av mig håret. Tänk att få leva med det i resten av livet? Som alla som stod på stationen just då får göra. "Jag såg blod och något stort svart". Nejtack.

Det borde byggas stängsel runt spåren, eller åtminstonde saltas bättre på isiga ställen. Det borde inte behöva hända igen, 2 gånger på 3 år är 2 gånger för mycket.


bilderna

Här är bilderna från igår (plus en av 2 videor som spelades in), jag orkar inte skriva någon bildtext utan de får helt enkelt tala för sig själva.


Tack för en till superkul kväll tjejer!


dagens knepiga

Det är en lampa som hänger i taket, men skuggan ser ut som en fläckt. Det här satt jag länge och tänkte på idag hemma hos mormor och morfar. Det var kanske därför jag fick ont i huvudet?


I don't feel so good

Det kanske blev för mycket äventyr för den här tjejen igår för mitt huvud dunkar som om någon stod och bankade på det. Ja, alvedon är taget. Men, jag lägger väl in bilderna från igår här och sedan sätter jag mig och ser på film. Morgondagen kan bli ganska intessant.
8.15 - Iväg och ta spruta i Fjärås.
9.00 - Skolan börjar.
13.20 - Tandläkaren.
15.00 - Skolan slutar.
Så jag tänker inte vara sjuk imorgon, för då missar jag både sprutan och tandläkaren. Och jag orkar verkligen inte boka om det.

Jaja, bilderna will be here soon.


oooh

Dax att åka ut på äventyr. Vi hörs när jag är hemma.

jag kom bara att tänka på det

Är det verkligen många som kollar på Let's Dance? Visst, många dansintresserade kanske tittar, eller om man gillar någon utav kändisarna som är med. Men jag har verkligen inte hört någon i min närhet som följer det. Själv har jag aldrig sett ett helt avsnitt, och plannerar inte på att göra det heller, men det kanske bara är jag som nattmumlar för mig själv?

00.02

Ja, eftersom att jag spenderar ungefär 1/3 av mitt liv framför datorn så tänkte jag bara visa er hur jag spenderar det. Första timmen så brukar byxorna åka av, allt eftersom att fötterna börjar somna under mig. Och efter några timmar så sitter jag helt plötsligt där i duntäcke och underkläder. Jättemysigt måste jag säga.

Och jag han inte ens ta en enkel bild med självutlösaren innan mitt alterego drog sig mot datorn igen. Hopplöst.

tro mig

Jag upptäckte just att det är väldigt gott med tacochips med chokladsås på. Ni borde testa.

det syns inte så bra pga mörker

Men, det kanske är bäst för min skull? Detta var för någon timma sedan. Mycket trevligt.

Idag var vi på Kungsmässan utan att äta på Mcdonalds. Applåder?

Istället tog vi oss an Linnéas/Nellos. Mycket trevligt. Vi var alltså Jag, Johanna, Olivia, Frida och Dagge. Vi gick också in på Ica Kvantum och köpte lite gott gott tills imorgon. Men som sagt. Ingen Mcdonalds. Och vi hade till och med Fredags ursäkten att skylla på, men ändå ingenting, inte ens en liten glass. Helt Insane. Jag är fortfarande i chock.

Glad Macka på Linnéas.
Linslusen nummer ett.


Lingongrova!


Fredagsmaten på bilden till höger, lägg märke till Vitamin, med stora bokstäver.

Grattis Broschan 14 år.Ja, käre bror
nu har du blivit stor
Hela fjorton år
det är nästan så att jag fäller en tår
jag minns när jag ville
att mammas bebis inte skulle vara en kille
men sedan tog de hem dig
och allt snurrade inte längre kring mig
men om jag skulle vetat att det var du
som jag vet nu
så skulle jag aldrig vilja byta bort dig
hur mycket du än retar eller petar på mig
eller snarkar i mitt öra
men det är sånt som en bror ska göra
annars skulle ju inte du vara Mathias
inte heller Matte, Pinga eller Pias
Eller allt annat du kallas och heter
Fast jag tror inte att du har kallats Peter
Men, även om jag är dum
och går in på ditt rum
drar dig i håret, slår dig, snor dina saker
stör, snor TVn eller tar dina kaker
så älskar jag dig lika mycket, lillebror
och det spelar ingen roll hur stor
du blir, 18, 27, 56, 79 eller 82.
jag kommer att tycka om dig lika mycket ändå.

Grattis på Fördelsedagen Mathias. (och jag hoppas på tårta såklart)

Youtube

Visst har jag haft uppe Facebook, Bloggar och annat på mina internetsidior denna kväll men de flesta timmarna har gått åt till att kolla på nästan alla Shane Dawsons videor som han har lagt upp på båda sina kanaler. Man tröttnar aldrig på den killen.

Dagen före

Jag har nu slått in paket den senaste halvtimman. Nu tittar ni konstigt på bilden, då ni bara kan hitta 1 paket. Ja, det tar en halvtimma för mig att slå in ETT paket. Min lillebror fyller ju bara 14 år en gång i livet, ellerhur? En kvart av den där halvtimman gick också åt till att hitta papper som inte såg juligt ut.


jag har inte druckit oboy på fem dagar

Och jag har inte ens feber. Det måste vara något annat tekniskt fel.


och jag går aldrig på det igen..

" Men jag samlar bara ihop snö, jag ska inte kasta det på dig. "


Vi behöver inte kalla det lat.

Mathias: Ska inte du gå och hämta Sara snart?
Emma: Jo..
Mathias: Är det inte senast halv 5?
Emma: Jag tar en buss som går 10 över till Bräckan.
Mathias: Tar du en buss till Bräckan härifrån?
Emma: Ja.
Mathias: Åh! Vad lat du är!
Emma: Nej jag är inte lat, jag är bara smart.

Polly

Imorse när jag gick mot bussen så såg jag en figur gå åt samma håll lite längre fram. Klockan var väl runt 13 över och jag var ganska tidig för att vara jag. (bussen går 14 över). Jag tyckte att det såg ut som Frida, men kunde verkligen inte tro mina ögon. Men jo. Det var hon, och jag vet inte om det var hennes eget eller Guds verk men hon missade inte bussen, och hon behövde inte ens springa.

Väl i skolan så hade vi samhäll, där jag och några anra kammade hem valfri dryck ur kaffemaskinen och en signerad sommarskiva av våran härliga samhällslärare Nicklas på Torsdags Quizet. På Engelskan hände det inte så mycket över det vanliga, mer än att läraren klappade händer åt dem som kunde låtsasrapa och att vi läste en text om pruttar. Sedan var det ju såklart pannkakor till lunch, mmm, jag får aldrig nog. Mediekunskapen gick mest åt till att läsa och svara på lite frågor och sedan var det dax att gå hem. Och ett litet tips till alla där ute är att inte krama snö i huvudet på Frida Liljeberg. För jag lovar er, hon puttar ner dig brutalt i närmaste snöhög så att du sitter helt blöt på vägen hem sedan...
Jag träffade även Olivia på pressbyrån medans jag, Frida och Hugo satt och väntade på respektive bussar. Hon hade köpt chai latte, chai latte är gott. Trevlig flicka det där, glad för ingenting. Och på lördag ska jag hem till henne, och Johanna ska köpa nutella. (Har Johanna gått runt och berättat ett tag nu)
Men nu är jag hemma och jag vill bara gå och lägga mig och sova. Men, snäll som jag är så ska jag gå och hämta min syster på fritids om 1 timma. Det enda vi får hoppas på är att jag inte somnar innan det.

Dagens bilder:nej det är inte snus, det är polly.


ja, det är arga leken, inget annat.


dagens allmänutbildning

1. I vartenda avsnitt av TV-serien Seinfeld kan man se något med Stålmannen på.
2. Drogade myror faller alltid på vänster sida.
3. Vänsterhänta personer är mer kreativa än högerhänta.
4. "Ni talar bra latin" blir samma mening om man läser det baklänges.
5. Grodor spyr upp sin egen mage och tar bort resterna med bakbenen och sedan sväljer magen igen.
6. Det går 525600 minuter på ett år.
7. 2007 skänkte Bill Gates 55miljarder till fattigdom.
8. Hur de svart-vita svenska korna än är mönstrade har de alltid svarta öron.
9. Den tandläkare som dragit ut flest tänder drog ut minst 2000744, de finns bevarade, mellan åren 1864 och 1904, dvs. ett genomsnitt på 185 tänder per dag.
10. På ett tangentbord fins det mer baciller än på en toalettring.
11. Blåvalshonan har den största vaginan på planeten med ett djup på mellan 1.8 och 2.4 meter.
12. Den kraftigaste elektriska stöt som någon människa överlevt var på 230 000 volt från en stor högspänningsledning.
13. En ko fiser ut 600 liter metan per dag (tillräckligt nog att fylla 40 st partyballonger)


Idag på McDonalds

Ja, ibland så ska man väl inte fråga, och jag antar att det här är ett sådant tillfälle. Det är något speciellt med att sitta i flera timmar i sträck på McDonalds och kläcka ur sig de mest korkade kommentarer och ideer man kan komma att tänka på. Eller varför inte försöka att låtsasrapa så länge att man mår illa, eller att slå ner sin mugg i knät. Eller så kanske man gillar att diskutera lamporna i taket, sniffa peppar eller misstolka hälften av alla ord i varje meing. Om det här låter som någonting för dig så borde du hänga med nästa gång, jag lovar dig, du blir inte besviken.

Nej, men seriöst. Man måste älska McDonalds, det är en speciell stämning. Eller så är det bara all cola man dricker?

tre timmar senare

Okej, nu har jag ätit pannkakor och duschat. Kanske också sovit en liten stund här framför datorn med huvudet i händerna, som i sin tur vilade på tangentbordet. En mycket underskattad sovställning.

tisdagar är inga bra dagar

Jag kom precis hem från en vild tisdag. Visst, den innefattade otroligt roliga stunder, då vi hade snöbollskrig innan gympan, eller när vi puttade ner Dagge i en snöhög utanför bamba. Men ändå, gympa i skolan och sedan direkt till gymmet? Vilken normal människa skulle vilja göra det? Det räcker med en gång om dagen liksom. Och eftersom att jag inte ville ha på mig mina blöta jeans (snöbollskriget) när jag gick till gymmet så fick jag ha mina intersport shorts. Riktigt varmt, nästan sommar ute, bara -8 idag ju.
Efter gymmet så fick jag och Matilda springa till bussen som tog oss till stationen, då jag också var iförd mina shorts. Jag bytte om till blöta kalla jeans längst bak i bussen och efter att jag hade bytt buss till den som går hela vägen hem så somnade jag och var nära på att missa att gå av. Jag drömde att Justin Bieber var min bror och att vi åt glass. Det knepiga är dock att jag knappt vet hur Justin Bieber ser ut, ellervem han är. Det jag har hört om honom, om jag inte minns fel, är att han är en flickidol på kanske 14 år som gör covers på låtar, och lite egna låtar. Tydligen är killen jättekänd.
Men, nu ska jag duscha, äta pannkakor och sova skulle jag tro. Men det är inte mycket som jag tror som verkligen inträffar, så vi hörs antagligen igen senare.

måndagar betyder afterschool

Afterschool är lite som afterski, bara att det är Kungsmässan med mina vänner. Vi brukar hänga där för att verka coola, men det går oftast inte så bra utan vi brukar hamna på Mcdonalds i timtal istället, där människor runtomkring oss härmar våra skratt. Men, om de vill bli som oss så måste vi ju vara coola? Hmm..


Marcus goes 3D glasögon och Dagge och Emma goes HM provrum.


Ser ni de två retardsen där nere eller?


Mmmm, dräggel!

Lövbiff - biff eller löv?

Dagens konstiga konversationer:

I Bamba:
Oliver: När jag var och köpte glass en gång så var det en neger som stod och gav ut glassen, och när jag kom fram till disken så bad jag om två chokladkulor.

På Ica Kvantum:
Frida: Vi såg Titanic igår!
Thilda: ÅÅÅh, Leo... *blick långt borta*
Emma: Leo.. Mmmh!
Dagge: Leo! Leo! .. Mitt barn ska heta Noah! .. Noah! *happy face*

På Mcdonalds:
Dagge: Idag åt vi lövbiff i bamba, och det var en som trodde att det var gjort av löv, hahahaha!
Olivia: Vad är det gjort av då?
Emma, Johanna, Dagge: ... hahahahahha!

Ni behöver inte lägga märke till att alla konversationerna utspelar sig på matställen. Tro mig, det är en tillfällighet, det är ju inte så att jag brukar hänga där eller så.


Älskar den här killen!


ska jag skratta eller gråta?

Emma: Mamma, jag har verkligen letat överallt efter mitt CSN kort! Jag hittar det inte! Jag har inte ens använt det en enda gång..
Mamma: Hmm... [rotar igenom en pappershög i lådan närmast mig].. E det det här gula?
Emma: ... Mmh.Jaja, nu har jag det i alla fall. Och har inte plannerat att tappa bort det igen.


klockan är nu 01.44 och jag har jättekul

 


Disney On Ice

Jag, mamma, Sara och Frida åkte idag och såg på Disney On Ice. Åker dit varje år, och jag tror att barnen blir mindre och mindre för varje år som går. Känns inte riktigt som om jag passar in längre. Men, vem vill passa in? Nejdå, jag och Frida satt och flirtade med Peter Pan och Kalle Anka, och sjöng med i alla låtar som vilket barn som helst. Ja, första raden är ju aldrig fel, eller hur?

En pigg och glad Frida sitter och väntar på att showen ska börja.


kommer möjligtvis fler bilder...


Shane Dawson

Jag har börjat följa Shane Dawson, en helt sjukt rolig och underbar kille, på Youtube. Han lägger upp 1 video i veckan på sin kanal där han gör lite allt möjligt. Det behövs väldigt låg och ibland väldigt pervers humor för att man ska tycka att det är roligt. Men det är ju precis det jag har, så Shane passar mig perfekt. Här är hans video denna veckan, och för att inte få arga kommentarer så varnar jag er nu, hans videoklipp och hans humor kan gå över gränsen ibland, och allt blir ganska sjukt. Men nu har jag varmat er, så det är bara att titta.

Och här är två av mina favoriter.

lördag

Imorgon väcker ingen väckarklocka den här kvinnan. För imorgon är det lördag. Dagen gud har skänkt oss för att vi går i skolan på vardagarna. Vi tackar honom än en gång.

godnatt.


emma som lyckligast


ojski bojski

Här kan jag ju inte sitta utan godis, och inget finns det i huset. Okej, jag tar mig en tur till Kungsbacka med Frida. Hon har nämligen samma problem just nu.


Även om jag inte gillar snö..

.. så får man ju göra det bästa av situationen.

Oliver, sekunderna innan han faller.


Hugo och Oliver, så söta så.


Hugo försöker se farlig ut.


Söta flickor på väg hem från det vi kallar skolan.


Oliver gör en snöängel, inte för att vi tvingade honom eller så. Den killen ger sig aldrig.

Äntligen.

Nu finns det äntligen en hemsida som kan göra oss inkompetenta människor med riktigt hår och synliga läppar till riktigt coola människor som fjortisarna. Som jag har längtat!

Här
är hemsidan.


livet är ett slagfält

Idag vill jag egentligen inte uppdatera. Men jag tar en överdoserad kopp oboy och en avokado, och så lyssnar jag på den här låten. Vå hörs någon annan dag.

Secondhand Serenade - It's not over.

?

Väckarklockan. Vem uppfinner en sak som alla hatar? Hur dum får man vara liksom.

pippi fågel

Om ni inte lade märke till det så snöade det väldigt mycket inatt, så jag blev ju lite tvugen att ta kort på snön. Jag erkänner inte att det är fult att titta på, endats jobbigt. Så tänk er att jag utsatte mig får något så jobbigt bara för att få bilder. Hmm. Låter inte som Emma.


Bröllopsfotografen

Jag och Frida gick och såg bröllopsfotografen idag, efter mycket om och men med bussar, spårvagnar och tåg så lyckades vi faktiskt komma fram till Biopalatset helskinnade. Förfrusna, men helskinnade.
Filmen var bra, jag är oftast inget stort fan av svenska filmer men de lyckades bra, och lite skratt blev det allt. Det jobbiga kom sedan till att ta sig tillbaka hem. Spårvagnen tog vi till centralen men sedan så gick det inget tåg då vi trodde det skulle gå, så vi fick vänta i 40 minuter. Vi satte oss på Subway och jag käkade en stor mumsig macka och sedan gick vi ut vid 10 över för att tåget hade kommit (det gick 17 över) och vi ville ju ha en sittplats. Men när vi gick runt tåget och skulle gå på så stod det massor av människor utanför och det gick tydligen inta att gå in än. Det var inte direkt varmt, men vi överlevde och fattade ingenting när dörrarna inte hade öppnats, då klockan redan var 17 över. Vid den tiden var det fullt brevid spåret och alla började undra hur vi skulle ta oss hem.
Några minuter senare hör vi att de ropar i högtalarna att tåget mot Kungsbacka går från spår 14. Alla tittar upp och ser att det är spår 16 vi står på (och döm oss inte, för det stod att det skulle gå från spår 16). Så det blev folkrusning när alla skulle hinna med tåget som egentligen redan skulle gått. Barn som tappade bort sina föräldrar, folk som blev slagna med väskor (av misstag), och skrikande kalla hackande tänder överallt. Men vi han med tåget allihop eftersom att det väntade in alla. Det var väl bra för dem, men mindre bra för de som skulle med en buss efter tåget. Men bussarna väntade också på tåget så vi hann med den med, livet är underbart.

Och nu sitter jag här och slötittar på tv och invätar morgondagens strapatser. Upp ur sängen 6.00. Jag längtar.

när jag var ute idag...

... så ångrade jag lite vad jag erkände här. Snö är egentligen bara jobbigt, det är kallt och vitt. Visste, det är vackert, innifrån, men så fort man kommer ut så blir det genast bara jobbigt. Det blir kallt och man får det i ögonen, om det just då snöar. Dock så kan det ju vara roligt att då och då träffa mitt i prick i någons bakhuvud med en stor snöboll, men det finns ju roligare saker att göra i livet. Så nej, tacka vet jag värme.


- Gotland i somras


allt på samma gång

Jag vaknade upp i en mjuk säng hemma hos Dagge av att någon reser sig ur den. Jag öppnar ögonen och frågar vad klockan är. Kvart över 12 får jag som svar och jag funderar på varför jag inte hade vaknat av alarmet som hade gått för en kvart sedan. Men jag funderar inte på det så länge, utan hör istället ljudet av en dator som startar och drar mig upp ur sängen och dras långsamt mot ljudet. Men jag hinner inte sitta där så länge, utan vi går istället ner till köket och gör några ostmackor som vi äter tillsammans med ett sort glas juice (2 olika sorter blandade eftersom att det nästan var slut). Vi sätter igång TVn och sätter oss och tittar på Ellen tills frukosten är uppäten. Det tar alltså inte så lång tid, men frukost fick vi i oss i alla fall.
Jag skrapar ihop mina ägodelar och vi vandrar ut genom dörren. Där står cykeln som vi sedan sätter oss på och cyklar iväg. Jag hoppar av, inte helt enkelt, vid min mammas jobb och låter inte allt för lycklig när jag säger "Ses på torsdag". Jag går över vägen och in i det rosa huset, upp för trappan och in i mammas rum. Där sitter jag en stund och bara njuter av att få sitta ner tills jag tillslut blir tvungen att gå till gymmet och träna.
Lite mer än 1 timma senare är jag påväg mot det rosa huset igen och jag sitter där inne och dricker varm choklad tills det är dags att gå. Vi handlar mat och åker sedan genom snöstormen till vårt röda hus där vi äter underbart god tacos och sen dess har jag suttit här, framför datorn, men Spotify och Disney Channel som bakgrundsljud i vardagen. Det är ganska trevligt, och jag fortsätter nog med det tills jag somnar här. Ja, det låter bra.

jag och dagge goes röra på sig

Okej, rubriken stämmer väl mest in på mig och inte så mycket på Dagge, eftersom att hon har tränar massor av timmar i helgen till skillnad från mig, men det var ju inte det som var intressant just nu.

Vi spenderade några timmar på Kungsmässan där vi träffade på Olivia som vi pratade med medans vi satt på McDonalds. Jag tror att personalen börjar känna igen oss nu, inget bra tecken antagligen. Men vi blev sittande där ett tag tills Olivia blev upphämtad och förd till träning (välldans vad alla tränar va?). Då begav jag och dagge oss till hem till dagge på cykel, och tittade på Raw och Biggest Looser och poppade popcorn i popcornmaskinen. Mycket popcorn blev det, men det går ju alltid åt. Sedan spenderade vi resten av kvällen/natten på dagges rum, där vi gjorde lita allt möjligt. Bland annat så hittade vi en mapp på hennes dator, fullproppade med bilder på bara dagge när hon var lite yngre, mest egobilder och jag lovar er att det var riktigt smaskiga fynd, så hon får akta sig i fortsättningen. Och herre gud vad vi skrattade.   


Dagge köpte en påse och tuggummin för lite av sina sista pengar. Påsen var inte till tuggummipaketet utan till lite andra saker som vi inte orkade bära på.


..och köpte sedan mat för resten av sina sista pengar.


Väldigt skarp bild, tagen utanför Kungsmässan. Det ska föreställa Dagge och hennes cykel.


Poppar popcorn.


Mycket popcorn blev det.

Herre GUD!

Ja, ni kanske inte tror mig, men jag talar sanning när jag berättar att killen som sjunger, den blonda unga saken, är allas våran ANDERS BAGGE. Man ser det verkligen inte först men, vänta bara så ger han något tecken ifrån sig att det verkligen är han.


Jag sitter för er information hemma hos Dagge, och vi gör lite allt möjligt här, just nu tänkte vi dansa i soffan. Jag var bara tvungen att lägga in videon, så nu återgår jag till verkligheten, godnatt.

jajaja

Idag blir jag tvungen att gå ut utanför dörren utav egen kraft. Så vi hörs väl när jag kommer tillbaka. Ingen vet när.

ny header

Ja, ifall ni nu mot förmodan inte skulle märka det själva så har jag nu en ny header på plats. Ni kommer säkert under de närmaste dagarna att märka några smärre justeringar på den men jag antar att ni inte bryr er så mycket om det.
Och med det så tackar jag för mig, och tänkte snart krypa till korgs för dagen.
Som Bert skulle ha skrivit. Hejdå Lilltå.

nu bilr det film för min del.


well you built up a world of magic

 Brick By Boring Brick - Paramore

Okej, nu är det ju söndag och dags att frossa. Nu går jag ner och hämtar godis, den där cheesecaken jag åt räckte ju inte långt. Emma needs her sugar.

promenad

Jag han knappt vakna imorse innan jag blev utdragen på en två timmars promenad ut i den kalla världen. Jag antar att jag behövde det, med tanke på hur mycket jag inte har rört på mig de senaste dagarna, men kallt var det, som satan. Men det hindrar ju såklart inte kamerafingrarna, eller hur?jag har lärt honom allt han kan

På promenad ute med Pappa och Mathias.

Pappa:
Uuurrgh, min hjärna fryser snart till is!
Mathias: Då kan jag vara glad för jag har ju  ingen!

så rätt

Alltså, dessa Viking Line reklamer gör mig bara så glad. Jag kan inte sluta le åt dem. Jag tycker helt enkelt att vi skrapar ihop några personer och gör en egen.

lyssna är guld

De inköpta efterrätterna tas fram till bordet.

Emma: Är det youghurtglass?
Mamma: Nej det är någon slags pannakotta.
Mathias: Åh, man får ju glas på köpet!
(pannakottan låg i olika glas)
Mamma: Ja, det är ju bra.
Pappa: Men kolla man får ju glas på köpet! [petar på glaset med pannakottan i]
Emma & Mamma: Men herregud, redan!
Pappa: Men jag kunde väl inte veta!
Emma: Mathias sa ju det för 1 sekund sedan..
Mathias: Är det youghurtglass det här eller?
Emma & Mamma: ...

snö

Jag har suttit och klagat över snön ända sedan den kom hit till våran lilla förort, men jag får väl ge mig nu. Okejdå, det är mysigt. Jag gick några meter utanför dörren också och testade det nya objektivet, äntligen. Men det var lite för mörkt så det blev inte så många bilder. Men nu är det testat i alla fall.tredje gången gillt är det väl?

Idag tog jag med mig mamma och bror för att kolla in New Moon igen, trerdje gången nu. Självklart så tyckte de att filmen var bra, haha.


Mh Mh Mh.


Min coola Alvin och Gänget meny.


Mathias coola Alvin och Gänget meny, som han såklart spillde ut.


Men popcorn räcker inte för Emma.


På vägen hem tog vi McDrive.


Ja, det kommer ända till bordet, resten är upp till dig. Eller hur är det reklamen lyder?

såhär går det

.. när man inte vet vem av Batman och Spiderman som man gillar mest.

lite nyårsbilder kan ni allt få

nu ska ni få höra

Igår blev det ganska sent framför datorn och festligheterna hade slutat för länge sedan när jag skulle dra mig mot sängen för att sova min skönhetssömn. Alla i huset sov redan och jag skulle bara långsamt och försiktigt gå från datorn till sängen.
Jag rullar ut stolen med hjälp av att dra handen mot väggen så att jag åker bakåt och sedan tar jag ut en fot i taget under mig, eftersom att jag har suttit på dem, och sedan sätter jag ner dem i golvet och ställer mig upp. I nästa sekund så ligger jag på golvet med datorstolen över mig och förstår ingenting. Fötterna hade somnat så mycket att jag inte änns kände att dem hade somnat. Och benen hade bara vikt sig under min stackars kropp som dunsade ner i golvet och tog med sig datorstolen i fallet. Nästa minut ägnar jag åt att skratta så tyst som jag möjligt kan när jag funderar på hur roligt det måste ha sett ut.

Ja, man kan ju lugnt säga att min väg till sängen det gick långsamt, men kanske inte så försiktigt som jag hade hoppats på.

2010

Okej, jag har nu klurat ut mina nyårslöften. Läs och häpna.

• Klippa en annorlunda frisyr eller färga mitt hår
• Göra mina läxor, och mena det
• Minska utkomsterna på McDonalds
• Lära mig att rapa
• Lära mig att låtsasrapa
• Lära mig att jonglera med tre bollar
• Använda studiebidraget till i alla fall 1 sak mer än ätbart varje månad
• Kunna säga Västkustskt 5 gånger snabbt utan att det blir fel

Okej. Vi får se hur det går, jag har ju ganska många, så jag borde ju klara av 1 tycker man. Men å andra sidan så är det ju mig vi pratar om, jag kan inte ens byta mina lakan själv.