Göteborg 27 September 2012 (del 3)


I brist på annat att blogga om

Vad jag åt till frukost idag. Avokado och keso och ICAs matlagningsyoghurt och hallon. Superintressant, jag vet. Det var gott.
 

När solen gick ner igår

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G och NIKKOR AF-S 18-55mm

Dagens shopping

Skjorta (den är långärmad) från BikBok 299 kronor och Peter Rudvalls skiva (spelade på Kungsmässan idag). Köpte även en BH och fick ett par fina örhängen på köpet men de fick inte vara med på bilden. Haha.

LCHF Lunch/Mellanmål

 
Det blev upp och iväg till jobbet imorse och efter jobbet åkte jag till Kungsmässan en liten stund innan jag åkte hem och åt en liten lunch som bestod av mozzarella, tomater, skinka, keso och purjolök. Visar det jag shoppade på Kungsmässan lite senare. Tjo!

Society6

De har så otroligt fina saker på hemsidan society6.com så jag funderar på att köpa ett skal eller en tygväska. Jag har också funderat på att göra ett eget skal, liksom sätta in en egen bild. Men det skulle vara så svårt att välja. Får fundera på saken.
 



Fredagsmys / Fredagsgodis

Nu ska jag och Frida se på Hemligheternas kammare och jag ska äta mitt "godis" som består av blåbär, hallon och matlagningsyoghurt blandat + ett glas kall mjölk. Försöker att inte bli avundsjuk på Fridas choklad. Går inte så bra.


Klagoinlägg

Idag är det fredag. Den mest deprimerande dagen av alla i veckan om man inte får äta vad man vill. Brukar ta en sväng förbi ICA på fredagar efter skolan och köpa godis, eller i alla fall äta popcorn till fredagsmyset men idag åkte jag förbi ICA och köpte matlagningsyoghurt och blåbär.
 
Men jag och Frida skall kolla på Harry Potter ikväll (vi började en Harry Potter-maraton efter att vårt Saw-maraton tog slut) men först skall jag äta köttfärs med Mathias till middag. De andra i familjen äter lasagne.
 
Grym tjej. True Story.

Göteborg 27 September 2012 (del 2)


Drömfångare

Köpte en drömfångare i Haga igår. Jag har redan en (om jag inte räknar med den på armen, för då hade jag redan två), men jag tyckte att den var fin och den var inte speciellt dyr så jag slog till.
 

Göteborg 27 September 2012





Känn ingen sorg för mig Göteborg

Idag var jag i Göteborg med fotogruppen i skolan där man fick en stadsdel som man skulle fotografera i. Och så var vi på Hasselblad också som jag skrev imorse.

Jag lägger upp lite bilder från dagen ikväll när jag kommer hem för nu är jag på basketträning med Sara.


Hänger på Hasselblad Center


Bankar ut min ilska

Är verkligen inte på humör. Tror jag håller på att bli galen av sockersug. Det går liksom inte att beskriva. Blir bara arg. Så tog ut min ilska genom att banka på ett par nitar på jeansjackan jag köpte igår.


SOCKERSUGEN / Mitt humör idag

Det finns fyra paket med juice i kylskåpet, ett helt godisskåp, färskt bröd i en korg, pasta, juice, frukt, vaniljyoghurt, glass och mycket mer. Sa jag juice? Men nej. Här sitter jag och äter avocado, keso och dricker vatten.


Morgon i Göteborg

Jag spenderade min morgon i Göteborg med Frida. Vi kollade in lite objektiv till Afrikaresan (sjukt stora och grymma) och handlade lite nitar eftersom att vi fick tid över. Nu är jag på väg till skolan och skall ha en lektion innan jag slutar för dagen.


TV-Tisdag

Jag sitter just nu och kollar på X-factor med Sotis i väntan på Svenska Hollywoodfruar. Mitt sockersug är olidligt. Vill ha juice. Eller i alla fall en liten bit choklad. Eller bara en macka! Åh. Men nej. Jag ska hålla mig. Måste ju klara en vecka i alla fall haha!


Erikshjälpen

Idag var det kort dag i skolan (12:10-15:10) och efteråt gick jag och Mathias till Erikshjälpen som är en secondhandbutik bredvid skolan. Där fyndade jag en jeansjacka för 55 kronor som jag funderar på att nita på något sätt om jag orkar.

Nu sitter jag och äter hallon. Det är gott.


Middag

(Blev överlycklig när jag läste att man fick äta vitlökssås)


Low Carb High Fat

Nu har det börjat. Idag har jag ätit fisk och sedan yoghurt med hallon. Superintressant. Har lagt LCHF som en kategori här på bloggen nu i alla fall. För att peppa mig själv lite extra att jobba med detta.
 

Gregory Crewdson

Nästa fotouppgift i skolan är att bli inspirerad av en fotograf. Jag ska bli inspirerad av Gregory Crewdson har jag bestämt. För han är sjukt grym och egen tycker jag.
 
Om du är intresserad av att stå modell så hör av dig. Gammal som ung som vem som helst. Här är tre av hans bilder.

Ångestäter med Frida innan LCHF imorgon


Jensens Böfhouse & fina tjejer

För någon vecka sedan tyckte Thilda att vi skulle ses, hon, jag, Frida och Emmy och då tyckte Frida att vi skulle åka till Jensens (kul att veta bakgrundshistorien haha) så det gjorde vi idag i alla fall! Matkoma och roliga samtalsämnen. En riktigt trevlig och mysig kväll med mycket skratt helt enkelt!

 


Outfit of the night

Nu drar jag till Göteborg och äter gott på Jensens Böfhouse!
 
Tröja från H&M, Shorts från Secondhand i London och en väska (som man inte ens ser på bilden haha) från Nastygal.

Höst

Nu verkar det som att hösten kommer. Och det ska bli mysigt tycker jag. Jag gillar den första delen av hösten, då man slipper det jättemörka och jättekalla.

Ikväll blir det höstmys på Jensens med tre fina tjejer, jag skall äta tills jag storknar för imorgon börjar LCHF-livet. Jag och Mathias åt thaimat till frukost för att fira/sörja vår sista dag då vi får äta vad vi vill.


Catlady

Nu har jag varit hos Frida och kollat på den sista Saw filmen och därmed var vårat maraton slut. Har inte så bra koll på hur lång tid det tog men typ två veckor? Haha. Inte så imponerande men jaja. De är bra. Här är en suddig men snygg bild på mig och Sotis.
 

Helg

Idag jobbade jag fyra timmar på förmiddagen/dagen och sedan åkte jag hem till Johanna och mös en stund. Åt massa god mat och slöade i soffan. Sedan skulle hon iväg och jobba så då åkte jag hem och nu har jag ätit hos middag med Mamma, Mathias och Sara och sitter och kollar på Step Up 2.

 


Fredagsmys med Frida


Hard Work

Imorse/inatt körde jag pappa till flygplatsen och kom hem igen vid kvart i sex. Då kunde jag inte somna om utan låg ner och väntade på att jag skulle gå upp till skolan igen vid halv åtta. Jag åkte till skolan i regnet, var i skolan Hela dagen och nu har jag varit på jobbet i någon timma och ska vara här till klockan sex då jag slutar och ska hem och äta potatisgratäng och grillad kyckling. Längtar. Karin på jobbet har med sig rulltårta i alla fall. Det är gott.

 


Kallt, mörkt och tidigt

Lämnade precis pappa på flygplatsen. Nu ska jag bara orka köra hem också.


Dagens äventyr

Efter skolan åkte jag, Frida och Mathias till Frölundatorg en snabbis och nästan helt i onödan. Sedan stod vi i kö på väg tillbaka till Kungsbacka igen och hämtade Sara på basketträning och tog McDrive på vägen hem. Beställde bland annat 6 cheeseburgare haha. Nu skall jag kolla på Dorian Gray, som är en filmatisering av en gammal bok jag tvingades läsa i skolan förra året men som ändå var ganska intressant, och gosa ner mig under ett täcke.
 
Bilda tagen från Fridas bil i regniga Onsala idag.

Ett fotografi är en hemlighet om en hemlighet.

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

What did I get my self in to?

I veckan tog jag i hand med min bror att vi skulle börja på en LCHF-diet nästa vecka (LCHF betyder att man tar bort alla kolhydrater och äter i princip bara väldigt mycket fett). Jag har aldrig varit för dieter och allt sånt men jag känner att jag kan väl testa eftersom att alla andra gör det (grupptryck haha). Anledningen till att vi valde just LCHF är att Mathias har kört det innan och det gav grymma resultat för honom. Jag skall dock inte förvänta mig så mycket. Och jag har redan gjort upp en lista på mat jag kommer sakna mest och vi får se om den stämmer om ett par veckor.
 
1.) Juice (Behövs ingen förklaring)
2.) Bröd (Man fåt alltså inte äta något bröd över huvud taget, förutom om man bakar eget av ost)
3.) Pasta (Inte bara vanliga makaroner kanske men tänk spagetti carbonara och sånt. Åh)
4.) Cheeseburgare (Behövs ingen förklaring) (Kanske borde stå högre upp på listan till och med)
5.) Choklad (I denna punkt räknar jag även in allt som innehåller choklad; kakor, kladdkaka, oboy osv.)
 
Vi får se hur desperat jag blir. Mathias berättade att när han körde LCHF sist så saknade han mackor med smält ost så mycket att han tog en skål och smälte ost i den och åt den smälta osten med sked. Dock gick han ner 20 kilo på bara ett par månader så det var väl värt det.
 

I want to play a game

Idag är det onsdag och då slutar jag tidigt från skolan. Så jag åkte hem till Frida och vi åt lunch tillsammans och kollade på Saw fyra och fem. Nu har vi bara två kvar. De är riktigt bra de filmerna, fast man får hålla för ögon och öron ibland men det går ju att leva med.
 
Leia ser också lite rädd ut men det är bara för att hon är rädd för mig. Haha.

Fortsätt när allt du levt för räknats ut som ett skämt

Kamera: Nikon D3100 Objektiv: NIKKOR AF-S 18-55mm

Today

Idag efter skolan har jag hängt med Johanna och Olivia en stund i Johannas källare. Hade det himla mysigt som vanligt! Jag mår så bra av de två tjejerna. När jag hade skjutsat Olivia till träningskompaniet så åkte jag hem och plockade upp bror och vå åkte ut och fotade till en skoluppgift. Lägger kanske upp de bilderna i veckan också.
 


Wake me up when September ends

Nu är det måndag igen. Och skola igen. Fotolektioner hela dagen. Skall försöka komma ut och fotografera ikväll. Eller imorgon på morgonen. Eller båda. Intressant inlägg. Hejdå.

Cheesecake / Såhär blev den


Blir så förbannad

Idag har jag inte gjort så mycket vettigt, men kände att jag behövde hämta min bil som stod i Lindome. Pappa var så snäll och körde mig dit och när vi kom fram så såg vi något ligga under bilen. Sedan såg vi att tanklocket var öppet och det låg en slang under bilen. Fy vad arg jag blev. Det rök ur mina öron. De hade (som tur var) inte tagit all bensin. Jag hade nästan precis tankat på full tank och hade sparat ihop till det ett tag. Så går de och tar bensin från mig. Åh. Blir så arg. Så just nu bakar jag en cheesecake som jag planerar att tröstäta ikväll. Det ska bli gott.

 


Kräftkalas

Idag hade vi ett litet kraftkalas, bara vi i familjen, och det var mysigt. Och riktigt gott. Just nu klättrar min katt på mig så jag har lite svårt för att skriva så nöjer mig med detta.
 

Sen frukost


Min kväll kan summeras i fem bilder.

Frida och Sourz.

.

Vilse i Rävlanda någonstans.

.

Vi hamnade på Trädgårn efter två bussresor på motorvägar och toastopp på Condeco.

.

På ett tjockt rör någonstans i Göteborg.

.

Beställde en "Hippie Peace" på Max. Hon i kassan tyckte inte att det var lika roligt som jag.


Emmy är hemma!


Mina bubblor

Idag var det den årliga skattenfesten på Bräckaskolan där min syster går i skolan (och jag med, en gång i tiden). Det var trevligt! Här är jag inuti en stor bubbla som bara var en utav alla saker man fick testa på.


Jag och Stina, redo för skolfoto


Skolan

Just nu sitter jag i skolan. Det är torsdag och vi har foto. Men jag är klar med mina optiska illusioner så jag jobbar med Historia istället. Och Religion behöver jag också jobba med. Det är väl nu detta börjar, allt som man behöver jobba med hela tiden och som aldrig tar slut. Har inte riktigt saknat denna skol-ångest.
 

En till optisk illusion.

Optisk Illusion / It's a small world

Kamera: Nikon D3100 Objektiv: NIKKOR AF-S 18-55mm Modell: John Fredriksson
 
Vi jobbar med optiska illusioner på Fotolektionerna i skolan. Dessa är mina två bilder. De är alltså inte photoshoppade utan de är bara tagna i olika vinklar för att få det att se ut som något helt annat.

Hår

Den här bildensitter uppe på skolans vägg. Det är en bild på mina ben som Frida har tagit (som är jättefin, don't get me wrong). Varje gång jag går förbi den (vilket är ganska ofta då den sitter i trappuppgången) så minns jag hur jag hade glömt att raka benen den dagen och vi fick sitta i timmar och redigera bort mitt hår på benen. Och det var ju jättetråkigt så det är inte så jättebra och noggrannt gjort heller, då man ser både hår och att det är redigerat om man kollar tillräckligt nära. Så det är det jag ser varje gång jag går upp för trappan i skolan. Mina håriga ben.
 
Nu vet ni. Och förlåt till er som går på skolan och läser detta så att det är det enda ni kommer att se också.
Och ja, det kändes lite udda att stanna mitt i trappuppgången för att ta kort på en bild på sina egna ben.

Inspirerad / Nick Brandt

Nick Brandt är en känd fotograf som har fotograferat mycket i Afrika och jag sitter här i skolan och blir inspirerad av hans bilder. Vill åka till Afrika nu. Fast först måste jag fixa ett objektiv till kameran, eller i alla fall laga mitt gamla.
 
Här är tre utav Nick Brandts bilder (så att ni inte tror att det är jag som har tagit dem). Klicka här för att se fler bilder.


Frukost

Jag tänkte att när jag ändå har sovmorgon till tolv idag så kan jag unna mig en frukost (som jag inte brukar hinna med annars). Så det gjorde jag.

 


Kort uppdatering

Efter att Johanna bjudit mig på en sen lunch i Kungsbacka så shoppade vi lite innan vi åkte hem. Nu ska jag och Frida börja kolla på hennes Saw-box.

 


Fotolektion Måndag


Mjuka kapslar med flytande inehåll

Igårkväll i Johannas källare kollade vi inte bara på film, vi lärde oss även dansen i Iprens nya reklam och spekulerade kring om det verkligen var flytande innehåll i kapslarna som de gör reklam för (eftersom att de sjunger att kapslarna är mjuka fast de egentligen är hårda) Så imorse tog vi och delade en på mitten (vilket var lättare sagt än gjort) och mycket riktigt så var det flytande innehåll! Så nu slipper ni fundera på det.


Kan en kväll bli bättre?

Nu ska jag, Johanna och Olivia bli tjocka och kolla på Kenny Starfighter, vår idol.

 


Två månader kvar


IKEA

Gjorde lite kaos på IKEA idag efter jobbet med John. Vi åt köttbullar, körde runt med en vagn och köpte lite glas till mamma. Och nu ska jag strax åka iväg till Johanna och ha en myskväll med mina favorittjejer!
 

Sit down and watch the water with me


Friday friday



Idag besökte vi skogen på Naturkunskapen. Vi hittade pinnar och kottar. Sedan åt jag thaimat med John och nu ska jag och mina vänner Daim och Nonstop spendera kvällen tillsammans. Så, nu vet ni.

Tonight

För två och ett halvt år sedan köpte min familj en sommarstuga som ligger ungefär 20 minuter hemmifrån med bil. Idag var första gången jag besökte denna stuga. Bättre sent än aldrig! Jag fotograferade lite och Mathias klippte gräset bland annat, och sedan åkte vi hem och åt middag med pappa. Nu är det snart Robinsonfinal!
 

Fotografisk bild A

Idag är det torsdag i skolan, vilket betyder foto hela dagen. Passar mig rätt bra. Här är en bild från en skoluppgift. Intressant intressant.
 

I need you to come and rescue me


Kamera: Nikon D3100 Objektiv: NIKKOR AF-S 18-55mm

Try to tell you no, but my body keeps on telling you yes



Dessa fyra bilder beskriver min dag ganska bra. Första bilden föreställer mig och min bror på väg till skolan. Sedan kommer en bild på John i skolan som har en cheeseburgare i bakfickan (fotograf: Max). Nästa bild är Johanna som "gör något roligt" i sitt kök idag efter skolan. Sista bilden är jag och Olivfisen på McDonald's där vi åt lunch med Johanna och Jocke också.

Morgonhumöret är på topp nu

 

Update 09:04: Haha, okej såhär är det, jag trodde att jag började halv nio så jag var jättestressad, ramlade till och med hemma för att jag sprang (haha). Och så anlände jag till skolan och såg att några från min klass satt i ett klassrum så jag gick in. De hade massor av engelskauppgifter och var indelade i grupper. Min hjärna tänkte inte efter utan jag bara kollade upp vilken grupp jag var i men så var jag inte uppskriven i någon grupp. Först då fattade jag att jag stod inne i ett Engelska C klassrum och att jag har sovmorgon idag. Bra koll. 


Tisdag

Idag efter skolan lekte jag med Johanna, vi kollade runt på lite loppisar och jag spelade även Templerun på hennes (mammas) Ipad. Spännande upplvelser. På kvällen träffade jag John för en chai. Trevligt trevligt! Nu ska jag nog snart sova, här kommer en bild.
 

Resultatet / Inga Mer Mardrömmar


Jag och min lillebror

Det ni ser här på bloggen när jag har varit ute på ett fotoäventyr är ju oftast bara de seriösa fotografierna som jag har planerat, genomfört och redigerat och så vidare. Det ni ofta inte får se är alla oseriösa bilder som jag och min bror (i detta fallet, kan vara andra med) tar. Så nu tänker jag bjuda på två av dem eftersom att jag inte orkar lägga upp de andra bilderna just nu.
 

Idag på Bucks Row (visar resultat senare)


Jag saknar dig inte. Inte det minsta.

Kamera: Nikon D3100 Objektiv: NIKKOR AF-S 18-55mm

Lose your mind

Igår var jag hemma hos Johanna på både eftermiddagen och kvällen. Jag var sjukt trött och däckade vid nio men vaknade vid tio igen och då kollade vi på Happy Feet, så himla mysig film. Imorse/idag när vi vaknade kollade vi på Scott Pilgrim vs the world, ocskå en grym och rolig film!
 

Olympus OM1

För någon vecka sedan hittade jag kameran jag letat efter sedan i mars månad! Och för ett rimligt och bra pris. Det är en Olympus OM1 och anledningen till att jag vill ha just en sådan var för att det är den modellen som jag valde att pryda min rygg med. Hämtade den igår och här är den! Fin som få.
 

Sömnlös i Göteborg

Nu har jag och John kollat på tre skräckfilmer och kan inte sova. Bra där. Tror att vi är lika mesiga båda två så det här kommer ju att gå sådär. Nu är klockan halv fem, och vi ska strax göra ett försök till att sova igen.