Dagens intressanta inlägg

Hemma från jobbet, har ätit och sitter nu framför TVn. Lite standard ändå. Idag har det varit helt okej att vara på jobbet dock, det har ju bara regnat ändå. Då är det bättre att tjäna pengar än att sitta hemma och slöa. Inte för att jag skulle göra något annat om jag var ledig när det var sol ute (hehe). Det bor en spndel på min bil. Den är liten och grön. Tyckte den var lite läskig så jag ska dricka juice nu. Inte för att jag inte skulle druckit juice om jag inte skulle sett spindeln. Hehe. 
 

Kul väder vi har också Sverige


Oredigerad, osminkad och sjukt omotiverad.


Så seg

Sista veckan på jobbet nu! Så jag kör hårt här. Borde väl gå och lägga mig men tänkte berätta lite om min dag först. Sedan kom jag på att jag verkligen inte har gjort någonting intressant som jag kan berätta om på HELA dagen. Jag har jobbat 9-18, sedan ätit thaimat och kollat på TV. Och nu tänker jag avsluta detta otroligt tråkiga inlägg. Godnatt.


emmagrann@instagram

I brist på annat att blogga om slänger jag upp lite instagrambilder från de senaste dagarna.

 


Frukost/Lunch


Här är bilden på mig och Bruce som jag pratade om.

Både jag och Bruce ser rätt unga ut.

Born to run!

Det var sjukt galet bra! Publikrekord, inte bara för Bruce och Sverige, utan för hela Europa! Men det var sjukt! Sjukt bra! Ändå stod vi ganska långt bak, så nästa gång han kommer till Göteborg ska vi köa i veckor för att komma längst fram för det måste vara mer än magiskt! Nu är jag helt död men langar ett par suddiga oredigerade iPhone-bilder från kvällen. 
 
Tack för en fin kväll Thilda!
 

Glory Days

Jag träffade faktiskt Bruce Springsteen en gång. På Madame Tussauds i antingen New York eller Los Angeles, minns inte vilken det var. Jag kan lägga upp den bilden imorgon för jag glömde det idag. Men i alla fall, nu är jag på väg in till Göteborg med en Bruce-biljett i handen och ikväll ska det bli magiskt! Kom igen nu vädret, work with me here! 

 


Blame it on my ADD baby

Jag sket i allt ganska hårt igår om man säger så. Men jag hade kul till en början och tror att jag hade grymt kul sedan också haha. Här kommer lite bilder i alla fall, hinner inte skriva så mycket mer just nu.
 

Snabel-a Thildas hus


Ikväll skiter jag i allt


Torsdagsmys

Träffade Johanna efter jobbet, åt middag och impulsshoppade lite i rean. Det var mysigt! Nu sitter jag och kollar på The Perfect Getaway och dricker iste. Ska nog sova snart, är dötrött! Imorgon är det jobb hela dagen och sedan ska jag på Thildas födelsedagsfest på kvällen! Det ska bli kul, jag fixade till och med en födelsedagspresent idag! Så himla duktigt av mig.

 


10 centimeter kortare

Före och efter:


Hard work work!

Hejsan hoppsan Emmas bloggläsare. Just nu är Emma på jobbet och sliter bland kranar och toalettstolar. Medan vi andra är ute i solen och har det gött. Snart ska jag dock åka dit och bjuda henne på lite sushi till lunch!

/ http://www.thildazimmergren.blogg.se

 


Throw your soul through every open door

Okej, så det blev inget inlägg som jag lovade men det har varit mycket idag så jag har inte hunnit. Efter jobbet klippte jag mig och sedan åkte jag hem, åt middag och hetsstädade i timmar för min familj kom hem nu för någon timma sedan. Och det såg ut som KAOS. Tänk er kaos och ta det gånger tre hundra ungefär. Så kaos var det. Så jag har inte hunnit. Och nu måste jag sova för imorgon är det jobb igen! Godnatt. (Här är en bild på två par nya skor jag har köpt också, kostade mig totalt 178 kronor, båda paren) (Värt eller inte?)

 


Jobbliv

SMHI säger att detta kommer vara den bästa och varmaste sommardagen under sommaren 2012. Såhär tycker jag om det.


Just my luck

Gårdagen gick ännu mer åt skogen igår än det jag redan har berättat. Men jag tar den, ganska långa, historien ikväll för nu ska jag jobba. Här är en bild på Hugo som var en utav de två som jag delade säng med igår.


"Inget kan gå fel"

Alltså... Jag skrev ju i det förra inlägget för en halvtimma sedan att inget kunde gå fel. Eh ja. Jag missade att gå av i Hede. Igen. Så fick gå av i Kållered och missade pendeln tillbaka mot hede med ett par sekunder. Jag orkar inte.


Smidiga Emma slår till igen!

Okej. Så jag glömde mina solglasögon hemma (till att börja med) så efter jobbet åkte jag förbi Maxi och köpte ett par nya. För att solen dödar mig, har ju inte sett den på veckor. Sedan skulle jag ta pendeln till Mölndal för att träffa en från skolan som jag skulle köpa ett kameraobjektiv av. Men vi träffades egentligen för att köpa en steppring till objektivet så att det skulle passa min kamera. Så vi gick till kameraaffären för att få reda på att den redan hade stängt så vi träffades i princip i onödan. Så jag tog Öresundståget tillbaka till Kungsbacka för att sedan komma på att min bil står i Hede. Så nu sitter jag och väntar på pendeln som jag egentligen kunde tagit direkt till Hede för att åka till Hede. Kul liv. Nu ska jag i alla fall till Thilda och det kan inte gå fel *knack knack knack*. Vi höres senare!


Vanlig dag på jobbet


Testar lite vidvinkel

Dock är de tagna med min Ihopne i nästan mörker, därav kvaliteten.

Hon kunde va någon annan, någon bättre


Tror inte att jag behöver en större dusch


Måndag igen

Nu börjar det igen. Jobb jobb jobb. Kunde inte somna igår så nu är jag trött ska jag säga er. Och min arm sover, och jag har inte ätit frukost. Jaja, alla dessa i-landsproblem. Come at me måndag.

 


Oh My Gadd

Många säger att så fort du har skaffat din första tatuering så kan man inte sluta. Har faktiskt funderat länge på att skaffa en till, men har varken haft pengar eller någon klockren idé så då tänker jag att jag väntar tills jag är säker. Idag har jag dock inte haft något att göra så jag har tittat runt lite på inspiration. Redan när jag skulle göra min första så tänkte jag att jag någon gång skulle göra fåglar. För att de är så fina och för att det symboliserar frihet. Men jag har också funderat på en textrad på insidan av överarmen, helst på svenska. Vet dock inte vad det skulle vara för text så det får man kanske komma på först. Jag tycker att drömfångare är sjukt fina och har också börjat gå in på det spåret nu.
 

22 Juli 2012

Idag är det ett år sedan terrordåden i Norge. Jag sitter och tittar på dokumentärerna och minnesstunderna som går på TV och kan inte hjälpa att fälla en och an annan tår. Och som Frida och jag diskuterade nyss så måste Breivik vara omänsklig som inte ens mår dåligt över vad han har gjort. Jag sitter nu och hör historia efter historia om folk som höll om sina bästa vänner som dog i deras famnar och föräldrar som fick beskeden som de aldrig borde få. Om barn som förlorade sina föräldrar och syskon. De rullade namnen på alla de 77 som dog för ett år sedan och rysningar gick igenom hela min kropp. Och när jag ser alla gråta på min TV-skärm så börjar jag med gråta. Det gör så ont att se, och jag kan inte ens tänka mig in i hur ont det gör för de anhöriga till de som dog i Oslo och på Utöya. All kärlek till dem idag.
 
Bild tagen från Google.

I'm a power-load

Igår blev det lördagsmiddag med Johanna och Matilda. Vi grillade och spelade spel, mös och skrattade som jag inte har skrattat på väldigt länge. Och efter ett par glas vin somnade vi rätt gött till ett How I Met Your Mother avsnitt.

 


Svensk sommar

Okej, så jag hade precis bestämt mig för att röra på mitt fläsk upp ur fåtöljen och ut i det fina vädret. Jag kände att jag inte behövde sitta och kolla på ett maraton med Ensam mamma söker, då jag inte ens tycker programmet är så väldans intressant. Så när jag har bytt om och tänker gå ut på altanen för att göra ett försök att få lite sol så börjar det regna. Jaha? Vill universum att jag ska sitta kvar i min fåtölj hela dagen eller? Nä. Nu sitter jag på trappan under taket och äter mina hallon och dricker juice istället. Så har jag i alla fall gått utanför dörren idag.

 


Älskar min katt men.... ibland alltså.


Lördag

Det var riktigt skönt att sova ut imorse. Hade glömt hur skönt det var med helg, eftersom att det jämt är helg på sommaren. Men men, jag har två veckor kvar på jobbet nu. Katterna kom hem igår och familjen kommer hem i veckan. Det har varit sjukt skönt att bo ensam faktiskt, trodde att det skulle få mig att inte vilja flytta hemmifrån att vara ensam nu i två veckor hemma, men det blev tvärt om. Så himla skönt att bo själv. (Speciellt med mammas ICA-kort i handen så att jag kan köpa så mycket juice jag vill).
 

Fördel med att ha pappas gamla bil..

...När man är trött på sina egna långtråkiga egenbrända skivor så fyndar man musik i handskfacket! Riktig musik.

 


Fredag

Nu är det äntligen fredag, tack gode gud. Och jag har hittills inget intressant att säga. Det blev ingen thaimat, det blev pizza för Siam var stängt. Lite segt men pizza var också gott. Här kommer dagens jag-har-inte-så-mycket-att-göra-på-jobbet-så-jag-tar-en-duckface-bild-på-mig-själv -bild, plus en bild på Frida när hon busar lite.

 


Lights will guide you home

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Working on a dream

Funderar på att gå och lägga mig strax men är inte alls trött. Dock börjar jag jobba klockan nio imorgon också och behöver sova mycket för att klara av att vara trevlig en hel dag. Men just nu trivs jag ganska bra framför TVn med min juice. Så kanske sitter kvar här ett tag och ångrar det när mitt alarm ringer imorgon. Annars har jag verkligen ingenting att berätta. Jag ska äta thaimat till lunch imorgon. Så. Nu nådde vi gränsen för tråkighet i ett blogginlägg. Så hejdå. Hörs.

Åttonde koppen idag. Hej sockerkick.


Jobbliv

Försöker tagga mig själv på jobbet. Det går lite sådär. Längtar till lunchen. För då kan man slappna av. Inte för att det är väldigt hektiskt just nu, det är det som är lite skönt med att jobba i butik. Ibland kommer ingen så då kan man bara sitta och spela spel (och tjäna pengar samtidigt).

 


Juice

Det här är mitt juiceintag den senaste veckan. Jag kom hem i tisdags förra veckan och sedan dess har jag alltså druckit sju liter juice. Haha. Nästan en liter om dagen. Okej, eller inte okej?
 

You stick in my head like glue

Är på jobbet hela dagarna så hinner inte blogga. Men här på jobbet är det fullt upp för det mesta så tiden går ganska fort. Hämtade ut min bil på lunchen så nu är den min igen, hel och (inte så) ren. Jag och Frida köpte med oss sushi till lunch och nu har jag två timmar kvar innan jag får åka hem. Hittade denna på montörernas vägg. Finns en del intressanta bilder och grejer där.

 


21.21

Känns som om dagarna bara tar slut. Jobb jobb jobb jobb. Hinner inte med något annat. Eller jo, att lämna in bilen på verkstaden för att fixa lamporna och sedan inte kunna hämta ut den för att jag inte hade tillräckligt med pengar. Alltså. Hahahaha. Jag orkar inte. Jag får ta bussen till jobbet imorgon. Vilket suger ganska hårt. Om någon är villig att köra så säg bara till.
 
Efter jobbet hämtade Frida mig (för jag har ingen bil som sagt) och vi köpte lite mat och chokladpudding innan hon körde mig hem. Nu har jag inga Criminal Minds kvar eftersom att jag har sett alla säsonger som finns på DVDer nu. Funderar på att streama nästa säsong. Vet int om jag vill vänta tills den kommer ut så att Frida kan köpa säsongen och jag kan låna den (haha). Men jaja. Jag funderar på att städa men tror jag äter jordgubbar och kollar på Projekt Springiväg istället. Svårt val liksom.
 
Har förresten bestämt mig för att ha detta badrummet i framtiden.

I Work (out)

På jobbet. Väldigt sant.
 

Where do we go when we go from here?

Har jobbat hela dagen, sedan handlade jag mat på vägen hem och nu har jag kollat på Criminal Minds i ett par timmar. Och köpte Springsteen biljetter. Lite random. Jaja, några avsnitt till bara, sedan ska jag sova. 
 
Min goda fruktsallad som jag sedan trampade i (don't ask).

Tjänar pengar

Nu börjar jobblivet för mig och det kommer hålla på i tre veckor. Nio till arton, måndag till fredag. Kommer nog att lära mig att dricka te eller kaffe under de här veckorna för om jag dricker 5 koppar choklad om dagen så kommer jag att rulla ut härifrån om tre veckor. Jag och Erik, som har haft semester, kom in idag och så hade de bytt hela kassasystemet utan att berätta hur man gjorde så kunderna fick betala med kontanter i två timmar tills vi fixade det tillslut. Bra start liksom. Nu har jag snart lunch i alla fall, min Billys pizza väntar på mig, jag ser att den vill ha mig (eller kanske tvärt om).


I wish you could still give me a hard time


Visste ni att...?

1.) Om man lägger smutstvätt i tvättstugan så stannar den där. Den ligger inte i garderoben ett par dagar senare.
 
2.) Om man struntar i att torka upp något man råkar spilla så är fläcken fortfarande kvar nästa dag.
 
3.) Ingen ropar när maten är klar. För maten är inte klar. Man måste göra den själv.
 
4.) Disken står kvar där man "glömmer" den.
 
Tycker att det är ganska intressant ändå. Har inte varit med om något sånt här innan. Och ska bo ensam hemma i någon/några veckor till. This could be intressant. Får se om jag orkar ta ner disken idag.

One Summer Morning In July

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Fotoäventyr

Jag och Frida utmanade ödet och gick upp innan klockan sex imorse och åkte ut och fotade. Jag vill bara berätta att ljuset var SÅ HIMLA FINT, tills vi svängde in dit vi skulle, då gick solen i moln - föralltid. Lite surt, men vi fick se det fina ljuset i alla fall, det är inte ofta man ser morgonljuset sådär. Synd bara att vi inte hann fota det.
 
Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
 
Orkade inte redigera fler bilder just nu, kommer fler bilder senare kanske.

Anger is one letter short of danger

Jag ska upp om cirka tre timmar så det känns plötslig väldigt onödigt att gå och lägga sig, fast jag borde. Och jag vet inte varför jag skriver detta inlägget. Väldigt intressant för er att veta liksom. Så jag slutar nu. Hejdå. Godnatt.

Såhär såg min kväll ut

Förutom att jag och Olivia satt på andra sidan. Myspys. (De ser grymt taggade ut, jag vet)

De e kållt

Nu åker vi och köper nuggets, brb. 


Excuse me while I kiss the sky

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Lite bilder sådär på eftermiddagen

Här kommer lite random bilder från min resa förra veckan, från min telefon, som ni inte har sett. (det är inte min telefon ni inte har sett, utan bilderna alltså)
 
I väntan på tåget i Köln.
 
I H&Ms provrum i Dortmunds största shoppingcenter (5 våningar).
 
Sned bild på mig etfer att jag sprungit i regnet på väg till tåget.
 
Middag på Vapianos. Mums!
 
Tåget åkte PÅ BÅTEN! Tyckte att det var lite coolt.
 
På ett tåg, någon natt, någon gång.
 
(Det gick inte att vända bilden) Men den föreställer tre tjejer på väg till en bals efterfest.
 
Matchade snyggt med blåa byxor, skor och väska.
 
En utav holländarna jag mötte på tåget, men han var "too tired to take a picture right now" så han skulle "look down at the ground and look cool". Klockan var trots allt 7 på morgonen eller något.
 
Satte mig på Öresundståget i Köpenhamn och såg detta framför mig. Jaha. Tack.

Go on and take it


"Look, I'm not an intellectual - I just take pictures"

Jag kom på mig själv att jag var ganska sorglig som satt och sjöng med till Criminal Minds introt helt ensam hemma, så jag tog med mig kameran ut och fotade den fina himlen. Lägger upp bilder när jag har redigerat.
 

Last night

Igår blev det Mingel med Johanna, Matilda, Dagge och även Olivia en stund. Vi dansade och pratade (när vi väl kom in, eftersom att det var fullt på grund av att Knappen och Hakim var där).
 
Tjejer på väg hem till Johanna. Och standard duckfacebild på mig med Ozzy Osbourne/Harry Potter glasögon.
 
Dagge, Matilda och Johanna.
 
Knappen och Hakim (eller Joakim Knappen Hakim eller hur det nu var, hehe, internskämt)
 
Jag , Dagge och Amandas arm.

Today

Nu ska jag äta min mat som jag har varit så duktig och gjort (värmt från frysen) och kolla på Criminal Minds. Bara en säsong kvar nu. Lägger upp bilder från igår och så lite senare.
 

Mini-lista

Saker som jag har gjort som har varit bra idag: Köpt massor av mat till mig själv på ICA (eftersom att mamma har skaffat ett ICA-kort till mig så att jag ska slippa betala mat nu när de är på semester)

 

Saker som jag har gjort som har varit mindre bra idag: Ätit på McDonalds ändå. Precis efter att jag handlade. 

 



(Mer bilder, från i måndags) Köln & Bonn


Hittade en katt


(Nu kommer bilderna) Söndag i Dortmund

Jag och Coco träffade Max som också var utbytesstudent i USA under 2010-2011 och åkte på Kalifornien-resan. i åt på cafe och pratade om allt möjligt. Såklart var Megan med också, det var hon som tog bilden.
 
På kvällen åt vi middag med några av Cocos vänner från skolan, Christina till vänster och Nele i mitten där. Sedan Coco och Megan. (Nu pratar jag om bilden längst ner).

I Sverige igen

Åkte precis förbi Malmö, så är väl hemma om tre timmar eller något. Har inte sovit sedan igår natt (söndag till måndag) och då sov jag endast fyra timmar så är ganska seg i huvudet just nu. Men att tågluffa har varit riktigt kul och mysigt! Har träffat så mycket människor, och sett så mycket på så kort tid. Jag har pratat med allt från en Indisk-amerikansk familj (typ den bästa och roligaste dialekten jag vet) som frågade massor om Danmark som jag inte riktigt kunde svara på och en brittisk gammal man som i princip använde ordet "bloody" i varje mening till ett par holländare som var på väg till Sverige och som blev kollade hela tiden ifall de hade droger (de berättade att så fort man har ett holländskt pass och är i 20-30 års åldern så kollar de alltid dem, lite stereotypiskt där, de kollade aldrig min väska efter att jag visat mitt svenska pass). Men det var liksom en befriande känsla att bara sätta sig på ett tåg, vilket som helst, utan att förboka eller kolla när de gick. Bara se när nästa tåg gick och springa till det. Himla skönt och spontant nästan! Det gillar jag! Mer av detta tycker jag. Nu ska jag försöka att sova igen. Det har inte gått bra hittills men vafan, nu måste jag vara trött. Har säkert stavat fel och så, fixar det senare. Lägger upp bilder ikväll! Tjo!


Säg det till alla, jag är på väg (snart)

Hallo. Idag har jag ingen dator så jag bloggar bara lite snabbt från mobilen nu. Jag har spenderat min dag med Grace (min amerikanska mamma), Wanda (en annan från Texas, vet inte om ni minns henne), Marisa (en annan utbytesstudent) och hennes familj + pojkvän. Vi har varit i Köln där vi bland annat besökte Tysklands största kyrka och lite annat. Sedan åt vi god middag i Bonn. Nu sitter jag på Graces och Wandas hotellrum och väntar på att jag ska åka hem. Åker nämligen inatt, det kommer att ta cirka 16 timmar (fml) så jag är hemma vid fyra på eftermiddagen imorgon ungefär. Ska försöka sova lite på tåget, speciellt det som går från Köln till Köpenhamn på 12 timmar. Men jaja! Här är en bild på en öl som jag drack idag. Tänkte att man måste väl dricka en öl om man är i Tyskland. Dock var den äcklig, men gratis för mig så whatever.

 


En liten bit av Texas

Sitter just nu med Grace och Wanda som är här i Tyskland! Så himla sjukt, kan inte fatta att det var över ett år sedan som jag såg dem sist. Nu måste jag sova, för vi ska upp tidigt imorgon men jag berättar mer imorgon. Kolla vad jag fick! Åh!

 


Åker vidare

Åker till Bonn ikväll. Ska försöka stänga min resväska nu. Eh.

 


Guten Morgen

Imorse när vi var på väg hem (är bilden tagen alltså). De höll på att bygga om järnvägen så det gick inga tåg på natten, vilket ledde till att vi kom hem vid 7 i morse. Jag var DÖD.

Summercat

Lilla jag idag. Vi kom inte in på balen men tydligen kommer vi in på efterfesten så dit ska vi nu alldeles strax. Den börjar klockan tolv men det är tydligen långt bort så vi måste åka snart. Sho bre.
 
Långklänning från River Island, skärp från H&M, örhängen från Pimkie och converse på det. Najs.

Lite bilder från denna soliga lördag


Och DÄR funkar blogg.se appen igen!

Hej hej! Just nu sitter vi och försöker göra en fin frisyr på en utav Cocos vänner som ska på bal ikväll. Det går lite sådär men jag tror allt att vi fixar det snart. Hon ska även försöka fixa in oss på denna bal så att vi har något kul att göra ikväll. Håller tummarna! Men innan det ska vi åka och bada, för det är 30 grader och strålande sol (nästan). Och just nu sitter jag och äter Marabou daim som Cocos mamma köpte till mig igår när hon var på väg hem från jobbet, så gullig är hon.

 


Party like a rockstar

Nu i efterhand tycker jag och Coco lite synd om Megan (som fortfarande sover). Vi drog med henne på en hemmafest på hennes första kväll i Tyskland efter att hon sovit 5 timmar de senaste två dygnen och hade en tidsskillnad på sju timmar. Haha. Och hon som aldrig har varit på en fest med mycket alkohol förut (eftersom att man måste vara 21 i USA). Men hon tyckte i alla fall att det var svinkul! Och lite udda, och antagligen lite läskigt men vi tog hand om henne, haha. Och nu när jag kollar på bilderna så ser det ut som om hon trivs också.
 
Och jag kan nu konstatera att tyska fester är ganska lika svenska. (Dock har svenska bättre musik haha)

Megan, Coco, Emma

På väg till ett 18-års kalas fredag kväll. (Mer bilder från kalaset snart eller imorgon, beroende på när jag somnar)

Vad är klockan?

Vi hämtade upp Megan klockan åtta imorse, vilket betyder att vi åkte härifrån klockan sex, vilket betyder att vi var riktigt trötta! Så när vi kom hem igen så somnade vi tydligen och vaknade nu. Haha. Jag antar att vi behövde det! 

Nach regen kommt sonnenschein

Idag har det regnat i princip hela dagen, dock har det varit varmt. Runt 30 grader. Men vi har tagit det lugnt, spelat spel, druckit te (ja, Tyskland har fått mig att dricka te), ätit mat, shoppat lite (med en lite ironisk betoning på LITE hehe), ätit mer mat och varit i stan. Imorgon ska vi gå upp klockan halv 6. SUCK. För vi ska hämta Cocos vän på flygplatsen, som har flugit all the way from Indiana, där Coco bodde som utbytesstudent förra året. Så imorgon blir vi tre. Det ska bli skönt att ha Megan här, inte för att jag har träffat henne förut, utan för att hon inte helt plötsligt kommer börja prata tyska. Hon kommer hålla sig till engelska. Thank god.
 

Awake my soul

Hamburg i tisdags (från tåget).

Saker jag har lärt mig om Tyskland (so far)

1.) Tyskar pratar gärna inte engelska om de verkligen inte måste. (De låter mycket hellre någon annan översätta åt dem)
 
2.) Tyskar äter sina flingor med varm mjölk, inte kall. (Gärna skummad också)
 
3.) De förknippar Sverige med knäckebröd, Zlatan, IKEA och blonda tjejer för det mesta.
 
4.) Att dricka öl ute på en pub till 1-2 på natten när det är skola nästa dag är helt normalt.
 
5.) De har alltså skola fortfarande. I Tyskland har man bara sex veckor sommarlov, från nu i början av juli till mitten av augusti.
 
6.) Förutom att de endast dricker kolsyrat vatten så är det också vanligare med kolsyrad äpplejuice och kolsyrat allt. De får inte nog.
 
7.) De äter verkligen mycker bratwurst. Och den är vit. De tycker jag är läskigt.

Scheiße

Hej. Jag ska gå och lägga mig och sova nu för jag är väldigt trött men här är lite bilder från dagen/kvällen. Och det är jättevarmt här! Just nu, på natten, är det över 25 grader. Så himla nice, fast dog lite idag på dagen när det var väldigt varmt.
 

Framme i Dortmund

Nu är jag framme! Efter en tolv och en halv timmars tågresa så sitter jag nu i Cocos rum och myser. Hon bor i ett litet radhus, och det är verkligen himla mysigt. Imorgon ska hon visa mig runt i sin hemstad, mer än så finns det inte att berätta just nu. Skulle vilja visa en bild på oss två men just nu sitter vi i pyamas och osminkade så det får bli imorgon.
 

Sunset from a train


Karma

Tog en kvällsfika med mina favoriter ikväll. Vi åt och åt och åt. Jag, Olivia och Dagge kom dit först och bara vi åt tre bitar kladdkaka, tre cookies, två kokosbollar (pärlsockerbollar) och två nachotallrikar. That's how we roll. Och det var det vi gjorde efteråt, rullade. Johanna kom dit efter jobbet och åt lite hon med och sedan satt vi bara och pratade och mös, både där inne och sedan ute, men sedan åkte vi hem, jag körde hem Olivia (och Krille) och sedan kom jag också hem. Nu har jag packat någorlunda klart och imorgon sticker jag iväg till Tyskland som sagt. Hare!
 

Tyskland tomorrow

Åkte precis och köpte biljetter till Tyskland. Åker imorgon, så lite sista minuten Emma style där. Jag ska vara i Tyskland i nästan en vecka och ska bo hos min kompis Corinna (Coco) i Dortmund. Vi blev riktigt bra vänner när vi träffades i Californien förra året så det ska bli riktigt kul att träffa henne igen. Sedan ska jag även träffa min Amerikanska mamma Grace som befinner sig i Tyskland just nu. Och om vi får tid så ska jag också träffa Maya, en utav mina kompisar från Texas som också var utbytesstudent där (som är från Tyskland).
 
Jag och Coco! (I Sanfrancisco till vänster och Los Angeles till höger)
.Jag och Grace i Rowlett, Texas.
.
Jag och Maya på "The Harbor" i Texas.

Högre än husen, högre än månen, högre än solen

Idag vaknade jag en lite mer rimlig tid och nu ska jag äta frukost och kolla på Top Model och Projekt Springiväg innan jag börjar med dagens sysslor. Har ganska mycket att göra idag.
 

Försvunna dar och eviga nätter

Orginalfoton: Frida Liljeberg - Redigering: Jag

Familjemiddag

Ikväll blev det en mysig familjemiddag på Esters med familjen Grann och (nästan hela) familjen Alsterberg. Riktigt god mat och mycket prat. Dock inte för mig, Johanna och Sara som satt på ett av borden. Vi var rätt trötta och sega av olika anledningar.
 
Den här bilden beskriver vårt bord ganska bra.

En liten outfit

Klänningen kommer från Bik Bok och jeansvästen från Cubus. Sedan har jag ett halsband med men det syns nästan inte.

Ödet

Igår på Mingel: 
 
Kille: Hej, du ser väldigt grann ut! 
Emma: Vet du vem jag är?!
Killen: Nej.. Hurså? 
Emma: Fyfan vad klockrent! 

En vän är en vän hur taskigt livet än gått.

Igårkväll blev det en mysig och rolig utekväll med Dagge och Johanna. Vi gick till Mingel för det var något event där, och det första som händer när vi går in är att en kille (som vi senare fick veta bodde i Fotskäl av alla ställen) gick fram till oss och frågade ifall han fick bjuda på drinkar. Självklart fick han det, och det hela slutade med att han nog lade ner över 600 kronor på våra drinkar. Så vi behövde inte lägga ner så mycket pengar igår = win. Vi hade himla roligt! Så roligt att mamma fick väcka mig klockan tre idag för annars vet jag inte hur länge jag skulle sovit, haha.
 

(Här ute på en liten promenad genom stan)