Jag har rätt tråkigt


Två tummar upp för tidsfördriv.


Är jag en blåsfisk, eller är jag en blåsfisk?


Ser jag tjock ut i den här tröjan förresten?

Höjden av smarthet

Nu har jag packat in nästan alla mina julklappar, vilket blev mer än jag trodde att det skulle bli och lådan som jag ska skicka alla i är enorm. Smartheten i det hela är dock att när jag nu hade spenderat hela kvällen i söndags (3 timmar) och tiden efter skolan nu (en halvtimma) med att slå in allt. Och först nu när jag är så gott som klar så kommer jag på att jag inte tog av prislapparna på någon av sakerna. Och jag vill inte sitta och slå om alla paket så ni får blunda och låtsas att ni inte ser priserna sedan.

Åh. Klant.

Detta lyckades jag och Emily med i Kyrkan igår.


Om ni ens kan läsa det.. Men det var rätt kul.

Järnspikars (med lite finare ord)

Första gången på två veckor som jag är vaken klockan 5.30 igen. Jag är inte direkt på humör just nu. Godmorgon, eller nåt.


Preguntas

hallååå, tänk om du failar? får du inget straff då? hallåå, va händer?!
Om jag har lägre än ett C i någon klass under en viss period så kommer organisationen faktiskt att skicka hem mig. Så hårt är det. Så Emma ska bli fysiknörd nu!

coolt. fast kanske liiiite för mycket.. haha. en fråga, heter advent samma sak på engelska? haha
Haha vänta bara på nästa inlägg! Och ja, advent heter samma sak.

Galet ju! Har de tävlingar om vilket hus som ser bäst ut? O:

Japp, på varje gata eller vad man ska säga. Och tydligen brukar familjen Clark vinna, haha, jag är inte förvånad.

Mjuk taco??? Mjukt bröd eller vadå?
Ja, en vanlig Taco med mjukt bröd. Taco Bells är godast!

Detta är en av anledningarna till att jag inte har bloggat idag.

1. Ja, mobba min engelska hur mycket ni vill, haha. Jag pratar en del för mig själv när jag är trött.
2. Ja, ljusen går i takt med musiken.
3. Det är snören som håller fast grejerna i marken och det är dem som vi snubblar över ibland.

Tror det var allt, så nu kan ni titta.


Annars så började dagen med Starwars Episode II och kanelsnurror framför TVn med allihopa och den slutade med mjölk framför TVn med allihopa och vi tittade på August Rush (se den filmen om ni inte har sett den). Och därimellan satte vi upp allt det där och mycket mer som man inte kan se och innomhus och hej kom och hjälp mig. Men nu har vi fått ut DET MESTA av julsakerna i alla fall. Oh joy!

En LITEN sneek peek

Detta är EN av de hundratals (jag skojar inte) grejerna som vi håller på att sätta upp inför jul just nu. Tror och hoppas att den här är en av de största i alla fall.


Taco Bell!

Glad Emma.

Skype med mamma, Sara och pappa.

Emma: Godnatt Sara!
Sara: Godnatt Emma!
Mamma: Nej Emma ska vara uppe länge till, så somna inte Emma!
Emma: Haha, nejdå!
Sara: Nej juste Emma, somna inte med huvudet i gröten!

6 grader. Kallt men mysigt på något sätt.

Jag gick ut genom dörren, iklädd en t-shirt och mjukisbyxor, och frös samma sekund jag tog ett steg ut på stenplattorna. Det blåste så kallt att jag hoppade till. Men ändå log jag stort för mig själv. Det luktade sådär kallt som det gör hemma. Jag stod där en stund. Blundade. Och det var liksom... mysigt på något kallt sätt.

It's friday , I'm in love

Hittade denna tröjan, tyckte ändå att den var lite cool. Om du inte fattar den, lyssna på texten i låten här nedan och titta på tröjan.

The Cure - Friday I'm in love
Emmas' first Thanksgiving..Vi åkte över till The Heiners (Mr Tom, Miss Becky, Megan, Nick, Cole). Miss Beckys syster och hennes familj var där också och vi firade Thanksgiving tillsammans. Åt massor och massor av mat, pajer, och allt man kan tänka sig. Vi spelade ett "cluedo" spel, men simpsons versionen vilket var ganska intressant. Bart dödade någon i The flying dutchman med en giftig donut, eller Homer dödade någon i The Bowl-a-rama med en saxofon. Så det var ganska intressant, dock vann jag inte, men jag var nära.


Cole... doppade sitt ansikte i grädde.


Megan... är sig själv.


Vi tittade hur Emma skulle se ut med kort, rakt hår.


Emma, Megan och Emily är trötta.

Och vi sitter nu och tittar på fotboll (Amerikansk fotboll alltså), vilket är en thanksgiving tradition. Jag förstår ingenting men myntet börjar faktiskt trilla ner nu. Så, kanske i juni någon gång kommer jag nog att fatta det. Kanske.

Imorgon är det fredag, jag är ledig och ska inte göra något alls. Skönt.

Thanksgiving!

Okej, som jag förstår det så är det här dagen då man ska vara tacksam för det man har. Så nu ska jag berätta för er vad jag är tacksam för i mitt liv.

Jag borde faktiskt vara mer tacksam för saker och ting som jag har. Jag borde säga det oftare och inte ta personer och saker för givet. Men efter att vara borta från allting såhär så tror jag aldrig att jag kommer ta något förgivet igen, i alla fall inte på det sättet jag gjorde innan.
Så idag skulle jag vilja tacka för min underbara familj där hemma i Sverige. Man kan inte välja familjer här i livet, men om man skulle kunna så skulle jag valt er varje gång. Min mamma och pappa, som alltid hjälper mig genom dagen och finns där för mig även om de är så långt borta. Och även om vi inte har kramats eller killat varandra i händerna på över 3 månader så glömmer jag aldrig av känslan. Min käre bror som inte är som någon annan bror i hela världen skulle jag tro. Han är så mycket bättre. De flesta säger att de bråkar med sina tånåriga bröder, att det inte alls funkar som det ska ibland. Och visst, Mathias, vi kan ha våra stunder då det inte funkar alls.. typ en gång i halvåret? Du kommer alltid vara min lillebror, hur stor och vuxen du än kommer bli, och du är den bästa. Min lilla lillasyster, Sara, du är inte så liten längre men du kommer alltid (även om du helt säkert kommer bli längre än mig), alltid att vara min lilla plutt. Du kan verkligen få vem som helst att skratta på några sekunder och du är som en sol verkligen, som en sol som strålar ut vackra solstrålar och hittar även de mest skuggiga ställerna och lyser upp dem. Tack för att du är min lilla sol, både du och Mathias, mamma och pappa, ni finns med mig i mitt hjärta hela tiden och ni kommer alltid finnas där.
Jag vill tacka för mina otroliga och underbara vänner, ni kommer verkligen bli något stort, allihopa, Johanna, min allra bästa vän, sedan alltid och som du alltid kommer vara, så smart på alla sätt och så himla underbar och jag kommer alltid finnas där för dig. Och din familj, din underbara familj, de finns alltid i mitt hjärta. Olivia, en glad tjej och en utav de mest speciella personerna i hela världen, utan tvekan, Dagge, en så underbart fin vän och hennes skratt (precis som Olivias) kan väcka döda skulle jag tro, haha. På ett bra sätt. Thilda, du är så himla underbar du med, du får mig alltid på bra humör. Frida, Lady Gaga, min trogna buss-kompis och granne, också en mycket speciell person, precis som alla de andra ovanstående. Du kommer alltid med dina egna kommentarer och det är starkt att kunna stå för sin åsikt som du. Emmy, tanten, alltså, jag förstår inte vad du får allting ifrån ibland, du är en så otroligt rolig person och jag är lyckligt lottad som har dig som vän. Sedan är det så många fler, Matilda, min nästan storasyster som alltid kommer finnas där precis som jag alltid kommer finnas där för henne, och ni andra får veta vilka ni är men ni betyder så himla mycket och tack för att ni finns där.
Jag vill tacka för killen som denna morgon beskrev mig som "Den absolut vackraste människan jag någonsin skådat". Marcus, den mest underara jag någonsin mött. Min pojkvänn som lever hur många mil som helst bort från mig just nu. Mitt hjärta är ditt att förstöra och jag älskar dig för alltid. Och din familj är verkligen en samling av guldhjärtade människor de med, allihopa, de har sin lilla speciella plats i mitt hjärta.
Jag är tacksam för mina mor och farföräldrar, som är en speciell bunt de med, och riktikt fina allihopa, de gör mig varm och trygg och jag är så himla glad att ni finns där.
Jag vill också tacka för att jag har mat på bordet varje dag och tak över huvudet, att jag har bra kläder och att jag kan dricka rent vatten ur kranen. Att jag har en bra hälsa, att jag har tillgång till bra sjukhus och en bra skola och utbildning.
Jag är tacksam för denna utmaning och detta äventyr som jag är på just nu. Är tacksam över familjen jag bor hos och att jag ens hade chansen att göra något sånt här som att plugga utomlands. Jag är tacksam över vännerna jag har fått här, Emily, Megan, Jackie och alla andra fina personer som har tagit hand om denna lite borttappade Svenska tjejen i USA.

Jag är tacksam för att vara jag. Och jag skulle inte vilja vara någon annan.
Tack så mycket, allihopa, allting och alla ni som läser detta, allt stöd och alla fina ord som får mig att vilja kliva ur sängen på morgonen.

Tack Tack Tack. Ja, nu har jag tackat. Thanks Giving är fullbordat. (+ all mat också, den var såå god)

Happy Thanksgiving

Jag vill tacka för mina donuts. Tack så mycket!

Julgranen är redan uppe, jag vet.

Jag och Emily denna kväll. "We're not weird, we're just special"


Igår på Sociologin

Coach Davis: Okey everybody, you know that boys and girls are different right?
Alla: Yes, hahaha, ohyes.
Coach Davis: No I'm serious, it's not just the outside that's different. For example, girls acctually think about more stuff at the same time compared to boys. If you see a girl that drops her pen and starts crying, it's probably not because she dropt the pen, it's probably something else, but dropping her pen was just that one thing that had to happen for her to lose it.
So, guys, if you say something that makes your girl mad, it can really be just something else that makes her mad or crying, and not you.
Kille: Oh, so last week when I called my girlfriend stupid, she didn't really get mad at me?
Coach Davis: Um.. That was probably you.

Coach Davis: But okay, an other example, your girl gets mad right? Girls get mad and sad easier too and the guys are just trying and trying to make it better. They are just talking and trying to fix it all the time, when acctually guys, you just need to say three words. I AM SORRY.
Killen: Omg, is that really true?
Alla tjejer: Yeah.. I guess it is.
Killen: I have to call my girlfriend!
Coach Davis: Why?
Killen: To tell her I'm sorry!
Coach Davis: You didn't tell her you're sorry after calling her stupid? .. Last week?
Killen: I didn't know I was supposed to!
Coach Davis: Well.. good luck with all that, haha.

Rent och fint

Jag städar, det behöver jag verkligen så jag känner mig väldigt duktig. Det är skönt med en ledig dag. Jag har väl inte direkt något mer att säga just nu, borde fortsätta med min städning så att jag blir klar och kanske börja slå in julklappar med, måste skicka dem snart.

Jag hittade en kanin när jag städade också. Ett tecken på att man verkligen behöver städa, eller?

Dancing with the stars

Jag följde aldrig "Lets Dance" hemma i Sverige men det var ju mycket roligare att följa "Dancing with the stars" här borta eftersom att alla kändisar faktiskt var kändisar och inte bara någon TV-reporter eller nåt. Finalen var igår och som man kanske skulle kunna föreställa sig så vann Jennifer Grey (Baby i Dirty Dancing) men att Kyle Massey (Disney Channel) skulle komma tvåa var ju faktiskt en överraskning. Fast eftersom att jag är en Disney Channel nörd så tyckte ju jag att det var hur coolt som helst. Ja, om ni undrade då, men här är två av deras bästa danser (enligt mig).


Godnatt/Godmorgon

Det beror ju på vilken sida av jordklotet du befinner dig på.


Something in your eyes makes me want to lose myself - in your arms

Och även om jag nog har all tid i världen till att redigera bilderna, så att de ser mycket bättre ut, så gillar jag den lilla känslan av oredigerade bilder på något sätt. Och vissa bilder kanske till och med blir finare så, ni får se färgerna på riktigt ju. Eller så är jag bara lat, haha. Men lite bakgrundsmusik får ni i alla fall.


Nu är det helg.

Ska nog ta med mig kameran på en liten rundtur sedan för löven på träden har nu blivit fina och höstiga här borta. USA är efter. Haha.

Gomorron gomorron!

Och det är faktiskt en ganska god morgon. Klockan passerade precis 6.30 och termometern står på snälla 22 grader celsius. Detta kan bli en varm dag. Dessutom går jag bara halva dagen i skolan och är ledig resten av veckan. Den ni! På torsdag är det Thanksgiving och jag har inte direkt någon aning om vad Thanksgiving är för något, men man äter en massa god mat så jag kommer nog gilla det.
Japp. Får väl ta detta som en liten onyttig vecka och börja redan nu med att ta en bit äpplepaj till frukost.

Ha en bra dag i snön i Sverige! Haha, ta massa bilder, jag vill se!

Tycker ändå att ni kan kolla in:

Det här. (Sachse High School Newspaper) och Det här. (Finaste finaste Thilda som är fin och som jag saknar jätte jättemycket och hon förstår inte hur mycket något sånt litet kan betyda)

Min fysikprovsgrimasHur gick det Emma? På ditt första fysikprov på två år, och dessutom var det på engelska.

Hahahahha vänta... Hahahahahhaa... HAHAHHAHA.
Hoppas man kan göra om det.

Haha

Skriver ett test på Matten:

Kille:
Mr Taylor, I am done!
Mr Taylor: No, you're not dumb!
Killen: I am DONE!
Mr Taylor: No, you're smart, don't say that!

Och Mr Taylor skojar bara, jämt. Han har ganska torr humor, men det kan bli roligt ibland. Och varje gång någon säger "I'm done" svarar han exakt likadant.

Back in Black

Eftersom att vi (jag, Emily, Grace och Kim) spenderat hela helgen med att inte göra något annat än.. inget. Så bestämde vi oss för att hitta på något för att göra helgen lite mer minnesvärd. Så vi satte oss i pickup trucken, satte igång AC/DC och höjde volymen (och för er som inte redan vet, så är rubriken, Back in Black ett av AC/DCs album, vilket var det vi lyssnade på). Vi tog en rundtur till Biosalongen, där vi beställde biljetter för RED och sedan åt vi middag på ett coolt ställe jag inte minns namnet på, men det var god mat, och sedan gjorde vi lite hemliga saker, julklappar blev fixade och sedan gick vi och såg filmen. RED, hahaha, jag dog. Flera gånger. Den var jättebra, ni borde se den, allihopa.
Sedan bestämde jag och Kim att vi två och Emily ska gå på midnattspremiären av The Green Hornet när den kommer ut. Det kommer bli awesome.
Om ni vill se trailern till RED klicka här, annars njut av den här trailern. Ofta den inte verkar bra?


Förvirrad Emma

Jag skulle kommentera ett blogginlägg och den här kom upp istället..


Okej? Eller va?

Äppelmust?

Hittade äppelpaj och julmust i kylskåpet. Frukost, check √.Idag skulle du ha fyllt 18 år.

Hoppas du är någonstans där du vill vara. Där ingenting gör ont.
Där du trivs och mår bra, vi tänker på dig och saknar dig.
Vila i frid Rasmus.


Bild: Frida, 10 oktober 2009.

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Det slog mig precis att jag ofta pratar högt för mig själv. Anledningen till att det slog mig just nu var att jag inte fick fram ett ord förut när jag skulle prata för mig själv om vart jag hade lagt mitt svarta linne. Efter ett tag fick jag fram ett litet visslande ljud. Det läskiga är att jag inte har ont i halsen, alls. Jag har bara tappat bort min röst och kan inte ens prata med mig själv om vart jag kan ha lagt den.

Forget the world now and just be with me

Train - Marry me


Forever can never be long enough for me
To feel like I've had long enough with you

Together can never be close enough for me To feel like I am close enough to you

Woho

Är nog sjuk, har tappat rösten helt nu och ska åka till kyrkan för Saturday night Alive. Ja, det är väl det enda jag kommer göra idag. Jag såg på film innan.. och sov. Bra lördag, godnatt.


Klaga inte på min grymt städade hylla i bakgrunden..

När vi satt barnvakt igår

Emma, Tema, Abbie

Emma

Tema

Abbie

Störande suddiga bilder, men ja, och fråga inte vart de 6 barnen är som vi skulle hålla reda på, för det visste inte  vi heller.. hehe.


Hej

Tror det är en smart ide för mig att sova nu, mina ögon går i kors efter att jag sov 2 timmar igårnatt och har varit uppe hela dagen idag, förutom när jag sov under halva lunchen (vilket var en kvart i en skrikig matsal med 500 andra tånårigar). Jag kom hem och satte mig i sängen för att sova men fastnade vid datorn som man brukar göra. Sedan var den barnvakt som gällde från halv 7 till halv 10, lagade mat, såg efter skrikande barn, byggde höga torn av lego, men mest pratandes med Megan, Tema och Abby. Vilket var trevligt, behövde lite tjej/fnitter-tid. Men nu är jag totalt död och ska gå i ide hade jag tänkt. Japp. Godnatt.

Skarp bild och så.. Ni kanske kan se att det är jag. Kanske. Det ser mest ut som en blåsfisk med en kisströja. En vit tröja med gult kiss på. Hahahha jag har så dålig natthumor så det är inte sant.
Och det är inte ens natt än. Klockan är bara 10.

Nu tar jag och skriver ett långt inlägg

Och det kanske ser jättetråkigt ut att läsa men ni kan ju försöka. Haha.

Jag har nu varit i Texas i tre månader (egentligen imorgon men jag ville skriva av mig nu). Tre månader av nya saker, ny familj, nya människor, nytt språk och ny skola. Och verkligen nytt klimat. Det är mitten av november och termometern står på 20 grader Celsius. Jag hade många fördomar om hur det skulle bli, hur alla skulle bete sig och om amerikaner i allmänhet. Alla har väl fördomar om allt egentligen och det var intressant att se hur vissa faktiskt talade sanning medans andra inte alls stämde.
Men ja, Amerika är väldigt likt filmerna, hur mycket man än inte tror det ibland. Brevbäraren kastar in tidningen på gräsmattan på morgonen och hundarna kissar på de små brandpostrarna vid vägkanten. De har redan satt upp sina juldekorationer, vissa för länge sedan, och skolbussarna är gula och skumpiga och obekväma. I skolan måste man ha ett korridorspass för att kunna gå på toaletten och om man ens tar upp mobiltelefonen under skoltid (vilket betyder lunch och raster och utanför skolbyggnaden också) så tar en lärare den och man kan köpa tillbaka den på torsdagar för 15 dollar (ca 112 kronor) hos rektorn. Det samma gäller ipodar och andra elektroniska prylar.

Amerikaner är i allmänhet väldigt öppna människor, de ljuger inte alls ofta och de säger vad de tycker och vågar stå för det. Och om någon har rosa byxor på sig så tittar ingen snett åt det hållet, som det tyvärr skulle varit i Sverige. Det är helt okej att klä sig hur man vill. (Såklart med vissa undantag men det finns undantag med nästan allt här i livet). I skolan dock, får man verkligen inte klä sig hur man vill. Jeansen eller byxorna måste vara vid vaden eller längre, men de får inte vara för långa och släpa i marken för mycket. De får inte heller vara söndriga eller håliga jeans, inte ens med leggings under. Om man vill ha klänning eller kjol så måste den gå precis vid knäna eller längre och leggingsen som man har under får inte heller vara håliga eller söndriga. Killar får inte gå i linnen och om en tjej vill ha ett linne så måste banden på det vara ca 7 cm tjockt och det får inte vara ett boxarlinne. Tröjorna får heller inte gå längre ner än BH-linjen och inga hattar, mössor, kepsar eller bandanas. Om man bryter mot "The Dress code", på något av sätten, så blir det automatisk kvarsittning hela dagen.
I skolan tycker jag också att det är intressant att man kallar alla lärare för Mr, Mrs, Miss eller Dr och sedan efternamnet. Jag vet ingen av mina lärares förnamn och om man inte kallar dem Miss eller Mr och så vidare, så kan vissa lärar till och med ge kvarsittning.

Amerikaner skulle inte klara sig utan bilar tror jag, det finns i och för sig inga bussar, tåg, spårvagnar eller liknande transportmedel, men om de ska någonstans som är 5 minuter bort (gångavstånd) så tar de bilen ändå. Och att få körkort här är väldigt enkelt vad jag har hört, och billigt. Och den största dödsorsaken bland ungdomar i trafiken är inte att de kör påverkade, utan att de kör och smsar samtidigt.
Jag tror jag har vant mig vid det nu men om jag tänker efter så är det väldigt många fler människor som är överviktiga här. Vissa extrema fall kan få mig lite rädd ibland men medelstorleken bland kvinnor i Texas är 44 på kläder. Jag har sett byxor på Walmart som hela min familj skulle få plats i och tröjor som jag skulle kunna använda som tält. Jag har sett, precis som i Just my Luck om ni har sett den filmen, överviktiga svarta män gå ett varv runt kvarteret med sin lilla chiuaua. Jag har dock inte (än) sätt dem plocka upp bajset med pengar.

Allting är billigare här borta, förutom godiset. Och College. Ett par "dyra jeans" kostar 20 dollar (150 kronor) och jag klippte mig senast för 13 dollar, vilket inte ens motsvarar 100 svenska kronor.

Om man jämför med Sverige å handlar allt om "race" här. Man lär sig om det i skolan på alla lektioner, om de olika raserna bland människor. De säger ingenting om vad som är mer rätt eller fel, eftersom att det inte finns något som är mer rätt eller fel, men det pratas väldigt mycket om de olika raserna. De vita, de svarta, asiaterna och mexicanarna är de största grupperna här i Texas där jag bor i alla fall. Det finns ungefär lika många av varje "grupp" och de flesta ser ner på de andra grupperna utan att ens tänka efter först tror jag. De som är från Texas, har bott i Texas och växt upp i Texas, gillar inte alls mexicanarna, av någon anledning jag inte riktigt har förstått. De ses som en fattigre grupp som får de flesta skitiga jobben och "alla mexicanare är tjuvar". Och om man har asiatiska föräldrar så jobbar de antagligen i en donut-affär eller så är de frisörer eller fixar folks naglar, vilket såklart inte är sant. Eller, säkert i några fall men det är ganska intrassant att se allas fördomar om andra eftersom att de är så starka här borta. Det var en tjej som till och med sa till mig att jag inte var vit, bara för att jag kom från Sverige. För henne så var bara de riktiga amerikanerna vita tydligen och alla andra var utlänningar, hur vita de än var så var de inte vita.
Och de har så många olika åsikter om saker och ting. Och jag kan helt ärligt säga att om dina fördomar om amerikaner låter ungefär som min gjorde när jag först kom hit; De är korkade, vet ingenting om världen, de är tjocka och äter bara på McDonalds (lite överdrivet men ungefär). Så är det faktiskt sorgligt nog, sant i många fall. De vet mycket om USA, men jag har bara hittat ett par, kanske 3 stycken som faktiskt visste vart Sverige låg och resten trodde inte ens att det låg i Europa, många trodde att det var samma sak som Switzerland och en del frågade mig varför jag inte var lång, blond och blåögd. De frågade om jag bodde i en igloo i Sverige och om vi hade pingviner som husdjur och gick nakna hela dagarna. De har frågat om vi dricker Wiskey till frukost varje dag och går med shorts ute i snön, de har frågat om det enda vi lyssnar på är techno musik och om Basehunter finns på riktigt. Och så vidare.. och så vidare..
Så jag antar att jag får lära dem ett och annat om hur världen faktiskt funkar.
Jag säger inte att alla är korkade, många är väldigt smarta och vet mycket om världen utanför USA så jag vill inte ge er bilden av dregglande amerikaner som inte förstår någonting, verkligen inte, jag tycker bara att det är så intrassant och ganska läskigt hur lite de faktiskt vet om världen.

Ja nu fick jag skrivit av mig lite, ska nog ta en tupplur snart för jag är jättetrött.
Ha en trevlig kväll, eller natt, eller morgon eller vad det nu är när du läser detta.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


I love your love the most

Det är inte normalt...

...Att sova två timmar under en natt och sedan vara klarvaken! Det är därför jag inte är det. Godmorgon fredag, hoppas jag överlever.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Hemma från en sjukt bra film! Borde nog sova, ska upp om 2 och en halv timma. Bra Emma. Självklart är jag jättepigg nu. Vi kan väl bara hoppas att jag är det om 3 timmar också när jag sitter å bussen.

Orka att klockan är 10 på morgonen hemma och att alla är i skolan nu. Läskigt.

Den här reklamen får mig att skratta


Mest när jag är trött. Hehe.

Hallå i stugan

Jag ska nu upprepa mina två senaste dagar, bara för att några av er kanske vill höra.

I onsdags, alltså igår, vaknade jag upp, vid kvart över 6 av mitt galet höga alarm som lät som ett brandlarm. Jag kan ju ärligt säga att jag vaknade i alla fall. Robert körde mig till skolan vid 7 och jag kan helt ärligt säga (igen) att han verkligen inte är en morgonmänniska. Om du som läser detta tror att du inte är en morgonmänniska så är du mest troligt det i jämförelse med Robert. Men han är så rolig, så fruktansvärt rolig. Alla känner en sån där person som bara får alla att skratta hela tiden med konstiga kommentarer och ideer. Här är Robert den personen!
Jag kom till skolan sent, på grund av all trafik, det är verkligen galet runt skolan på morgonen, men sprang in till första lektonen i tid och slapp gå till Hallsweep, vilket är kvarsittning, om man kommer minsta lilla sekund efter att klockan har ringt. Lite läskigt ibland.
Första lektionen var journalistik, sedan körde vi på med Sociology, vilket är en väldigt intressant lektion som jag gillar. Third period är Engelska III och Fourth är Algebra II. När det var avklarat var det lunch och jag åt en kaka, vilket var längesedan jag åt, men jag åt en kaka. (Konstig mening). Fifth period har jag Fysik, och jag pratade med min mentor i måndags och hon sa åt mig att jag tydligen visst måste ha fysik, i två terminer till och med. Vilket betyder att jag kommer ha det tills jag ska hem. Kul. Fysik är ju så himla kul. Tur att jag sitter brevid en übersmart kines. Sedan var det the School Talent Show, som jag gick på, vilket var riktigt intressant. Och ja, det är precis som på filmerna, det kommer ut några (förlåt) riktigt dåliga människor och sedan är det typ 3 som är hyfsat bra och en som är asbra som vinner. Vilket detta året blev Steven, som är grym på trummor.
Efter skolan åkte jag hem, pratade med min fina pojkvänn i två timmar, till och med mer tror jag, på telefonen (tur att det är gratis). Sedan hämtade Shari mig och vi åkte hem till Grandma Helen (Roberts mamma) och vi åkte till Chilis och åt middag. Sedan åkte vi hem till Robert och Shari, jag packade ihop mina saker och sedan åkte jag hem hit, klockan var runt 9 så jag duschade och somnade i soffan till Dancing With The Stars.

Idag mina vänner, idag hände det inte så mycket speciellt ska jag säga er, jag glömde mina lunchpengar, vilket var det mest dramatiska som hände idag. Jag lovar. Jag ville ändå inte äta, för jag har tappat min matlust (men jag dricker mycket!) för jag tror jag håller på att bli sjuk. Men Johanna sa precis till mig att om man säger någonting högt för sig själv så tror hjärnan automatiskt på det, och det är vetenskapligt bevisat. Så jag sitter och säger till mig själv att jag mår bra och inte är sjuk nu.
Och nu ringde Megan mig och sa att hon ska ta med mig på midnattspremiären på den nya Harry Potterfilmen inatt. Jag kan ju inte säga nej, men jag vill inte ens veta hur lite sömn jag kommer få inatt. Men det är nog värt det, den är tydligen än väldigt bra film har jag hört (... fast ingen har sett den än... skumt..)
Jag behöver nog ta en tupplur nu om jag ska leva imorgon, så godnatt eller något sånt, så hörs vi mina vänner. Jag får ta mitt långa inlägg någon annan dag, fast detta blev ju hyfsat långt ändå. Så jag är lite stolt.

Här är Stevens 4 minuter långa trumsolo:

Okej allihopa

Nu är det morgon. Som jag trodde så hittade de alla tre mig sovandes i soffan vid 11 eller halv 12 inatt när de kom hem från flygplatsen. Med TVn på i bakgrunden och en katt, fast den låg brevid mig. Men jag tycker ändå att det inte var så dåligt gissat av mig.
Jag gick sedan in och la mig och sov, och nu ska jag snart till skolan (Grace ska köra mig idag, så att jag fick sova 40 minuter extra). Ja, jag får väl ta och skriva ett regält inlägg idag eller nåt, känns som att jag behöver uppdatera er lite så att ni slipper fråga massa frågor.. haha, nej men jag vet inte. Jag har bara lust att skriva ett långt inlägg på något sätt. Men vem vet, när jag kommer hem från skolan, har skypat med mamma och ätit nått, kanske jag inte har lust längre. Men ni kan ju hoppas på det!

Don't be scared

Jag lever men orkade bara inte uppdatera idag, hade fullt upp med annat, får berätta det imorgon. Snart, om någon timma eller så, kommer Kim, Grace och Emily hem, de kommer nog hitta mig, sovandes på soffan med TVn på och en katt i knät. Godnatt!


Cupcakes

Jag och Shari gjorde cupcakes igårkväll och sedan kollade vi på Grownups vilket är en hysteriskt rolig film. Våra cupcakes var väldigt goda och jag ska nog ta och äta en nu till frukost om jag hinner. Hehe. Snabbt inlägg vare här! Nu måste jag gå!

Godnatt!


Mitt under lektionen

(och klaga inte på min franska)

Dr. Capps:
Su blaaa su fraaa blaa blaa fra fra tublaa.
Emma: What?
Dr. Capps: Fraatublaaa lala laa tublaaa bubfraaa tulaa blablaaa.
Emma: I have no idea what you're talking about!
Dr Capps: Maybe I'm talking to the wrong girl.. but you're Emma right? Emma Grann?
Emma: Yes.... I'm Emma.
Dr. Capps: Fruflaaa flulaa lala flu flaa dublaa.
Emma: Okay, why are you speaking Frensh to me?!
Dr. Capps: You're the exchangestudent right?
Emma: Yes...
Dr. Capps: Don't you speak Frensh?
Emma: No... I'm from Sweden, why would I speak Frensh?
Dr. Capps: Ooooh Sweden, Sweden Sweden! You're from Svenska!
Emma: I'm from Sverige, yes.
Dr. Capps: Yes yes Svenska Svenska!
Emma: No, Sverige! Svenska is the langugage.
Dr Capps: What? You're not from Svenska?
Emma: Never mind, Yes, Svenska!

Min Pappa!

Hej Pappa.
Igårkväll när jag skulle sova, var när jag kom ihåg att det var fars dag i Sverige. Bra Jobbat va? Och mamma påminde mig till och med dagen innan. Känner mig lite dålig ju, som glömde av sådär. Men hoppas du förlåter mig.

Det finns 6 miljarder människor i världen, ungefär hälften är män och vet du va? Om jag kunde välja vilken pappa som helst, lång, kort, rolig, rik, gammal, ung, så skulle jag i ALLA fall valt dig och bara dig. Du är den bästa pappan som finns, du finns alltid där för mig och jag tror jag är, på många sätt, väldigt lik dig.
Jag älskar dig till döden och jag kommer alltid finnas där för dig med!

Saknar dig jättemycket...Haha, pappa du är bäst! (Kill i handen)

Måndag!

Varför utropstecknet egentligen? Ingen gillar måndagar, haha.
Jag vaknade upp idag 45 minuter senare än jag brukar (happy face), vilket också är kvart över 6 men ändå, jag var glad. Robert körde mig till skolan vid 7 och vi hann precis så att jag fick halvspringa lite till första lektionen, haha. Skoldagen var.. ja, normal. Journalistik - Sociologi - Engelska 2 - Algebra 2 - Fysik. Och ja, jag ska byta fysiken, pratade med min mentor (eller vad man ska kalla det) idag och hon sa att jag kunde byta om jag pratade med läraren jag ville byta till, så nu måste jag komma på något bra ämne jag vill ta. Jag funderar starkt på att gå med i Yearbook eller The Newspaper som är sista lektionen så det skulle ju passa bra så att jag slipper byta någon annan lektion också. För jag menar, om jag ändå inte får någon kredit för något jag gör här borta när jag kommer tillbaka, att jag ska få göra om hela året igen, varför ta en lektion jag inte vill ta om jag inte ens behövder ta den? Precis.
Efter skolan tog jag bussen hem och matade katter, hundar, fiskar och hamstern. Sedan hade jag 3 timmar ensam i huset, jag hade inte min egen dator där och inte min kamera. Så jag satte mig vid TVn och pratade lite med katterna i några timmar innan Miss Shari kom och hämtade mig efter att hon jobbat klart.
Vi åkte och köpte lite julklappar och åt sedan middag med Mr Robert innan vi åkte till mataffären en liten stund och plockade upp lite frukost och annat innan vi åkte hem hit.

Jag orkar inte ta kort på allt jag köpte igår så ni får nöja er med tröjan jag hade på mig idag aom jag faktisk köpte igår, på REA till och med. Jag kallar den min måndagströja. Och det är ju måndag så det passar ju bra.


Forever 21, $19.80 $14.69.

Sunny Sunday

Idag var det mycket varmare och goare i luften må jag säga när jag, Lauren och miss Shari tog oss en shoppingrunda från halv 12 på morgonen till halv 6 på kvällen. Vi åkte till Forever 21 först där vi nog spenderade timmar och jag köpte upp alla mina 100 dollar jag tog ut för att shoppa med.. Hehe. Men allt var faktiskt inte till mig, utan jag var såpass duktig att börja julklapps shoppa när jag ändå var i farten. Men okejdå, nästan allt var till mig. Sedan åkte vi till "Studio Movie Grill", där det är som en liten restaurang fast det är en bio, jättecoolt var det och vi åt lunch samtidigt som vi såg den otroligt bra filmen Morning Glory som hade premiär för någon vecka sedan tror jag. Den var riktigt bra och sedan fortsatte vi våran shoppingrunda med Charming Charlie's, DSW och lite andra affärer. Jag hittade lite mer finfina grejer ska jag säga, och ett par skor! Vi fick leta länge men tillslut hittade vi ett par skor i min storlek, och jag gillade dem också så det passade ju perfekt.
Ëfter det så gick vi och fikade på Yoghurt Land, alltså, jag skojar inte när jag säger att Frozen Yoghurt är det bästa som finns, som är ätbart. Jag tror helt seriöst det. Det är så fruktansvärt gott.

Haha, ja här sitter jag och drömmer om yoghurt, när jag har ett inlägg att göra klart. Vi åkte hem hit (jag kommer kalla det här "hemma" i några dagar nu istället för att behöva förklara det varje dag) och vilade lite innan vi åkte över till the Heiners och åt middag, pratade och diskuterade allt från stora näsor till filmer och robotar.
Nu är jag här hemma igen, Lauren har åkt iväg till Collige igen och Mr Robert och Miss Shari har sagt godnatt, och lille Eric, deras katt, han är rädd för mig men jag sa godnatt till honom ändå. För att vara snäll liksom.
Nu ska jag snart sova tror jag, Mr Robert kör mig till skolan imorgon, vilket betyder att jag kan sova 45 minuter extra imorgon, men vilket också betyder att Mr Robert får sova typ 1 timma mindre än vanligt, haha. Men i alla fall, dessa människor är så snälla som det bara går. Så ni behöver inte oroa er ett dugg.

Godnatt!
Tänker på er.


Tyckte om den här skylten jag hittade i en affär.

Bilderna från igår


Jag och Evan (min nya 9-åriga kompis)


Ft Worth Stockyards

Igår, kom jag hem (till Miss Shairs hus) så sent som halv 12 och hade inte direkt någon lust att blogga så trött som jag var.

Men, vi åkte till Fort Worth, jag och alla andra utbytesstudenter och deras familjer och syskon som kunde komma och först var vi inne på Billy Bob's (Världens största Honky Tonk) Och det var coolt, dom hade en affär med sovenirer också så då blir ju tjejerna glada, hehe. Handlade lite där och sedan gick vi ut och tittade på när Cowboysarna (haha?) flyttade Longhorn kossorna från ena sidan av staden till den andra. Efter det så fick vi lite fri tid i några timmar där jag, Alice och en tjej från Tyskland som jag pinsamt nog inte kan komma på namnet på just nu, men hon var väldigt snäll och rolig, gick runt i vackra Down Town Fort Worth där allt är lite som gamla Texas, folk rider runt på hästar och longhorns och gamla män med pistoler i byxorna står lutade mot staketen. Coolt var det i alla fall och jag fick till och med chansen att sitta på en Longhorn, väldigt stora djur det där alltså. Och så frågade vi en Cowboy om vi fick ta kort med honom, och det fick vi. Och lite mer shopping efter det och lite mer efter det, hehe. sedan åt vi middag allihopa igen och jag träffade en trevlig liten ung man (9 år) som jag satt och pratade med.
Sedan åkte vi till "Water views" i Forth Worth och sedan var klockan så mycket som halv 10 och jag spenderade 2 timmar i bil, och sedan var vi hemma.

Ni får bilderna sedan, jag ville bara visa tecken på liv, nu ska jag, Shari och Lauren ut och shoppa hela dagen. Men först, ett stopp på Starbucks!

Godmorgon världen!

Eller, ja, för er i Sverige blir det väl mer Godkväll. Men hej i alla fall!
Jag sitter här i ett tomt hus, ingen hemma, har precis duschat och klockan 12 kommer Miss Shari och hämtar mig och skjutsar mig till Chick-Fil-A (Snabbmat) där jag ska möta någon annan som ska skjutsa mig till Plano. I alla fall så ska alla utbytesstudenter i östra Dallas området (och jag är en av dem) träffas och göra massa saker idag. Vi skulle gå mycket, se världens största ... någonting, äta middag tillsammans, shoppa lite och massa annat som jag inte riktigt läste igenom men det kan väl bli roligt. Förutom kanske att det är 10 grader ute, vi ska vara ute mycket, jag fryser tårna av mig och jag äger ingen jacka över huvud taget. Men hallå, jag får väl vara lite Svensk och gå i "bara" tjocktröja ute när det är 10 grader. Eller nåt, haha. Det fixar sig alltid ska ni nog se!

Akustiskt med Goo Goo Dolls

Båda låtarna är väldigt vackra. Och har varit två av mina favoritlåtar genom i alla fall de senaste 3 åren om inte mer. Båda låtarna är också väldigt vackra i den Akustiska versionen som jag har lagt ut här nu. Japp, så ta och lyssna på dem om ni inte har något bättre för er. Jag ska nog försöka sova snart jag.

Goo Goo Dolls - I'm Still Here (Akustisk)


Goo Goo Dolls - Iris (Akustisk)


Ibland blir livet lite krångligt

Jag tror inte jag har skrivit det här på bloggen men Kims mamma fick diagnosen Cancer förra veckan. Hon gick bort imorse och han och Grace har varit uppe i New York där hans föräldrar bor hela veckan, så Kim var där med sin mamma i slutet, och fick se henne en sista gång. Grace kom hem igårkväll men hon och Emily åker upp imorgon på morgonen för att gå på begravningen nästa vecka. Jag blir kvar här och ska bo med Miss Shari och Mr Robert till Onsdagkväll.

Ibland blir saker inte riktigt som man hade tänkt sig helt enkelt. Men Miss Shari och Mr Robert är jättefina och roliga människor så jag kommer klara mig bra tror jag. Eller det vet jag.
Jag tar med mig min vän datorn dit ikväll eller imorgon på morgonen (beroende på när jag flyttar dit) så jag ska nog kunna sköta bloggandet som vanligt, så att vissa av er inte dör av orolighet.

Nu ska snart jag, Grace och Emily titta på Charlie St Cloud, som kom ut på DVD i veckan.


It's raining

Regn är så otroligt svårt att få med på bild. Det ser antingen ut som snö, eller så syns det inte alls.Min dag i suddiga bilder


Åh herregud

Okej. I USA, eller i alla fall på Sachse High School (har hört att det är olika överallt) har man 3 terminer, istället för 2. Eller i Sverige har vi egentligen en om man ser det som Amerikanerna ser det. I alla fall. Jag började min andra termin idag, precis som alla andra i hela skolan. En ny termin betyder helt nya lektioner, helt nya människor, lärare och lunch.
Så låt mig beskriva det såhär. Jag kommer inte ihåg de första veckorna av skolan, jag minns första dagen, eller, delar av den, jag var väldigt förvirrad och lite.. ja.. förvirrad är nog det bästa ordet. Borta. Efter 12 veckor (skulle jag to, jag orkar inte räkna) i skolan så hade jag efter kanske 9-10 veckor början väjna mig vid lärarna, klasskompisarna och lektionerna, hur allt funkade. Jaha, det var det roliga i 2 veckor, nu har jag nya lektioner med nya människor och nya lärare. Utom Journalistik som jag har samma lärare i. Men annars, helt nytt och idag kändes det som första skoldagen igen. Jag står där med kartan över skolan och försöker hitta till rätt klassrum som en liten turist, haha. Men jag lyckades hitta alla lektioner, jag kom i tid och jag satt inte ensam vid lunchbordet. Så jag får se den här dagen som mer lyckad än min första dag i skolan, men ändå.. Engelskan börjar nu, alltså lektionen. Det kommer inte bli lätt. Och Fysik?!? Haha, herregud...

11 November 2010

Göteborg, idag 15.00: +5 grader och moln.
Dallas, idag 15.00: +25 grader och (förutom lite snälla vita moln) sol.

Haha.


Hej Torsdag

Det känns som någon blandning mellan lördag, fredag och måndag. Ja, den kan ni tänka på en stund. Medan jag springer ut till bussen nu för jaaaag är sen. Hejdå.

"Dad, you were like a father to me"

Jackie rullade in på gatan i sin gamla Jeep ungefär en kvart efter att jag hade skrivit det förra inlägget. Hon kidnappade mig med våld ("Get in the car Emma, we have to go") Och jag satte mig i Jeepen och vi åkte på en liten tur. Vi bestämde oss för att gå på bio, när det ändå var väldigt vackert väder, varmt och soligt, så vi gick in, köpte biljetter till Due Date klockan 2 och satte oss i biosalongen, helt ensamma, i nästan en timma och sjöng lite Hannah Montana låtar och pratade om livet i väntan på att filmen skulle börja.
Filmen var jätterolig, alltså, jag hade höga förväntingar så jag var rädd att den inte skulle vara så bra som jag trodde. Men det var kört redan när Zach Galifianakis klev in i bild. Vi log eller skrattade (eller skrek av fasa eller rädsla) oss igenom hela filmen. Sedan skulle Jackie iväg på hennes systers fotbollsmatch så hon lämnade av mig här precis och nu kom Emily hem från skolan. Känns som fredag på något sätt, men jaja, tudiluu for now.


Jaha... varför inte?

Jackie ringde och sa att hon skulle kidnappa mig nu. Läskigt.

Pizza & mjölk till frukost

Helt fantastiskt.


Är hemma från skolan

Och klockan är bara 11, ganska skönt. Jag och Maddie ska äta frukost nu. Eller.. hon får väl se på när jag gör det.

Igår efter att jag och Emily hade vårat lilla äventyr på taket så gick vi ner, lagade spagetti med köttfärssås och såg på Hitch, vilket är en superbra film. Emily hade inte sett den så jag tvingade henne att se den på samma sätt som jag tvingade henne att se Titanic förra veckan, hehe. Men hon tyckte om båda filmerna så jag är bra på att välja filmer tydligen.

Jaja, maten väntar, eller nåt, haha. Godmorgon?Aj

Jag tror att jag precis uppnådde höjden av dumhet när jag försökte spraya hårspray. När det inte kom ut någon hårspray den andra gången jag testade så tittade jag rakt in i hålet där sprayen kommer ut nästa gång jag provade. Ja, den funkar nu i alla fall.

Eller så klättrar man upp på taket

Helt oredigerade bilder.


Intressesmurfarna hoppar

Efter ett helt flingpaket, två ostpinnar, ett äppe, fem stora glas mjölk, Dirty Dancing, Grease och How to lose a guy in 10 days så ska jag och Maddie.... jag vet inte. Sätta igång en fjärde film? Asbra.


Maddie gillar mig tror jag.

Min tisdag


Och måndagen är över

Jag åkte aldrig hem till Megan, planerna krashade lite i varandra och jag och Emily hamnade på Chilis med Miss Shari och Mr Robert i någon timma. Chilis är hur bra som helst, går alltid därifrån så galet mätt att jag knappt kan stå upp. Tydligen har förkylningen hittat tillbaka till mig och Emily var tvungen att ge mig medicin innan vi gick och åt. Lyckat nog så gav hon mig "night time" medicin. Vilket hjälper en att somna bättre. Och jag kände hur rummet snurrade lite ibland där inne på Chilis och när vi kom hem, vid 7 så krashade jag i soffan direkt och sov tills klockan var halv 10. Nu ska jag sova igen. Och vakna när jag vill imorgon, för jag har ingen skola. Jag har sagt det typ 4 gånger nu kanske men jag tröttnar inte.
Godnatt lingontratt. (Eller något sånt)

Note to self: Gör din matte review imorgon så att du har den klar. Och ät något.

I don't care if Monday's blue

Jag vet redan att det här kommer bli en riktigt tuff vecka här borta, av många olika anledningar. Och de största vill jag inte dela med mig av här på bloggen för jag vet inte riktigt vem som läser och vad jag får skriva. Men ni behöver inte vara oroliga på något sätt, jag lovar. Och om ni undrar så får ni ta det med mig personligen.

Jag berättade för Megan att jag är ledig från skolan imorgon så hon tog ledigt imorgon med och jag ska antagligen åka över dit ikväll och sova där och vara med henne imorgon så att jag slipper vara själv hemma. Megan är en så himla snäll tjej, ni alla skulle verkligen gillat henne.
Men innan jag åker dit så ska Miss Shari ta med mig och Emily ut och äta glass, vilket jag tror att vi alla tre behöver just nu. Men Emily har inte ens kommit hem från skolan än och jag vet inte när Miss Shari slutar jobba så det blir nog inte förrän om ett par timmar.

Ha en bättre måndag än mig. Godnatt.


Och så hade jag och Dalia våran sista lektion tillsammans idag eftersom att alla byter lektioner på torsdag och hon kommer inte vara där på onsdag. Så det var bye bye Art-class-bff. Lite sorgligt, men chansen finns ju att vi får någon annan lektion tillsammans nästa termin. Hon skrev i alla fall på min hand idag med sin vackra rosa penna som hon alltid bär runt på. Fin är den tjejen med.

Save the boobies!

I fredags började en tre dagars vandrig för många män och kvinnor iklädda rosa här i Dallas & Fort Worth. Grace var en av dem och de alla gick 60 miles var, på 3 dagar i kampen mot Bröstcancer. De fick sammarlagt ihop 7 miljoner dollar (ca 50 miljoner Svenska kronor) som kommer gå till kampen mot bröstcancer.
Grace, min fina Hostmom gick alla tre dagarna och vi var där när de flera tusen personerna gick i mål vid halv 5 idag. Alla iklädda rosa och kostymer och allt som Amerikaner kan hitta på. Och talet i slutet till alla som har gått bort i bröstcancer eller har bröstcancer, fick mig nästan till tårar. Vackert var det.

Och för er som inte visste så är Grace en "Survivor". Alltså en person som överlevt cancer. Och i hennes fall var det bröstcancer. So, good job Grace! You're awesome!


När mörkret kommer och allt gör ont


Du är snart där

Smurf

Jag åt en blå godis för över 2 timmar sedan och min tunga är fortfarande lite blå.


Vi åkte till kyrkan och det var så fruktansvärt kallt där inne att jag fortfarade fryser. Kallt ute idag, säkert bara 15 grader. Efter kyrkan åkte vi och handlade lite mat och blommor till Grace som snart har klarat sin 3-day-walk för att stödja kampen mot bröstcancer och kommer hem senare idag.
Sedan åkte vi förbi Taco Bell och köpte lunch... eller frukost för vi hade inte ätit något idag. Men ja, mat. Jag gillar Taco Bell. Jättemumsigt. Jaha. Nu är det söndag och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Mina tår är kalla och jag tror vi ska åka någonstans vid 4-5, antagligen till Grace och hämta henne och så.

Jadu, annars händer det inte så mycket ovanligt här borta. jag är antagligen ledig från skolan på tisdag bara för att jag är så bra. Okej, att de flesta tar stora prov som jag inte behöver ta kan vara en anledning också men ändå. Det behöver vi inte säga. Fast så gjorde jag det ändå och nu känns det bara som om jag skriver på om en massor av onödiga saker så nu ska jag sätta på mig ett par extra strumpor och gå och se på TV en stund.

Och om ni vill höra något fint så lyssna på finaste Thildas version av Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din, på hennes blogg. Klicka här. Thilda har hjälp mig mer än hon själv kan tänka sig den här veckan, tack för allt stöd och vackra ord. Det betyder jättemycket.

Hej söndag (....nej är det söndag?)

Igår gjorde jag absolut ingenting vettigt. Satt och slöa framför datorn tills klockan var 12 eller något sånt. Sedan trodde jag, eller jag hade för mig att vi skulle åka och se på Grace när hon går sitt Bröstcancer maraton hela denna helgen men det var tydligen inte så. Så jag och Emily gjorde Mac&Cheese och tittade på Titanic. Och den filmen är ju över tre timmar så klockan närmade sig fem när vi hade snyftat klart. Då kom Grace hem med McDonalds middag och sedan åkte vi över till kyrkan en stund och sedan åkte vi hem igen och såg på lite TV och sedan somnade jag.
Ja, och nu ska vi snart till kyrkan igen, men såklart ett stopp på Starbucks först som varje söndag. Mums. Sedan vet jag inte vad som händer idag. Så det här blir en slapparhelg, vilket jag tycker att jag behöver av någon anledning.Tack och hej leverpastej!

Grattis Frida Dagge Gustafsson 17 år!

Sjutton år har du blivit idag
Och jag vet att det har varit ett tag
Sedan vi sågs sist hörru du
Och helt plötsligt fyller du ett sju

Jag saknar när du skrattar och ler
Och jag vet att det kommer bli fler
Gånger jag får höra eller se det
Ditt lilla klet

Du har ett år kvar till
Att du är myndig och får göra vad du vill
Tur att jag är hemma då
Så att jag kan hålla koll på dig från topp till tå

Hehe, hörde att du ska ut och fira
Ikväll så ät inte för mycket sira(p)

Hej du förresten jag saknar dig
Vet inte om jag har sagt det än
Men du betyder jättemycket för mig
Och jag längtar tills vi ses sen

Jag har tur som har dig ska du veta
Och du fattar inte hur mycket jag skulle leta
Om du försvann och ingen visste vart du var
Jag skulle letat tills jag inte hade några krafter kvar

Och tills jag hittade dig
Och du kramade mig
Hoppas du vet att jag alltid finns där
Även om jag just nu är här

Tack för att du alltid finns där för mig med
Även om jag skulle vara ett träd
Ät massor av tårta tills du får ont i magen
Massor av grattis och kramar på födelsedagen!Finns alltid för dig, du kan inte fatta hur mycket du har hjälp mig och stöttat mig. Tack tack och åter tack för allt. Du är verkligen en sann vän och det tog lång tid för mig att förstå att jag har sån tur att jag har dig.

Til' the end bro!

Färger är fint

Två bilder från i Torsdags.


Jag sitter här och äter frukost

Hela dagen lång.
Titta vad jag är duktig.
Jag kan äta min frukost.


It's friday

(Well, not anymore for you maybe, but for Emma it is!)

Skypade i 2 timmar med Dagge som fyller 17 år imorgon (fast det var idag när vi skypade för henne). Ja i alla fall hon fyller år den sjätte, så gratta henne ordentligt, det förtjänar hon. Jag får väl kladda ihop en vacker dikt men det måste liksom vara hennes födelsedag för mig med för att jag ska få den rätta feelingen. Haha, nej jag vet inte, jag är bara lat och trött just nu så jag tar det imorgon.
Här borta har vi kollat på film och ätit pasta, och tror vi ska kolla på något mer snart, ja, jag får väl dra och kolla. Tänkte liksom bara höra av mig och säga att det är fredag (thank goodness) och att jag får sova hur länge jag vill imorgon. Vilket nog inte blir så länge ändå för jag kommer nog somna tidigt känner jag.

Skypar med födelsedagsbarnet

Och hon öppnade mitt paket för ett tag sedan. Hon hälsar: "Bajs. Emmy gillar bajs hon skrattar åt bajs." Hon är väl speciell den här tjejen. Hon blev jätteglad för sitt paket i alla fall, hihi.

Hejsan

Min lugg ville inte sammarbeta med mig idag så då fick den inte vara med.

Smokey


För första gången

Jag vet att jag är efter, men haha gud var bra den var!

Och jag höll på att dö när de råkade sätta Buzz i "Spanish Mode" hahaha... Det var ju hur kul som helst.


Thursday

Idag var jag i skolan (no kidding?) och kom hem för en stund sedan. Det är torsdag och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Om ingen vill leka med mig så tar jag med mig kameran på ett äventyr om en stund skulle jag tro. Och jag tycker att ni var dåliga på att skriva vad ni vill ha i julklapp människor! Skriv, så gör ni det lättare för mig, tack så mycket.
Och själv vet jag inte vad jag vill ha, förutom ett Nikkor fisheye 10.5  objektiv, som är alldeles för dyrt så ni kan ju blunda när ni läser att det kostar $775 (Motsvarar ca 6000 kronor) här i USA och att det är billigare här borta än i Sverige. Så ni får vara med kreativa än mig om ni nu måste skicka något, vilket ni inte behöver. I alla fall, ... smart att jag satte mig på en tomat... precis nu, när jag tänkte skriva något viktigt. Kladdigt. Och nu kommer jag inte ihåg vad jag skulle skriva. Allting distraherar mig ju. Nä nu tar jag med mig kameran ut tror jag, innan det börjar regna igen.Mathias

Fick ett kort från min käre bror idag. Gjorde mig så himla glad. Bara ordet "Asnajs" som han hade fått in i en mening på kortet gjorde min dag. Det är min bror det. Asnajs.


svÅrt?

Lisbeth: What does the back of your shirt say Emma?
Emma: Håkan Hellström.
Lisbeth: Hulkan Hell.. what?
Emma: ÅÅÅ it's ÅÅÅ HÅÅkan.
Lisbeth: Uuuulh Uuuhl HUUULLLHkan.
Emma: ÅÅ!
Lisbeth: UUL!

Mark: Hey Emma, what does your shirt say?
Emma: Guess!
Mark: Ehmm... My favorite artist is... Karen?
Emma: Haha no..
Mark: Wow, it's that a name on the back side?
Emma: Yes, Håkan.
Mark: Hulkan?
Emma: OMG no, ÅÅÅÅ HÅÅÅkan.
Mark: UUOOUL? Huuuooolkan?

Emma: Faith?
Faith: Yes.
Emma: Can you say Å?
Faith: What was that?
Emma: Åååå.
Faith: Uuuuol!
Emma: Okey, I give upp..

trampa gasen i botten, och sen köra rakt in i en bergvägg, man måste dö några gånger innan man kan leva

Och så så jag en vit T-shirt inne på Walmart, skrev lite på den, och vips så har jag fixat problemet med Favoritartist-dagen imorgon. (Med lite hjälp från Frida). Jag ville ju liksom representera Sverige, och lyckades till och med få med både Å, Ä och Ö. Nu känner jag mig duktig.
Oh ja herr tamburinspelare
I denna jingel jangel morgon
Kommer jag följa dig 
2 steg från paradise

young love is innocent

HEJ. Jag sitter här, dricker mjölk och äter ost till ljudet av musik och regndropparna som slår mot rutan. Jag har inga läxor och ingenting jag behöver göra. Känns skönt. Imorgon är det en speciell dag i skolan som går ut på att man ska ha en tröja med sin favoritartist på. Kruxet är att jag inte har någon favoritartist men vill ju vara med i det hela sammanhanget, så jag får hitta på något helt enkelt.
Idag blev jag intervjuad för "Mustang Report", som är ett litet nyhetsrepotage som alla klasser i hela skolan ser varje torsdag. Att prata och inte se helt borta ut samtidigt är svårt, speciellt när man står ute i regnet och det står 5-6 amerikaner bakom kameran på andra sidan som ställer snabba och svåra frågor. Haha. Får blunda på torsdag tror jag.
Annars? Jag vet inte, jag får ta och börja köpa julklappar snart tycker jag, för vad jag har hört så tar det längre tid att skicka paket till andra sidan världen runt jul.
Och Håkan Hellström gör mig glad, tror det var allt. Jag lär väl höra av mig annars. HEJDÅ.

Peter Parker

På tal om vad som gjorde min dag så får alltid Jackie mig att skratta. Det här är vad hennes bror skrev på Facebook för en halvtimma sedan..


Haha Daliah!

Daliah, en jättemysig och rolig tjej i min Artklass kom fram till mig idag och gav mig ett armband hon hade gjort. Haha, helt random. Hon gjorde min dag där. Och regnet, det ösregner ute och jag älskar det. Min tröja är pissblöt, bara för att jag gick från bussen till huset, vilket tar typ 20 sekunder. Lat som jag är tog jag på mig en tjocktröja istället för att byta tröja. Det torkar snabbt ändå.. kanske.

Och ja jag kunde tagit bättre bilder, men ni ser ju hur det ser ut och det är det viktiga.

Bio på fredag?

För då har Due Date premiär. Jag och Jackie vill se den och den här gången kommer jag att dö av en helt annan anledning i biosalongen. På grund av min extremt dåliga humor.

Nu förtjänar Emma en tupplur!

Efter att ha:

Räknat sina pengar eftersom att det är en ny månad och jag ska hålla kollen.


Tvättat massor av mina kläder, alltså tredje gången jag tvättar kläder här borta. Helt otroligt.


Gjort klart mitt järnspikars Historiaprojekt, vilket jag spenderade 3 timmar på igår och 2 timmar på idag. Det var inte lätt att få allt i rätt ordning och fortfarande få det att få plats. Fast det svåraste var att hitta 12 Amerikanska historiska händelser från 1993 tills nu. Jaja, nu ska jag aldrig behöva tänka mer på det, och hoppas på att få mitt första (tror jag) A i U.S. History.

Måndag

Och mitt historiaprojekt ska in imorgon, annars får jag inte godkänt i Historia. Så ni lär inte höra så mycker från mig idag antagligen.

Happy Halloween!

Trunk or Treat var kul, och jag vann bästa kostym haha. Jag är grym, fast alla småbarn var jätterädda för mig. Utom ett som skrek "Hi Nice Clown" efter mig i typ fem minuter. Men det var skoj, jag vann ett presentkort på Braum's (mat, vilket jag gillar...) Och efter det var klockan runt halv 9 så vi tog bilen hem till Mr Robert och Miss Shari och åt hamburgare där och kollade på Baseball. Och nu är jag hemma, har duschat och nästan fått bort all färg från ansiktet och nu ska jag sova för jag ska vara uppe om 7 timmar. Kul.


Kim - utklädd till Mr Robert och Grace - en Hippiehäxa.


Titta vem jag hittade..


Kim & Robbie.


Haha, har ingen aning om vem det var, vilket var lite läskigt..


"Mr Robert" och Mr Robert.2 bilder från igår