hejdå 2009

Okej, vi hörs nästa år. Jag antar att ingen läser bloggar på nyårsafton ändå men ni får väl läsa det senare då. Haha, jag har ingen aning om vad jag snackar om, men gott nytt år i alla fall. Hörs 2010 - 2 år till jordens undergång.

sammanfattning av 2009

Årets roligaste
Oj, antagligen sommaren. När vi dygnade för det var sjukt kul. Bruno och Benjamin får vara en del av det roligaste också. Dem har framkallat många skrattanfall.

Årets tråkigaste
Extrauppgifen på datakunskapen för några veckor sedan.

Årets låt
With me - Sum 41
Breathe - Taylor Swift
The olny ones - Melodyclub
I've got a feeling - Black Eyed Peas

Årets komiker
Johan Rheborg

Årets musiker
Paramore, Sum 41..

Årets Kändis
Robert Pattinson

Årets radioprogram
Knappen & Hakim, as always.

Årets TVprogram
Glee. Den enda Tvprogram/serien detta året som jag har sett alla delar, och till och med sett alla delar som har kommit ut på internet. Se programmet!

Årets film
New Moon

Årets bok
Alla Twilightböckerna. Mest Breaking Dawn.

Årets minne för livet
Det måste vara den svåraste frågan, jag kan sitta och räkna upp saker tills imorgon, men sommaren som sagt, och alla crazy saker jag och mina vänner har hittat på.

Årets Youtubeklipp
Svårt val, men jag kan lätt säga, 100 funny fallsVem var det som kasta, Benjamin och den här, den härden här, den här och den här.

Årets mat
Mcdonalds måste jag nog säga.

Årets dricka
Coca cola utan tvekan.

Årets länder
Som jag har besökt? Sverige, Danmark, USA.

Årets varmaste
USA

Årets kallaste
Jag och Olivia virrade runt i göteborg i någon timma i många minusgrader.

Årets fail
Jag tappade min mobil i toaletten, var tvungen att köpa ny.  

Årets nya
Ljud och Bildskolan.

Årets gamla
Mobilen som jag använde när den som jag tappade i toan inte funkade.

Årets bästa köp
Guldpass på Liseberg.

Årets sämsta köp
All den där jävla maten/godiset/fikan/drickan. Inte okej.

Årets dödsfall
Michael Jackson.

Årets sorgligaste
10 juni - 9b1 splittras.

Årets spel
Haha. Buzz eller Singstar.

Årets lättaste
Ha roligt.

Årets jobbigaste
Slut på pengar, exakt hela tiden.

Årets lyckligaste
Antagligen någon gång under vårterminen med niobeett.

Årets
Liseberg, lätt.

Årets bild

Yes

Nu är det färdigt, ta dock hänsyn till att jag inte orkade ta bort ljudet på videoklippen så ni hör våra tråkiga konversationer i bakgrunden hela tiden, men bortsett från det så ska det nog vara klart att ses på.

Jag glömde ju att berätta!

Jag och Johanna träffade på Christer Fuglesang på universeum! Helt otroligt att vi var där på samma dag. Han hade till och med Luciaglitter i håret, inget kan stoppa den mannen. Tänka sig att han hade på sig sin rymddräkt också, den vinner dagens outfit, helt klart.

(dessutom så fick herr Fuglesang inte vara ifred, ni ser killen till vänster på andra bilden?, han hoppade fram 1 sekund efter att bilden togs och skrämde både mig och snubben i oranget. Läskigt.)

Gothia Towers

Jag håller på att klippa ihop en liten film från min och johannas dag, men här får ni 2 bilder som jag tog (dock med min mobilkamera) uppe i Gothia Towers som vi bestämde oss för att besöka.
Vi kom upp på högsta våningen så stod det en finklädd snobbig snubbe som tog emot oss. Han hälsade artigt God Afton och frågade om vi skulle till baren eller om vi skulle till restaurengen. Vi tvekade lite innan vi berättade att vi bara ville titta på utsikten. Haha, undrar hur gamla han trodde att vi var..


året är ju inte slut ännu.

Det finns ju kvar impulsivkänslor sedan i somras, det kände jag och johanna på nu.
Så vi åker till Universeum, och sedan hittar vi på något annat när det har stängt, vi får ju njuta av livet hela vägen ut på året, right?

Detta var någon gång i somras. Haha.

Reese Witherspoon

Jag sitter och halvtittar på TVn som visade Legally Blonde för ett tag sedan, och jag kom att tänka på att Reese Witherspoon, som spelar huvudkaraktären Elle, är 155 cm lång, alltså 5 cm kortare än mig. Fast med de där klackarna så kanske vi når samma längd?

Ja, jag antar att det bara var det som jag ville påpeka, så ni kan fortsätta att göra det ni gjorde innan nu.

det finns tydligen saker som man inte behöver räkna på lagret.


"Ganska glassig"

Jag kan verkligen inte tröttna på dessa underbara ICA reklamer. Här är den nyaste, och en utav de bästa på sistone. Länge leve ICA Ulf, han är så tusan till undebrar!


på jobbet

Väckarklockan gick klockan 6 och mitt liv gick lite sönder när jag förstod att det inte var falsklarm (som det var en gång förra veckan). Jag satte mig upp efter kanske 10 minuter och stängde av larmet. Sedan lade jag mig ner för att räkna till 10 innan jag skulle gå upp, men jag kommer inte ihåg att jag räknade till mer än 5 och sedan blev det bara suddigt.
Jag vaknar upp någon gång senare och minns efter några sekunder att larmet hade gått igång innan. Jag ser på klockan som visar 6.40 och suckar högt innan jag går upp ur sängen och klär på mig. Sedan, efter en snabb frukost och en tofs extra i håret så tittar jag ut genom fönstret och funderar på om det är okej att, på en lovdag, se sin skolbuss åka förbi, då man snart ska åka iväg från huset. Jag kommer fram till att det inte alls är okej och halvsover i bilen mot jobbet istället. Jag träder in, rädd för att bli tvingad att räkna begagnade avloppsrör igen, men finner istället de roliga hyllorna i det lilla lagret, där jag och min bror skulle räkna alla muttrar, skruvar, järnrör, element delar, spikar och allt som nu kan finnas i ett lager. På varje hylla så var det ca 120 olika sorters skruvar eller muttrar, och det var allt från 1 stycken i varje avdelning, till över 1000. Jag tror att rekordet på flest av samma sort blev 1145 stycken, det var några silvriga järnsaker som självklart låg på översta hyllan och som självklart jag fick räkna. Sedan var det bara att fortsätta räkna. Och vissa av skruvarna eller rördelarna var inte särskillt använda utan väldigt smutsiga också, så händerna blev ju inte så fresha. Men man klagar väl inte så mycket när man får pengar för det. Det var ju inte diarré rören om förra året i alla fall.   

bror räknar silvriga böjda saker.


Saker som ska räknas. (man kan tro att det är precis likadana vita saker som ligger i de olika hålen på bild 2 men nejnej, det skiljer ½ - 2 cm på varje. Mycket viktigt.


Mums.


Till lunchen blev det underbara Subway.


Får man kaka oxo?


.. Och sedan fortsatte vi att räkna tills klockan slog 16.30. Härligt härligt. 

De hyllorna som man kan se på filmen räknade vi idag. Varje tusan till hål i hyllan också:
Helt crazy.

bb

Angående det här inlägget.Okej. Kallar man alla rosa tuggummi bloggar för rb då? Det låter lite som rödbetssallad. Men rödbetssallad är ju rosa, så det kanske är meningen.

imorgon ska jag jobba

Och om nio timmar ska jag vara där, redo att räkna rör, skruvar, muttrar och allt som nu kan finnas på en rörfirma. Helt underbart, jag minns förra året som igår. Alla rör var inte oanvända så att säga, men vad gör man inte för pengar i dessa hektiska tider? Jaja, Vi hörs efter jobbet gubbar, Emma sov ju inte så länge förra natten som sagt.


Förra året, en glad Emma räknar rör.


Hjälp?

Jag försöker skissa på en ny header, men det är svårt. Ni skulle ha varit till stor hjälp om ni kunde ge lite förslag på färger och former. Ska bloggen fortsätta att vara blå eller ska jag byta färg när vi byter år? Ska den vara mer enkel än nu? Mer komplicerad? Mer detaljer?
Som sagt, hjälp.

''De e fågelbajsihuvetvarning här!''

[rubriken får vi tacka Johanna för, då hon uttryckte sig så idag när vi gick från Arkaden till Nordstan] Jag skrev i ett inlägg igår att jag åkte iväg, men berättade inte vart. Det var inget märkvärdigt eller så, men jag tänkte berätta historien för er ändå.

Jag åkte med mamma och pappa till Kungsbacka, eftersom att de ändå skulle åka dit, så hängde jag på, slapp att ta bussen tänkte jag. Sedan visste jag att Johanna inte var hemma och att Olivia var på middag hos sin farmor, så jag gick hem till mormor och morfar och var där till halv 22 och kollade på TV. Sedan gick jag en bit till bussen, och det snöade och regnade i ögonen på mig, men jag hann ändå ända till stationen, vilket inte var min plan från början. Där träffade jag Johanna och hennes familj, och Olivia skulle också komma dit hade hon sagt. Men när det var 2 minuter till bussens avgång så hade vi inte sett ett spår av henne så jag ringre upp tjejen och halvskrek till henne att springa, då hon var påväg in på stationens andra sida. Sedan, efter lite överläggning så ser vi en tjej på vägen på stationen, hon har en jättestor väska runt sig och en enorm påse i handen medans hon halvspringer / halkar över vägen. Johanna går fram till chauffören och berättar att den där tjejen ska med bussen, så han väntar snällt på henne.
När vi kom hem till Johanna så kollade vi på film och åt ganska många dumleklubbor. Sedan satt vi vid datorn och kollade på gamla bilder i några timmar innan vi får för oss att titta på Slumdog Millionaire, då klockan var omkring tre. Vi tittade 1 timma för att sedan stänga av eftersom att vi var tvugna att sova (vi skulle upp 10). Men den delen av filmen som jag hann se var bra, och vi får se klart den nästa gång helt enkelt.

Vi gick inte riktigt upp 10, närmare 11 blev det, men det var ju kanske rekord ändå med tanke på när vi somnade. Vi åkte 12.03 bussen till Kungsbacka station och gick in på Kungsmässan och bytte ett halsband innan vi tog tåget till Göteborg, där vi spenderade resten av dagen. Vi köpte tillsammans 7 klädesplagg + lite annat (om jag räknade rätt), varav ett plagg var på rea, och det var en liten väst som johanna hittade på barnavdelningen på Lindex. Sedan åt vi på pizzahut, vilket bara går att beskriva som namnam.
Tåget hem var fullproppat, och bussen till lilla Fjärås likaså. Mellandagsreans fel antagligen, men det får man väl offra antar jag.

i bilen idag

Pappa: Nu ska vi se..
Jag och Mamma: va..?
Pappa bromsar jättehårt i mitten av den hala vägen, bilen stannar.
Jag och Mamma ( i chock): Va * gör du?!!
Pappa: Ja, jag sa ju till er att jag skulle testa bromsarna.
Jag och  Mamma: Du sa ''nu ska vi se''...
Pappa: jaha..

jag inser nu

Jag inser nu att det är ju lördag och jag sitter här hemma på en stol, stel som en pinne. Och som min vän Jocke har berättat för mig under veckan - jag sitter för mycket vid datorn.
Och han är inte direkt den personen som berättar det för andra människor. Så jag tar min kappsäck i handen, som som är full med guldpengar, så åker jag in mot Kungsbacka. Någon apa har jag inte, men Olivia är ju där inne så det blir väl ganska bra. Haha, Inget illa menat Olivia, du vet att jag tycker om apor.


den här ska jag lätt haLänk

visa olivia har talat

Klockan är 23.37
Olivia: för en timma sen va klockan 1337!


jag hade rätt, såklart.


jag undrar..

Det kanske finns choklad där nere. Eller... inte länge till.


vikt väktarna


men de e bara regn hos mig

Som jag sa igår så tänkte jag ju vara bra idag och till och med gå ut. Jag hade plannerat att testköra nya objektivet och allt men så vaknar man upp och det regnar ute. Är det tacken för att man plannerar? Nej, nu får vi testa det någon annan dag.


julaftons bilder


Julkul


Sara kör dagens outfit posen.


:)


Sara och tomtebloss.


Några av paketen..


Nämen kolla, Jultomten!


Många av mina julklappar jag fick idag, After Eight lådan står nu tom brevid mig.


Mycket trevliga presenter, min familj känner mig.


Hej nya objektiv. Vi testkör imorgon om jag vaknar innan det blir mörkt.

Familjebilderna och det får ni senare, jag får sno föräldrarnas kamera så klirrar jag det sedan. Mina tråkiga bilder visar ju inte direkt den trevliga stämningen. Iår var det som vanligt Familjen och Mormor och Morfar som firade tillsammans. Alltid lika kul.

julafton

Okej, jag får väl erkänna att jag har lite julkänsla nu. Kalle Anka, knäck, så många paket att man inte ser halva granen, godjul sms, julmat, finklädda människor, ja till och med snö kvar. Det är väl julafton dårå.

GOD JUL!

God jul på er, nu är det julafton. (What a surprise?)
Efter kalle anka så kanske jag får någon julkänsla, det får vi i alla fall hoppas. Ha en riktig mysig jul, få det ni har önskat er och ät er tjocka som tusan på allt ni kan få tag på i ätbar form. Här får ni förra årets julbild och  vi väntar spännt på årets.

we wish you a merry christmas.

Jag tror jag har hittat julkänslan..  eller?
Send your own ElfYourself eCards

vad fint

Ni sänder julsignaler så jag antar att ni har fått julkänslor i alla fall.
Här om veckan såg det ut som om det var en katt i statistiken, vad försökte ni meddela med det då? Att jag skulle äta lussekatter? Redan gjort.


jag har fortfarande ingen julkänsla

Trots allt julstök.
slaget om juicen

Emma: Gillar du juice?
Mathias: ...
Emma: Hallå? Gillar du juice?
Mathias: Jaa!
Emma: Det är min juice som e kvar!
Mathias: Ska vi slåss om det?
Emma:...
[Mathias börjar vifta med nävarna.]
Emma: Okejdå, de e din juice, jag orkar inte resa på mig.

hej bloggen

Klockan är nu 17.45 och jag vaknade just upp från en konstig vinkel i min säng. Jag låg med huvudet där fötterna skulle vara och ena benet lutade mot väggen, och var helt avdomnat, och andra benet låg vikt under mig på något konstigt sätt. Min katt låg också med halva kroppen under mig, men verkade inte få ont av det förrän jag vaknade och började rulla runt. (det var då jag märkte att jag låg på katten, då han började jama när hans svans kom i kläm)

Det var då ett märkligt sätt att vakna i alla fall.

when I look at you, my mind goes on a trip.

Kan bilden bli mer söt?

Jag funderar på att gå och lägga mig. Ingen rolig är inne på datorn, min mobil är borta och jag sov mindre än fyra timmar igårnatt. Så om ni har smsat mig, så ursäktar jag att jag inte svarar er. Den ligger säkert där nere i någon väska, så bli inte oroliga heller. Tat lugnt, ses senare polarn.  


Don't stop me now

Det började med en musikal med Mamma, Sara, Mathias och Mormor och slutade i Dagges friggebod med Dagge, Johanna och Olivia.

Efter musikalen, som var Pippi Långstrump firar jul, så var vi på Liseberg och Jag, Sara och Mathias åkte alla attraktioner som var öppna så att det rök. Det snöade ungefär hela tiden och ibland så mycket att det inte gick att se. Men klaga, det är för mesar.
Vid 18 kom Johanna, Olivia och Dagge och vi alla åt på Burgerking tillsammans, dock inte vid samma bord efetrsom att alla bord var fullproppade. Men sedan åkte familjen hem ocj det var bara jag och tjejerna kvar. Fast det är ju inte så bara. Vi åkte inget, men såg Team Surprises uppvisning och sedan drack vi varm choklad och gick runt och såg på allt mysigt innan vi begav oss hem till Dagge. Där såg vi på Ice Age 3 och sedan gick vi ut i hennes friggebod där vi spenderade hela natten. Jaha, spenderade = sova tänkte ni då. Men NEJ NEJ NEJ säger vi bara. Först såg vi på Lejonkungen 3 på en laptop som vi hade burit ut dit, tillsammans med en massor av filtar, kuddar och så såklart godiset, kladdkakan och coca colan.
Vi sjöng Nicke och nilla låtar, pratade om allt och Olivia och Jag gick ut och kissade i snön. Sedan vid halv fyra så ringde vi Jocke och pratade med honom i en timma innan han skulle sova. Sedan satt vi och pratade i soffan på nedervåningen av friggan (och gick ut och mulade oss själva ibland) tills vi bestämde oss för att det kanske var bäst att sova. Klockan var då vid halv 6 på morgonen och vi tassade in i huset igen och lade oss i Dagges rum i ett försök till att sova. Vi kanske lyckades somna vid 6 - halv 7, och gick sedan upp halv 11. Så jag börjar bli lite trött nu, men va tusan, ni kommer säkert höra mer av mig under natten.Helt insane.


mina vänner är så söta

Den här fick jag i julklapp av Johanna, Olivia och Dagge Daggelito igår / inatt.
Ni lurade mig så totalt på Liseberg, jag hade ingen aning, haha, kände mig ganska blåst.

(jag vet att den har fingeravtryck och smuts på, så ni behöver inte påpeka det)

grattis och tjohej

Jag tänkte bara sno lite dyrbar tid från mitt liv och berätta att min blogg fyller 1 år idag. Den har gått igenom ganska mycket, och framför allt så finns det många fina och roliga minnen nerskrivna i denna internetvarsion av en dagbok.

Såhär har den sett ut genom året. (dock några andra headers också, men antagligen inget ni minns, för de satt bara uppe i några dagar.)

..och nu som ni ser lite mer justeringar från den sista, för att skapa lite julstämning på denna blåa blogg. Vi väntar spänt på hur den kommer att se ut efter allt julstök, om jag orkar göra en ny, eller om det blir den överstående igen. Om jag skulle satsat pengar på det så skulle jag nog gissat på den gamla igen. Ork och sånt är ju inte riktigt min grej, som sagt. Men ingen vet.


med detta säger vi faktiskt godnatt

 - Bra låtar.

Imorgon åker jag, Johanna, Olivia och Dagge till Liseberg som vi har plannerat länge. Ja, ni läste helt enkelt rätt, vi har plannerat. Det chockade mig lika mycket som det antagligen chockade er. Men vi ska dit hade vi tänkt och innan det så ska jag på en liten musikal med la familia. Det snöar fortfarande sjukt mycket och jag börjar fundera på om vi kommer ut ur dörren imorgon eller om jag kan gå ut direkt från mitt fönster på andra våningen.

Men jag ska ladda min kamera nu, så får ni massor av fina bilder nästa gång vi hörs.
Ingen vet när. Godnatt.

det snöar jättemycket ute


Här är från Mathias fönsters perspektiv. Det snöar lika mycket fortfarande.

for your information

Nu har jag lagt in bilder på det här inlägget också, som jag lovade. Awesome.

sista flaskan?

Jo, jag antar det. Ingen vågar ju bråka med min bror när han inte har fått i sig sin dagliga dos ketchup så vi rörde den helt enkelt inte. Av säkerhetsskäl.

vad heter det?

Jag var ju på Mcdonald's idag med min käre kollega Olivia och så stod det "Meny och Munsbit" på en glasvägg med massor av andra mcdonaldsord på. Är vi de enda som alltid har trott att det heter Mumsbit och inte Munsbit? Vi blev ganska förvirrade. 

allsång

Här är tre av de många gånger spelade låtarna i Dagges rum igår, Gitarr alá Dagge och Sång alá Dagge, Olivia, Emma och Frida. Som sagt mycket trevligt.


idag är klockan lördag

Ja, var ska jag börja? Jo kanske därifrån jag slutade igår verkar ju logiskt. Jag åkte till skolavslutningen där det spelades fin musik och lärarna sjöng. Och då är det inte de vanliga konstiga svenska textenerna som lärarna har skrivit ihop tillsammans på en melodi som redan finns och att låten handlar om alla elver på skolan. Åhnej, när man går i en mediaskola så e det för tusan klass på sakerna. Våran svenskalärare sjöng och medieproduktionsläraren spelade, våran mentor spelade vackert på piano och några musiklärare lirade gitarr som om det var födda till att göra det. Sjukt bra var alla i alla fall. Sedan i klassrummet så dansade ju även Joakim för oss alla, som han hade lovat, lika bra det. Den killen har ju talang. Och sedan kramade vi varandra och gav varandra lite julklappar medans vi åt pepparkakor och drack julmust. Jättemysigt.

Efter det så var klockan runt 10 på morgonen och vi (Dagge, Frida och jag) begav oss mot kungsmässan. Vi var där 11 och stannade i nästan 5 timmar där inne, jag tror att det kan vara rekord. Vi satt på Mcdonalds först, där vi också träffade på Amanda, Johanna och Olivia. Johanna och Olivia anslöt sig till gruppen och vi gick sedan några varv i byggnaden innan vi sedan satte oss ner på Espressohouse och satt där i två timmar, svettades och skrattade även om vi förstod ungefär hälften av allt om alla berättade. Vi begav oss sedan till Dagge, fast Johanna var tvungen att åka hem så vi tog farväl av henne för att sedan dela på oss då Olivia och Dagge cyklade hem till Dagge och jag och Frida tog bussen. Jag och Frida kom väl dit lite tidigare, och även om det var så olagligt sjukt kallt ute så överlevde vi tills vi hörde skratten långt borta och förstod att de närmade sig. Väl hemma hos Dagge Daggelito så satt vi i hennes rum och turades om, om datorn, medans vi satt och sjöng och Dagge spelade gitarr till de låtar vi önskade att vi ville sjunga. Sjukt mysig stämning.
Sedan åt vi tacos, som var jätte jättegott, och efter det så bakade vi pepparkakor. Massor av pepparkakor i alla olika former som man kan tänka sig. Sedan kollade vi på den trevliga filmen Harry Potter och halvblodsprinsen, som Olivia och Dagge inte hade sett, och åt allt från polkaglass och kladdkaka till coca cola och godis. Borsta tänderna gjorde vi som vanligt såklart, tandkräm på tungan och skölj. Det brukar bli min fredags och lördags traition. Men, ni får väl vara glada att vi borstar tänderna över huvud taget. 
Efter att vi hade suttit/legat och pratat och skrattat någon timma så somnade vi alla fyra inne i Dagges rum, och Dagge snarkade för er information, men jag bestämde mig för att inte berätta det. ... Oj. 
Ja, jag vaknade upp vid 11 för ett alarm gick igång någonstans längre bort i rummet. Jag letade fram mobilen och stängde av alarmet, trodde jag, men sedan, 10 minuter senare, så gick det igång igen. Men då fick jag av det i alla fall. Och jag tittade runt mig och fann bara 1 till levande själ i rummet. Nej, de andra var inte döda, utan det var bara jag och Olivia där inne. Dagge skulle till träningen och Frida skulle vara i Göteborg klockan 12 så jag antog att de hade gått. Men rätt som det är så kommer både Frida och Dagge inklampandes i rummet och Dagge börjar peta på mig för att få mig att gå upp. Det visade sig att hon redan hade kommit hem från träningen och att Frida bara hade missat att kolla bussarna. Men hon kom iväg sedan i alla fall, dock inte förräns vid halv 1 men bättre sent än aldrig, som man brukar säga. Jag och Olivia åt frukost och pepparkakor innan vi också begav oss iväg mot Göteborg för att jaga julklappar. Jag har ju redan köpt alla mina men jag hjälpte Olivia att leta i alla fall.

Men det gick inte riktigt som vi ville. Första 45 minuterna spenaderade vi på Nordstan där vi inte hittade någonting som verkade passa Olivia i smaken. Så hon kom att tänka på en affär som hon hade varit i någon gång innan som hon såklart visst vägen till så vi började gå och ju längre vi gick desto mörkare blev det och desto mer osäker blev jag på att Olivia faktiskt visste vart hon var påväg. Vi virrade runt på stans konstigaste ställen innan Olivia såklart visste vart hon skulle och vi tog spårvagnen till Grönsakstorget (åt helt motsat riktning som vi hade vandrat innan) Därifrån så gick vi runt och runt på alla gator och torg utan resultat och efter över 1 timmas sökande utan mat eller dricka i magen, och med helt ihjälfrusna kroppar så gav vi upp och gick mot närmaste spårvagnshålplats. Vi hackade tänder och suckade över att vi inte hade hittat den där bra affären som hon visste fanns. Tillslut fick man ju ont i ögonen av allt neonljus i mörkret och de enda minnesbilderna jag har av virranet är ungefär som om man skulle snurra runt i mörker med massor av olika fäger på neonskyltar och ljus överallt. Vi var nästan på spårvagnstationen när vi kollade in på en gata med många fina affärer och varma mysiga skyltfönster och ser skylten på affären vi letade efter där framme. Efter en nära gråtatack så går vi fram till affären och ser skylten "Öppet Lördagar 9-16". Sedan ser vi klockan slå 16.50 och vi ger helt enkelt upp jakten på julklappar över huvud taget och åker tillbaka till nordstan för att värma de delar av kroppen som fortfarande levde. Vi hamnade inte helt oväntat på Mcdonalds där vi satt och pratade om allt och alla tills vi sedan gick ner och hittade en julklapp. Sedan tog vi pendeln hem och lite senare bussen (som jag var nära på att missa) och nu, några timmar senare så är jag nästan uppvärmd efter ett lite konstigt dygn bakom mig. Men det är i alla fall något som jag långt ifrån kommer att glömma.


Såhär definierar vi ordet roligt.


Mobilberoende? - nejdå.


Det bakas pepparkakor.


Emmas pepparkakor blir till på bilden till vänster och Dagge har gjort 3D figurer från den, för oss, kända youtubefilmen Hundparken: Äta bajs. på bilden till höger.


Olivia och hennes bästa vänner.

Nej nu får jag avsluta, klockan är ju snart söndag.

godmorgon världen


mjölk är gott.

det här beskriver mina känslor för element som inte fungerar


dagens andra citat

Diskuterar filmen, American History X, som vi såg på Engelskan.
Frida: Jag tyckte att det var bra att man fick se hans rumpa där i duschen.
Emma: För att det ser mer verkligt ut?
Frida: Nej nej, för att han va snygg.


dagens citat

Hubbe: Men, Oliver kan ju inte hjälpa att han har en glögg.


någon mer än jag som f f fryser?

Jag sitter med 3 dubbla strumpor, linne, t-shirt, hoody, mjukisbyxor och tofflor. Men ändå så fryser jag så att jag hackar tänder periodvis. Värm mig.

Åh, varm oboy låter otroligt gott just nu. Synd att golvet är så kallt att jag inte vill gå på det.

dagens allmänbildning

¤ World of Warcraft spelas av 8,5 miljoner invånare. (nästan hela Sverige!!)

¤ När en människa tar sig en lur på en timme förbränner han/hon lika mycket energi som det behövs för att koka vatten till ca. 7 koppar te.

¤ Praktiskt taget allt helium som existerar i världen kommer från en och samma naturgaskälla i Arizona i USA.

¤ Världens längsta namn på en stad består av 167 bokstäver.

¤ En myras luktsinne är lika bra som en hunds.

¤ Det finns över 50 000 bokstäver i kinesiska.

¤ 21 % av alla bilolyckor är på grund av att föraren somnar.

¤ Greklands nationalsång har 158 verser. Ingen har hittills lärt sig alla verserna utantill.

¤ TV serien One Tree Hill skulle egentligen hetat "Ravens" efter basketlaget.

¤ Om man sprutar parfym på äkta pärlor så blir dom gula

¤ Oman är det enda landet på jorden som börjar på bokstaven O.

¤ George Bush trodde att Afrika var ett land

¤ Hästar kan inte kräkas.


Nu vet ni allt ni behöver veta för att lyckas i livet. Då kan ni somna gott inatt och vakna upp imorgon, berätta det för alla och sedan känna er riktigt smarta. Skönt va?

Godnatt.


grannis goes x-mas

Det började med en tomteluva på Robert, men sedan ballade det ur och mina fingrar målade upp lite fler saker. Kände att det var dax för lite julkänsla här, även om jag inte har fått någon själv än så kan man ju alltid försöka. Allt för erat bästa liksom.

man vill ju verka trevlig

Jag ska skicka lite bilder på mig, min familj och mina vänner till USA bland alla mina andra papper som ska fyllas i, men man får ju även redigera de mest normala bilderna man kan hitta.


 
Jag vet att colaburken inte blev så lyckad, men jag får fila lite på den.


nej tack.

Jag vet hur mycket jag pratar om mat och vad jag äter hela tiden men jag tänkte nu lista upp några saker som jag inte äter. Lite ätbart som Emma dissar helt enkelt.

1
.) Pommes frittes. Jag vet inte ens om jag stavade det rätt men jag förstår inte det goda med det. Jag gillar stekt potatis, kokt potatis, potatisgratäng och potatissallad, men pommes frittes funkar inte. Den enda gången som pommes fritten kan funka är när de är kalla och sega. Men då behövs det mycket ketchup och salt.

2.) Marsipan. Vad är det för något egentligen? Ihoppressat socker och mjöl?

3.) Chips. Nej, nej, nej. Chips funkar inte i Emmas värld. Popcorn är så mycket bättre och godare. Chips är ju bara slöseri på potatisar. Gör kalla sega pommes frittes av dem istället, bättre det i alla fall. (dock äter jag tacochips)

4.) Nötter. Förutom jordnötter som jag inte får äta, så finns det nog inte en enda nöt/frön som jag någonsin tyckt om. Därför blir jag så arg på gott bröd som de har stoppat i massor av solrosfrön i, eller goda chokladbitar i aladin/paradis asken som de har slösat bort genom att knö ner en mandel eller en hasselnöt i. Där skulle det ju lika gärna kunna vara god choklad.

5.) Grädde. Jag kan äta en liten mägnd på tårtor men efter ett tag så kan man ju inte ens svälja det längre. Nej, tacka vet jag vaniljsås.

Bridget Jone's diary

Den här, ganska konstiga, filmen går nu på Kanal 5, jag lyckas alltid bara se introt, för att sedan göra något annat tills jag inte hänger med i handlingen längre, men det där introt gör mig i alla fall glad. Det påminner mig i alla fall att jag kanske inte är den enda som inte kan sitta still när det spelas musik när jag är ensam hemma. Det är dom stunderna som man borde sätta upp övervakningskameror på väggarna för att få se hur det ser ut själv. Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med denna text, men det här är i alla fall det bästa med filmen Bridget Jone's Diary. Vissa kanske skrattar eller höjer ögonbrynen åt det, men jag finner alltid mig själv sjunga med i texten.

hittade den här bilden

och hjälp, jag vill vara brun igen.
Det tog dock en stund för mig att förstå att det var precis efter usa, eftersom att det skrämde mig ganska ordentligt när det stod att bilden var tagen i början av april. Men jag får väl smörja in mig i choklad så blir jag brun och fin (och luktar gott), jag har ju alltid drömt om det ändå.


sofforna är borta

men Mpk09 klagar inte."here.. här.. på .. toi.. wc plats"

Det här var ju sjukt kul. I alla fall om man har tittat på några avsitt av Svenska Hollywoodfruar. Det är ju snarlikt.

dagens gamla goding till låtJag satt på svenskalektionen och nötade predikatsfyllnad, attribut och adverbial när jag tog Fridas ipod i handen och letade fram den här låten och satt och diggade till den tills hon märkte det. Då satt hon och försökte sjunga med fast hon inte hörde låten, det kanske lät konstigt nu, men klockan nio imorse så var det kul.

jag kanske borde följa mina facebookgruppers åsikter

Jag somnade ju trots allt på datasalsgolvet och på pendeln idag.

gotta reed that new new moon


Ursäkta min Twilight hysteri idag men den här var ju jättekul. Klockrenaste texten och klockrenaste Bella.

"Are you shirtless? Again?"


Vissa klipp var faktiskt väldigt roliga, skrattade allt fram några tårar, de lyckas alltid göra Jacob mest rolig eller konstig i alla parodier.

det är mörkt inne på pizza hut

.. men jag lyckades ändå ta 2 ganska lyckade bilder och en bild som man kanske ser vad det föreställer. Jag, Frida, Emmy och Mathilda tog 2 timmar på nordstan och vi firade det med att dela på en familjepizza på Pizza Hut, stället med flera av världens goaste pizzor.


De två söta flickorna Mathilda och Emmy.


Jag tror att det här föreställer Frida och mig. Men man vet ju aldrig.

Efter Göteborg så drog jag tillbaka med tåget, där både jag och Frida somnade så att vi blev väckta av kontrollanten som inte trodde att vi hade betalat. Sedan gick jag vidare mot kungsmässan och satt där ett tag med Johanna, Olivia och Dagge. Vi ringde både Hubbe och Jocke, som nog inte trodde att vi var så kloka i huvudet, men när skulle någon tro det egentligen? Det blev som vanligt mycket skratt och misstolkningar men det är ju det som gör mina måndagar hela.

det är såhär vi tar hand om varann

Jag har varit ensam hemma sedan jag vaknade, och sedan kommer hela familjen hem med en stor kebabrulle med vitlökssås till mig. Ibland så påminner de en varför man älskar dem så mycket.

allt det där som hände igår.


13.36 - Frida och Emma är på bussen, äter chips och avokado.


14.13 - Är på Nordstan. Köp den här i julklapp till mig. Lagerhaus 59 kronor.


15.27 - Påsarna ligger brevid vårat lilla bord på Mcdonalds som det tog ett tag att hitta. I vänsta hörnet av bilden ser ni Frida som köpter mat. Fast jag fick lägga ut för henne för när hon drog sitt kort så pep bara hela maskinen. Oups.


16.02 - Snel hest och 16.57 - fresha brudar på Åhlens City.


18.51 - På färgan mot Öckerö.


20.01 - Vi bakar pizza, Fridas dolda talang är att blanda juice.


20.03 - Väntar på att Robinson ska börja. Emmas (inte så) dolda talang är att göra narr av folk på TV. Speciellt på Emblas hemmabio, för där syns ens egen skugga om man står framför.


00.01 - Är på bion, dricker glögg, vill bara ta med mig den här hem.


00.09 -  Luciatåg innan första filmen.


02.20 - Fösta Pausen efter filmen Up in the air. Kyckling och pasta äts äts upp.


02.40 - Väntar på att nästa film ska börja.


03.11 - Rolig trailer som visades innan varje film.


05.00 - Andra Pausen, efter otroligt roliga filmen Old Dogs, pigga och glada. Och gratis popcorn, det säger man ju sällan nej till.


05.03 -  Den är guuuuuul.


05.06


07.26 - Efter sista filmen, Snabba Cash, toa toa toa toa.


8.05 - hemma.


8.11 - Godnatt. Trots min brors spelande och tittande på TV i rummet utanför så lyckas jag somna. Efter nära 22 timmar uppe.


14.04 -  Frukost. Efter att ha blivit väckt för att jag inte skulle sova hela dagen. Jag är trött. Jag ska se på TV nu, kanske byta om från min pyamas.

för er information

Så är jag ute på Öckerö hemma hos Embla. Vi bakar pizza och ska snart se Robinsson och sedan ska vi in till Göteborg igen och se på bio hela natten lång, eller Fridas mamma eller pappa kommer och hämtar oss vid 6 eller 7 på morgonen. Det blev mycket julshopping idag med Frida, ni får bilder imorgon när jag har vaknat. Nu skriker dom på mig, så jag får väl hjälpa dom med pizzan. Ha det bröd!

Frida är bra på att hitta

Frida är bra på att hitta roliga klipp. Det här är ju jättekul också.

godis

På bordet brevid min säng lägger jag bara det som betyder mest för mig. Eller bara det som jag behöver nå under natten och morgonen.

Calle

Lilla lilla gubben. Det var kärlek redan vi första ögonkastet. Och jag har följt honom sedan dess, vad stor han har blivit. Det känns som om jag känner honom lite, och visst kanske man gör det, mer än innan i alla fall. Men jag har aldrig gråtit för musik, förrän han sjöng vinnarlåten. Visst, jag storgrät inte, men en liten tår kom det allt. Calle lille, jag bryr mig inte så mycket om du vinner idol eller inte, du har i alla fall vunnit mitt lilla hjärta..
[men jag hoppas ändå att ingen ser min mobilräkning nästa gång..]


trevligt för er, mina vänner

Några av julklapparna jag har shoppat online har anlänt. Jag tänker inte berätta varifrån för då kommer ni bara att börja kolla in sidorna. Det var allt för mig.

syrran och jag

Idag är det jag och min syster hemma och vi har gjort massor av köttbullar som vi nästan har ätit upp (sparar några till broshan som är hemma senare) Om ni är duktiga på att räkna så räknar ni snabbt ut att det blir ca 20 stycken var (om vi sparar några till broshan då). Sedan tror jag att jag kokade makaroner till 7 personer, men vi är ju en mat-familj så allt går ner om man bara vill.


Saras portion.                                                        Emmas portion.


Saras andra portion.                                               Emmas andra portion.


Emma & Sara. Happy Happy Happy.

Dagge goes Talk to the hand.


åh dessa fredagar

Nu är det fredag, och jag har den där goa känslan. Inta bara den här känslan av att sitta i en mörk datasal med svettiga klasskamrater och nörda facebook genom att kommentera varandras statusar hela tiden, utan den känslan OCH fredagskänslan. Dessutom så är jag inte så trött. Så det känns bara allmänt bra just nu.


huvud, axlar, knä och tå

Nu kan ni se en smaskig Big Mac när ni vill. Det är bara att scrolla ner ända längst ner på sidan, under alla inlägg. Man kan tydligen inte bara göra en header (den bilden längst upp) utan också en footer. Trevligt. Det firar vi med en fin melodi.


Slowmotion

Någon mer än jag som tyckte att det här var hysteriskt roligt?

min tröja som jag köpte igår

Blev tröjan som jag hade på mig idag. Jättemysig! Bik Bok 99 kronor.
Jag vet att jag ser trött ut men för att försvara mig själv så var klockan 7 på morgonen. Pappers-högen som ligger på golvet behöver ni inte lägga märke till tycker jag.


faith

Jag har gått runt och sjungt på den hela dagen.   Ingen vet varför.

Nu har jag faktiskt helt ärligt pluggat och gjort med läxor än jag någonsig gjort på väldigt länge, och jag känner mig lite stolt eftersom att jag inte ens har gått in och kollat så att avsnitt 12 på Glee finns där på hemsidan, jag har bara svarat på ett meddelande på facebook och bytt musik, det är det enda jag har gjort de senaste timmarna av mitt liv utom att plugga. Tråkigt, men mycket skönt att få allt gjort.

hej

Påhittigaste rubriken någonsin, men vem bryr sig egentligen?
Jag ska ta detta snabbt, för jag har faktiskt viktigare saker att göra idag. Idag är det onsdag och jag lyckades gå upp tidigare än jag någonsin gjort sedan skolan började efter sommarlovet. Jag duschade mig fresh och sedan var klockan mycket ändå så jag fick springa till bussen även idag trots min tidiga uppgång. (skulle jag inte ta detta snabbt?) I skolan så hade vi Svenska och Matte, och sedan medieproduktion, det var ganska lugnt hela dagen så jag är inte så trött ännu, men nu har jag massor av plugg framför mig så det kommer nog att ändras snart.
Efter skolan så körde vi en tjejdag på Kungsmässan med massor av dålig humor och misstolkningar, Jag, Johanna, Olivia, Frida och Dagge, jag vet, ingen bra kombination om man ska försöka vara seriös, men det blir ju genast mycket roligare i alla fall. Istället för at hitta juliga klappar så hittade jag istället en tröja till mig själv på Bik Bok för 99:-, och jag hade 50 kr rabatt så det blev ju billigt billigt.
Nej, nu ska jag sätta på (inte kul) jättehög musik och skriva Engelska. Good day.

Trevlig bild tagen inne på en av Kungsmässans toaletter i väntan på Frida Liljeberg. Jag vet att jag ser ut som en anka så ni behöver inte kommentera det, bra bra.

sova sova sova säng säng sängGodnatt.

dessa tisdagar

Jag undrar helt seriöst om det ligger någon sorts förbannelse över tisdagar, det lyckas alltid gå fel på de mest konstiga sätten.
Det började gå snett redan innan jag vaknade eftersom att jag hade råkat sänka min väckningssignal så att jag inte hörde den, det ledde ju då till att mamma väckte mig 40 minuter innan bussen skulle gå och det brukar vanligtvis ta ca 30 minuuter för mig att kliva upp ur sängen så det blev ganska stressigt där på slutet. Men jag hann i tid till bussen, till skillnad från Frida som missade den. Skolan på tisdagar orkar jag inte tjata om längre, jag skriver ju det nästan varje vecka. Jag jobbade en timma innan jag och Matilda gick och gymmade i ytterligare en timma. Sedan skulle vi med bussen snabbt så jag hann varken byta om från mina inter sport shorts eller gå den vanliga vägen runt gräset utan vi fick springa över det, och de håller på att bygga en gångväg där så det var bara lera överallt. Vi sprang skrikandes över där och förbi avspärrningarna och vi hann precis kliva på bussen med smutsiga fötter innan den åkte iväg mot stationen. Jag bytte om längst bak i bussen till ett par leggings innanför shortsen för att bli lite varmare, villket inte hjälpte så bra ändå men jag fick i alla fall bara stå upp hälften av bussresan hem sedan i mina leriga skor och fina leggings under svettiga shorts. Underbart. Nu är det bara pluggandet kvar då. Åh tusan.

Marcus var på G idag. Först körde han lite magdans (med hjälp av Hubbe) och sedan blev han lite kulturell när han fick tag på en whiteboard-penna och plötsligt blev fransman.


Suddigt och Kladdigt.  (och kallt om benen!)


Trots min fina klädstil så gjorde jag ändå spår över hela bussgolvet..

dagens

Vi röstar på vilken engelskfilm vi ska se nästa vecka på Engelskan.

Läraren: Okej, hur många vill se Saw 6?
Mathilda: Sovsäck?


som sagt - vi var ganska trötta idag


dagens två bilder


Tröttheten idag ledde till det ena och det andra.

om alla pratade göteborska skulle det bara finnas kärlek.

Vem vill egentligen bo i Sttockholm med allt fint folk, Göteborg är la den goaste stan? Här är alla glada och gapiga. Älskar denna videon, älskar göteborgare, älskar göteborska, älskar Göteborg.


what about now?

Westlife har gjort en cover av denna låt, som är Chis Daughtrys från början, den går på radion med Westlife och jag byter kanal varje gång den spelas. Det är bara 1 kille i Westlife som faktiskt kan sjunga fortfarande och de berättar inte ens att det inte är deras låt. Jag har lyssnat på låten sedan nyår mellan 2007-2008, då med Daughtry. Den är så sjukt mycket bättre med honom och det är den låten som borde spelas på radion istället. Ville bara få det sagt, och det var allt för mig.

Chris Daugthry - What About Now


söndagsöppet

Idag blev jag väckt klockan halv tio på brund av att mormor och morfar skulle komma hit klockan 10 och vi skulle baka pepparkakor. Trevligt men tidigt i Emmas schema, så jag bakade pepparkakor så det rök om det och sedan åt vi alla lunch tillsammans efetr att ha gjort några pepparkakor extra fina med glasyr överallt. Efter lunchen så däckade jag i soffan och halvsov/sov där i nästan två timmar innan folk började peta på mig och fråga om inte jag skulle och träna idag. Klart jag skulle, så jag tog mig in till kungsbacka (fick skjuts av mormor och morfar som skulle hem) och jag tränade med Matilda tills varje muskel brände i min kropp. Sedan åkte jag hem och fick dessutom lite underhållning på bussen av vår älskade Mats Vet Allt, som satt och pratade om att då är då och nu är nu och det är det och gjort är gjort hela tiden. Han nämnde också att Mats vet allt ett antal gånger, men när gör han inte det? Nu är klockan nästan 8 och jag tänkte ta 1 gleeavsnitt och sedan börja med Box 2 i One Three Hill boxarna jag har lånat av Olivia, 1an avklarade jag förra veckan, riktigt bra.


Min bror försöker se otroligt cool ut, och lyckas (?) medans jag gör lite reklam för bilddagbolen och äter en pepparkaka som inte verkar vara beredd på att dö ännu..


Några av de kakor jag dekorerade på min fina Oboybricka.

jag sitter och ser på gammal film

EdTV, en gammal rulle från 1999, som jag aldrig har tittat på. Det var antingen den eller Hajen jag valde mellan och med tanke på min extrema skräck för hajar så valde jag komedin, dessutom så verkade den kul. Och än så länge så är den bra, nu är det paus, men ska dra mig tillbaka till TV 3 nu. Japp, nu vet ni hur mitt liv leker.Med tanke på bilden - Guten Morgen, Jag antar och tror att det betyder God morgon på Tyska. (nu kände jag mig smart) Så om det inte betyder det nu (liten chans) så blir jag antagligen dumförklarad men det är en risk jag är villig att ta.


mina senaste timmar

Det gick ingen buss från denna ruttna förort igårkväll så jag fick ta moppen hem till Johanna där vi åt godis och såg på hela idol för en gångs skull (jag brukar oftast bara hinna med att se vem som blir utröstad) Sedan så bäddade vi sängen i ståhej och låg och pratade och skrattade halva natten innan johanna var tvungen att sova eftersom att hon skulle upp klockan 6 och morgonträna. Jag låg själv kvar och klockan 10 kom Johanna hem igen och väckte mig , vi såg på High School Musical 2 på TV och halvsov innan jag drog mig ner till kungsmässan och köpte nya skor med mamma och Sara, mamma erbjöd sig att köpa nya skor till mig igår eftersom att hon såg hur mina skor såg ut. Hon slängde de väl använda "gamla"  (3 månader gamla) , älskade skorna och sa åt mig att köpa bra skor och sluta släpa fötterna efter mig. Jag kan väl göra en sak i taget, så idag köpte jag bra skor (nästan lika dana fast med lite pälsmys på) men det där med att sluta släpa fötterna när jag går, då måste jag nog vänja mig vid att vakna 5.50 varje dag först. (dvs, kommer aldrig hända). På kungsmässan såg jag även Andreas Carlsson som var där och signerade sin bok, trevligt.

Mina föredetta skor, fick gå med tofsar runt dem för att sulan skulle sitta fast.


Andreas står och ser glad ut. Emma står och ser ledsen ut, för hon blev utelåst från sitt hus idag så hon satt och väntade på att någon skulle komma hem ett långt tag innan hennes mamma och Sara anlände och räddade henne från den kalla kylan och hungern.

nej vet ni va?

Nu åker jag första bästa buss hem till Johanna my man och tar min feta godispåse med mig. Ikväll är vi riktiga svennar och ser på Idol tillsammans. Ses senare aligator!

Johanna körde färgglad i somras, Gotland. Denna bilden ger mig minnen.

Min drog på morgonen - NRJ morgon med Knappen & Hakim

Imorse var Edi Gathegi på besök hos Knappen och Hakim (Laurent i Twilight & New Moon).
Här på Knappen och Hakims blogg så finns det bilder från besöket, själv satt jag klistrad under min lektion med mobilen kopplad till NRJ, som vanligt, och lyckades ändå hänga med på lektionen. Det är ju hur grymt som helst att vara tjej så att man kan kan göra två saker samtidigt, dock så går det ju inet att hjälpa att man skrattar åt Knappen och Hakims dumma kommentarer och roliga ord.
Älskar de där pojkarna.


tjoho

Nu sitter jag i skolan igen, det här är en fin bild på mig för mindre än 1 timma sedan när jag åt frukost och har lite fresht underbett. Början på en perfekt dag.

Det här är mitt 1000e inlägg! Herregud vad jag har inläggat.. (?..) haha.

vissa pluggar ju bättre än andra

Och jag kan helt ärligt säga att jag inte pluggade minst till provet, även om snarkningarna störde min enorma koncentration lite.

det här kunde lika väl ha varit jag

Förutom att hon kan sjunga. Och hon har gjort en docka (själv har jag inte kommit så långt ännu i min besatthet) Men annars tror jag att väldigt många kan känna igen sig här. Tjejen har humor också, man log och skrattade lite på vissa delar av klippet. Känner igen sig i det hon gör, eller tycker bara det är roligt? det får ni aldrig veta. Men den är värd en titt.

ni får uppdatering senare

Jag äter ett ägg och ser på några Glee avsnitt.


HAHAHA

Alltså, det här var ju bland det roligaste på länge. Jag skrattade så att jag fick tårar i ögonen när "Jacob" kom in genom dörren. Herre min skapare.

mvg i svenska - nästa

Jag har nog inte pluggat såhär mycket på väldigt länge, eller jag har inte pluggat på väldigt länge. Men, nu satsar vi på alla rätt gubbar. Svenska(om)prov i grammatik imorgon. Då ska man ha koll på detta:

Substantiv, Pronomen, Adverb, Adjektiv, Verb, Egennamn, Ämnesnamn, Genus, Kasus, Numerus, Bestämdhet, Utrum, Neutrum, Grundform, Genitiv, Singular, Plural, Subjektsform, Objektsform, Possesiva Pronomen, Interrogativa Pronomen, Indefinita Pronomen, Huvudverb, Hjälpverb, Temporala Hjälpverb, Modala Hjälpverb, Infinitiv, Presens, Imperfekt, Perfekt, Pluskvamperfekt, Futurum, Konditionalis, Enkla Tempus, Sammansatta Tempus, Aktiv form, Passiv form, Tidsarverb, Rumsadverb, Sättsadverb, Satsadverb, Komparation, Positiv, Komparativ, Superlativ, Definition & Kongruens.

Men sålänge du han förklara alla dessa ord, så har du ditt G i en liten ask. (Om du nu ens orkade läsa igenom alla ord utan att börja tänka på något annat, vilket jag inte lyckades med.)

dagge blev ägd av ett mopedlås

Jag har väl inte så mycket mer att säga om dagen förutom att det var hur kallt som helst från morgon till kväll. Jag missade nästan min buss på grund av att Dagges moppelås hade fryst fast innuti så att hon inte kunde låsa upp det. Hähähä.

sicka minnen man har.

För att se den här filmen är det bäst att du har sett den här först. Den är från i somras när Jag, Johanna och Olivia Dygnade efter våran klassfest, fösta 30 sekunderna är svart på den filmen (ingen aning varför), men den här funkar utmärkt, hoppas ni hinner se den innan johanna tvingar mig att ta bort den. (hehe)

Det här är lite, ännu inte visade, klipp som jag har dragit ihop lite fint, fy tusan vad man ler åt dessa minnena. Jag vill bara ha sommar igen.


det är tur att mina vänner har koll

Dagge: Emma, när skulle du till tandläkaren?
Emma: Hjälp var det idag?
Dagge: Ja, du fick väl ett sms igår om det?
Emma: Jaha, jusste.

Som tur var så missade jag det inte, för man vill ju inte missa en tandläkartid. Det hade ju varit jätte synd. JÄTTE synd. .. Eller?


I've got a feeling

Det är en speciell känsla här, när ca sju personer från klassen sitter i en stor tom datasal i mörkret på morgonen och höjer volymen till max och lyssnar på musik medans vi toksurfar på varsin dator, utspridda över hela rummet. Helt underbart.

på tal om überbra musik

Hero Of War - Rise Against


Om inte det här är en djup text så finns det inga djupa texter. Det var en svensk 24 årig kille som önskade den på radion för någon vecka sedan, han var nere och krigade i Afghanistan och den här låten betöd jättemycket för dem svenskarna när den spelades på radion den halvtimman de brukade lyssna. Sen dess har den spelats på min dator och den blir bara bättre och bättre.


är det bara tisdag?

Ni behöver inte svara på frågan för jag vet det faktiskt själv. Ja, det är bara tisdag och veckan segar sig fram. Idag var den första hela tisdagan i skolan (med alla lektioner) på ungefär 5 veckor så det kändes under sista lektionen att man var trött. På lunchen så kom Emmy tillbaka från Stockholm, där hon var igår och såg Paramore, tydligen var det jättebra och jag vill bara strypa henne långsamt. Sedan, efter skolan, salsafesten och allt det där som händer innanför väggarna på LBS så gick jag och tränade på gymmet med Matilda. Alltid trevligt att känna att man inte bara gör onyttiga saker. Nu sitter jag här, framför datorn och lyssnar på überbra musik, det är då som man bara vill ställa sig upp och skrika texterna. Som i vissa Paramore låtar. Grr, Emmy..

Salsa, Chips och skålar. Gissar på ÖB under rasten?


Titla de äl flost


Sitter och väntar på skjuts hem från Friskis & Svettis. En tant som stod brevid mig pekade på min skärm och konstaterade att den här bilden var lite cool. Då var jag ju tvungen att lägga upp den.

salsa

spelklassen kör med cola, vi i medieklassen kör med salsa.

jag läste, jag skrattade, jag undrade

Angående det här inlägget.
Kära "Klas Petter", vem du nu är. Jag skrattade så att jag dog när jag såg din kommentar. Inte bara för att jag har sådan humor och för att det var morgon. Utan att du faktiskt har rätt. Jag sitter verkligen på toaletten när jag tar den här bilden och då undrar jag såklart. Vem är du, du ökände Klas Petter, är du synsk? Kan du läsa tankar?