Happy Halloween / Uppdaterar imorgon


LCHF-livet

På Mcdonalds igår/inatt med brorsan,
 
Jag: Fyra cheeseburgare tack!
Killen i kassan/högtalaren (det var McDrive): Okej, var det bra så?
Jag: Du, kan jag få dem utan bröd?
Killen: Fyra cheeseburgare utan bröd??
Jag: Ja..
 
Och det fick vi.

Mer höstlovsliv

Nu är jag hemma igen, och var som sagt med Frida och Stina förut ikväll och sedan har jag varit och plockat upp Mathias från en Halloweenfest i Mölndal. Eftersom att jag var s duktig med att ta en bild förut (och det är ungefär hela anledningen till att jag bloggar) så lägger jag upp den nu och går och lägger mig sedan. Godnatt.
 
Stina och Frida / Apa och apa?

I ett kallt Göteborg

Nu är jag på pendeln mot Kungsbacka från Göteborg och har precis träffat John en liten stund. Vi drack te, frös vid kajen och pratade. Det var mycket trevligt och nu ska jag hem till Frida i klassen och kolla på film med henne och Stina. Sedan ska jag plocka upp min bror inatt någon gång i Mölndal. Nu vet ni. Hejdå.


Hon är det här partyts ljus

Okej så i söndags gick jag och lade mig vid midnatt och vaknade klockan ett nästa dag (13 timmar sömn) och inatt gick jag och lade mig vid tre och vaknade klockan åtta och kunde inte somna om (fem timmar sömn). Vad händer? Jag förstår inte.

Efter att ha legat och vridit mig i en timma så gick jag upp och gjorde frukost. Jag tänkte kolla på det nya avsnittet How I Met Your Mother men det hade tydligen inte kommit ut än. Så jag kollade på ett gammalt avsnitt som gick på TV och har suttit och kollat på TV sen dess. Ska strax pallra mig upp till gymmet (pallra = köra bil). Vill ut och fota. Kanske gör det sedan.

 


Höstlovslivet

Nu blir det late night jordgubbar och matlagningsyoghurt till ett avsnitt av Svampbob Fyrkant. Spännande liv jag har.

 


LCHF - Five weeks checkup

Nu har det gått fem veckor på min och brorsans diet. Jag börjar liksom bli lite van nu. Och jag märker själv att jag mår bättre och orkar mer. Man är liksom på en mer jämn nivå än när man äter socker för då går man upp och ner hela tiden (har jag läst mig till). Som det ser ut nu så tänker jag nog fortsätta fram till jul, då tänker jag sluta (det är tydligen inte så bra att gå på LCHF i mer än tre månader ändå) och sedan tänkte jag ta två eller tre månader igen på våren innan studenten. Men vem vet, det är långt kvar till jul, kanske jag hinner ge upp?
 
Så här är min LCHF check up efter fem veckor
Viktminskning mellan vecka tre och fem: -1,5 kg
Viktminskning totalt: -4,5 kg
Måttförändringar mellan vecka tre och fem: Mage -2 cm / Lår -1 cm / Rumpa - 1 cm
Måttförändringar vecka tre och framåt totalt: Mage -2 cm / Lår -1 cm / Rumpa - 1 cm

Man måste försvara sina jordgubbar i detta huset


Måndagsmys

Idag vaknade jag vid 13-tiden efter att ha sovit 13 timmar. Det var skönt. Thilda smsade mig och tyckte att vi skulle ses så det gjorde vi. Vi tog en lång prat-och-mys fika på Kafé Karma där vi drack te och bara pratade i några timmar. Sedan åkte jag till Maxi där jag skulle köpa jordgubbar, men de kostade 79 kronor (!!!) för en låda så jag köpte inga. Dock träffade jag på Matilda (många Tildor idag) som jobbade idag och pratade lite med henne. Fick även med mig grön sprayfärg till håret. Sedan åkte jag till Kvantum istället där samma låda jordgubbar (alltså från samma land och samma storlek) kostade 35 kronor. Så jag köpte mina jordgubbar där istället. Och det här inlägget blev ett sånt som folk bara skumläser för att det egentligen inte är så intressant. Så jag slutar skriva nu. Hejdå.

En till bild från igårkväll / Sista nu

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Hej

Det skulle vara jättekul att kunna ge er tips på LCHF-mat och snacks men sanningen är den att jag bara äter samma snacks hela tiden. ICAs matlagningsyoghurt och hallon (ibland jordgubbar). Och hur kul är det att gå in på min blogg och se en skål med matlagningsyoghurt och hallon varje dag? Inte så kul. Definitivt inte så inspirerande. Så jag kanske själv behöver lite tips på snacks som är LCHF. Hit me! (Typ Thilda för du kan sånt här haha) (Tänk på att jag är nötallergiker och gillar inte grädde).


I like watching you sleep. I find it fascinating.

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Anledningen till att jag inte har uppdaterat idag

Jag har börjat kolla på en serie som heter Supernatural. Ni som följer Fridas blogg har antagligen sett henne "fangirla" över den ganska mycket. I don't blame her. Riktigt bra serie, lite trög till en början men Sam och Dean gör hela serien (killarna på bilden). Än så länge har jag bara sett nästan hela säsong 1 men det finns många fler! Ett litet tips till er sådär på söndagseftermiddagen!

 


Godnatt

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Why so serious?

Jag skall på en halloweenfest i veckan och har som plan att gå som Jokern. Idag hade jag och brorsan inte direkt något särskilt för oss så vi fixade våra halloweenkonstymer och jag testade även att sminka mig. Jag kommer nog att göra det mer noggrant när det väl är dags men jag och bror tog ändå lite bilder idag. Kavajen är svart (redigerade den till lila på ena bilden) och jag skall leta efter något lila att ha på mig i veckan.
 

En liten solnedgång


Nu åker jag och mamma iväg / Dagens Outfit

 
Standard "ner-på-fötterna-bild" och standard "dagens-outfit-kollar-ner-i-marken-bild". Jag har på mig en röd stickad tröja från H&M, en sjal som var en present, jackan är Olivias gamla som jag fick för typ tre år sedan, jeans från Cubus, väska från Nasty Gal och skorna kommer jag inte ihåg vart jag köpte. Så. Nu ska jag iväg och leta vinterjacka mm.

Skall försöka vara effektiv

Nu skall jag strax städa ur min garderob och åka iväg till Erikshjälpen med några kassar kläder och annat som jag inte vill ha. Det är väl alltid bra att samla på sig lite bra karma. Sedan skall jag och mamma åka och kolla på vinterjacka till mig också. Trevligt trevligt.

Frost

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Fredagskväll

Idag efter skolan träffade jag Thilda en snabbis och köpte billigt godis på Maxi, sedan har jag jobbat i ett par timmar och nu har jag precis ätit en god pizza med vitlökssås och sitter och rotar igenom mammas och pappas gamla LP skivor. Ganska spännande.

 


Firar vår äta-vad-vi-vill-dag idag!


Mellanrum

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Min Torsdag (standardrubrik)

Idag behövde jag bara vara i skolan i en timma på eftermiddagen så jag spenderade morgonen i soffan med katten och god frukost. Sedan åkte jag in till skolan och efter det åkte jag hem till Johanna och åt lunch innan vi åkte tillsammans till Göteborg där vi träffade Olivia. Vi letade lite halloweenkostymer eftersom att vi ska gå på en halloweenfest nästa helg. Vi hittade dock ingenting men vi kom på lite idéer som vi ska jobba på. Sedan åt vi lite mer och åkte sedan hemåt och Olivia mot träningen.

Nu är jag hemma och har även sålt min moped så nu har jag händerna fulla med pengar. Och lön idag och allt. Känns mycket bra.

 


Höstmorgon

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Godmorgon världen

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Tjejmys + Felix

Nu är jag hemma igen efter lite tjejmys med sällskapsspel, hemmalagad mat och Bonde söker fru. Det var faktiskt riktigt mysigt och roligt, något man borde göra oftare. Dock skall ju båda tjejerna flytta iväg snart så det får kanske bli en eller två gånger till innan det. Hoppas jag. Felix låg på mig under halva bonde söker fru och han är ingen liten hund haha. Men det var mysigt, dock lite tungt. Vid halv tio körde jag hem Thilda och åkte sedan hem själv. Här är två bilder, förlåt för kvaliteten.
 

Mys

Idag har jag varit i skolan en stund, sedan åkte jag hem och åt mellanmål och försökte boka hotell till Stockholm men det gick inge bra så jag åkte och hämtade Thilda och nu sitter jag och äter middag hemma hos Emmy med henne, Emmy och Nelly. Och Felix såklart. Sötaste hunden. Uppdaterar mer sen kanske.

 


Mellanmål

Jag försöker variera mig ifrån hallon och matlagningsyoghurt och idag äter jag istället jordgubbar och mjölk. Go LCHF.


Dags för lite äventyr

Om en månad ungefär så åker jag och Frida upp till Stockholm tillsammans för en liten weekend där. Det ska bli kul. Vi har inte planerat så mycket, köpte tågbiljetterna idag till exempel haha. Bra där. Och vi har fortfarande inte fixat någonstans att bo. Vi har köpt biljetter i andra hand till Swedish House Mafia på torsdagen, men det verkar till 99% seriöst så jag tror att vi kommer in. Haha. Annars blir jag riktigt ledsen. Men det är värt risken, för både jag och Frida älskar Swedish House Mafia (och borde köpt biljetter när de släpptes på en gång) och jag tror till och med att jag har två videos på oss två när vi sjunger och dansar till "Greyhound" och "Don't You Worry Child" på trädgårn. Jag vet inte om jag ska lägga upp dessa videos här. Jag kanske gör det senare haha. Stay tuned. Det ska i alla fall bli roligt att komma iväg och göra något annorlunda. Om någon har tips på boende i Stockholm - säg till!
 
Här kommer en video som ger mig rysningar genom hela kroppen.

Sen lunch / Tidig middag


Frukost i soffan med katten

Hejhej. Nu har jag varit hos tandläkaren och kommit hem igen. Jag sitter och äter frukost i soffan framför TVn med min tjockiskatt. Strax ska jag bege mig till skolan.

 


En höstnatt i oktober


Längtan bor i mina steg

Jag sitter här i skolan och är ganska omotiverad idag. Jag vill bort här ifrån och resa runt jordklotet istället. Det känns som att jag har varit i Sverige alldeles för länge nu (vilket inte är så länge, jag vet). Jag blickade tillbaka under några resor jag gjot under 2011 och nu 2012 och jag har ju faktiskt varit väldigt mycket ifrån Sverige. Jag började ju 2011 i Texas och bodde där till juni, jag gjorde även en resa i april 2011, till Kalifornien, och sedan när jag kom hem i juni så var jag i Sverige till slutet av oktober då jag och familjen åkte till Turkiet tillsamamns. Sedan var jag ju i London i Maj i år och sedan var jag i Tyskland på min egna tågluffarresa i somras också.
 
Men nu är det liksom dags att komma iväg igen tycker min kropp och jag. Så jag sitter här och längtar till Afrika nu. Det är inte så långt kvar faktiskt. Två månader och en eller två veckor (något sånt, orkar inte räkna).
 
Min kropp och mitt sinne är till för att resa och utforska. Ge mig äventyr.

2 gamla bilder (som jag inte lagt upp) i brist på inspiration

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Flytta in i min garderob, tack

Länk till stickade tröjan - Länk till linnet/västen

Uppdatering

Igår var jag ju med Johanna och Olivia, vi fikade under dagen och sedan åkte vi hem till Johanna (standard) och kollade på hundar och läste om olika raser eftersom att Olivia funderar på att skaffa en hund, sedan kollade vi på Ice Age 4 och Snow White and the Huntsman. Idag stekte vi köttbullar tillsammans och mös lite innan vi drog oss hemmåt. Och väl här hemma har jag inte orkat göra så mycket. Kanske åker och gymmar sedan om jag inte hittar på nått roligt att göra. 
 
När Johanna flätade Olivias hår igår.

Jag vet inte ens


Lördagsmys

Nu blir det middag och Ice Age 4 med mina tjejer i Johannas soffa efter en stund på stan och Starbucks! Mys. Hejdå.


Hej

Idag är det lördag. Jag har jobbat nu i tre timmar och haft både glada och riktigt arga kunder. Standard alltså. Jag slutar om en timma ungefär och då ska jag nog leka med Olivia och Johanna om det blir som planerat! Här är en höstbild från ett par dagar tillbaka, vi kan ju låtsas att det inte regnar idag.


Fredagsmys

Ikväll lagade jag och brorsan tacos till oss själva och syster eftersom att mamma och pappa är iväg på en kort resa över helgen. Så vi satte på Swedish House Mafia i högtalarna, hackade grönsaker och stekte köttfärs så att det rök om det.
 

Regnig dag

Nu har jag hunnit vara i skolan i en timma och sedan ätit lunch med mamma och nu sitter jag hemma och äter mörk choklad i soffan och slökollar på TV. Ska pallra mig upp till gymmet sedan tror jag (fjärde gången den här veckan, what is happening to me?)

 


Take me to a dark place

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
Fotograf: Stina Magnusson  / Frida Oxelmark (minns inte just vem som tog denna bilden)
Modell: Emma Grann / Jag

Köpte ett par Galaxyskor

För ett par veckor sedan så länkade blogg.se till en blogg där en tjej hade gjort egna "Galaxyskor" och jag tyckte att de var så fina så jag beställde ett par till mig själv från henne. Idag fick jag dem och de var superfina och tjejen, som heter Lovisa, är jätteduktig och dessutom jättegullig som skickade med ett par örhängen och ett gulligt brev! Ni hittar hennes blogg HÄR och det speciella inlägget med hennes galaxyskor hittar ni HÄR.
 

Brud (del två)

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
Modell: Stina Magnusson

Lchf-frukost

Idag blev det tomater, mozzarella och avocado i en liten blandning till frukost. Gottigott.

 


Brud

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
Modell: Stina Magnusson

Här kommer lyckan för hundar som oss

Jag var på stranden idag med Stina och Frida och vi stötte på en man med fem eller sex (minns inte) supersöta hundar som sprang runt och lekte. Så jag frågade om jag fick fotografera dem och det fick jag. Så här är några bilder.
 
Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Photosession


LCHF tips

Jag fick en anonym kommentar (vem är du?) på detta inlägget och hen frågade om jag kunde ge lite tips och bilder på vad man kan äta när man äter LCHF-mat. Jag har inte gjort det så mycket, vet jag, men jag har gjort ett par tappra försök till att lägga upp bilder och tips på bra och god LCHF-mat. De inläggen har jag lagt under en kategori här på bloggen som jag så klurigt döpt till LCHF och ni kan komma till den genom att klicka på kategorierna under headern eller genom att klicka här. Det finns ett par inlägg där nu med mat-tips men jag lovar att fylla på den kategorin bättre än jag redan gör.
 
De nyttiga LCHF-våfflorna jag gjorde för två veckor sedan. (recept finns också i kategorin LCHF)

Kväll

Man kan ju tro att jag faktiskt gick och lade mig imorse som jag skrev att jag ville, men icke. Jag gick upp, lagade frukost och åkte sedan till skolan en stund. Sedan har jag letat lite rekvisita till imorgon på olika secondhandbutiker då jag skall ut och fotografera, och hittade lite intressanta saker! Ni får se imorgon! Annars tog jag mig en sväng upp till gymmet med pappa och jag har nu ätit lite middag och ser på TV i väntan på att se på mer TV (Svenska Hollywoodfruar).

Tänkte att jag skulle bjuda på en bild eftersom att jag inte gjorde det förut idag så här är en från i fredags då jag helt plötsligt kom ut och berättade att jag var en dödsätare.

 


Vafan världen

Jag brukar läsa aftonbladet (på telefonen) på morgonen när jag skall vakna. Mest för att hålla lite koll på världen och vad som händer. Men efter att jag läst dessa två artiklarna förlorade jag hoppet om mänskligheten och ville bara gå och lägga mig igen. Det finns verkligen jättemycket att säga om båda artiklarna men jag kan inte ens klämma fram ett enda ord. Blir bara arg.
 
Första artileln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15614438.ab
Istället för att ringa veterinär på Ölands djurpark så låter man djuren svälta ihjäl eller så slår man ihjäl dem.
 
Andra artikeln: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article15613616.ab
Erik är homosexuell och därför låtsas hans familj att han är död, de har satt upp en gravsten och har tvingat ut honom ur familjens liv.

Hjälp

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
 
Hjälpte brorsan att fotografera till ett utav hans skolprojekt nu ikväll, här är en utav alla bilder, och jag tänkte att jag redan har uppdaterat min blogg så mycket idag så jag bjuder på en till uppdatering. Brorsan har själv gjort masken och skall redovisa om den imorgon i skolan. Historien om masken var någon slags clownmördare. Mysiga saker alltså. Skulle då inte släppt in den där, hoppas att ni inte drömmer mardrömmar nu, godnatt!

LCHF - Three week check up

Okej, så när jag började med min LCHF-diet så trodde jag helt ärligt att jag inte skulle klara ens en vecka. Jag har aldrig gått på en diet i hela mitt liv och har nog inte gått en dag i mitt liv utan socker eller kolhydrater innan. Och nu har jag levt i tre veckor (med undantag för i fredags då jag hade min äta-vad-jag-vill-dag) utan varken socker eller kolhydrater. Och eftersom att jag inte trodde att jag skulle klara så länge så tog jag varken min vikt eller mått (vilket skulle vart kul). Så jag tänkte börja med det nu för att se om det är värt det liksom.Dock vägde jag mig efter en vecka på dieten och sen dess (två veckor sedan) har jag gått ner 3 kilo ungefär. Och då har jag knappt rört på mig haha. Men jag planerar att röra mer på mig och så ska jag köra en checkup varannan vecka här på bloggen tänkte jag. Tills den dagen då socker vinner mig tillbaka till "the dark side" (vilket kan bli när som helst, men vi får se, det är ganska kul att pusha sig själv).
 
Så här är min LCHF check up efter tre veckor (tänkte att det skulle se ut såhär i framtida inlägg så nu blir det ju lite konstigt):
Viktminskning efter tre veckor: -3 kg
Viktminskning totalt: -3 kg
Måttförändringar: Vet ej.
Måttförändringar totalt: Vet ej.

Black and white

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
Fler bilder från denna fotografering finns HÄR och HÄR

Monday is funday

Idag har jag varit i skolan en stund och sedan har jag varit hemma och kollat på Mean Girls och ätit god frukost i form av jordgubbar och ICAs matlagningsyoghurt. Mumma.

 


Alla drömmer om fåglar

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Emmy & Thilda / Tre bilder till

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
Fler bilder från denna fotografering finns HÄR.

En bild / I Onsdags


Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Söndagsuppdatering

Igår hade jag himla trevligt ute i Lindomes djupa skogar med Frida, Emmy och Thilda och idag blev jag upphämtad vid tolv för att åka till Farfar och äta lunch/frukost med familjen. Det var mysigt, dock var jag supertrött så jag somnade i soffan en stund. Nu är jag på väg hem ifrån en handbollsmatch i Kungsbacka som jag, Johanna, Olivia och Jocke var och kollade på. Det var spännande faktiskt! Ikväll blir det nog Harry Potter 7 (del 1) med Frida om vi orkar. Och det var en ganska bra summering på min dag tycker jag. Ha det!


Välbehövd kväll

Här kommer lite bilder från en mycket mysig kväll full av skratt och knasigheter. Har haft det himla mysigt.

 


Blargh

Nu har jag suttit här och varit allmänt sur och bakis hela dagen. Hade kunnat sitta här hela kvällen men icke, nu ska jag hem till Emmy på en tacos och mys kväll med mysiga tjejer i hennes läskiga hus. Det blir nog bra! Roliga filmer, god mat och skratt står ju på schemat. Standard tjejkväll alltså.


Ungefär såhär såg det ut igår


Don't blame me, blame tequila

Jag skulle ju fotografera allt jag åt och drack igår men det liksom slutade rätt plötsligt igårkväll/natt då den här tjejen och hennes kompis fick för sig att det var en himla bra idé att dricka tequila. (Lägger upp fler bilder senare).


Nu drar jag och Frida ut och dansar hela natten!


Snart blir det fredagsmys på Trädgårn med Frida. Kör.


Min äta-vad-jag-vill-dag hittills (del två)

Vet ni hur mycket man behöver gå på toa när man har druckit en liter juice? Haha. Jag vet. (fast det visste jag redan innan hehe)
 

Min äta-vad-jag-vill-dag hittills

Jag tror att det är för att jag inte har ätit någon form av socker eller kolhydrater på över två veckor men socker är ju hur gott som helst. Jag har levt i en sockerkick sedan kvart i 8 imorse då jag drack juice och nu har jag precis ätit gifflar. Frida gör morotskaka till mig och nu sitter vi och kollar på How I Met Your Mother tillsammans.

Jag hade en sån sjuk sockerkick imorse när jag var i skolan att det kändes som att jag hade druckit alkohol, fast det bara var en Marabou-kaka som spökade i min mage. Jag har i alla fall bestämt att jag ska fotografera allt jag äter och dricker idag. Bara för att jag inte har fått fota något mumsigt på länge och jag saknar det haha. Och för att ni ska se vilket svin jag kommer vara idag hehe. Här är min "mat"-dag än så länge. 

 

Tomorrow is the day

När man går på en LCHF-diet så har man en dag varannan vecka då man får äta precis vad man vill eftersom att kroppen inte hinner reagera. Imorgon är den dagen för mig. Så om jag tjatar mycket om mat och godis och sådant imorgon så är det för att jag inte har rört socker och/eller kolhydrater på två veckor och fyra dagar och jag kommer nog att gå lite crazy. Jag har egentligen sovmorgon till klockan 12 imorgon men jag har satt klockan på 8:15 för att gå upp och ta ett glas juice och sedan gå och köpa nybakta frallor och en kanelbulle. Ser ni? Jag går redan crazy haha. Det ligger också en Marabou och väntar på mig när jag vaknar. Så lycklig. Nu ska jag gå och lägga mig så att det blir imorgon någon gång!


Igår morse

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

LCHF-middag

Jag och Frida åkte in till Göteborg efter att jag slutat skolan och hämtade lite biobiljetter som vi bokade igår. Sedan tog vi oss en god sallad på något mysigt ställe vid Lisebergs station som jag inte minns namnet på. Nu är jag hemma och tänkte snart pallra mig upp till gymmet eller simhallen. Har inte riktigt bestämt mig vilket.

 


APU fotografering

Idag var det min tur att bli fotograferad. Dock blev det en spontan grej eftersom att det var så fin dimma ute. Så Stina och Frida fotograferade mig imorse ute på en kladdig åker. Hoppars att bilderna blir något att ha. Det är väl dem som ska redigera bilderna och så men här är två som jag snodde och småredigerade lite.
 
@emmagrann på Instagram

Ni sätter höstsolen i eld

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
 
Här är fyra bilder från dagens fotografering. Thilda och Emmy är ju så snygga så att man bara smälter ner i jorden. Tack för att ni ville stå modeller för mig! You did a great job. Jag har i alla fall APU och skall fota i en och en halv vecka till så om någon vill vara modell så är det bara att höra av sig!

Ute i skogen / Dagens outfit

Idag var jag, Frida, Thilda och Emmy ute i skogen och härjade (fotograferade). Det var faktiskt riktigt kul och jag fick nog många riktigt fina bilder som jag tänker lägga upp senare. Här kommer bilder på mig så länge, som Thilda har tagit på mig när vi var i skogen. En liten dagens outfit sådär smidigt. Jag har i alla fall på mig en klänning från H&M, och den stickade tröjan är också från H&M, sedan är sjalen ifrån Gina Tricot, jackan har jag köpt på Erikshjälpen i Kungsbacka och ryggsäcken kommer från River Island.
 

B&W

 
Jag har varit ute och fotograferat hela morgonen och har många fler bilder som jag kommer att lägga upp senare, men nu måste jag hinna äta och fixa lite innan Thilda och Emmy kommer hit, för då blir det fotosession nummer två för idag.

Min morgon i tre bilder


Jobb

Idag blev jag inringd till jobbet för att många var sjuka och lediga. Pengar säger man ju inte nej till. Så nu sitter jag och en snörvlande arbetskamrat här (hon borde egentligen vara hemma för hon är sjuk men jag kan inte jobba själv). Vi fantiserar om godis och sovmorgon. Det är väldigt fina fantasier. Jag målade också två bilder som jag satte upp på tavlan. (Jag jobbar på en rör/badrumsfirma, därav bilderna)


Kompisfoto / Skolfoto 2012

Detta är årets skolfoton för min del. Först ett kompisfoto som jag tog med mina klasskompisar/poliskollegor Frida och Stina (vi borde söka in till polishögskolan med den här bilden) och sedan hela MPK10 i vårt klassfoto. Det var allt eller inget som gällde den dagen och vi fick liksom låtsas att alla älskar alla haha. Tycker att vi lyckades ganska bra. (Fast ni ser ju att vi inte lyckades bestämam något specifikt tema).

Man behöver vara spontan ibland

Sedan vet jag inte om det var spontant eller bara rent ut sagt helt jävla galet och ologiskt att jag och Olivia (som hade suttit och bara pratat i en timma i min soffa) kom på den briljanta idén att åka upp till sjön och ta oss ett dopp när det är oktober månad, nio grader varmt i luften, det regnar och blåser hyfsat mycket och det är pissmörkt. Men vi gjorde det. Vi var nära att balla ur ett tag när vi skulle gå genom den kolsvarta skogen i mörkret men vi klarade det! Nu är jag blöt, kall och ligger och värmer mig under täcket men gud vad knäppa vi är. Haha. Ville bara berätta det för att det var så väldigt random och galet. Saknar att göra galna spontana saker. Jag mår så bra av sånt.

Nu får jag bara hoppas på att mitt immunförsvar är lika bra som jag säger att det är! Haha. Godnatt.


Höstbild


Idag

Jag och Frida kollade på Harry Potter och fenixodern idag när jag hade slutat skolan. Nu har vi bara tre filmer kvar, spännande spännande (som om vi inte vet hur det slutar).

Nu har jag ätit så mycket fisksoppa att jag snart somnar av matkoman. Men det var gott. Ni får nog dock vänta på den där summeringen tills imorgon för jag orkar verkligen inte resa på mig. Hejdå.


Måndag

Idag började APU-veckorna i skolan. Jag har bestämt mig för att vara positiv till det hela och skall inte klaga så mycket eftersom att det inte kommer göra saken bättre. Jag hade på mig min nya tröja från Carlings i alla fall. Nya kläder mår man bra av!

Idag har jag också varit på min LCHF-diet i exakt två veckor. Jag ska göra en summering av det sedan ikväll tänkte jag.


Kvällshimmel


Fotokurs

Jag och Frida var på en fotokurs i fredags där vi lärde oss att fotografera superbra manuellt. Jag tycker att jag lärde mig ganska mycket där så det var värt det. Sedan hade hon som höll i fotokursen en superfin hund också.
 

Plötsligt händer det

Plötsligt så händer det som ingen trodde skulle hända någonsin. Jag lägger upp en sån "Jag är så cool och duktig för jag är på gymmet"-bild på bloggen. (No offence till er som lägger upp gymmet-bilder (för ni är duktiga!). Snarare cred till er som kan bli snygga på dem)

Jag är alltså på gymmet. Det är andra gången den här veckan. Har tänkt mig att jag ska gymma minst två gånger i veckan och kanske simma en gång per vecka också om jag orkar. Kommer antagligen inte bli så många blogginlägg som tillägnas detta men bara så att ni vet om ni vill hålla koll på mig.

 


Weekday Vintage & Carlings

Här är dagens shopping för min del. En skjorta från Weekdays secondhandbutik och en stickad tröja från Carlings.

Saturday

Igår hade jag mysigt med Johanna och vi blev jättearga (alltså verkligen jättearga) när vi kollade på X-factor för att jurymedlemmarna hade valt så konstiga låtar och kläder till alla så det var sorgligt. Vi satt och skrek och suckade. Och sedan kollade vi på Kommissarie Späck och skrattade väldigt mycket, vilket vi behövde efter vårt rage.
 
Idag vaknade jag i Johannas källare och vi åt frukost och lite sånt innan jag och Frida möttes på Hede och åkte in till Göteborg tillsammans för en liten shoppingrunda. Det var mycket trevligt. Visar vad jag köpte sedan!
 

De tre jobbigaste stunderna under LCHF än så länge.

1. När jag en gång av misstag hällde upp ett glas juice och inte kunde dricka det.
2. Kanelbullens dag.
3. När Johannas pappa bakade bröd till frukost imorse.


Fredagsmys (igen)

Nu har jag varit och myst med mina två små fjompar (Olivia och Johanna) på Kungsmässan. Det var kul! Mycket skratt och babbel. Nu är jag hos Johanna och vi ska kolla på X-factor, Taken och äta massa mat (lite mindre och inte lika god mat för mig men ändå).

 


På en fotokurs.


Fredagsmys

Idag är det fredag och då kommer sockersuget som på beställning. Förra veckan fixade jag det så gott jag kunde med lite vanlig kesella (som jag blandade i vaniljpulver i så att det blev bruna prickar så att det såg ut som vaniljglass) (jag gillar inte ens vaniljglass men det smakade lite socker i alla fall) och hallon och lite mörk choklad. Får nog köra på samma diet ikväll ungefär. Det ska bli gott.
 
Det här är för övrigt den godaste chokladen som är över 70%. Den smakar i alla fall gott.

Herregud

Jag tog mig själv upp från min fåtölj (som har börjat forma sig efter min kropp nu) och skaffade mig ett gymkort och gick även och tränade en stund. Så. Nu var det jobbigaste gjort - att börja. Nu har jag duschat och har satt mig i min fåtölj igen, men med lite bättre samvete. Det är en vecka kvar av LCHF innan jag får äta och dricka vad jag vill i en dag (den 12e, taggar juice och tuggummi (dock inte samtidigt) jättemycket) men sedan kör det igång igen dagen efter. Här är en random och inte så passande bild på mig och min katt från idag.
 

Ett år tillsammans

Idag firar jag och mitt körkort ett år tillsammans. Det firade vi med att åka till skolan på morgonen och sedan åka hem tillsammans efter skolan. Så romantiskt. Hen är min bättre halva och jag är hens bättre halva osv.
 
Här är vår första bild tillsammans (4 oktober 2011). Den är lite suddig men det är för att min inte så tekniska körskolelärare tog den.

Metro Photo Challenge

Jag lade upp två foton som bidrag till årets Metro Photo Challenge (kanske lägger upp fler). Jag skulle bli jätteglad om ni kunde ta ett par sekunder av er tid att gå in på länken och gilla fotorna på facebook, rösta på bilderna eller både och! Tack så mycket.
 
Rösta och Gilla här:

Nelly.com

Köpte en klänning på Nelly.com i veckan som jag fick nu idag. Tycker om den himla mycket. Har trillat in lite på det här modet med rymdmönster. I like it. Den här klänningen kostade 249 kronor och är lite mer rödaktig än den ser ut på bilderna (som förövrigt är lite suddiga, jag vet. Och klänningen är skrynklig från att ha legat i paketet, jag vet).
 

Mums

Nu ska jag kolla på onödiga TV-program och äta våfflorna som blev över från igår. Så. Sjukt. Goda. (Recept)

 


Morgonstund

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G

Dubbelt upp



Kokosvåfflor / LCHF

Sex stycken vofflor
6 msk kokosolja (med eller utan smak av kokos)
6 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
2 msk Sukrin
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
4 msk kokosnötsmjöl
2 msk FiberFin
1 msk Fiberhusk
 
Gör såhär:
1. Värm kokosoljan i en kastrull tills den är flytande.
2. Vispa äggen och rör ner resten av ingredienserna.
3. Låt smeten stå och svälla i minst 20 minuter. Smeten skall vara ganska fast.
4. Grädda i smort våffeljärn.
 
 
 
Eftersom att jag inte gillar grädde så fixade jag ihop en egen blandning. Det är naturell Kesella med Sukrin och vaniljpulver i. Det blev riktigt gott. Så hallon också. Standard.

Nej fågel, jag ville inte ha ditt bajs på min bil.


Hallå hallå

Eftersom att det har kommit önskemål om att jag ska uppdatera så gör jag väl det. Jag träffade Johanna igår och vi gjorde inte så mycket, vi pratade och tog en sväng på Kungsmässan. Jag köpte min studentklänning (kände mig jättetöntig som köpte en redan haha, men jag gillade den).

På kvällen skulle jag och Frida se på Harry Potter men det slutade med att vi såg på Project Runway Sverige och Underbart är kort istället. Det var ju också trevligt! Nu är jag i skolan och vi har kollat på lite film och nu ska jag ha Projekt och Företagande. Woho.


Måndag

Idag är det ny vecka. Och det var denna veckan jag lovade mig själv att börja träna. Haha. Vi får se hur det går med det. Just nu är jag i skolan och har foto. Det är ganska långtråkigt att ha foto en hel dag.

Efter skolan skall jag leka med Johanna, Jag vet inte vad vi ska göra men det brukar ju bli bra ändå. Och ikväll ska jag och Frida se på den fjärde Harry Potter filmen (taggar Robert).

 


Göteborg 27 September 2012 (del 4)

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G