Man säger inte nej till en korv!




Köpa "likes"

Såg precis en annons för en hemsida där man kan köpa "likes" på tillexempel Facebook eller "följare" på Twitter (och massor av annat). Är det vanligt att folk verkligen köper "likes"? Sidan heter i alla fall FBLikes.se (klicka på länken för att komma till sidan) och är en svensk sida där ma alltså kan köpa riktiga följare och likes. Var bara tvungen att dela med mig. 
 

Testar

Är och testfotar lite i kyrkan jag skall fotografera ett bröllop i på lördag. Är väldigt nervös för det är mitt första bröllop jag fotar i kyrkan. Lite svårt med ljus och sånt men jag tror att det kommer gå bra. Passade på att be lite när jag ändå var i kyrkan (viskade för mig själv medan jag fotade), för att snön fortfarande skulle ligga kvar tills på lördag så att det blir fint ljus i kyrkan. Får se om han den där Gud hörde mig.


Träningsvärk

Gick till gymmet för att bli av med min träningsvärk från igår. Dock känns det nu som om jag bara byggt på den mer. Mvh, död. 


Så mycket bilder, så lite tid

Sitter på mammas jobb och skriver ut bild efter bild efter bild som skall skickas in till respektive skola som jag förhoppningsvis kommer in på i höst. Håll tummarna för mig! 


Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Nu snöar det ordentligt här över Kungsbacka i alla fall. Kul! Det var alldeles lagom kallt ute också när jag och Philip gick en promenad precis. Men nu vill man värma tårna lite och kolla på dagens avsnitt av Paradise Hotel. Spännande spännande! Hejdå sålänge!
 

Mat


Hej från mig och min hand

Dagen har bestått av bakispizza och TV-tittande. Nu skall jag och Philip sätta oss och kolla ikapp lite serier, imorgon bär det av till Varberg för att hämta mina tavlor som har varit på utställning där nere. Sedan får vi se vart dagen tar mig! 


Såhär kan det gå

Såhär går det när man inte är uppmärksam på vart man sätter fötterna. 


Work

Är glad att jag jobbar idag så att jag hade någon mening med att gå upp ur sängen. Haha. Det är ändå bara fyra timmar och sedan skall jag hem till Stina och vara där tills det blir party hos Emmy ikväll. Ska bli kul att träffa henne igen! 


Barncancerfonden

Jag köpte mig även ett sånt här armband idag som matchar fint med mina två andra armband som stödjer Ung Cancer (de som det står "fuck cancer" på). Det nya stödjer barncancerfonden och det var en snäll herre vid Kungsmässan idag som stod och sålde dem. Lite nytta får man kanske göra med årets första lön!
 

Vad som hänt idag

Idag upptäckte jag att Systembolaget bytt färg på sina plastpåsar. Mycket fin färg om ni frågar mig. Den är bål istället för lila, var lite svårt att fånga färgen. 


Jag har även varit och klippt mig. Skönt.


Förutom det har jag promenerat lite med kameran och fotograferat det jag tyckte var fint. Kanske lägger upp lite bilder snart! 


Smidigt

Nu har jag precis lämnat gymmet och köpte mig en celcius. Det första jag gjorde var att tappa den i asfalten men på något mystiskt sätt gick den inte sönder (som den brukar). Är glad nu i efterhand att jag tog den enda smaken som inte har kolsyra. 


Work Hard


Produktiv

Har faktiskt pluggat på rätt så bra idag, har även hämtat lite paket på posten, tagit en promenad och fotat lite. Nu har jag städat, tänt lite ljus och tänkte sätta på en film. Kom gärna med lite filmtips/bra serier för jag börjar tappa fantasin och det känns som att jag sett allt på Netflix redan haha. Tjo! 
 
Busiga Ludde som fyllde 10 år igår. 

Det blev ganska mörkt, men ändå!


Dricker smoothie och färgar håret



Ser lite osäker ut på nedersta bilden, kanske för att det är första gången jag färgar håret helt själv och jag är lite nervös över om jag kommer lyckas. Det är dock ingen drastisk förändring utan färgat bara utväxten. 

On the beach

 
Till alla er som befinner sig i Thailand, Australien och andra varma och härliga ställen med vackra sandstränder vill jag bara visa en strandbild från igår nere i Åsa, Sverige. Man kan ha det härligt i solen här med. Några minusgrader stoppade inte oss! 

Dagens i-landsproblem

Är hemma hos Johanna och ska äta frukost.. 

Johanna: Du kan koka ägg om du vill! 
Emma: Ja, fast jag vet inte hur man kokar ägg för jag har alltid haft en äggkokare. 

Äsch, man lär sig något nytt varje dag! 


Sen men mysig middag


Fotodag

Idag har jag varit och fotograferat med Philip, Stina, Gustav och Jennifer. Det blev många bilder och håller på att gå igenom dem just nu, men ni kan se bilderna på Gustav och Jennifer uppe på fotobloggen nu. Klicka på bilden för att komma dit! Nu skall jag och Philip göra tacos! MUMS. 
 

Lördag

Snön faller fortfarande över kungsbacka ju, nu är det dock bara lite fjun som flyger runt men ändå. Idag är jag LEDIG och det känns himla skönt för jag brukar jobba på lördagar. Förutom att blogga detta inlägget har jag inte direkt något planerat för dagen. Kanske går till gymmet sedan, har så mycket träningsvärk att jag igår knappt kunde dansa när vi var ute en sväng. Så vet inte om jag borde vila eller borde träna bort träningsvärken? 
 

Skrapa skrapa...

Kolla in detta inlägg på fotobloggen där jag skrapar fram de ställen jag besökt på en karta jag fick i julkapp av Johanna. Lite roligt!
 

Nu kommer snön

Det skall snöa hela dagen idag och om det fortsätter i denna takten har vi nog över en decimeter ikväll när jag åker hem från jobbet. Står och dricker varm choklad och tittar på snön i väntan på de kunder som orkar trotsa vädret idag.. 



Sist ut


Idag är jag och Philip sist ut från gymmet. Han är fortfarande i omklädningsrummet dock och stället (som är obemannat) larmar om 5 minuter. Lite nervös är jag ju. 

Torsdag

Idag har jag varit hos tandläkaren, lagat min framtand (som gick sönder i juni haha), och förutom det har jag fotat lite för jobbet som vill ha lite bilder till sin hemsida. Och nu sitter jag och kollar på "Extremt högt och otroligt nära" som är en väldigt bra feel-good film som är både sorglig och fin. 

Ikväll åker jag nog till gymmet för tredje dagen i rad.. 


18

Nu har vi firat brorsan lite och tårta som mormor har bakat som tradition. "18" skrivet i björnbär och en glad kille. Trevlig kväll! 


Världens bästa Mathias blir vuxen idag!

Herregud. Arton år har vi alltså spenderat tillsammans i denna värld nu. Allt jag egentligen behöver säga är att jag hade aldrig varit den jag är idag utan dig. Jag växte i princip upp med dig vid min sida, och visst har vi haft våra fajter men tänk hur roligt vi har haft det också! 

Jag vet att när jag stack från Sverige i ett år så var det dig jag saknade mest, det var dig jag såg först av alla efter 10 månader. Och när du kom lunkandes ut från tullen på flygplatsen i Dallas så skrek jag bara rakt ut och jag tror att det fortfarande är ett utav de lyckligaste ögonblicken i mitt liv. 

Arton år har vi varit bästa vänner och jag kunde inte önska mig en bättre brorsa! Grattis på födelsedagen! 














Polaroid

Kamera: Polaroid Supercolor 635CL (se min kamerautrustning för mer detaljer kring film och kameran)
 
Igårkväll kom snön även ner hit till västkusten och den har stannat nästan hela dagen. Min kamera hade jag dock glömt hemma så jag plockade fram polriod-kameran och knäppte två bilder nu i det fina solnedgångsljuset som tittade fram mellan molnen. 

Lite snö ute idag

Nu känns det ju faktiskt som vinter istället för oktober som det har känts som sedan.. oktober. Nu skall jag försöka hitta något att äta, hämta en av mina tavlor som suttit uppe på Fyren över jul och nyår och sedan tänkte jag plugga tills Philip kommer. För då blir det gymmet. 

Inte så mycket snö så att det är något att skryta om kanske men lite.. 


Lista: Mitt 2013

Är kanske lite sent ute med en sån här lista, och brukar inte göra dem men tänkte Why Not. Så här är min 2013-lista på vad som hände och vad jag gjorde under året som varit. Enjoy. Mitt 2013:
 


Vilka länder besökte du?
Sverige (nähä?), Sydafrika, Usa, Spanien (Gran Canaria), Danmark, Norge, Grekland, Storbritannien.

 

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?

Studenten 5 juni. 

 

Bästa kärleksögonblicket?
När Philip sa att han älskade mig, var så oförberedd och blev så glad.

 

Bästa glädjeögonblicket?
Oj svårt, det finns många. Men de mest speciella är nog flaket på studenten, min 20-årsdag då jag fick vara med alla som har en speciell plats i mitt hjärta samt att efter över en vecka i Sydafrika utan att se lejon se två lejon på bara ca 10 meters avstånd. Det var en känsla. 

 

Största misstaget? 
Slutade tänka på vad jag åt, spenderade mycket pengar på onödigt. 

 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Bet sönder en tand på en polkagris i somras, har fortfarande inte lagat den. Men annars har jag hållt mig frisk!

 

Bästa köpet?
Fullformatskamera och resor. 

 

 
 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat antagligen. 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
 Fick börja jobba med fotograferandet mer seriöst, sena kvällar med vänner och vardagskärlek.

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Litat på mig själv och vågat lite mer.

 

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Oroat mig över saker jag inte kan påverka.

 

Hur tillbringade du julen?
Med familjen hemma i Fjärås.

 

Blev du kär i år?
Ja! Superkär. 

 

 

Favoritprogram på TV?
Kollar inte så mycket på TV men Breaking Bad, Game of Thrones och Supernatural har det ju blivit en del.. 

 

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag brukar inte hata så mycket, men nej, det är nog snarare tvärt om i så fall!

 

Bästa boken du läste i år?
Vet inte ens om jag läste någon bok. Så dåligt av mig. 

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag vaknade av en Johanna som stor i dörren med en kladdkaka med 20 ljus i, och åt middag på Jensens Böfhouse, sedan gick jag ut i Göteborg med mina närmsta vänner. Hade en superkväll. 

 

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag ångrar inget, lär mig bara av de misstag jag gjorde. 

 

De bästa nya människorna du träffade?
Har inte träffat så mycket nya människor känns det som, men det får i så fall bli Philip, och hans vänner, samt lite extravänner från Stina och Elsas sida som jag täffar ibland. 

 


Man vet att det är kallt..

...när man skrapar bort is på insidan av bilen.

Bilder från igårkväll



Helt slut

Är helt slut efter dagens gympass med Philip. Vill dö men mår ändå bättre. Är det en normal kombination efter träning? Ikväll blir det mat och dricka på Tullen med goda vänner i alla fall. Det skall bli kul! 
 

Frukost på jobbet


Fredag

Fredagsmys med god mat, mysig film och min mysiga Philip. Men han har inte kommit hem från jobbet än.. Och vi börjar samtidigt på morgonen och jag slutade för tre och en halv timma sedan. Så här ligger jag för mig själv med fötterna mot väggen och filosoferar lite om livet. 

Är också jättehungrig så borde väl äta något. Detta känns som ett bra inlägg haha. Hejdå alla. 


Det är något fel/rätt med mig?

Igår gick jag och köpte mig ett gymkort, var på gymmet i en timma och nu är jag på väg dit igen. Vet inte om det är något fel eller något rätt med mig. Haha. Men jag klagar väl inte så länge jag har lusten. Kanske det kom lite ångest över att all julmat gjorde så att byxorna blev svåra att stänga, kanske är det för att jag skall gå i sommarkläder i Australien i mars. Vi får väl se hur länge detta håller.. 


Ute i skogen och fotar lite..


Foto

Nu kan ni se alla bilder jag tog på Mohammedi i helgen på min fotoblogg, skrolla bara ner lite för att se allt, det ligger i tre olika inlägg nämligen! Klicka på bilen för att komma till bloggen och kolla in bilderna! 
 

Comfort

Idag sitter jag på jobbet, eller ja. Just nu sitter jag för jag har lunch, men annars jobbar jag ju. Men är ledig onsdag och torsdag så känns ändå skönt. Tanken på att jag skall sova imorgon. Och plugga. Påminn mig om det om ni kommer ihåg det imorgon, skicka en Snapchat eller nått och tvinga mig att plugga. Annars blir det nog inte av. 


Måndag/Söndag

Idag är jag ledig på grund av denna röda dag. Skönt tycker jag då jag har haft mycket på gång det senaste. Fast hellre mycket på gång än inget på gång såklart! Blir så rastlös annars. 

Snart åker jag till Landvetter och hämtar upp Philip + familj då de kommer hem efter en vecka i Dubai. Lyxigt. Och dessutom är det ju soligt och varmt där. Kanske hinner med solariet innan jag åker till flygplatsen. Det är ju den enda solen man får häromkring.. Om det nu inte skall bli någon snö i vinter så kan det väl i alla fall sluta regna?! Orkar ej.


Jag och tygkassen jag fick idag.

 
Här har ni mig och tygkassen! Tycker den är så fin! 
Bion idag var rätt kul, vi såg den nya Sune-filmen på Bergakungen och sedan gick vi i regnet till bilen i Nordstan. Nu har jag suttit och redigerat alla bilder från inatt och det skall jag nog belöna mig själv med att sova nu. Och SOVA UT imorgon. Min första sovmorgon på hela året höhöhö. Så det skall bli skönt. Godnatt från Sotis och mig. 

Fotodag + Bio

Har precis fotat klart bloggaren Mohammedi som driver en av Sveriges största konstbloggar (mohammedis.se) Fick även en cool tygkasse från hans kollektion. Visar bilder ikväll när jag kommer hem. Snart blir det bio med familjen. 
 

Kom precis hem

Kom precis hem efter att ha fotat på en klubb nere i Varberg i ett par timmar inatt med Stina. Annars har jag jobbat, träffat Johanna efter jobbet en stund, åkt hem och bytt om, åkt till Stina och träffade även Ryssen som kom förbi dit en stund innan vi åkte ner till Varberg. 

Nu skall jag ta och sova för är supertrött och fotouppdrag imorgon på förmiddagen väntar mig. Skall försöka höra av mig. Tjo!


Ännu en lång jobbdag

Skönt att sätta sig ner och pusta ut efter   10 timmar på jobbet idag med. Men jag klagar inte, pengarna kommer ju in och det är det som räknas. 

Dock kan jag inte direkt dela med mig av något jätteroligt som har hänt idag. Jag har räknat skruvar, packningar, rör och diverse andra saker ute på lagret. Letat artikelnummer till hälften av grejerna som inte var märkta, tagit hand om kunder, kapat slang osv. Superkul. 


Enda bilden som togs idag. Någon som skulle ha såna här, var tvungen att mejla en bild. Woho, hoppas ni antecknar! 

Hej svej

Idag har jag inventerat hela dagen på jobbet så jag har bara massor av siffror i skallen. Imorgon är det upp 7 igen för att åka iväg och inventera 8-18. Yay. Hoppas ni alla får en trevlig fredag och om ni är lediga: NJUT! Nu skall jag strax krypa till kojs (säger man så?) och somna. 
 
Det är så typiskt att det skall regna hela dagen och sedan när man vill sova till regnet smattrandes mot rutan så slutar det. Aldrig får man som man vill med moder natur. 
 
Gammal bild på mig och Philip när vi blåser bubblor i en fotostudio i somras. Tror Stina tog bilden. 

Jacka

I förra veckan när jag och Mathilda tog en fika tillsammans så gick vi en snabbis på mellandagsrean där vi hittade denna snygga jacka på H&M för ett riktigt bra pris. Så vi köpte den båda två haha, kan visa en bättre bild senare för nu måste jag skynda mig till jobbet. 
 

Gott nytt 2014 då allihopa!

Igår spenderade jag nyår med familjen, det blev ett lugnt nyår för min del men det var jättegod mat och bra musik så jag klagar inte. Hade mysigt och fick en skype-puss på tolvslaget av Philip som är i Dubai. Nu skall jag ner och äta frukost (eller ja, lunch) efter någon/några timmar på skype med Olivia nere i Australien. Skype är bra att ha det!