Orkar inte

Jag tar en paus från bloggandet ett tag.

Fotografering (oredigerat)

Foto: Jag och Frida Liljeberg. Modell: Johanna Haugaard


Photoshoot

Idag skulle jag och Frida fota för några elever på Drottning Blankas gymnasium klockan 1. Vid hav 3 kom de till skolan då vi hade väntat ETT TAG. Tur för dem hade de en bra och erfaren modell så det var lätt och roligt att fota henne. Bilderna blev riktigt bra, så det var kul. Lägger upp ett par senare kanske.


Hej

Efter måndagar är det ganska skönt att sova ut på tisdagar. Nu har jag Matte C, Svenska C och Engelska C till klockan 4. Kööööör!

 

image description


Welmy Flex


Nu sitter min lilla Welmy Flex (från 50-talet) på hyllan och jag försöker nu hitta någon som säljer film till den. Dock vet jag inte riktigt vilken film det ska vara. Någon som vet eller kan någon bra hemsida för sånt här?

(Ni som inte vet men fortfarande gillar foto kan ladda ner appen "pixlr-o-matic" till era mobiler. Ett litet tips!)

So come out of your cave walking on your hands

Måndagar är den absolut segaste dagen på hela veckan. Jag tänkte att det var lättare för er att förstå om ni såg mitt schema. Så, som ni ser så har jag en lektion på morgonen på måndagar och sedan har jag en lång rast. Idag åkte jag till skolan och fick sedan veta att jag inte ens hade behövt komma på den där första lektionen (därav den blågrå färgen som betyder giltlig frånvaro) Det var lagom segt.



Menmen! Jag och Frida kollade fotostudion runt halv 12 eftersom att vi ska fotografera ett par elever från Drottning Blanka som vill få sitt projektarbete fotat imorgon. Det ska bli lite kul.

Nu ska jag egentligen plugga men jag vill verkligen inte så jag sitter och äter sushi och betalar räkningar istället. Det är ju i för sig också viktigt. Att betala räkningar alltså.

Projekt klart


Måndagsbabbel bla bla bla

Igår kom vi hem från Stockholm vid fem på eftermiddagen, världens middag väntade på oss och tur var väl det för jag var riktigt hungrig!
Efter en rejäl portion mat och en halv ostkaka med jordgubbssylt så åkte jag hem till Marcus där vi kollade på TV och hade det mysigt hela kvällen/natten.

Nu är lovet slut och här sitter jag i skolan på min längsta rast i veckan (från 10.30 till 13.00) och väntar på att ha Matte C och Estetisk Verksamhet. Inte direkt mina favoritämnen.

Men upp med hakan! Nu kör vi!!


Loppis

Fyndade denna supercoola gamla kamera på söndagsloppisen i Stockholm som jag tillslut fick för 400 kronor! Dog lite.


Här är ringen jag köpte förresten


Lördag i Stockholm

Det blev inte bara shopping idag (okej, nästan). Men medans jag och mamma shoppade gick pappa och Mathias till Oscarsteatern för att se om det fanns biljetter till någonting (då det vi hade köpt biljetter till innan blev inställt). De gick därifrån med fyra biljetter till Spamalot (mitten på första raden!).

Vi åt god mat på Il Forno Con Tapas och sedan gick vi på showen vid halv 8. Den var faktiskt riktigt rolig, precis vår humor. Hahaha! Ett tips om ni ska till Stockholm, verkligen! (Om ni inte har någon aning om vad Spamalot är, vilket inte jag hade innan heller, så klicka här och se ett litet klipp från den)


Dagens Shopping

Jag är lite nervös över att kolla hur mycket pengar jag har på kontot nu men ÅÅÅH vad bra mitt tjejhjärta mår nu när jag kollar över alla mina nya kläder. Haha, låter jättemesigt men ni vet vad jag menar! (hoppas jag)

Allt som allt fick jag ihop:
Bik Bok: 1 klänning
Monki: 1 linne och 1 stickad tröja
Zara: 1 klänning
Vila: 2 stickade tröjor
Cubus: Jeansväst och 3 linnen
Joy: 1 cardigan
Mysig liten butik i gamla stan: 1 ring
+ leggings och annat smått


Lite bilder från dagen

Filmen var rätt kul, tyvärr inte riktigt lika bra som jag förväntade mig men den var sevärd helt klart! Nu ska vi snart sova och imorgon väntar massor av shopping med mamma, och sedan på kvällen ska vi hitta på något allihopa. Fast vi vet inte riktigt vad det blir än.


Framme i Stockholm

Men vi ska inte vila! Nu går jag och brorsan och ser En gång i Phuket och mölar i oss popcorn till middag.  KÖÖÖR!


Tell everybody I'm on my way

Vi kom iväg tillslut! Nu sitter jag på tåget som kommer ta tre timmar och åtta minuter. Köpte Cosmopolitan och lite yoghurt med hallon som jag får underhålla mig med.

Mathias har redan somnat och vi har bara åkt i en kvart än så länge. Ibland önskar jag att jag hade hans grymma förmåga att somna överallt.


Det börjar bli dags

Jag sticker till Stockholm över helgen med mamma, pappa och min bror. Vi ska åka om en och en halv timma. Jag sitter här med pyamas, en tom resväska och äter frukost/lunch.

Bra där.

Update 13:47: Och nu fick vi höra att den showen vi skulle gå på i Stockholm blev inställd. Story of my life. Det hände mig och mamma för två-tre år sedan också, fast då märkte vi det först när vi såg lappen på dörren där det skulle vara. Vad ska vi nu hitta på i vår huvudstad?

Varma äpplen med kanel och socker



Mycket enkelt och mycket gott.

Lets run away

Några fotografier från igårkväll







Kamera: Nikon D3100 Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm

Dagens I-landsproblem

Varför finns det alltid någonting att titta på på TV när man måste göra andra viktigare saker, men när man inte har något att göra och bara vill mysa framför TVn så finns det verkligen INGENTING att titta på?

Bara undrar.

Find beauty in simplicity




På gatan där jag bor



Idag borde jag ha städat, pluggat, tvättat och packat. Istället sov jag till 12, hälsade på Johanna en kortis, gick ut och fotade och bakade en kaka. Det är ju i alla fall bättre än att jag bara såg på TV hela dagen. Eller nått. Nu ska jag ta tag i den här städningen i alla fall. Så att jag har tid till att göra ingenting imorgon.

Vi får se hur detta går.

En timma senare...

Jag: Har ni ätit upp halva kakan?!
Pappa: Nejdå, halva kakan är ju kvar!
Jag: ...?

Bakade en kaka


Canavas

Fick mina canavastavlor jag hade beställt förresten. En snubbe kom och ringde på dörren klockan 8 i måndags och lämnade dem. Han kanske inte tänkte på att folk faktiskt har lov och sover då.

De blev fina i alla fall. Här är tre av de fem som anlände. (Två ska nämligen mamma ha)



Från smartphoto.se.

Födelsedagspresenter

Jag orkade inte fotografera allt jag fick men här är en del av det jag har fått i födelsedagspresent. Förutom detta fick jag en bok från mormor och morfar, musikalbiljetter från mamma, örhängen från Kim, Grace och Emily, ljusstakarna jag visade er i söndags, en gullig kruka, en ljuslykta och massor av teckningar från min syster och en del pengar och godis på det. (Glömde säkert något men jaja)


Kort från Texas med massor av fina ord på. Det sjöng också "I'm so excited". Blev jätterädd när jag öppnade det!



Jordgubbs-skrubb från Frida och ett lite försenat skal från min lillebror.


Tvål och krämer från familjen Hugosson.


Skinnjacka från Johanna och Olivia.


Skal från Dagge.

Tack så mycket för allt!

Min födelsedag

Jag tog tre bilder:




Den första bilden föreställer min födelsedagstårta som jag fick i skogen då Johanna ringde och skrek åt mig att stanna eftersom att jag tydligen mött dem (Johanna, Olivia och Dagge) när jag var påväg hemmifrån och de var påväg hem till mig för att överraska mig. (Hoppas att ni hängde med). Jag hittade en liten ödslig väg där jag stannade och de kom och mötte mig där. Vi åt tårtan med hjälp av Johannas gamla busskort pga brist på bestick och tallrikar.

De andra två bilderna är på mig och Marcus (om ni inte såg det). Jag hade min nya tröja från H&M på mig och Marcus, som inte vill vara med på bild så han gömmer sig bakom sin telefon, sitter på IKEA där vi hamnade och åt middag (fråga inte) efter en eftermiddag tillsammans i Göteborg. Efter det åkte vi hem till honom där vi åt glass med maränger och kolasås och kollade på film.

Nostalgi

På tal om ingenting så har jag laddat ner snake till min telefon. Och nu kan jag inte sluta spela. Tar mig tillbaka till tiden med min nokia 3310 (också för att själva spelet ser ut som en nokia).


Alla hjärtans dag har jag spenderat med Marcus. Vi hade Shrek-maraton och åt kaviarmackor, drack varm oboy, mös och åt tacos. Och kaka och chips och godis. Och drack cola. Hehe.

Hade det himla mysigt i alla fall!



Och nu har jag lagt in massor av tidsinställda inlägg (okej, tre stycken) tills imorgon så att jag slipper blogga då. Nu vet ni (så att ni inte tror att jag har vaknat klockan 11 imorgon då jag antagligen fortfarande, förhoppningsvis, sover)

Alla hjärtans dag

Jag älskar dig mitt hjärta ♥


Tack för den

Mathias: Godmorgon.
Emma: Godmorgon.
Mathias: Hur känns det att vara 14 nu då?
Emma: Eh?
Mathias: Oj, hahaha, jag menar 19!!
Emma: ...

Nitton

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Emmas födelsedag!


Kalasbra

Hallå där ute. Idag vaknade jag upp i en mysig varm säng hemma hos Marcus. Vi gick upp och gjorde lite allt möjligt tills klockan blev 1. Då åkte vi hem till mig, där det var kalas klockan 2. Alla andra kom väl kring två och då åt vi massor av god mat och tårta. Jag fick fina presenter också. Kanske visar upp dem någon annan dag när jag får lust till det.

Just nu sitter jag och dricker oboy och filosoferar. Ha en trevlig kväll!

Mysigt

Fick ett par nya ljusstakar av mamma och pappa idag. Tänt vare här!


Just nu

Marcus spelar och jag sitter i saccosäcken och kollar på Harry Potter med hans bärbara dator i knät.


Skåne

Igår hade jag det mysigt hemma hos Marcus där vi passade hans lillebror Victor. Vi åt massor av gott och kollade på filmer och TV.
Just nu sitter vi i en bil någonstans i Skåne och är påväg till Helsingborg där vi ska kolla på en ny bil.

I'll find strength in pain



Dagens 45-minuters skolprojekt (ta en bild utifrån en textrad)

B&W ur bildarkivet


En tanke

Sedan jag tog körkort i början på oktober så har jag åkt buss så lite som möjligt. Jag gillar verkligen inte att åka buss, speciellt inte nu när jag inte behöver göra det egentligen. Men ibland tar jag bussen ändå, för att spara lite pengar, vilket är bra. Det är en pina på morgonen men nu i eftermiddags när bussen var nästan tom, solen lös och jag lyssnade på min favoritlåt, då var det faktiskt lite mysigt. Man slappnade av lite.

Ja tack



Och ja, jag har lagt över några extra hallon från kakan till min bit. Jag bakade kakan, jag bestämmer.

Nej tack

Idag har vi sex timmar på oss att jobba med de två tråkigaste uppgifterna som vi fått någonsin. Så mitt humör kanske inte är på topp just nu.


Ja, jag ville smaka i alla fall.



Och gott vare!

Cheesecake





Jag vet att ni vill smaka!

Snus

Jag ska försöka sälja vår gamla tjock-TV då mamma och pappa sa att jag skulle få pengarna. Så nu kollar jag runt på liknande TV-apparater för att kolla vad andra sätter för pris på dem. Hittar många roliga annonser! Till exempel en gubbe som försöker sälja sina två gamla TV-apparater för en dosa snus. Haha! (klicka här för att se annonsen).

Blev bara så sugen

Åkte till ICA för att köpa iste för att jag blev bara så sugen. Såg en bild på en cheesecake så jag köpte med mig ingredienserna till en cheesecake hem. Jag blev bara så sugen. 

Så nu ska jag baka.

Det är inte mig du ser



Nu har jag skrivit runt 5-6 inlägg under denna halvkassa bild men raderade dem ett efter ett. Jag har nog ingenting viktigt att säga då antar jag. Så simma lugnt, vi hörs väl senare.

firefly


Karma

Men imorgon är det jag som sover när ni är i skolan. Så det så. (För då har jag lååång sovmorgon) (Okej, till 10:40)

Föralltid Ensam

Sitter i skolan och väntar på att caféet ska öppna. Då är man tidig. Än så länge är receptionisten den enda levande varelsen jag har sett här idag. Alla ligger väl och sover nu. Kul för er. Hejdå.

It's cold around me



Nu har det snöat i princip sedan jag vaknade i morse (vilket vi kom fram till var ganska tidigt). Jag och min lillasyster var ute och härjade lite i snön förut när vi var ensamma hemma (Det var också då som hon tog bilden ovan). Men det blev inte så länge vi var ute för det var så fruktansvärt kallt. Så då gick vi in och lagade lite mat istället. Nu är hela familjen hemma i alla fall, eller nej, Mathias är iväg på träning, men nästan då!

Nu ska jag plugga lite svenska hade jag tänkt. Språkhistoria... woho?

Då känns det bra!

Köpte precis 5 stora canavas-tavlor superbilligt! Då känns livet bra. Erbjudandekoder i mitt hjärta.



Så nu ska det bli fint i mitt rum. Visar upp dem när de kommer!

Snöflinga


Kamera: Nikon D3100 Objektiv: AF-S Micro NIKKOR 60mm

Vinter

Ni vet den där enda dagen på hela veckan som man kan sova hur länge man vill på? Så går man och lägger sig och känner hur skönt det ska bli att sova, man njuter verkligen av att inte ha något alarm som väntar på morgonen.

Så vaknar man klockan 8:00 nästa dag ändå och kan inte somna om. Så sjukt irriterande.
Men för att bli av med irritationen så gick jag ut och fotade när det ändå var så fina morgonfärger och fint ljus ute. Nu är klockan strax 11 och det känns som om hela dagen har gått. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Här är lite bilder från min fotopromenad imorse i alla fall.



Kamera: Nikon D3100 Objektiv: 55-300

Det är bara jag som krånglar ibland

Hallå där ute,

Jag var med Marcus igår, vi letade ny bil, åt tacos och såg på TV. Det var mysigt i alla fall.
Jag jobbade idag, det var massor av kunder så jag stressade och stressade. Efter jobbet åkte jag till Kungsmässan och träffade mamma, Mathias och Sara, vi åt lite mat och handlade startkablar till mammas bil som inte fungerar (woho!). Sedan kom Frida, vi tog pendeln till Göteborg. På pendeln hittade vi Thilda, och i Göteborg hittade vi en McDonalds där Frida åt lite mat. Sedan gick vi på bio och såg 50/50. Jag har inte riktigt bestämt mig om den var bra eller inte, men jag tycker nog att den var värd pengarna så jo, då var den väl bra. Lite konstig bara, men rolig! En komedi om en kille som har cancer liksom? Det kan inte bli så mycket konstigare..

Efter bion tog vi oss en fika på centralstationen och sedan tog vi pendeln till Kungsbacka och min iskalla bil hem. Minus 15 grader. Usch. Nu har jag kollat på slutet av Melodifestivalen med min familj och är supertrött.


Till och med en liten droppe gör havet större


Du och Jag

Minns du när vi kramades för första gången utanför gympasalen? Det snöade jättemycket och du lyfte mig en bit från marken när du höll om mig. Jag minns att jag fick så ont i mungiporna för att jag gick runt och log hela tiden. Man måste se så dum ut när man är sådär nykär och lycklig, haha, bara går runt och ler och fnissar hela tiden.

Vi åt pizza den där dagen, det var en onsdag. Den tredje februari 2010. Jag hade lånat Fridas vantar för det var så kallt. Det var snö överallt och vi höll varandra i handen lite i smyg så att ingen skulle se. Alla visste redan men det visste inte vi. Sedan kysstes vi under den snötäckta björken. Och då fick du mitt hjärta. (Fast jag tror att det flög några lyckovarv runt jordklotet först).

Sedan dess har jag varit din och du har varit min. Idag har vi två år tillsammans och allt jag kan säga är att jag älskar dig mest i hela världen!



Tack för att du finns och gör mig så lycklig!

Projekt "3"

Här är mitt projekt i Expo som för närvarande är med i Ljud och Bildskolans utställning på Fyren.


20:26

Idag känns som en hyfsat bra dag över lag. Och eftersom att man oftast inte berättar när man mår bra (det brukar ju bli tvärt om) så tänkte jag berätta det nu! Jag har gosat ner mig under mitt tjocka täcke i min fotölj med mitt nyduschade hår och mitt glas juice. Jag tittar på onödiga TV-program och spelar WordFeud och känner mig på bra humör. Sånt kan ju ändras fort så jag tänkte att jag skulle berätta det nu innan det går över. (Eller innan min bror kommer hem från träningen och sätter sig och spelar League of Legends och skriker med sina kompisar precis när jag har tänkt sova).

Två bilder från i måndags kväll



Kamera: Nikon D3100 Objektiv: 18-55

Visst känns det fint att va vid liv en dag till?

Idag var det bara skola som jag segade mig genom. Blä. Sedan missade jag min buss och fick vänta i en halvtimma på nästa. Nu dricker jag saft och äter kaviarmackor. Så att ni vet.


Torsdag


Livet är det som händer medan du gör upp andra planer

Förutom tandläkarbesöket så var väl den här dagen helt normal. Har lite ångest över en del arbeten i skolan som jag behövder jobba med dock. Blää. Jaja, nu ska jag titta på TV tills ångesten blir för stor och jag börjar arbeta lite.


"Ny på jobbet"

Jag har aldrig haft någon sorts skräck för tandläkare. Inte läkare av något annat slag heller för den delen. Men idag när jag skulle gå till tandläkaren för att fixa till min skena som jag har bakom tänderna så hände det.

De ropade upp mitt namn och jag gick fram för att skaka hand med min tandläkare. Hon var ganska kort, som jag, och verkade vara en trevlig tant. Jag kollade på hennes namnbricka lite snabbt då jag inte riktigt hörde vad hon sa att hon hette men det stod bara "Ny på jobbet". Jag tänkte att hon var ny i Kungsbacka och hade jobbat som tandläkare någon annanstans förut.

Hon frågade hur jag mådde och var det var som var fel så jag förklarade lite vad som hade hänt och att jag hade fixat samma problem innan. "Hur brukade din gamla tandläkare göra då?" frågade hon då. Och jag hade ju ingen aning, hur skulle jag kunna veta vad alla verktyg hette? Och vem brukar analysera allt tandläkare gör? Jag sa lite blygsamt att jag inte riktigt visste och hon ursäktade sig och gick därifrån en stund. Hon kom tillbaka med en annan tandläkare och frågade henne hur hon skulle göra. Den andra tandläkaren kollade igenom mina tänder och förklarade hur hon skulle slipa bort limmet från skenan och sätta dit nytt. "Ny på jobbet"-tanten sa att hon förstod och satte sedan igång att slipa baksidan på mina tänder.

Det var först när hon tappade slip-maskinen för tredje gången i min mun som jag började bli lite orolig. Då kom den andra tandläkaren inrusandes och sa att jag måste ha skyddsglasögon på mig. "Ny på jobbet"-tanten skrattade och sa att hon hade glömt av det. (Och jag tänkte för mig själv att "Ja du tanten, skulle du tycka att det var roligt om du var den som låg här?") Hon tappade slip-maskinen en fjärde gång i min mun innan hon bad den andra tandläkaren om hjälp. Och tack och lov för det, för då hade jag hunnit bli riktigt svettig. Jag menar, tänk om hon tappat maskinen i ögat på mig eller vad som helst?

Den andra tandläkaren har jag haft förut och hon var så lugn att jag började känna mig trygg igen. Hon visade den nya tanten hur hon skulle limma fast skenan (igen) och gick sedan tillbaka till tjejen som hon skule hjälpa egentligen. "Ny på jobbet" tanten rörde inte slip-maskinen mer, vilket gjorde mig mycket lättad. Dock glömde hon att sätta på mig skyddsglasögonen igen och hennes händer skakade hela tiden, som om hon var jättenervös (vilket gjorde mig jättenervös).

Jag kom i alla fall därifrån med en lagad skena (trots att den andra tandläkaren fick hjälpa igen). Men usch vad obehagligt det var!

Sushi

Firar att jag överlevde mitt tandläkarbesök med lite sushi!


För mycket av det goda kan vara underbart

Igår var jag med Marcus och vi kollade på TV, åt köttbullar och hade det bra. Imorse vaknade vi (no way?) och åkte till skolan och här sitter jag nu med journalistgänget och dricker min choklad.


Från Marcus fönster imorse.