Har ni saknat mig?

Haha, det finns nog olika svar på den frågan och ni behöver inte svara. Jag har inte uppdaterat på 1 vecka och fem dagar, tror faktiskt det är ett rekord jag har slagit.

Vi har haft det himla bra genom Europa, jag och min familj, badat, solat, settden sjukt fina och coola staden Berlin, vackra Prag (Tjeckien), Graz i Österrike, mycket av Kroatien, Italien, och ännu mer av Tysklandpå vägen tillbaka. Världen är sjukt vacker och borde undersökas mer, men livet har ju bara börjat så det lär ju bli så sedan.
Jag tog under dessa nästan tre veckor 1112 bilder som jag kommer att välja ut kanske 50 stycken (vilket kommer ta tid) som jag kommer lägga upp här. Men nu är det ju så att jag åkte direkt hem till Marcus igår utan att ens se Fjärås så kameran ligger där.

Vi får se när detta galet långa inlägg om Europaresan kommer att äga rum här på bloggen. Nu ska jag äta tacos och sedan drar jag mig mot Anneberg igen.

Tjoflöjt!

(lite försenat) Grattis Thilda 17 år!Grattis till fina Thilda Simmergren
Även om jag var lite sen
Med att skriva dig en dikt på din dag
Så var det kanske värt att vänta ett tag
Jaja, Thilda du är en riktigt fin vän
Söt, snäll, glad och go men
Vi ses ju för sällan just nu
Och snart åker jag iväg och vi ses inte pa väldigt länge, buhu
Combobreaker den långa meningen där
Men nu är det såhär
Att du gör mig alltid glad, och ger goda råd och ord
Du tänker p
å andra och bjuder dem pa ditt smörgasbord
Hahaha d
ålig rimmning, men vem bryr sig?
Det här är ju en dikt till dig
Och bara du tycker den är bra
S
å är det ju lyckat trala la
Hoppas du hade den finaste födelsedagen
och
åt massor av kakor, ja fyllde magen
Jag saknar din din skrudelutt
Och nu är du 17 och inte längre n
ågon plutt
Nu är du hela 17
år, 17 år i staden
Hurra hurra och ha den
Äran! Haha, fina bl
åa ån får du i alla fall
Och det är ju inte illa pinkat av en ball
Tjej som mig, fast du är ju ballare
Dikten ballar ur men hoppas du palla're
Jag ville bara säga att du är en bra tjej
Och du ger glädje och vänskap till lilla mig
Det gör mig alldeles glad i magen
Massor av grattis p
å Födelsedagen!!

Haha, jag är galet trött, men hoppas du först
år Thildis, att du är riktigt fin och har gjort många av mina dagar, püssar och kramar från Österrike!

Schwarzeneggers stad !

Jag sitter nu i Graz, staden där Arnold Schwarzenegger föddes. Har ingen aning om vart men vi kom precis hit. Vi aker direkt imorgon bitti ocksa, Kroatien nästa!
Vet inte vad ni vill veta riktigt, vi var i Berlin i Mandags och Tisdags, det var en sjukt cool stad, massor av gamla saker, som Berlinmuren och Checkpoint Charlie, men ocksa väldigt mycket nya hus och byggnader (pga att 70% av staden förstördes under andra världskriget, kolla jag lär mig!) Haha, vi tog en rundtur där med bussar som gick var tionde minut genom stadens olika kända platser och ställen. Det var en riktigt rolig dag, och det var som tur var inte lika varmt som pa mandagen.
Pa onsdagen akte vi mot Prag och var väl framme pa kvällen eller eftermiddagen nagon gang, vi gick ut, shoppade lite och gick sedan till en väldigt fin restaurang pa ett tak mitt i staden. Sjukt vackert var det att sitta dä uppe och se solen ga ner mellan alla vackra gamla hus och kyrktorn. (till skillnad fran Berlin sa var Prag en väldigt gammal sta, med nästan bara stora gamla hus med mycker detaljer och olika färger, ni far se pa de bilderna jag tog sedan). Igar spenderade vi dagen i Prag, gick runt, besökte en väldigt stor (och da menar jag gigantisk) kyrka och sedan gick vi mest runt sa mycker vi orkade i värmen. Det var molnigt men supervarmt, säkert över 35 grader ibland. Sa det blev mycket vatten och mycket toabesök, haha. Men det var en vacker stad. Vi at middag pa en fin italiensk restaurang, och ostsasen var ju nagot av de godaste...
Idag har vi bara akt bil, fram tills nu da, vi har akt genom de vackra Alperna och sett mycker höga berg och faktiskt lite snö ocksa pa nagon topp. Även om det var över 30 grader iprincip hela tiden. Tror termometern gick upp till 39 grader i en lite mindre stad i Tjeckien pa vägen. Eller om det var Österrike.. haha jag minns inte.

Men jag längtar hem, jag jag känner mig sa stressad när jag tänker pa allt jag ska göra när jag kommer hem. Jag kommer inte ha tid för nagot alls ju! Jag ska förbereda mig för USA, packa, packa om, packa igen (far bara ha med mig 20 kilo!!) Sedan ska jag köpa present till min käre pojkvän, äta en lunch med farfar, umgas med allt och alla, förbereda mig mer, tro at jag har glömt allt, fa panik och sa vidare..
Jag kommer ju glömma av att ha roligt och njuta. Jaja, vi far se hur det gar, jag kommer antagligen inte att höra av mig alls mycket pa de veckorna innan jag ska aka, men om det finns internet pa hotellet i Kroatien sa kommer jag väl höra av mig nagon gang där i alla fall.

Tills att vi hörs igen, ha en underbar kväll, skratta och var glada.

Googlade bilder:

Gatan vi bodde pa i Berlin. (kyrkan var det enda som fanns kvar pa den här gatan efter Andra världskriget, den är sönderbombad den ocksa men stat kvar som ett monument mot krig, haha Emma lär sig saker!)


Charles Bridge, Prag. (Det var liiiite mer folk när vi var där)


Och här akte vi idag! Vackert.

Internet!!

Sitter just nu i Prag, det är galet varmt, precis som det var i Berlin i tisdags (37 grader). Här är det lite svalare, men jag svettas fortfarande pa ställen jag inte ens visste att man kunde svettas pa. Haha. De tjeckiska tangentborden borde ni se, haha, det tog mig typ en kvart att bara skriva detta.
Men pappa tror att de har internet pa hotellet vi ska till imorgon sa vi hörs väl da istället, och sa hoppas vi pa att tangentborden i Österrike gar att fatta. Jag längtar hem, men kommer inte hem förrän om 2 veckor. Men jag har mycket kvar att se, puss pa er alla.

Ta hand om er!

Inga olyckor eller annat nu medans jag är borta, okej? (kanel kanel) Jag kommer knappt att uppdatera alls antagligen, men ni som har följt mig länge vet ju att efter en lång resa så kommer ett mycket mycket långt inlägg så ni får ju mycket att läsa sen.
Jag kommer hem den 29e som sagt, men jag hittar säkert en dator någonstans på vägen. Ni vet hur jag luktar mig till dem, haha. Men ha det jättebra och gå ut i solen och njut av sommarlovet innan jag kommer tillbaka och det bara är tre veckor tills skolan börjar igen. Lite deprimerande, men sant.

Vi hörs som sagt, och nu ska jag ta mig ur sängen, på med kläderna och in i bilen. Godmorgon!

Grattis Sara 7 år !

Sara du måste vara den galnaste jag vet
Du har energi större än en stucken get
Du är min enda syster och då också den bästa
Du är glad och sprallig för det mesta
Vi har något som ingen annan har, och det är inget att klandra
Vi har det bästa som finns, vi har varandra
Speciell är ett bra ord för att beskriva dig
För du är världens mest speciella lilla tjej
Universums sötaste syster är min
Och du är bäst av oss när det gäller plockepinn
Jag tror inte att det finns en så fin syster som du
Och jag kan inte fatta att du redan fyller sju
Sju långa år har vi haft tilsammans, du och jag
Och vi är inte klara än på ett väldigt långt tag
Vi har hela världen och hela livet kvar
Vissa stunder är det jag som har
Sån tur att jag har dig nära
Än har du mycket kvar att lära
Men en sak kan du bäst av alla
och det är att tralla
Och äta Choklad
Men bäst är du på att göra Emma glad
Jag skulle inte klarat mig utan dina ord eller ditt skratt
Som när du testar en rolig hatt
Du kan göra vad som helst glatt och bra
Och idag är det din födelsedag, Hurra!
Du finns alltid där när jag behöver en kram eller hjälp med nåt
Och du betyder så mycket för mig din lilla tummetott
Du är den bästa lilla tjejen som finns
Och bara du minns
Mig när jag åker ifrån dig sen
Det vet jag att du gör, men
Du kommer att bli så stor utan att jag är med
Du kanske blir lika lång som ett träd?
Ett litet träd kanske då
Men du ska veta att det är väldigt få
Som får mig att må så bra som du
Och jag kommer att sakna dig så mycket ju
Lova att ringa och prata med mig
Så ska du veta att jag föralltid och evigt kommer älska dig!

Grattis på födelsedagen Plutteprutten, hoppas du får det bra, även om vi bara ska åka bil på hela din födelsedag. Jag vet att du kommer att vara lika glad ändå.


Taskigt

Hallå, jag tycker morötterna eller spanjorerna kan göra mål snart, jag ska upp 5.30 imorgon.

Jag har packat i alla fall

Och klockan är bara lite över åtta ju. Helt galet, jag måste ha glömt hälften eller något. Eller.. det hoppas jag verkligen inte för jag har redan problem med att stänga väskan.

Nej jag orkar inte

Jag packar sen. När nu det är?

Så jag berättar om mitt senaste dygn istället, mycket bättre. Eller mer än ett dygn blir det ju.. Jaja. I går morse åkte jag och Marcus hem till mig och gjorde oss fina för att sitta i en galet varm kyrka där vi satt och körde tumbrottning med Sara i en halvtimma innan det började. Konfirmationer är väl... intressanta, haha, nej men det var fint och bror min fick en fet bamsekram när han kom ut ur kyrkan sen. Sedan träffade vi hela släckten och pratade en stund innan vi gick hemmåt och åt massor av mat, tårta och öppnade presenter och kuvert med pengar i. Såklart inget till Emma, bara till konfirmanden Mathias och födelsedagsbarnet Sara. Men inget till storasyster nej.

Efter babbel, skratt och TV-spelande så åkte tillslut jag och Marcus hem till honom och tittade på Kenny Starfighter, Spelade harpan och någon mer konstig film som jag inte minns namnet på. Men det var mysigt och idag vaknade jag klockan 8 av att någon sa godmorgon och rusade upp ur sängen kändes det som. Jag tittade på klockan och lade mig ner igen en liten stund, men sedan såg jag ju fatet med kakor som vi inte hade ätit upp på kvällen så jag var ju illa tvungen att dra mig upp, sätta mig i soffan och mumsa havreflan och fanta.
Marcus gick och duschade för att de skulle ut med husvagnen idag (och jag kunde ju inte följa med eftersom att jag själv ska åka imorgon). Men som sagt, han gick in i duschen och jag satte mig och skulle kolla på TV. Men det gick inte att byta kanal (visade sig sedan att batterierna i fjärrkontrollen var uttagna, bra där Emma) så jag satt och tittade på barnkanalen en stund innan jag satte mig vid datorn istället.
Sedan kom Marcus tillbaka och vi packade ihop lite grejer, och sedan skjutsade de hem mig, vi sa farväl, ses inte förrän den 29e igen! Ledsen gubbe. Och sedan har jag suttit här hemma och undvikit att packa hela dagen. Bra va? Jag tror jag ska fortsätta en stund till och gå och steka köttbullar nu. Det lät riktigt gott. Massor av ketchup, namnam.

Okej, jag börjar packa då...

Kanske.. sen. När jag har lyssnat på den här låten ett par gånger till. Väldigt längesen jag lyssnade på den nu, hörde att pappa lyssnade på den innan och jag var bara tvungen att lyssna på den igen.


2 och en halv timma senare

Hmm..

Det går bra det där med packningen.

Imorgon bär det av

Europa med bil i 18 dagar. Första stoppet blir Berlin, där vi ska vara i 2 nätter, sedan åker vi vidare till Prag där vi ska stanna lika länge och efter det så ska vi åka till Graz (Österrike) och efter en natt där så ska vi åka till Kroatien där vi ska vara i en vecka och hemvägen sedan har vi inte bokat så vi har ingen aning om var vi hamnar men jag vet att den 27-28e ska jag träffa på Marisa i Hannover där hon bor (Utbytesstudentetn som bodde hos familjen jag ska bo hos sedan i USA, fast detta året) Det ska bli riktigt roligt, och sedan den 29e kommer jag hem till Sverige igen. Och är där för att stanna tänkte jag skriva, men det är ju inte så sant. För 19 dagar senare så bär det verkligen av. Men jag har bestämt mig för att inte tänka på det förrän jag kommer hem från Europa, nu ska jag bara njuta av tiden med min familj och skratta och vara glad.

Men........... jag har desvärre inte orkar börja packa än. Haha.

Konfirmationen & Födelsedagsfesten


Idag är det konfirmation som gäller

Bror min konfirmerar sig om några timmar och efter det blir det lite fest med släkten. Sara fyller ju nämligen år på måndag så vi ska fira henne idag med. Mycket på samma gång. Jahopp, nu ska Marcus bara duscha och klä på sig finkläderna och sedan åker vi hemmåt så att jag ska hinna göra detsamma innan klockan slår 2. Eller snarare klockorna. Kyrkklockorna. Haha, jaja.
Igår sågs jag och Marcus vid fontänen i Kungsbacka och Grape var med en stund och vi satt och pratade lite. Sedan gick Grape och det blev lite vattenkrig i fontänen innan vi tog pendeln hem till Marcus, tittade på film, spelade Harpan, hälsade på hans moster en stund, och tittade på roliga youtubeklipp. Tjo!

Jag måste ut!

Tar nästa buss till Kungsbacka och träffar min fina pojkvänn. Långt och intressant inlägg.

Överskottsenergi?Hmm..

Seriöst. Jag har suttit inne i två dygn nu, inte satt en fot utanför dörren faktiskt. Eller jo! Igår gick jag några steg utanför dörren för att jaga bort en skata från vårat uterum men annars har jag bara suttit här och suttit. Och suttit. Jag får väl gå ut ett tag kanske. Om jag orkar. Sen.

För att göra min trista dag tråkigare

...Så städade jag lite mer.

Före                                                                     EfterFick jag något att göra i en kvart till

Angående det förra inlägget. Mamma gillar att störa mig när jag inte har något att göra. Men, det är väl bara något positivt, jag fick något att göra i 15 minuter till i alla fall..

Urg

Nu har jag städat och blä vad tråkigt jag har.

Jag lär väl fastna hemma

Ser inte så bra ut på den fronten att jag ska gå ut från huset och hitta på något idag. Ingen verkar vara så väldigt intresserad av att leka med Emma. Så jag hamnar väl här i min säng och surar. Vad skoj.

Och nej jag har inte städat.

Note to self

Emma när du går upp och har slagit på datorn och ser detta så ska du:

1.) Äta frukost! (inte oboy igen, du drack två glas igårkväll.)

2.) Städa. Och då menar jag dammsuga och allt, inte bara stoppa ner allt i lådan unga fröken.

3.) Gör lunch till din syster. (möjligtvis detta före städningen, du vet själv hur långsamt du städar)

4.) Duscha! Det var tre dagar sedan sist.

5.) Och sedan när du har klätt på dig och borstat tänderna, DÅ kan du sätta dig här. Comprende?

6.) Gå och ät frukost nu din slöfock, här kan du inte sitta!


Emma... jag varnar dig... öppnar du Facebook en gång till...

Jag vill uppdatera

Men har inget att säga. Är förkyld, det regnade ute idag. Så jag spenderade mestadelen av tiden till att spela sällskapsspel med Sara och Marcus eller titta på film. Eller sova. Eller spela harpan. Haha, vad tråkigt allt låter. Men det var faktiskt inte tråkigt förrän Marcus åkte hem och jag bara förlorade på Harpan. Annars var det en fin och mysig liten slappdag. Men imorgon måste jag ut och röra på mig. Seriöst. Jag måste ha luft. Jag ska fortsätta att spela Harpan nu, haha. Och JA jag har blivit lite beroende och JA jag drömmer till och med om spelet, röda på svarta, högerklicka, damen på kungen, svart på röd osv. Jag ser allt framför mig när jag blundar. Kanske jag borde ta en paus?

Äsch, sånt är överskattat. Godnatt.

I'm yours


Somehow growing old feels fine

På måndag åker jag och Familjen på bilsemester genom världen, vi kommer besöka till exempel Berlin, Prag, Graz och tillslut kommer vi att hamna i Kroatien i en vecka innan vi drar tillbaka. Hela resan kommer att ta ungefär tre veckor. Så vi kommer hinna se mycket fint men också få njuta av somnmarlovet i solen. Jag kommer nog inte att uppdatera alls mycket under tiden vi är borta, men så fort jag ser en dator jag kan använda så ska jag försöka uppdatera er om att jag lever.
Men det ver inte det jag skulle skriva och det är ju ett par dagar kvar. Men när jag kommer hem igen så är det Nitton, NITTON dagar kvar tills min stora resa. Den är ju lite längre än tre veckor..
Det är mycket nya regler och allt är nytt så jag sitter nu med en bok i handen. Det är en Guide till Amerikaner som tydligen ska hjälpa mig att förstå dem bättre. Jahopp, vi får se hur det går.

Xenophobe's guide to the Americans.

Dålig uppdatering var det här

Hej igen, haha. Jag måste uppdatera bättre. Men jag var i alla fall hos Oliver i Tisdagskväll. Det var Jag, Marcus, Oliver, hans flickvänn Jenny och en av Olivers kompisar som hette Alexander. Fler blev vi inte men pizza var gott ändå och sedan kollade vi på Sahara.
Marcus mamma och pappa hämtade oss två vid 10 och vi åkte hem och spelade harpan halva natten och såg på filmer så det rök om det. Sedan somnade vi någon gång och vaknade vid 12 igår. Då märkte vi snabbt att vi var tvugna att ta tåget som gick 12.35 från annebergs station. Så vi fick skynda oss lite.. Haha, men vi hann och jag hann ta min spruta innan vi drog oss in till Kungsbacka igen och handlade lite presenter till kommande födelsedagsbarn och konfirmander.
Efter att det var klart och att vi hade ätit på Donken så åktevi hem hit till Fjärås, lekte med småbarn, såg på Bert och somnade tillslut, helt utmattade. Idag vaknade vi precis och nu ska vi äta något har jag bestämt. Mat är gott.

Haha detta var den enda bilden jag hade tagit. Njut.

Har haft en rolig dag hos Johannisen, vi s...

Har haft en rolig dag hos Johannisen, vi spelade spel och lyssnade på bra musik, åt nuggets och jag och Johanna fick lära oss ett korttrick som vi har velat kunna i hela våra liv! Nu ska jag runt och lura folk hehe. Nu är jag i alla fall snart på väg till Oliver med Marcus och några andra från klassen och andra av hans kompisar kommer dit också. Vi ska äta pizza, det är det enda jag vet, haha det blir säkert fint! Tjo!


Eller så cyklar man

Har inte så mycket mer att säga, hade en jättefin kväll. See you in the morning.Hey there

Sitter hemma hos Marcus och han och Oliver sitter och spelar Xbox. Funderar på att joina dem sedan, men tänkte uppdatera lite först.
Igår såg vi på Bio som sagt, mamma, jag, brorsan och Marcus. Sedan följde Marcus med hem och vi tog en galet lång promenad runt på Bräckan och ner genom Fjärås. Det var mysigt, vi hittade en bänk som vi satt och pratade länge på, medans solen långsamt gick ner framför oss. När vi kom hem somnade vi gott i sängen och nu imorse så vaknade vi och passade Sara en stund innan vi åkte till Kungsbacka och mötte Oliver och åkte hem till Marcus. Eller ja, det tar typ 40 minuter för oss att gå från pendeln.

No one needs you more than I need you


Jag sitter här och äter Tacos !

Jag hade ju tänkt skriva frukost istället för Tacos, men då skulle jag ju ljugit lite, vilket jag inte gillar att göra. Jaja, Marcus familj bjöd mig att följa med dem en dag till Falkenberg, där de har sin husvagn, och såklart så följde jag med. Haha, alltså hans familj är jätterolig, hade en jättefin kväll igår och dag idag (fin mening).
Vi såg på Great Balls Of Fire och gick en strandpromenad vid solnedgången igårkväll, och jag klarade rekordet på Harpan... hehe. Sedan pratades det och massor innan vi gick och lade oss och såg lite mer på filmen innan vi somnade i Husvagnen. Imorse vaknade vi och åt färska frallor och spelade kort. Det var finfint, mest eftersom att jag vann nästan varje gång..
Sedan packade vi ihop och åkte till stranden där vi var en stund, fikade och myste i värmen. Nu är jag hemma och ska äta upp min tacos. För sedan ska jag på bio, Eclipse för andra gången. Lite nördvarning på det, men vem bryr sig? Filmen är bra. Så mamma, jag och Mathias åker in snart, och träffar Marcus där som också ville följa med, så ska vi gå på bio.
Japp, nu har ni blivit lite uppdaterade och ni vet att jag lever. Vi får väl se när vi hörs igen, jag försöker ta vara på min sommar men samtidigt så är jag ju beroende av bloggandet så det ryckte lite i fingrarna när jag såg datorn igen. Haha. Nördvarning igen? Troligtvis..'

Jordgubbar!

Idag åkte jag till Göteborg med Johannisen och hämtade hennes Bio biljetter innan vi åkte till Ica Maxi och köpte jordgubbar för 10 kr/ låda. Helt galet. Vi köpte i alla fall var sin låda för en tia och sedan satte vi oss i Kungsbackaparken vid stationen och åt upp dem. Det var mysigt mysigt. Haha, sedan skiljde vi på oss och galningen åkte hem, och jag med. Nu ska jag äta. Men hinner ladda upp kanske några bilder.


Hahahahha Johanna! Sötisen.

Hej bloggen

Jag är seg jag vet, men gär ska ni få höra.
Jag åkte till Stockholm som sagt, intervjun gick bra bra. Var inte alls lika seriös som jag har fått höra. Men det var ju bara skönt. Efter det var klockan runt 10 på morgonen så jag och mamma begav oss mot Fotografiska museet där de hade utställningar och väldigt fina bilder. Vi tog tunnelbanan dit och fick väldigt oväntat se min bild sitta uppe, i skitstort format på väggen i tunnelbanan. (Såg senare också att den sitter uppe precis innan Lisebersstationen, innan tunneln, man ser den när man åker pendeln) Haha, så det blev lite roligare faktiskt.
Sedan gick vi runt lite på stan innan vi satte oss och åt jättegod mat och sedan åkte tåget hem till Göteborg. En fin dag trots allt stress och galenheter.

Här bodde vi!


Jag är rädd för hissar, tänk er då att åka den här. Man fick ju panik. Haha.


Helt galet.


Vi fikade på Fotografiska. Tog alla kakor som fanns kvar...


Sedan åkte vi hem, wiho!