Gofika

Åt och drack lite gott på Tullen idag också efter min promenad genom stan, ibland är det så skönt att bara sitta själv och dricka varmt och lyssna på omvärlden en stund. Och gott var det också! 


Tjosan hoppsan

Idag har jag jobbat, tagit en promenad i Kungsbacka och ätit asiatisk middag med Philip. Det var väl typ det. Nu ska jag göra en smörgås med apelsinmarmelad och kolla ikapp lite serier jag inte har hunnit med i veckan. 



Lite ljus i mörkret

Fotade lite igår, bilderna ligger på fotobloggen. Typ 10 minuter efter att jag fotade klart med ljusslingan så gick en av lamporna sönder, jag skar mig och slingan slutade funka. Haha. Smidigt Emma. 


Det är mörkt ute och jag vill hem, hej

 
Ett tappert försök till att vinka men det ser lite ut som att jag tar bilden med vink-handen och håller mobilen konstigt. Vet inte. Bara två timmar kvar på jobbet för dagen. 

Gårdagens shopping

Igår öppnade "nya" BikBok på Kungsmässan och jag tog mig ett varv i den nya fina butiken! Fick med mig lite julklappar till och med, samt en svart blus och ett guldigt linne till mig själv. Det var 30% i hela butiken så då tycker man ju att man tjänar så bra på det. Haha. Men jag fick med en liten "goodiebag" från The Body Shop när jag handlade och även ett presentkort på 100 kr. Score. 
 
Bilderna blev extremt röda såg jag nu men orkade inte göra något åt det!

December 2012

På söndag inleder vi den sista månaden på detta året. Förra december blev verkligen en succe för min del, en månad jag sent skall glömma med mycket äventyr och knasigheter. Här är lite bilder från December 2012, låter bilderna tala för sig själva, ni som var med vet. Och vi hade superkul. 
 

Den sista bilden är dock tagen ca 10 minuter in på januari 2013. Men den är så bra så de fick vara med. 

Jobb jobb jobb

Det blev en väldig omställning denna veckan från föregående veckor då jag knappt har gjort någonting och nu jobbar jag helt plötsligt varje dag. Känns bra faktiskt, behöver komma ut lite och på jobbet träffar jag ju nya människor hela tiden. Butiksjobb passar mig bra. Även om det finns många jobbiga och elaka kunder så är det ju faktiskt oftast trevliga människor. 

Har satt upp julbelysningen i butiken idag också. Myspys. Första advent på söndag, hur fort går tiden på en skala superfort till superduperfort? 


Har haft mascaran i fickan hela dagen och tänkte sminka mig lite lätt när jag kom till jobbet vid nio men glömde det, och nu känns det bara onödigt när det bara är två timmar kvar! Folk får stå ut med att jag ser ut som 16 idag. 

Instagram

Här kommer lite instagrambilder i brist på annat roligt att blogga om. På instagram heter jag emmagrann. Klicka på bilderna för att se dem större. Nu skall jag fortsätta jobba. Hej så länge!
 
 

Godnatt från mig och Philip i stugan


Glassogram

Erik på jobbet har varit skyldig mig en glass sedan i somras då jag körde honom hem en väldigt regnig dag efter jobbet. Det var mest en kul grej som det har skojats om lite, att Erik var skyldig mig en glass. Imorgon slutar han på jobbet för att flytta till Stockholm, så han gav mig den här idag. Haha. 

Som de flesta vet så är jag inte ett jättestort fan av glass men det är ju tanken som räknas. En Twister kan man ju alltid få plats med i magen. 


Tisdag & Sånt

Jag vet inte riktigt vad man ska blogga om om man bara har jobbat hela dagen, bara skall jobba hela veckan och inte har något annat planerat. Jag har ätit pannkakor precis, och skall sätta mig och redigera ikapp mig på lite bilder medan jag ser klart på Shrek som jag börjadde kolla på igår. Grym film ändå. 
 

On my way to work


Jag går inte isär när jag går med dig

Tjabba tjena alla som är vakna (för jag antar att ni inte läser min blogg i sömnen). Efter fotorundan imorse så åkte jag hem till Johanna och vi såg på Känn Ingen Sorg, som var väldigt bra tycker jag. Och man blev sugen på at lyssna på Håkan och titta upp mot stjärnorna en sommarnatt. Nu är det ju lite kallt för att ligga och titta på stjärnorna uppe i skyn. 
 
Annars? Jo jag har redigerat massor med fler bilder. Har varken gått igenom alla från igår elleridag så ligger lite efter i mirr redigerande. Men här är några bilder på Stephanie från igår, vill ni se fler bilder klicka här
 

Morgonstund har guld i mund

Jag har fotat och redigerat hela morgonen idag. Stina hängde på en fotografering med en pappa och ett barn som skulle fotografera sig som en julklapp till mamma, så det är lite hemligt än så länge men jag lägger antagligen upp bilderna efter jul. Det blev många fina i vintersolen, väldigt fint väder idag! 
 

Fotade massor idag!

Fotade massor idag, några bilder ligger uppe på fotobloggen redan och fler skall det bli de närmaste dagarna! Här är en utav bilderna som Stephanie fotade på mig under dagen. Typ den sista bilden som togs. Klockan var halv tre och det ser ut som kvällen. Men det är bara härliga svenska mörka vintern. 


Mums

Efter många timmar av fotande idag med nya kameran så kom jag hem med stelfrusna tår och fingrar. Då blev det en mugg med varm glögg medan alla bilder åker från kameran till datorn. Blev många bra! Lägger upp dem på fotobloggen sedan. 


Kalasbra


Hej hallå i stugorna där ute! Det är lördag, så ut och lek med er nu. Jag skall strax möte upp Stina & Co för ett glas på stan (=några glas i Kungsbacka). Det skall bli kul hoppas jag! Hörs senare bloggen.  

Hallå kompis

Efter jobbet åkte jag och Philip in till Göteborg en sväng och några tusenlappar fattigare men en kamera rikare åkte jag därifrån. Så glad. Sedan åkte vi hem och åt köttbullar med mos och kollade på film och här sitter jag nu och bloggar lite. KAN INTE VÄNTA vill fota nu nu nu. Skall dock ut och fota imorgon, hoppas på bra väder och fina bilder! Tjo flöjt!


Utställning i en vecka till!

Min utställning på Medborgarskolan (Kabelgatan 9, Kungsbacka) håller på i en vecka till från och med idag. Det är öppet för allmänheten 8:30-16:30 (mån-tors) och 8:30-14:00 (fre). Jag gick förbi med kameran och knäppte några bilder häromdagen och här är dem. Mina foton är utspridda över hela skolan så man får leta lite. Men de minsta bilderna är 40x50 cm så man lär inte missa! Jag fick inte mes alla på bild men totalt är det 14 bilder som sitter uppe. 


Fredag

 
Langar en söt bild på Ludde som satt modell så fint, när jag höll i en godis. Imorgon är det jobb som gäller så det blir ingen galen fredagskväll för mig. Men något hittar vi säkert på, jag och Philip alltså, inte jag och Ludde. 

Jobs

Hej segaste fredagen på länge. Jag och Philip har typ inte gjort någonting. Jo! Jag pluggade i två-tre timmar imorse faktiskt. Det kändes bra att jag kom en bit framåt. 

Annars har vi ätit och kollat på Jobs (filmen om Steve Jobs). Jag tyckte att den var bra, och den gav mig en helt ny syn på Steve Jobs. Vet inte än om den (nya synen) var bra eller inte men det var intressant att få veta lite om honom. Han hade ett ganska galet liv. Och Ashton spelar bra. 

Steve och Ashton.

Vi kunde inte hålla oss...


Nu är det klippt

Jag klippte luggen imorse och drog sedan ner Philip till den lilla coola frisörsalongen Inglorious Barbers nere i centrala Kungsbacka. Ingen av oss hade varit där innan men killen som klippte var skön och bjöd oss på whisky och choklad medan Philip blev klippt. Jag tog före-efter bilder, så här är dem. 
 

Fotodag

Morgonens planerade fotografering gick kanske inte som det skulle men det ordnade sig och bytte tid till nästa vecka. Men jag var så fotosugen att jag ändå åkte och fotade lite själv. Kanske lägger upp lite bilder senare! Ha det! 


Vad hände?

Hej, jag jobbar förfullt idag på gamla goa Comfort och har väl egentligen inte så mycket att berätta. Det är mörkt ute. Och jag har en och en halv timma kvar att jobba. Woho. 

Annars då? Jo! Vad tusan hände med att jag hade brunt hår? Nu har jag ju min "vanliga" hårfärg igen.. Det bruna har liksom försvunnit. 

Tre bloggar jag läser dagligen

Förutom alla mina kompisars och bekantas bloggar som man klickar in på så har jag ett par favoriter som jag följer och brukar gå in på varje dag. Här har ni dem och en liten beskrivning varför. 
 
Linafoto - linafoto.blogg.se
 
Utan tvekan den bästa svenska fotobloggen enligt mig. Lina tar extremt vackra och inspirerande bilder och verkar dessutom vara en toppentjej som inte pratar dåligt om någon eller något och som bara vill hjälpa till om man har någon fråga. Jag gillar verkligen denna tjejen och har följt henne i ca. 1 års tid, väldigt väldigt vackra bilder och massor med bra tips för alla fotonördar där ute. Hon uppdaterar oftast dagligen med nya bilder och tips!
 
Megapixlar - megapixlar.blogg.se
 

Bloggen Megapixlar uppdateras av två kompisar som är väldigt fotointresserade. Och dessutom väldigt duktiga. Gillar deras stil och deras attityd, då de kan vara roliga ibland men samtidigt behålla det otroligt vackra och annorlunda bilderna de tar. Det ena negativa är att det uppdateras sällan, kanske 2-3 gånger i veckan om man har tur. Men ändå klickar jag in varje dag. 
 
Lindas Sminkblogg - stureplan.se/bloggar/linda
 
Lindas blogg må vara fylld av sminktips och jag är egentlligen inte så intresserad av smink, men även hon har väldigt fina bilder och sminkningarna hon gör är väldigt inspirerande och vackra. Tar lite inspiration härifrån till när jag fotograferar lite roliga porträtt och sådant. Sjukt duktig tjej i alla fall och jag har fastnat för bloggen. 

Nu blir det bio




Tjäna pengar på din blogg!

I snart ett år nu har jag haft lite annonser här på bloggen, det ligger ett par högst upp som kanske är de enda ni har märkt av. Och bara genom att ha dessa annonser och att folk klickar på dem och ser dem har jag nu under ett år tjänat ihop 7898 kronor bara på bloggen. Visst det kanske inte är en förmögenhet men en extra femhundralapp i månaden är inte alltid fel. Så har ni en blogg eller hemsida så är Double.net ett jättebra tips. Börja tjäna pengar på din blogg! 
 

Nya bilder

Fotade Sara i lördags vid vårt (enligt mig) fina äppelträd och nu ligger bilderna uppe på fotobloggen om ni vill se. Klicka bara här för att komma till inlägget. 
 
Bild snodd från pappa. 

Sara och Sean Banan igår

Hon var som sagt utklädd till en zombie/vampyr, därav kläderna och sminket. 

Hittade en liten bebisbanan

Och jag tyckte att den var så söt att den var värd att bloggas om. Godnatt kära läsare. Jag önskar er en bra start på veckan imorgon. 

Dansuppvisning och Sean Banan

Kom precis ut från Saras dansuppvisning där hon var en läskig vampyr/zombie med sitt gäng dansare. Efter att barnen uppträtt så uppträdde Sean Banan med tre låtar och lite roliga skämt och prat. Han var en rolig prick den där. Fick en bild på honom och Sara med kameran också, kan lägga upp den senare! 


Armband

Idag åkte jag, Stina och Philip in till Göteborg och volentärade i någon timma för Ung Cancer. Man kan komma dit på deras pärldagar och pärla armband åt dem som de sedan säljer för en god gärning. För någon vecka sedan såg ni att jag hade köpt ett sådant armband. Och idag hjälpte vi till att pärla. Det var så fullt med folk att vi fick sitta på golvet i korridoren. Ni kan läsa mer om pärldagarna och när de kommer till din stad om ni klickar här!
 

Om ni undrade

Philips finger mådde bra igår, fick vi klarställt efter en timma i väntrummet och en till timma med doktor och röntgen-tjejen. Om ni undrade hur det gick. Nu skall vi iväg och pärla armband! Mors! 


Ester

Fick ett meddelande om jag kunde fota på Ester ikväll/inatt igen. Typ tre timmar innan jag skulle vara där. Bara iväg, köpa en redbull och ut och åka igen. Om någon är där ikväll kan ni ju hälsa på mig. Inte för att ni kanske läser min blogg när ni är ute och festar men om. Om är bra. 
 
Partygif från förra gången på Ester. 

I väntrummet

Philip har gjort illa fingret och jag körde honom till närakuten där vi sitter nu. Här hittade jag den här boken "Kul med Matte" och insåg att den var väldigt väldigt tunn. Antar att de inte kunde komma på så mycket som var roligt med matte. 


Burgerking i Kungsbacka!

Fick en Snapchat från Johanna precis, att Burgerking öppnar i Kungsbacka. Några minuter åkte jag förbi det själv! Ser man på! Mitt emot Freeport hamnade det. 


Trevlig kväll på Liseberg

 
Blev en mysig eftermiddag och kväll på Liseberg med vänner idag. Vi åt minidonuts, såg en rolig trollkarl, njöt av allt det fina och träffade kaninerna! 

Jobb-fika och Jul på Liseberg

Nu skall jag pallra iväg på fika med jobbet, eftersom att det är sista jobbdagen för Ulrika. Sedan blev jag inbjuden på Jul på Liseberg av Stina och ett litet gäng så dit drar jag och kameran sedan och fotar allt det mysiga. Hejsvej! 

Älskar stickat som ni ser. 

Hej bloggen


Nattinlägg

Det blir mörkt typ klockan 4 på eftermiddagen nu, vilket gör att man blir hur trött som helst. Ändå har jag inte gått och lagt mig än hehe. 
 
Idag (onsdag) har jag fixat lite inför utställningen på måndag och hängt med dessa två på Kungsmässan. Eller mest Johanna för Alex åkte nästan när jag hade kommit dit. Det var kul! Skönt att komma ut lite. Det blev inget gym idag men jag har istället sökt två stycken extrajobb (jag behöver ett litet jobb, har ju inget att göra!). Håll tummarna för att jag hittar något! Godnatt nu! 
 

Fin himmel

Idag har till och med solen tittat fram över Sverige. Trodde den hade rymt och aldrig mer skulle komma tillbaka. Såhär fint är det nu från där jag står. 


God Eftermiddag

Sitter för närvarande och pluggar, känns som att jag kommit igång på riktigt nu. Det är bra. Bättre sent än aldrig liksom. Senare skall jag träffa Johannisen och kanske ta mig en sväng till gymmet. Peppa mig. 

Min lugg börjar bli lång också. Så att ni håller koll. 


Bjuder på lite nostalgi denna tisdagskväll


I slutet på årskurs nio, på Brännö.

Johanna och Olivia slåss bland norrmän, en klassiker. 


Sötaste Sara som alltid vann på Liseberg.


Hittade denna bild, tror den är tagen uppe i Jämtland 2009, väldigt fint i alla fall.


Min familj och Johannas familj åkte till Gotland en vecka den sommaren, hittade den här bilden och skrattade.


Jag vet inte.


Hahaha. Johanna och Olivia, varför satt vi såhär mitt i Kungsbacka? 16 år gamla, så coola. 

Söta, Emmy och Thilda på skolavslutningen 2010, efter första året på gymnasiet.


Olivia och jag ligger på golvet och dör. 2010 eller 2009.. minns inte? 

Jag flyttade till USA, Texas mer exakt, och jag hade ett stort fluff. Förstår nu varför min amerikanska familj i hemlighet kallade mig "Hairgirl" när de först valde ut mig. Fick veta det senare.


Några dagar efter att jag fyllde 18 år, var på en "Drive-in Movie" med några kompisar i Dallas. 

På Johannas 18-årsdag gav jag och Olivia henne en tårta gjord av ostkorv. 

Kväll

Nu är det kväll och jag och Philip skall sätta igång några fler avsnitt av Modern Family innan läggdags. Jag fick gjort mycket idag med pluggandet så belönade mig med lite jordgubbar. Godnatt! 


BTW

Jag kommer att ha en fotoutställning igen nu på Medborgarskolan i Kungsbacka och Varberg under de sista veckorna på året. Den börjar om en vecka i Kungsbacka och där stannar den i två veckor och sedan flyttar den till Varberg. Datum och adress ser ni på bilderna nedan! 
 

Pluggar med Stina


Söndag

Idag har jag och Philip bara degat. Jag fotade honom lite imorse, mest för att jag hade tråkigt men lade upp bilderna här om ni vill se. 
 
Annars har vi gått ut med Ludde (bild), varit och ätit Tacos hos Philips mormor och morfar och sedan åkt hem till mig en stund. Nu sitter vi i Philips/vår stuga och skall kolla på Modern Family (vi har verkligen fastnat, rolig serie!). 
 

Vad händer här?

 Philip kom hem från jobbet idag och hans händer var inte de renaste jag sett. 

Vi hänger i Kungsbackas regniga gränder

Jag och Johanna har tagit ett par mysiga timmar till att bara prata skit och ha det trevligt på ett kafé i Kungsbacka nu. Det stormar och regnar här. 


Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Hade en trevlig kväll igår med många roliga och olika personer. Vi pratade mest om allt och inget, det blev en sån kväll, med massa prat. Men det var kul! Just nu ligger jag och vet inte om jag är hungrig eller mår illa men skall försöka äta någonting för jag vet att jag mår bättre då. Men jag kanske bara ligger här och göttar mig en stund till. 
 
Jag har ett nytt armband också, fuck cancer. Som man kan köpa här och stödja deras kamp mot cancer. 
 

Hej från oss




Värt

Nu ska jag och Philip snart sticka till Stina och festa till det lite med några andra. Det var nästan en månad sedan jag gick ut sist så det skall bli kul! 

Jag är jättehungrig just nu och hittade denna bilden från häromdagen som får pryda detta inlägg. Mums!! 


Jag har en idé


Falukorv och sånt

Hej onsdag. Livet som halvt arbetslös är inte så sjukt intressant som det kanske verkar. Jag gör inte så mycket på dagarna. Idag har jag kollat på typ sju avsnitt av Modern Family, ätit en hönökaka me skinka, försökt fixa mitt internet i över en timma, hämtade Philip, han fixade internetet på två sekunder, och nu skall jag äta falukorv. Så roligt liv. Har inte ens någon bild att visa för er. Skall bli roligare, lovar. 

Bygger en IKEA-möbel


Emmy

Fotade snygg-Emmy igår, om ni vill se bilderna kan ni klicka in på fotobloggen

Emmymys

Igår träffade jag fina Emmy som är hemma en stund från sitt andra hem Alanya. Vi fotade lite, åt SÅ GOD MAT och såg på skräckfilm. Jättemysigt var det, med massor av snack och chips. Här är några bilder från igår, lägger upp de jag fotade på Emmy senare!
 

Bloggar strax




Före - Efter

Som ni vet och kanske har märkt så klippte jag av mig håret (och färgade det) för ett par veckor sedan. Jag blev så trött på det långa håret. Jag trodde att jag skulle ångra mig och sakna mitt hår men än så länge har jag faktiskt inte gjort det. Det känns bara skönt och bra. 
 
Här har ni en liten före- och efter-look på det hela. 

FÖRE
 
EFTER
 
Jag får ta bättre "efter" bilder någon dag. Och kanske en ny passande header då också? 

Okej

Stina var ensam hemma och det var jag med så jag hängde med henne till Kungsbacka. Nu är vi nyktra på krogen för att Stina skall hämta Elsa här om en liten stund, vi kände oss utanför för att vi inte var utklädda så vi hittade en tjej med en kajal och blev djur/katter/fjortisar på ett par sekunder. Superbra. 


Breaking Bad

Hej, har spenderat hela min lördag med att äta ägg och bacon och kollat på snart den sista halvan av säsong 5 (den sista säsongen) av Breaking Bad. Jag kan alltså inte sluta titta. Brb näst sista avsnittet. 


Fredag

Idag är det fredag, och NOVEMBER (omg). Det går bara fortare och fortare känns det som nu. Det var väl september typ förra veckan? I alla fall så sitter jag och tittar på Idol nu, och har hängt lite på Lanbit idag eftersom att jag är ensam hemma och både Mathias och Philip hänger där. 

Jag och min söta syster för någon vecka sedan. (Jätterandom bild, i brist på något annat).

Höstrusk och tråkigheter

Tycker ni att jag börjar bli lite tråkig på bloggen någon gång så kan ni ju alltid kika in på fotobloggen också, som jag försöker att uppdatera varje dag den med. Vet inte om ni gör det redan kanske? 

Idag är det i alla fall fredag, jag har inte lyckats rycka upp mig ur sängen ännu men känner ändå på mig att det regnar ute. Tråkigt höstväder alltså. Skulle gärna åkt tillbaka till Sydafrika igen och fotat vackra djur och varma solnedgångar igen.