Bästa kvällen på länge!

Jag och Dagge är uppe, vi vet inte om vi fortfarande är lite lulliga. Jag tror det. Filip hämpade oss och Emmy (som sprang bort så vi fick leta efter henne) på Avenyn klockan 4 inatt/idag. Då var det helt ljust ute men dock lite kallt. Efter en helt underbar kväll. Så sjukt kul vi hade! Vi stannade sist av alla, minglade till och med lite med vakterna in i det sista haha. Och träffade på massor av studenter på gatorna. Alltså, jag vet inte om jag kan beskriva allt så perfekt som det var så jag låter bilderna tala för sig.


Är på bal, hörs imorgon.


Plankar i Dagges soffa bah


Bal

Herrejäklar vad man ska behöva grejer när man ska på bal. Killar har det så lätt känns det som. I alla fall i såna här lägen.

Nu har jag packat klänning, skor, extraskor, lösögonfransar + smink, hårnålar till frisören, 600 kronor till frisören (vilket var nedsatt pris), balbiljett, handväska, halsband, ring, örhängen, nagellack, solkräm till tatueringen, kamera och lite annat som kommer att behövas en dag som denna. Helt galet vad man behöver saker egentligen, bara för en enda kväll.

Jaja, vi ses i badhusparken klockan halv sex om ni vill komma och kolla på oss prinsar och prinsessor.


Bara en? Snälla?


Jag mutar mig själv

Okej, ska jag vara ärlig så gick det inte så bra att bara säga NU börjar jag med Engelskan. Jag har inte ens rört skoldatorn än. Så jag får helt enkelt muta mig själv den här gången. Jag har bakat lite chokladbollar, 8-9 stycken. De står nu här bredvid mig och jag har inte ens smakat på smeten. Jag får ta när jag är klar. Helt klar. Och jag ska inte köra en "men nu har jag skrivit en sida, då får jag ta en i alla fall".

Om jag så ska sitta hela natten. Jag ska ha de där chokladbollarna.


Bara ett tråkigt inlägg

Idag åkte jag i princip till skolan för att lämna tillbaka en mattebok. Så nödvändigt. Men jaja, jag och Emmy åkte till Kungsmässan där hon köpte lite grejer inför balen imorgon, and so did I. Och så köpte jag lite studentpresenter. Hemligt hemligt.

Nej. Nu måste jag verkligen skriva klart min Engelska C essä, tre sidor kvar! Hey ho lets go.


Ingen kan fly när idealen bara ekar

Vad vore en blogg utan lite bilder på bloggaren och en "Dagens Outfit"? Så här kommer en. Jag ska börja vara lite mer ego har jag bestämt mig för. Jag ska våga sätta mig själv i fokus och vara stolt över det. Så here goes. Enkelt och färgglatt. Jumpsuit från Mango, ring från Cocoo.se och fake Raybans från Primark. Armbanden är gåvor så jag vet inte vart den kommer ifrån.


Time keeps on ticking



Bilderna är tagna på en marknad i Camden, London.

Winning

Orkade inte förklara igen så printscreenade min Twitter. Tyckde den förklarade situationen så bra.



Klicka här för att komma till min Twitter.

Nu är falska känslor bättre än inga alls

Här kommer en serie bilder från London som jag ännu inte laggt upp här på bloggen. Det kommer att komma fler i veckan men jag börjar med den här. Bilder på människor. Ibland ganska intressanta människor. Enjoy.


Mors dag

Köpte en fin bukett blommor till mamma idag. Hon är mer än värd det. Älskar dig mamma!


Klänning

Någon anonym kommenterade igår mitt inlägg från Göteborg och frågade vart min klänning kommer ifrån. Den är nyköpt, sedan två dagar tillbaka. Från Bik Bok, jag tror den kostade 299 kronor som orginalpris men när jag köpte den var det 30% rabatt i hela butiken så jag köpte den för 209 kronor. Nice price.



Lite godkända bilder från i fredags

Hade det himla trevligt hemma hos Emmy i fredags. Här är lite bilder som utlovat. Jag tog bara bilder med min iphone men Thilda tog "riktiga" bilder med systemkamera så hon kanske lägger upp lite finare bilder sen. (No pressure Thilda)



Vi badar på den sista bilden, just to get that clear. Vattnet är bara svart, så man ser det inte.
Puss på er tjejer, tack för att ni finns!

Är hemma hos Olivisen

Hej hallå! Jag vet att jag lovade er bilder från igårkväll men det kommer tyvärr att få vänta tills imorgon. Just nu är jag hemma hos Olivia, järngänget och grabbarna grus skrattar hela natten lång!

 


Soliga Göteborg

Jag är vanligtvis inget stort fan av glass men en dag som denna kan det faktiskt vara gott. Är i Göteborg med min fina familj och myser.

 


Uppe med tuppen

Nu har jag och Emmy ätit frukost. Vi åkte hem till hennes mamma i morse och de andra åkte hem. Nu sitter vi och försöker njuta lite av solen när den är framme. Gott gott!

Lägger upp några bilder ikväll för mitt 3G nät orkar inte göra det. Tjo!


Lite mer specifikt

Kände att mitt förra inlägg inte gav så mycket så nu skriver jag ett till. Bara för att Emmy står och diskar medan vi andra sitter i solen och göttar oss (Emmy gillar att städa så det behöver inte anses som taskigt).

Vi är nu hemma hos Emmy, efter en snabb runda till Thilda och sedan ICA. Vi är alltså jag, Emmy och Thilda. Nu har vi ätit vaniljyoghurt med jordgubbar och senare ikväll kommer lite mer folk hit så ska vi grilla och ha det mysigt.

Jag vet att jag sa INGEN MER SHOPPING igår men så hade Bik Bok 30% i hela butiken så jag köpte en klänning och ett linne. Som jag har på mig nu. Linnet alltså.

Så, nu vet ni, så att ni håller koll på mig. Bloggar kanske mer senare ikväll om jag hittar mottagning här i skogen.

 


Här är jag nu


Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig



Rätt gött ändå


Mammas pojke

Mamma ville ha hjälp med att plocka in maten från bilen och lägga in det i kylskåpet.

Mamma:
Men Mathias varför springer du så?
Mathias: Jag spelar en lolmatch!!
Mamma: Men oj! Du behöver inte hjälpa till, gå du upp igen, jag fixar det.
Mathias: Okej! (rusar iväg)
Emma: Oj mamma, fattar du hur mycket du betyder för honom. Han lämnade en lolmatch för dig.
Mamma: Helt otroligt!

Det är ju så mycket roligare om man har en ny klänning

Var på Kungsmässan med Emmy och Frida på lunchen och köpte denna klänningen till studentfesten som är om en och en halv vecka ungefär. Jag hade säkert hittat något jag kunde ha på mig i min enorma garderob men det är ju så mycket roligare att ha en ny klänning.

Och så är den ju SÅ FIN!

 


Kamera

"When I have a camera in my hand, I know no fear" - Alfred Eisenstaedt

Fotograf: Frida Liljeberg - Redigering: Frida Liljeberg - Modell/Hon som blev fotad utan att veta: Jag

Why Nunu why?

Åh. Skolan börjar om 36 minuter och här ligger jag i min säng och försöker tvinga mig själv att gå upp. Det går sådär...


Livet pågår nån annanstans, kärlek besöker nån ibland


Jag och Frida gick ut på en liten fotopromenad på Fjärås Bräcka. Såhär såg det ut.

London Shopping

Nu har jag varit kreativ och fotat i princip alla kläder (borträknat underkläder, leggings, basics och lite annat tråkigt) som jag köpte i London. Det blev en del, och det mesta kommer från Primark, River Island eller så är det vintage.


När solkrämen är slut

 

Uppdatering: Försökte sola, det gick inte så bra. Första tio minuterna var okej. Sedan blev det tråkigt och efter en halvtimma kunde jag inte sluta nysa. Too much pollen.


Pluggar förfullt

Nu har jag snart gjort klart min satans Anders Behring Breivik uppgift. Och så är den här uppgiften avgörande för om jag ska få MVG eller VG. Ångest. Sedan ska jag hem och plugga mer. Ångest. Och så har jag ont i huvudet och vill ha päronfestis men kaféet öppnar om en timma. Ångest.

Jag har i alla fall suttit i solen en stund och ätit god lunch så det är väl något bra.


Snacka snacks

Nu har jag pluggat ett tag och unnade mig lite gott för att jag var duktig. Så funkar jag.


Den nya i samlingen, från London


Den här modellen är från 1940-talet.

En liten lista (mest till mig själv)

Innan fredag ska jag ha gjort:

- Novellanalys
- Krönika + Artikel om Anders Beiring Breivik & göra ett uppslag av det
- Engelska essä på ca 2000 ord
- Plugga Matte C (nationellt prov på fredag)

Och ja. En uppgift per dag då. Jag har inte mycket kvar nu!

Badhusparken igår


Min måndag i ett nötskal



Spenderade i princip hela gårdagen med min polare Dagge. Vi hade svinkul, var i Fjärås, sedan åt vi jordgubbar, på eftermiddagen drog vi till Badhusparken (kommer bilder strax), sedan hängde vi med någon kille hem till honom där det var lite förfest innan balen med Johanna, Olivia, Jocke med mera. Sedan lekte jag och Dagge chaufför och körde dem till deras bal. Vi firade med Sibylla på Avenyn och sedan åkte jag med Dagge till hennes träning för att slippa betala bussen hem. Där satt jag i en ishall i två timmar med shorts haha. Vi kom hem till Dagge vid 23 och somnade någon timma efter det.

Och imorse körde Dagge min bil till skolan, första gången med automat. She did good!

And it's hard to dance with a devil on your back

Jag slutade skolan lite tidigare än planerat och drog hem till Dagge för att fördriva tiden lite. Dörren var upplåst så jag gick in för Dagge stod i duschen. Gick in på hennes rum för att vänta och såg att hela hennes skrivbord var proppat med sprit, haha! Allt från Absolut Gräpvine och Sourz till Passoa och Jelzin. Hon lever farligt! (oroa er inte, hennes föräldrar hade varit i Tyskland och tagit med sig lite till henne bara, vi ska inte dricka ihjäl oss)

Snart ska vi leka fotograf och limousin-chaufför. Hejdå!


Måndag

Jag spenderade min måndagsrast på tre timmar med Dagge Daggelito. Vi drog till Olivia för att väcka henne och ta henne till frisören, men kvinnan var ett steg längre än vi trodde och vi mötte henne i Fjärås när hon redan var på väg. Duktig flicka!

Vi följde med henne till frisören en stund och sedan köpte vi jordgubbar för 23 kronor/låda och åkte hem till Dagge och åt mackor och jordgubbar. Sedan var min rast slut och nu sitter jag och skriver min engelska-essä på matte C lektionen. Denna veckan kommer vara kaos. Allt ska in. Betygen ska sättas. KAOS.


Retro

Idag var vi i den lite Indiska delen av London där det fanns retro-marknader, graffiti och god mat. Jag shoppade två par vintageshorts, ett par hängsleshorts från en seconhandbutik och en gammal kamera som jag kan fota och visa imorgon.


Vi e hääää nu

Nu är vi på svensk mark igen! Kom till London för fyra dagar sedan med en tom resväska och nu ska jag strax släpa in två fulla resväskor genom dörren. Hehe. Får min lön på fredag, och den ska mamma-banken få, hela rubbet. Tog ett ganska stort lån från mamma idag när jag hittade den delen av marknaden som sålde gamla kameror. Farligt.

På flygplatsen lyckades Johanna se Harry Styles som tydligen var där (vi har kollat med vår säkra källa Olivia nu i efterhand). För er som inte vet så är Harry en kändis som Olivia och Dagge älskar. Verkligen älskar. Så nu är nog Johanna dödens.


Lördag i London

Jag fotade inte så mycket idag men ni kan få lite bilder ändå, bara för att jag gillar er. Jag lånade 50 pund av mamma-banken och kom hem med 5 linnen, 1 tröja, 1 telefonkiosk (liten prydnad alltså), en ring och lite annat som är hemligt for now. Jag lär visa allt jag köpte ordentligt när jag kommer hem.


Grattis Mamma!

Idag fyller min mamma år
Om ni ville veta vad som försegår
Tänk att få fira sin födelsedag här
I London med sina tjejer bara sådär

Letade bankomat
Och åt carbonara till kvällsmat
Vi har umgåtts med varandra
Och köpte en del presenter till andra

Gått på musikal
Ätit Thai, varit i China Town och varit global
Vi har åkt både tunnelbana och buss
Du fick en del kramar och en puss

Denna dikt blir ganska kort
Men den blir fin för sin sort
Men inte lika mysig och fin som du
Hemma är det söndag men i London är det din födelsedag ännu

Älskar dig mamma, mer än du vet
Det borde inte vara diskret
Hoppas att du fick en fin födelsedag
Och att du inte glömmer den på ett tag


Alla dessa impulsköp

Johanna: Shit vad mycket grejer!
Emma: Helt sjukt!
Johanna: Varför köpte jag ett tio-pack galjar liksom?
Emma: Hahaha!

FANGIRLING


Duckface

Nu drar vi på marknad. 20 pund kvar i plånboken. Jag kanske tar ett lån från mamma-banken idag.


Fredag i London


Hehe

Vårt mål med denna dag var att spara pengar och bara vara turister, gå runt i denna vackra stad och njuta av allt fint. Inte shoppa.

Det gick.... Sådär.


Idag är vi galna turister

Nu är vi på vårt andra Starbucks-besök för dagen. Gratis WiFi jatack. Idag turistar vi för fullt!

Mer bilder ikväll, hare!


Bilder från dagen


Worthless


Det var långt över gränsen vi en gång byggde upp.

Ryggsäck

Jusste, köpte en ryggsäck också. Blev kär i den. (alla är jättelångsamma och jag är klar för att gå, långklänning på och allt! Därför hann jag blogga igen. Om ni undrade)


Shoppat lite

Hej hej! Nu har vi gjort av med alla våra pengar på kläder så det räcker i några år framöver. Och då har vi inte ens börjat på Oxfordstreet än. Hehe. Nu ska vi gå på musikal! Lejonkungen står på schemat ikväll. Måste dra, hejdå!


London

Nu är vi framme i London på vårt mysiga lilla hotellrum i centrum. De dubbeldäckade bussarna passerar precis utanför fönstret och nu ser vi på film. Imorgon ska vi bara shoppa! Kommer bli grymt!


Drar till London nu!


En utav mina favoritfilmer som ung tonåring går på TV

Då måste man liksom kolla.

 


Frida instagrammar


Klanten

Åkte till Kungsbacka med Dagge och Frida efter skolan. Fixade lite tider till tatueringar för dem och sedan gick jag och Frida till sushin. Jag hade dock glömt min plånbok i bilen som var jättelång bort och Frida skrapade ihop sina sista ören till sin egen sushi så jag struntade i att äta och såg på när Frida åt istället. Jag fick smaka av henne i alla fall.

Hejdå!


Dreams come too big so we can grow into them


True

När man har bloggat ett tag så blir man liksom lite skadad, precis som när man har jobbat på ett ställe en längre tid. När jag fixar mat eller vad som helst så tänker jag alltid på hur jag lägger upp det för att det ska kunna bli en fin bild. Eller så är det kanske bara min estetiska sida som kommer fram när man gör något, allt från en kaviarmacka till ett skriftligt arbete.

Såhär ser det i alla fall ut sekunden då jag tar bilden.


Och såhär ser det ut sekunderna efteråt.

You can get addicted to a certain kind of sadness

Försöker lära mig Matte C. Det är nationellt prov nästa vecka och jag börjar få lite ont i magen. Men om jag kunde klara Matte B på två månader för två år sedan så kan jag väl lära mig Matte C på en vecka nu. (har jag sagt detta redan?) (jag försöker intala mig att jag kommer klara det så ni kanske får höra det igen)

Annars då? Jo, jag tog med en säng till skolan, har fixat ett VISA-kort och åt lunch med mamma. Så jag har fixat mycket idag, gillar att hålla mig sysselsatt. Det är nog därför jag pluggar matte och bloggar samtidigt nu.

Bjuder på en egobild, tjo!


Mystisk lapp

Kommer hem söndag kväll efter att ha varit borta en hel helg, så ser jag en lapp ligga på köksbänken när jag är på väg att hälla upp ett stort glas juice. Tänker "Åh, vad gulligt, någon har skrivit en lapp".



Okej.

Söndagsmys

Igår körde Emmy med lockar och jag med rakt hår. Omvända världen! Haha.

Hade det trevligt igår i alla fall med mina tjejer, vaknade imorse i Dagges föräldrars säng, med två snygga tjejer bredvid mig, håret var inte så rakt längre och med french hotdog-dressing på skon. Fast jag sov inte med skorna på såklart.

Nu är klockan halv sex och vi har kollat på film och ätit pizza hela dagen. Jag vill ha juice.


Worst day of your life - so far

Igår åt jag och Frida thaimat och kollade på resor till Afrika. Sedan gjorde vi inte så mycket men det var kul! Det brukar ju bli så. Vi såg på lite film och drack cola och ica-fanta innan jag trippade över gatan och somnade i min egen säng vid midnatt någon gång (viktigt med tiderna).
Idag var jag och familjen och tittade på Saras konstutställning och åt lunch hos mormor och morfar innan vi åkte hem. Nu har jag duschat, och sitter på pendeln på väg mot Göteborg för att träffa bästa Johanna! Jag är lite sen men det blir man ibland. Tjosvej! Uppdaterar mer senare kanske!


Nikon EM


Bloggar någon annan dag


I hear the drums echoing toninght

Jag och Frida funderar på att dra ner till Afrika i vinter. Det skulle vara så sjukt. Man behöver ju knappt veta hur man tar ett foto där nere, allt är så fint ändå.

Två bilder från Kenya (dit vi antaligen kommer att åka i så fall).


Källa till bilden.


Källa till bilden.

Gömmer mig bakom kameran


Ny


Hinner inte blogga (så gör jag det)

Frida bakade en banan-kladdkaka så jag gick hit (till Frida alltså). Men först var jag i Kungsbacka och köpte en fin tröja med mina fina vänner. Sedan spontanklippte jag mitt hår också.

Jag vet inte om ni fattar men ja mamma, jag kommer hem om två timmar eller så, jag och Frida ska kolla på film nu.


2 steg från paradise



Lägger upp den här bilden som Frida Liljeberg har tagit.

1. För att jag ser glad ut.
2. För att jag ser glad ut.
och 3. För att jag vet att jag inte kommer att vara hemma och blogga ikväll. (detta inlägget är tidsinställt)

Living on the edge

Gick ut till min bil imorse och visste mycket väl att det knappt fanns någon bensin i den. Jag satte i nyckeln och vred om. Bensinmätaren rörde sig inte. Den var utanför det röda fältet, på fel sida. Jag backade ut från parkeringen och började köra. Försöka var jag ju tvungen att göra i alla fall. På det lilla varningsfältet där det brukar stå "kontrollera bromsljus" eller "180 kilometer till tom tank" stod det nu "--- kilometer till tom tank". Jag kunde ju inget annat än att skratta i det läget och hoppas att den här måndagen var på min sida.
Men med tanke på att jag hade gått upp i tid (vilket var ett slags mirakel med tanke på när jag somnade), jag hade hunnit göra mig lite fin och till och med hunnit fixa håret och sätta på mig en "klänning" (lång stickad tröja med leggings) så kände jag mig rätt bra för ovanlighetens skull och tog chansen att köra på ingen bensin till Fjärås station.

Och visst kom jag dit. Veckans andra mirakel av många hoppas jag.

Väl i skolan fick jag dock reda på att jag egentligen inte hade behövt åka hit till den första lektionen så nu har jag rast till klockan ett. Kul. Jag tror jag åker någonstans. Hejdå.

Någonstans långt bort


Story of my life

"Jag tänker så mycket på vad jag gör att folk antagligen uppfattar det som om jag inte tänker över huvud taget på vad jag håller på med."


Söndag

Nu har jag duschat för första gången på ni-vill-inte-veta. Det var skönt. Igår hängde jag med mina brudar hela kvällen och natten, vilket behövdes. Jag vet inte hur, men jag gick med på att se Justin Bieber filmen (dock startade den inte så vi såg på Wild Child istället, synd...)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag borde städa, men det kommer nog bara förbli en tanke känns det som.
Jag hittar väl på något antar jag.

Jag fatta allt och ingenting, där stod ju du...

Det är inte mycket jag förstår just nu. Det är inte mycket jag vet. Jag är inte säker på någonting och det gör mig lite konstig och tillbakadragen. Jag är ett kontrollfreak. Verkligen. Jag måste veta vad som pågår, när jag får och inte får göra saker, jag kan olika scheman och busstidtabeller i huvudet som jag egentligen inte behöver kunna.

Och jag vet inte varför det är så. Det är väl bara jag. Jag vill att allt ska vara perfekt. Min version av perfekt. Och vem vill inte det egentligen? Att allt ska vara perfekt.

När det inte blir som jag vill blir jag nervös. Jag gör saker jag kanske inte vanligtvis skulle ha gjort eller så får ja panik och vet inte alls vad jag ska göra. Jag har jävligt höga krav på mig själv och ibland är det inte så jättebra då jag får panik om det inte blir som jag hade tänkt mig.

Nu menar jag inte att om jag ber om en ny cykel och jag inte får det så får jag panik, utan det handlar oftast om mig själv och vad jag lyckas prestera. Vad folk tycker om mig och hur jag behandlar människor. Många säger att de inte bryr sig om vad folk tycker. Jag tror att det är ren bullshit. Visst, man bryr sig inte om allt. Jag bryr mig inte så mycket om vad folk tycker om mitt utséende, jag är inte så intresserad av kläder, skor och att fixa håret och sånt men jag bryr mig väldigt mycket om vad folk tycker om mig som person. Man tycker att då borde ju jag vara den mest öppna personen, hon som berättar allt om sig själv och vad hon tycker, så att folk ska lära känna hennes personlighet. Men nej. Istället är jag den där musslan, och jag känner mig rätt trygg där inne bland mina känslor.

Just nu så vet jag inte riktigt hur den här lilla musslan mår. Jag går från arg till ledsen till förvirrad till arg till förbannad till orolig till ledsen till arg. Och så fortsätter det ungefär. Det slår över på en sekund. Och jag vill inte vara ledsen eller arg så då stänger jag av de känslorna. Och tyvärr stänger jag av resten av mina känslor tillsammans med de känslorna så att jag blir helt känslolös. Jag vill vara ensam men inte själv, jag vill säga ifrån men är rädd för vad som kommer hända, jag vill berätta hela sanningen men är rädd för konsekvenserna. Jag vill publicera den här texten men jag är rädd för hur den kommer att tolkas.

Men jag kommer nog att publicera den. Jag lär ta bort den senare men den kan få stå där ett tag.
Och jag är ledsen om jag verkar kall eller tyst just nu. Och jag är ledsen över att jag skriver det här och inte säger det till er personligen.


I en avlägsen dröm någonstans


Våga drömma

Två bilder jag tog igår.


Modell: Emmy

Just walking my balloons


Foto: Frida Liljeberg (fler bilder finns här)

Will you believe me?

Igårkväll åkte jag, Frida och Emmy ut och fotade vid Röda Sten, det blev fina bilder, vad jag har sett än så länge, så jag delar antagligen med mig av dem sedan. Efteråt stannade vi på McDonalds och åt lite mat vilket det kändes som att vi behövde.

Idag mår jag inge bra. Har inte ens gått upp ur sängen än. Och ska vara klar klockan åtta. Ångest.


Snacka om att sova gott


We are young

Jag och Frida dissade alla fester igår, gick och åt sushi på Naam och hyrde ett par filmer istället. Det var mysigt men vi blev trötta och vid två gick jag över gatan och hem till min säng.

Idag är det sjukt fint väder, alla skriver att de solar och badar, men jag sitter och kollar på TV. Väldigt kreativt.

Nej, jag väntar faktiskt på att det ska bli kväll, för då ska jag ut i solen och vara kreativ! Måste komma ihåg att ta en allergitablett bara.