Hejdå Grekland

Just nu sitter vi och väntar på att vi ska få gå på planet hem, flygplatsen är mindre än själva planet. Det är rätt knökigt i dessa två gaterna som är de enda som finns på flyplatsen (förutom en bar och en toalett) (och säkerhetskontrollen då, som man gick igenom direkt och som var typ lika stor som en mindre buss). Ändå finns det tydligen WiFi här. 
 
Så här är de bilderna som hotellets WiFi har vägrat att lägga upp under veckan. 
 
 
Hörs när jag är i Sverige igen! 

Packar ihop

Nu skall vi strax checka ut från hotellet, fast bussen härifrån går inte förrän 19:00 ikväll så vi har hela dagen på oss att njuta lite till!

Funderar fortfarande på att klippa av mitt hår också. Men vet inte om jag kommer våga.


Soluppgången

Jag lade upp lite bilder från soluppgången på fotobloggen, där jag även lade upp lite bilder från havet igår. Ni kan klicka här för att komma dit. Nu skall vi snart sticka ner och äta middag till solnedgången också. Det gör vi på den fina terassen till höger på bilden.
 

Feeling HOT HOT HOT

Efter en vecka i konstant sol så är det bara Robin som orkar sitta en längre stund i solen idag. Vi andra vilar lite i skuggan, vilket också är superskönt. Snart är det lunchdags!


Ett foto på ett foto

Här är ett foto på ett foto där jag fotar soluppgången. Det är jättefint just nu här på balkongen men nu ska jag snart gå och lägga mig i ett par timmar igen så jag lägger upp bilderna sedan!

 


George

Hela veckan har vi hängt vid poolbaren på eftermiddagen till natten då George jobbar i baren. Skönaste killen i hela Grekland tror vi, och jag har nog aldrig sett någon dansa som honom haha! Synd att vi inte fick det på film men vi hade fullt upp med att dansa med. Idag tog vi i alla fall en bild med denna kille, George! Han får alla våra resterande pengar i dricks på lördag innan vi sticker hem.  
 

Sitter och väntar på en "Fireshow"


Kväll

Två bilder som Stina tog på mig en kväll här i Grekland.

Här ligger jag och kollar ut över havet

Torsdag, veckan har gått fort och här ligger jag vid poolen och kollar ut över det vackra havet.


Eh, hehe

Vi blev lite förfriskade efter att ha spelat kort hela eftermiddagen (och druckit en halv öl varje gång man förlorade) och nu ska vi snart gå till middagen så vi försöker ta det lite lugnt. Det går inte så bra...


Snork

Vad vi har gjort idag än så länge! Haft superhärligt väder och varit nere vid havet, nu väntar lite kortspel i skuggan vid baren. 
 

Vad vi har sysslat med idag, bilder kommer snart!


Har lite siesta/χνούδι


Gårdagens bilder

Jag låter bilderna tala för sig själva
 
 
 

Hej igen

Efter en heldag vid poolen så åkte in mot "stan" Skala. Tog lite bilder med kameran som kommer upp lite senare/imorgon när jag vaknar men här är några mobilbilder sålänge!


Hej


Två bilder från denna förmiddag


Skulle kunna sitta här hela natten


Tja från Grekland

Vi har haft en väldigt avslappnad dag än så länge med bara bad i poolen och så har vi ätit massor av god mat. Nu skall vi sätta oss på vår balkong, kolla på utsikten och äta lite Doritos. Kanske ta en drink senare. Har det i alla fall mycket bra. 


Hej, ska bara njuta lite till. Uppdaterar sedan!


Ja men då drar vi då!

Nuuuuu åker vi snart till Grekland i en vecka och njuter av livet lite. Eller ah, ganska mycket hoppas jag. Vi hörs antagligen!


Redo för Grekland, drar till Landvetter nu


Om nom nom

Jag borde packa och sova och sånt där viktigt men jag äter popcorn istället. Imorgon ska jag upp och jobba fyra timmar och sedan drar jag till Grekland. Hejdå.


Nu börjar det snart igen


Uppdatering

Har fotat även idag och det har varit lite stressigt hela dagen med massa grejer jag behöver förbereda inför utställning och Grekland. Därav lite dåligt med uppdatering..


Åkte bil med denna söta hund förut, nu ska jag sova


Foto

Har fotat hela dagen, det blev fem photoshoots totalt och här är två "Behind the scenes"- bilder från dagen. Nu ska jag hem och äta! Hörs!


Redigerar bilder och kollar på TV


Redo för Grekland

När vi bokade biljetterna till Grekland så var det första Stins sa: INGA HAWAII-SKJORTOR (för hon tycker att det är fult)!!

Så nu har jag och Philip köpt skjortor till oss alla och även söta halmhattar till oss. Längtar till solen nu.

Och ja Stina, du måste ha på dig den.


Badar lite


Fotodag

Idag är jag bokad för att fota tre små pojkar för ett porträtt. Skall bara iväg och leta lite rekvisita och plats nu så blir det nog kanon!

Här är en bild (från i vintras dock) på mig och min kamera på äventyr.


Just nu


Igår

Igår jobbade jag i Bollebyggd i 12 timmar, sedan kom jag in en stund på Roger Waters på Ullevi och så kollade vi på konserten i en halvtimma. Supercool scen verkligen!

Sedan åkte jag och Philip till Johanna en stund och hade det kul på kräftskivan som höll på där. Och just nu är vi på Kungsmässan och shoppar skor. Här är två bilder. En från Ullevi och en på Johanna och Sandra.


Hej alla

Förlåt för dålig uppdatering men har försökt njuta av min ledighet så mycket som möjligt! Idag skall jag dock jobba 9-21. Så här kommer en uppdatering då!

Eller nått.

Här är en utav bilderna jag och Mathias tog igår, som är en utav de nio bilderna jag ska ställa ut på Fyren v38-39. Men mer om det någon annan dag! Tjoho!


Förbereder lite inför dagens photoshoot


Myser


Frulle

Igår var jag som sagt på Gekås med Stina, med oss var också Elsa, Malin och Viktoria. Vi köpte lite smått och gott, fotade lite på vägen hem och jag stannade sedan hos Stina hela dagen och kvällen tills det var dags att åka då hon skulle jobba idag klockan 6. Philip hämtade mig och vi åkte till honom och sov. Nu är han också på jobbet sedan åtta imorse och jag sitter och äter frukost här.

Sedan ska jag vara med Johanna och Olivia lite senare! Supermys. Hejdå!


Är på Gekås

Bland annat med denna bruden!


Köpte lite smoothies


På ICA med Johanna

Hej, nu är jag vaken, påklädd och på ICA med Johanna för att köpa frukost. Såhär ser jag ut idag (med diverse foto-filter och liknande för att få mig att inte se så blek ut)! Hejdå!


Elysium

Kom precis hem från bio med Philip, vi såg Elysium, som var bra tyckte jag. Hade egentligen inte förväntat mig så mycket då vi bokade biljetterna för några dagar sedan utan att ens ha sett trailern men den var bra! Sevärd!

Nu ska vi se "Hur många lingon finns det i världen" och somna. Vissa måste ju upp och jobba imorgon. Hehe. (Vissa=inte jag). Jag ska sova och sedan träffa Johanna och Olivia. Nu vet ni! Hörs imorgon.


Nu börjar min lediga vecka

Såg denna för ett par dagar sedan och kände mig ganska träffad. Kände att den passade in en dag som denna.
 
 

Åh

Jag och Philip åkte till ICA och skulle köpa en drömrulle, men så var de slut. Så vi gjorde en egen. Den blev god. Dröm.


Hej alla människor

Idag har jag: Jobbat från 10-14, åkt hem och ätit köttbullar och makaroner med brorsan och sedan lagt mig i sängen och sovit fram tills nu. Haha. Och nu är det tydligen middag serverad också.


It can't be wrong

Åh, fredag kväll och jag tar det väldigt lugnt. Superskönt. Snart skall jag iväg till Åsa för lite kvällsmys, men först: TACOS! Mums. Ha en trevlig helg nu allihopa!


Yaay

Det här återkommande i-landsproblemet att det är jobbigt och tråkigt att jobba håller på att ta slut för mig nu. Idag jobbar jag min sista vardag på länge här på Aderbys. Sedan blir det ju lördagar på Aderbys och lördagar på Ullevi en stund till. Och Grekland om två veckor. Skall bli så skönt att komma iväg, känns som att alla andra (okej, väldigt många) har åkt någonstans i sommar (långa och många resor dessutom), utom jag.


Hallå allihop

Här sitter jag och tar det lugnt, tittar på lite film och funderar på att äta något. Men vet inte om jag orkar fixa någon mat. Vi får se. Taggar att det är fredag imorgon även om jag jobbar på lördag. Godnatt värld.

(och nej, jag har inte klippt mig. Men har ett långt tag funderat på att klippa av en rejäl bit. Får se om/när jag vågar) 

 


Hej Pappa

Hej Pappa, hoppas du har det bra nere i Tyskland. Tänkte bara berätta att det är tur att du har fått ditt nya ICA-kort (det har du väl??) för det har hänt en liten olycka...

 

 

Klipp klipp!


Gött

Skulle skära en kiwi förut och skar i min egen hand istället. Supersmidigt. Och så ser det ut som om jag har väldigt rosa händer i detta ljuset.

Det var allt.


Konversation på jobbet

Efter att jag hjälpt en kund (75-årig "gubbstrutt" enligt han själv).
 
Han: Gud vad kul det var att träffa dig Emma!
Jag: Haha! Ja, detsamma får jag väl säga.
Han: Det är roligt med unga tjejer som kan mycket om rörmokeri, det är lätt att gubbar som jag, i 75-års åldern, blir lite stereotypiska när det kommer till sånt här och tror att tjejer inte klarar sig själva, men det är ju bra att du jobbar här Emma, för du bevisar motsatsen! 
Jag: Tack så mycket, ja det kan vara lite tufft som tjej ibland.
Han: Ja du! Om jag hade varit 22 år så hade jag jagat dig skall du veta!
 
Hahaha!

Visste inte riktigt vad jag skulle säga där mot slutet men trevligt med gubbar (och människor i allmänhet) som har förstått grejen, istället för de människor som bara tittar på mig och himlar med ögonen för att jag som ung tjej står och "leker rörmokare", och som istället ber om att få prata med en malnig kollega, helst en gubbe.

Woho

Livet äger när Philip ringer klockan 7 på morgonen och säger "Du kommer hata mig, men jag har råkat få med mig din bilnyckel till jobbet i min ficka". Hahaha (jätteglad gubbe)(tycker om dig ändå Philip). Så nu sitter jag på BUSSEN till jobbet.

Johanna, hoppas du har bil idag så att vi fortfarande kan luncha utan att det blir kaos.


2

Idag är det två månader sedan jag/vi tog studenten. Så kan sommaren snälla sluta gå så fort. Vill ha sommar hela tiden.


Why

Jag och mitt rufsiga badade-igår-hår vill verkligen inte gå upp. Klockan är ju halv nio och jag börjar nio. Trodde jag skulle vara hyfsat taggad på att detta är min sista heltidsvecka. Men nej. Jag vill sova.


Brb bada


Fredrikshavn


Hemma igen

Nu är vi hemma från Danmark igen. Väldigt trötta så vi ska sova. Lägger upp fler bilder som jag tog med kameran imorgon! Godnatt.


Är tydligen på väg till Danmark

Philip hade fixat en överraskning till mig och köpt biljetter till Fredrikshavn över dagen. Så idag blir det pölse, sol och mys i Danmark.


Hej

Har fortfarande inte sovit sedan halv åtta imorse. Sett två filmer, klurat lite med bloggdesign (på fotobloggen), fotat lite och nu äter jag den sista jordgubben. Kanske ska ta och sova lite trots allt. Borde färga min utväxt också. Och laga min tand. 


Standard

Min lediga dag. Jag vaknar halv åtta och kan inte somna om. Så nu sitter jag och kollar på Hunger Games, äter jordgubbar och dricker sockerdricka. Kanske sover efter filmen en stund till. Vi får se. Ha en trevlig dag. 
 

Tre timmar till helg

Imorgon är jag ledig (vet inte varför egentligen, min chef tyckte kanske synd om mig och gav mig en ledig dag). Men det känns väldigt bra. Har dock tre timmar kvar av jobb idag. Men jag har med mig lite glädje (choklad) i väskan så tiden ska nog gå fort.


Arg

 
Läste en artikel igår och blev ganska arg (ni kan läsa hela artikeln här). Den handlar i alla fall om att det möjligtvis skall byggas ett hem för människor med Downs Syndrom och Autism nära ett villaområde och att människorna i detta område är förbannade för de vill inte utsättas för den "fara" som dessa människor kan orsaka. ALLTSÅ URSÄKTA MEN ÄR NI KORKADE? Jag skulle förstått om människor i villaområden med mycket barn skulle bli rädda om det skulle byggas ett fängelse bredvid deras hus, men nu pratar vi alltså om människor som inte har gjort något fel, ungdomar och unga vuxna som bara vill flytta hemifrån.
 
Har ni träffat någon med Downs Syndrom någon gång så vet ni att de är typ de snällaste människorna som finns, och det skulle bara vara nyttigt för barn och vuxna att lära sig att de faktiskt är riktiga människor som är precis som oss.
 
Här är ett utdrag ur några utav de protestbrev som har kommit in angående frågan:
(Varning för hjärnblödning)
 

"Dessa mentalt nedsatta personer är inte en trygg omgivning för varken oss eller våra barn och grannar. Det finns flera fall i vårt kära avlånga land där sådana individer har handlat efter sin mentala nedsättning vilket har lett till att oskyldiga människor har skadats eller mördats".

 

"Hur skulle dessa psykiskt nedsatta personer reagera om de träffade oss okända människor på gatan?"

 

"Vi ber er att med hjärtat tänka efter riktigt noga innan ni godkänner ett LSS-boende i ett så fint villaområde med dagis och äldreboende i närheten."

 

"Om detta går igenom och ni väljer att bygga detta LSS-boende precis intill vår tomt, så har vi absolut planer på att sälja och rör oss vidare mot ett riktigt villaområde."

 

"Vi har jobbat och slitit hårt i hela våra liv för att till slut kunna uppfylla våra drömmar om att kunna äga ett boende i ett fridfullt område......där våra barn kan gå på dagis och skola och växa upp i en fridfull och trygg miljö utan kontraster som förvirrar områdets och barnens framtid."

 

"Vi kommer inte att våga ha våra barn lekande utomhus om inte vi är med dem, för vi vågar inte att riskera att någon av dessa (stackars) mentalt störda ungdomar (som behöver all hjälp som dem kan få, detta kan dem få däremot någon annanstans) skulle göra något som dem inte kan styra över så som att gud förbjude kidnappa, våldföra sig på barn i området vilket har hänt och händer fortfarande olyckligtvis."

 

"Jag vill inte ha detta i vårt område pga att det skapar osäkerhet för mina barn när mentalt störda ungdomar/vuxna lever sida vid sida med barnen. Det finns flera fall runtom i Sverige där dessa mentalt nedsatta personerna som har lyckats ta sig ut från boendet utan någon tillsyn och träffat på någon människa ute som sedan har lett till överfall/dödsfall!"

 

"Ett LSS boende är nästintill en anstalt/rehabilteringshem för mentalt nedsatta som behöver vård och tillsyn dygnet runt som bör placeras med ett säkert avstånd från villaområde."

 

"Jag och min fru har satsat våran livsinvestering för ett tryggt och säkert område att uppfostra våra barn i. Det här har kommit som en riktig kalldusch för oss. Det känns lite som att Ni inte vill ha kvar barnfamiljer i glasberga, för att om detta går igenom kommer vi utan tvekan att flytta från området."