Cheesecake recept
Ingredienser:
200 g Digestivekex
75 g Smör
200 g Färskost
300 ml Kondenserad Mjölk
300 g (1 burk) Konserverade Mandariner
5 msk färskpressad cirtonsaft
1. Krossa kexen i en plastpåse, med händerna eller med en brödkavel.
2. Smält smöret i en kastrull över låg värme. Stäng av värmen och rör i de krossade kexen tills de blandats helt med smöret.
3. Häll i blandningen i en bakform. Sprid ut den med hjälp av en sked så att bottnen och sidorna blir jämt täckta.
4. Kyl formen i kylskåpet i 30 minuter. Rör färskosten poröst och rör den kondenserade mjölken och citronsaften. Vispa sedan så att det blir en slät smet.
5. Låt under tiden mandarinerna rinna av. Strö dem sedan över bottnen av den kylda kakan.
6. Häll smeten över mandarinerna. Använd en slickepott och sprid smeten jämt över hela botten. Kyl nu din cheesecake i kylskåpet i 2-3 timmar eller över natten.