Sista dagen på året

Idag vaknade vi vid halv 9 och åkte på en rundtur genom Saratoga och allt runtomkring i fyra timmar. Det är vackert här uppe men jag var lite lat när det gällde att ta bilder tyvärr så ni får nöja er med bara några.


Min dag (väldigt kreativ rubrik)

Idag är det.. torsdag? Tror jag. Eller då är det väl fredag hemma i Sverige men ja, det är min torsdag som jag tänkte skriva om. Skitsamma, ehm, jag börjar om.
Hej! Idag, torsdag den 30 December 2010, vaknade jag vid 11 och gick ner för trappan för att jag hörde att de pratade om donuts på undervåningen och jag ville ju inte att alla de goda donutarna (eller hur man nu böjer donut i plural) skulle hinna ta slut. Jag grabbade tag i 2 av mina favoriter som fortfarande fanns kvar, vilket var en utan hål med vaniljkrämfyllning och choklad på toppen och en med ett hål med socker på. Ett glas kall mjölk till det och det gjorde min morgon. Sedan duschade och och skypade en timma med Marcus innan jag satte mig i soffan och gjorde ingenting i ett par timmar. Jusste, jag tog lite bilder också, så nått gjorde jag ju och jag laddade till och med upp några av dem här på bloggen nu när jag tänker efter ju.
Efter att vi hade ätit middag i form av bratwurst och majskolvar så diskade jag och Emily och sedan tog vi bilen över till Uncle Kenny, som jag inte hade träffat ännu, och Aunt Anna-Mae. Riktigt trevliga människor de två och de hade nog världens sötaste (jag skojar inte) hund, en Sheltie som jag nästan tog med mig hem. Vi tittade på över 100 år gamla foton och diskuterade sylt tills klockan slog nio och vi tog bilen hem och här sitter jag nu. Redo att sova, så godnatt, eller godmorgon eller vad det nu blir för er. Och om jag inte hinner uppdatera innan erat nyår så får jag väl ta och säga Gott Nytt År till er med! Så .. Gott nytt 2011!


Johanna, mamma, Sara, pappa och ett antal tomtebloss - förra nyår.

Amerikaner...

Det är ganska kul eller sorgligt eller vad man nu ska kalla det att det heter "World News" här när det bara handlar om händelser i USA. Och sedan när de faktiskt ska börja sända ett program som handlar om andra delar av världen så kallar de programmet "Of the map".

Tänkte uppdatera

Men hade inget att skirva om så här får ni lite oredigerat från igår och idag.


Emma goes Tubing

Idag åkte vi och Uncle Brians familj till ett ställe 30 minuter bort där man kunde åka skidor. Men eftersom att jag var den enda som kunde åka skidor så ställde vi oss i kö för "Snow Tubing", vilket är som att åka ner för en backe i en stor donut-pulka. Vi stod i kö i 2 timmar innna vi fick biljetter och sedan åkte vi i runt 3 timmar ner för backarna, eller det var bara jag, Emily, Grace och Chris som åkte, men det var rätt kul, förrutom att mina fötter var frusna redan innan vi började åka och när vi slutade 3 timmar senare så kunde jag inte ens känna halva mina ben och framför allt inte mina tår. Men så går det när man inte har varma kläder. Bra Emma. Men jag lånade i alla fall en varm jacka från Aunt Lois, så att jag slapp åka i min tjocktröja.
Nu är vi hemma och jag kan känna alla mina tår utom en. Vi ska snart äta middag, eller frukost blir det väl för oss som varken har ätit frukost eller lunch. Bra där med.


Snömustasch & jag är din.

Kvällens finaste låt.

I'm Yours - The Script.

Hej Tisdag!

Tycker faktiskt att det är lite jobbigt att min pappa fyller år idag och att jag inte får krama om honom. Han ligger väl och sover nu, i Thailand någonstans. Där är det inte ens hans födelsedag längre och här i USA har den i princip bara börjat. Annars så har jag inte hittat på så mycket idag. Vi var på Walmart och ... ja, det var väl typ allt. Nu ska vi åka och lämna katten (aka "pain in the ass" som Grandpa Clark kallar den) hos veterinären. Det är inget fel med den eller så, den ska bara kollas av någon anledning. Hejdå.


Blind.


Döv.


Stum.


Katt.

Grattis på födelsedagen Pappa!

Han ä starkast, han är bäst
Han har muskler som en häst
Även om hästar gör dig rädd så
Fortsätter du att säga det ändå
Och idag fyller du femtio år
För att släcka ljusen på tårtan behöver vi en brandkår
Haha, Pappa jag önskar att jag var där
Men istället är jag i Saratoga, här
Och tänker på dig min käre far
Och även om vi vet att det tar
Ett halvår innan vi ses igen
Önskar att jag kunde krama dig nu men
Jag får låta Mamma, Mathias och Sara
Ta hand om det och du får helt enkelt klara
Dig utan mig idag, men känn ingen smärta
För du finns alltid i mitt hjärta
I Thailand har du det säkert jättefint idag
På din fina födelsedag
Min present till dig kommer att bli väldigt sen
Men eftersom att jag vet att du inte är klen
Så vet jag ju att du kan vänta till sen
För jag tror verkligen att du kommer gilla den
Hehehe nu blir du nyfiken va?
Du får vänta till Mars eller något sånt, haha
Men det är värt det, tro mig
Jag vet att du kommer gilla den, för jag känner dig
Men Pappa du vet att jag alltid finns där
Även om jag nu är här
Du betyder mer än du tror för mig
Grattis på födelsedagen, jag älskar dig






Och varje gång jag öppnar min plånbok så tittar du tillbaka på mig, för att du är den första bilden i den lilla bildfickan. Du och jag. Jag saknar dig Pappa, mer än du tror. Kill i handen!

Är det måndag?

Jag tror att det är måndag. Det är antingen måndag eller tisdag i alla fall. Idag vaknade jag vid halv 12, jag åt en banan och sedan gick jag ut och tog lite bilder med Emily i det kalla vädret. Efter det tror jag att det tog 5 minuter innan vi kunde känna våra fingrar igen, men vi fick taget lite bilder i alla fall.
Sedan åkte vi till köpcentrumet i närheten, bytte några julklappar och köpte lite annat bra. Strumpor bland annat. Efter det så åkte vi och köpte pizza och det var min dag det.



Hej, bilder, hejdå.


Snow

Det var en galen snöstorm över norra USA igårkväll och natt. Vi fick bara 1 decimeter snö men det är ju alltid något. Idag är det nog inte så mycket på schemat, precis som igår, men jag kan ju alltid dra ut Emily i snön, hon som inte får se snö alls så ofta. Jag tror att hon redan är ute förresten för jag ser henne ingenstans. Ehm.. ja hon är ute. Och här sitter jag nyvaken.

Loneliness took me for a ride

"When the night has come and the land's dark, when the moon is the only light we'll see, look at the stars; can you count them? I miss you that much."



"If you think missing me is hard, you should try missing you."

Gooodmorgon

Gillar när man vaknar och går ner till vardagsrummet där alla sitter (redan vakna för länge sedan) och det första man får höra är "Good Afternoon Emma".

Då vet man att man har sovit ordetligt i alla fall.

He he he

Grandpa hade sovit ganska länge och sedan var vi ju bara tvugna.


Merry Christmas

Vaknade vid 10 och vid 12 åkte vi iväg mot Uncle Brian och kom fram dit vid 1 eller något sånt. Där öppnade vi paket och åt massor och massor och massor av mat och efterrätt och hela köret. Vi pratade om kromosomer och hur stor chans det är att man är född färgblind och tittade på konståkning och spelade spel. Mysig julafton och nu sitter vi här hemma och ska titta på Polarexpressen. Det var kort text och jag glömde min kamera hemma så detta blir ju ett roligt inlägg. Men jag hade roligt och skrattade mycket idag. A Holly Jolly Christmas.

Update: Jag fick låna Graces bilder, woho!


The Turkey!



Sötaste Jack!


Grandpa Clark.


Emma & Emily får nya tröjor.


Uncle Brian i hörnet, Emily, Emma och Chris.


Aunt Lois, Chris, Emily, Emma, Uncle Brian.


Emma, Uncle John, Emily.

Min Julafton

Vi vaknade klockan 6.30, eller ja, jag blev väckt då men det antar jag att ni förstod. Vi åkte iväg till Hilton hotellet här i Saratoga och åt frukost med massor av andra människor. Och det är sant det jag säger nu, att Kim själv inte ens vet hur många kusiner han har. Eller det kanske inte är så konstigt när hans pappa har 17 syskon? Japp, sist de försökte räkna så kom Emily fram till att hon hade ca 200 eller 300 kusiner. Haha, så idag har jag mött massor av kusiner och uncles och aunts. Tomten (som ni kommer se på bilderna) är faktiskt Emilys Uncle Freddy (och ja, det är riktigt skägg, hår och mage på den tomten).
Efter den frukosten så åkte vi faktiskt och köpte en kattunge till Emilys farfar i julklapp (som vi bor hos för övrigt om jag inte hade berättat det). Hon heter nu Holly och han älskar den lilla lekfulla krabaten.
Sedan var vi hemma några timmar innan Uncle Brian och hans fru Judy och deras son kom hit och vi åkte och åt middag i stan och sedan åkte vi hem. Ja, det var min julafton.


Emmas "Bacon-face"


Emilys "Bacon-face"


Hahahaha alltså, den sista bilden...

Kolla vad jag hitta !


10 veckor gammal, tror jag tar med den hem.

God Jul!

Här är det dagen innan jul men jag känner känslan av julafton ändå. God Jul allihopa!


Och här sover vi.

Alla de där dockorna + dubbelt så många som jag inte fick med på bilderna stirrar på oss hela natten. Lite läskigt ändå.

Saratoga, New York!

Okej, igår vaknade vi upp och åkte till flygplatsen för att ta första flyget som gick till Washingtin DC klockan 12. Jag lyckades dock tappa bort mitt boardingpass (jag vet, smart Emma) och från vad jag har hört så kommer de aldrig att låta mig glömma det, haha kul. Men vi lyckades tillslut att fixa ett nytt och sedan gick vi och köpte Starbucks och TacoBell och tog med det på planet.
Flygresan tog runt tre timmar och sedan satt vi i Washington DC i 2 timmar och väntade på planet mot Albany, New York. Jag och Emily köpte Ben & Jerrys och en Svampbob-målarbok, så vi klarade oss bra. Flygresan till Albany tog runt 1 och en halv timma och sedan hämtade Uncle Brian oss på flygplatsen och tog oss till vårat nya hem (för de närmaste två veckorna). Snön låg på marken och det är skogigt och vägarna är smalare, lite mer likt Sverige än Texas kan man ju säga. Så jag tycker att det är väldigt mysigt här uppe och idag har vi inte gjort så mycket. Vi vaknade vid 10 och satt och tittade på Jerry Springer och åt donuts tills klockan var 1 eller något sånt. Sedan dorg vi oss till ett köpcentrum där vi köpte lite julklappar så att vi kan fira jul igen den 25e (då de firar jul här, som ni antagligen vet). Jag köpte skor också, på H&M, som faktiskt, läskigt nog, luktade precis som H&M hemma i Kungsbacka.
Imorgon är det den 24e, eller idag är det väl det för er där hemma i Sverige, så GOD JUL! Saknar er och ha det så himla underbart. Ät köttbullar för mig, snälla? Hoppas ni får vad ni önskar er och njut av... julafton helt enkelt. Haha. Nu är jag trött, och ska lägga upp lite bilder för att göra det här inlägget roligare!

Och för er som är förvirrade så är jag inte i New York City. Jag är i Saratoga, som ligger i staten New York. Tre timmar från Canada vad jag har hört.







Jag lever!

Det är ganska sjukt egentligen, hur mycket man är beroende av internet. Speciellt när man kommer till ett mysigt hus i Saratoga, New York, snö och allt och jag är alldeles glad. Och sedan upptäcker att det inte finns internet och får smått panik. Vi köpte internet idag och nu lever vi igen, jag hör av mig om någon timma med bilder och allt.

Vill också följa med

Smokey försöker smuggla med sig själv till New York.


Lite skillnad ser man ju


Konsten att känna saknad

Jag tar en paus från mitt städande (som faktiskt går ganska bra) för att skriva av mig lite.

Jag kan inte låta bli att längta hem ibland, och det är kanske självklart för vem som helst som skulle åka hemifrån såhär länge, men vissa dagar blir det bara lite extra. Och jag visste redan innan att det skulle bli jobbigare runt jul och andra högtider eftersom att man, för det mesta, spenderar den tiden med familjen. Och vissa av er kanske tror att ni hellre skulle vara med era kompisar eller någon annan under julafton. Vissa av er kanske inte ska vara med sin familj på julafton. Men att inte ens ha chansen att se, krama eller höra sin mamma och pappa när man vill så blir känslan helt plötsligt annorlunda. När man inte ens får chansen att se sin lillsysters ansiktsuttryck när hon öppnar din julklapp eller inte ens har chansen att dra sin lillebror i öronen eller störa honom när han spelar tv-spel.

Att sakna någon och att sakna någon är helt olika saker, hur logiskt nu det än lät. Man kan sakna någon när man bara har varit borta i 2 minuter och man vet att man ses igen imorgon och man kan sakna någon när man har varit borta i 127 dagar och vet att inte ens halva tiden har gått ännu. Det är två helt olika känslor som inte riktigt går att beskriva med ord.
Men känslan att veta att 4 av de människorna som betyder mest för mig är längre bort än jag antagligen kan tänka mig just nu är en ganska ensam känsla. Tanken på att om något händer så kommer det ta minst ett dygn att flyga till varandra och tanken på att när jag vaknar så går de och lägge sig och när de vaknar så går jag och lägger mig. Tanken på att vi lever i två helt olika världar. Det är en så konstig och ganska förvirrande känsla som jag inte har förstått mig på ännu.

Jag erkänner att jag inte spenderade mycket tid hemma de sista året men de stunderna jag fick hemma, bara att få säga hej, kramas och prata utan att vara nära gråt, det betydde så mycket. Att skicka iväg ett sms till mamma och berätta vad jag gör och när jag kommer hem, att komma hem lite sent och titta in i min systers rum och se henne sova så skönt, att göra konstiga ljud tillsammans med min lillebror och att få kittla min pappa varje kväll innan vi sa godnatt. Ett tag körde vi med tumbrottning också, fast mamma vann alltid över oss, hon är oövervinnlig. Precis som min lillasyster är när det gäller arga leken. Precis som jag och pappa är bär det gäller att smygäta kakor och godis utan att någon direkt märker det.

Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska avsluta det här, men familjen är oftast de människor man tar för givet mest i livet och jag ville mest få säga att ni ska tänka efter och njuta av att få ha era familjer så nära er, att bara ha chansen att prata med dem när ni vill, att faktiskt i alla fall ha chansen att skrika på sina syskon och skylla ifrån sig på dem.
För om man tänker efter, så är dem något utav det bästa som finns. Och hur knäppa, jobbiga, pinsamma eller högljudda min familj än är så är de alltid hur fina som helst och hur långt bort de än skulle vara så älskar jag dem alltid. Och hur mycket jag än saknar dem så vet jag att de ändå är nära hela tiden, här inne. I hjärtat. Och de kommer alltid att finnas där.

Tänker på er.

Det är ganska sjukt..

..Hur mycket godis man kan hitta när man städar Emmas rum.


Tisdag

Godmorgon, idag mina kära vänner, ska Emma städa. Städa städa städa och städa. Sedan ska hon tvätta kläder, tvätta mer kläder, packa och säkert städa lite mer. För imorgon bär det av mot New York i nästan två veckor, det kluriga är att jag i princip bara äger sommarkläder för tillfället och i New York är det snö.

Total eclipse of the heart


Eclipse

Ikväll, eller rättare sagt inatt, klockan 02.00 så kommer jag att se en Lunar Eclipse precis här utanför mitt hus. Alltså när jorden kommer ivägen för solen att lysa på månen. Jag vet inte hur det är med er men jag har i alla fall inte sett något sånt Live innan så det ska bli coolt. Just saying.

Kvällens tre bilder


Jag, Emily och våra nya extremt coola pyamasar. Ja, de är heldräkter.


Megan fixade detta, så ni får fråga henne. Jag är kanske en helikopter?


Megan älskade sin julklapp som jag köpte till henne. Hon ska aldrig ta av den, vilket är ganska ohygieniskt, men så länge hon är glad, och använder deodorant, så är det nog lugnt med mig.

Bugar och Tackar

Vi hade ju som sagt våran julafton i lördags och jag tänkte bara lista upp en del saker jag fick, för någon dä ute kanske vill veta tänkte jag. Så förrutom min Ipod så fick jag hur mycket godis som helst, från alla som gav mig något... hahah, jag antar att jag inte döljer min godiskärlek så bra.
Sedan fick jag en hårddisk till min dator så att jag kan lägga in alla mina bilder på den, vilket jag måste göra också, jusste. Jag fick en magisk hatt (får visa den senare) och en tomte som bajsar (får visa den med, hur kul som helst) sedan fick jag en skärmrengörare i form av en kanin och jag fick en kalender, eller nej fresten 2 kalendrar, en pyamas, parfym, och sedan en hel drös med kläder. Varma kläder till New York som jag behöver, sedan T-shirtar och massor med strumpor. Och sist men inte minst så fick jag filmen Kenny Begins som Frida had skickat tillsammans med massa gott godis.
Blev jätteglad och nöjd med min jul iår. Fast jag vänter fortfarande på julklappar.. haha. Ni vet vilka ni är...
Nej men tack Mamma & familjen och Frida för era presenter, blev massa glad. Och ska kolla på Kenny Starfighter idag hade jag tänkt nu när det är jullov och allt.

Gooodmorgon!


Tänk när de ska ta ner allt igen...

Åkte förbi ett riktigt coolt dekorerat hus idag. Som tur vad så hade jag kameran med mig och jag antar att Amerikaner inte kör på mottot "Less is more" när det gäller julpynt, vilket jag tycker är bra. För vissa familjer, som den här, gör det väldigt fint.


13 timmars skillnad

Tid just nu:
Texas: Söndag 21.25.
Thailand: Måndag 10.25.
Och i Sverige är klockan typ 04.25 just nu. Tidsskillnader är förvirrande.

Men vi håller kontakten, det går ju inte annars, jag saknar dessa mupparna alldeles för mycket.

The Nutcracker

Okej, nu sitter jag här i en stor t-shirt och mjukisbyxor, strumpor och håret uppsatt i en krut på huvudet. Men man får väl klä upp sig ibland och ballet var väldigt vackert måste jag säga, de som dansade var väldigt duktiga och man såg att de gillade vad de gjorde, ända ut i fingertopparna. Jag kunde inte ta kort under showen men här är lite blandade bilder från kvällen i alla fall. Och klockan är typ mitt i natten så jag orkade inte redigera något, men det behövdes typ inte ändå.



Ballet

Emma's going to The Nutcracker tonight. In a limo, with champagne, in a dress. Yep.



Och ja jag köpte klänningen för en timma sedan på JCPenny. Haha, det ska bli kul faktiskt. Jag hör av mig imorgon med bilder från kvällen. Tjooo!

They got me!

BIG TIME!

Vi hade våran julafton denna morgon eftersom att vi ska åka iväg under jul som är om en vecka och vi kan inte ta med oss alla presenter. Så vi har öppnat presenter, druckit varm choklad och ätit bullar hela morgonen.
Och man brukar ju ha en aning om vad man ska få men jag blev hur glad och överraskad som helst när jag öppnade mitt sista paket och hittade....

Ipod Touch 4th generetion. HD video och kamera, 32 GB.

That's great

Såhär går det når man pratar om hemliga julklappar.

Emily: What did you buy? You can tell me.
Kim: Well, I bought that and that and that.
Grace: And THAT to, and that, that aaand that!
Kim: Why did you buy so many thats?
Grace: Well, for that thing.
Kim: Oh, those thats.
Emma: This is confusing.
Kim: Do you really think that?
Grace: That was kind of funny.
Emily: Really? That?
Emma: That's just awesome.

Och så höll det på i säkert 10 minuter.

Den sög ju

Jag hämtade ett glas mjölk och det tog två minuter innan världens minsta lilla irriterande fluga hamnade i glaset. Jaha, kul. Så jag fick äta min kaka utan mjölk.


Och nej, jag kunde inte bara peta ut flugan. Jag orkade inte. Jag ville se den drunkna. Den stal ju trots allt min mjölk.

Bara dårar rusar in

Jaha, nu är det jullov.
Jag åkte till skolan som vanligt vid 6.30 och köpte en biljett till "The Teacher Talent Show" som ägde rum idag. Men först gick jag upp till Coach Davis klassrum där jag spenderade mestadelen av dagen med mina klasskamrater från second period. Vi som hade biljetter gick på Talang Showen och jag ska inte ljuga, jag har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge. Och jag tror att jag behövde det efter två dagar av stress och trötthet. Att se 2 tjocka lite äldre svarta lärare dansa och mima till Backstreet boys låtar eller se en av mina framtida mattelärare prata om sitt liv på ett så roligt sätt att alla nästan började gråta av skratt. Eller att se rektorn dansa till singig in the rain, se spanskalärarna iklädda våtdräkter och simglasögon och låtsas simma på scenen, höra en lärare med en mycket bra sångröst sjunga "I wish I was a booger, so that you would pick me". Det var grymt bra och om jag hittar något klipp på Youtube från showen sedan så kan jag lägga upp det. Ja, de visste verkligen hur man underhåller tonåringar i alla fall.

Efter det gick jag tillbaka till Coach Davis klass och vi tittade på Invictus, vilket är en bra film, men jag har redan sett den typ två gånger så jag somnade jätteskönt i min stol.
Och ett brandlarm är inte det bästa sättet att vakna på ska jag säga er. Och om ni tycker att brandlarmen är höga i Sverige, haha, alltså jag vet inte hur jag ska förklara det men man måste hålla för öronen för annars sprängs hjärnan ungefär. Så vi stod där ute, (jag lovade migsjälv att inte klaga på att det var kallt) men det var kallt att stå där med bara t-shirt i 4 graders värme i 20 minuter, ja. Och speciellt efter att ha sovit i en halvtimma i en varm stol.
När vi kom in igen tittade vi på Toy Story 3 och sedan åkte vi hem och nu är det lov. Finfint.

Godnatt

Megan smsade mig precis och sa åt mig att gå och lägga mig. Anledning okänd. Men Megan är ju trots allt en mycket smart tjej så jag får väl ta och lyssna på henne. Godnatt världen!


Cupcakes for the win

Vad fina ni är som skickade kramar i det förra inlägget, det hjälpte faktiskt. Kram på er också, dubbelt så många. Saknar er buddies. Emily gjorde mig på bättre humör också när vi bakade lite juliga cupcakes för någon timma sedan. Och kladdigt blev det, tro mig, men vi städade såklart efter oss.

Här är lite oredigerade bilder.


Ah fast nä

Vill ni höra om mitt fruktansvärda galet grymma senaste dygn? Eller vi kan väl ta bort grymma och galet så passar meningen in bättre.

Ja, jag hade ju som sagt mycket läxor att göra igår. Till mina tre första projekt behövde jag bilder, så jag satte mig vid datorn och valde ut de typ 70 bilderna som jag behövde. Sedan när jag hade markerat alla så föriktigt i ungefär en halvtimma så lyckades jag avmarkera dem igen och jag fick börja om.
Men jag fick bilderna markerade igen, och jag skulle alltså skriva ut dem. Jag testade med en bild först, för att se hur det skulle se ut och det såg bra ut så jag klickade på skriv ut på 4 andra bilder. Men skrivaren ville inte skriva ut. Så jag testade igen, men bara med en bild den här gången, men det hjälpte inte. Så jag testade att stänga av skrivaren och sätta igång den igen, jag testade att stänga av datorn och sätta igång den igen, jag gjorde både och samtidigt, jag testade en annan dator, jag fyllde på papper, tittade så att det fanns färg i skrivaren. Ingenting var fel.
Ändå satt jag där i timmar och inte förrän vid halv 10, efter ca 5 timmar eller så, så fixade jag det äntligen. Så den skriv ut alla bilder. Sedan begav vi oss till Walmart där jag skulle hitta en bokstav i trä, men det fanns inte, så vi åkte hem och gjorde en utav kartong istället och jag och Grace spenderade timmar med att försöka dekorera den fint eftersom att det var ett utav de viktigaste projekten.
Sedan fixade jag med mina andra projekt i några timmar till och jag kanske fick 2 eller 3 timmars sömn i alla fall. Sedan gick väckningen, 5.30 och jag var så gott som död när jag skrek efter bussen att stanna för att den var påväg att åka ifrån mig.
Jag satte mig på bussen och drog upp min ipod ur fickan bara för att upptäcka att den var död. Några mikrosekunder senare så märker jag att jag glömde allt jag hade jobbat på under hela natten hemma. Och vi har inga lektioner imorgon så det går inte att lämna in det imorgon (vilket är den sista dagen). Så jag dunkade mitt huvud så hårt i stolen framför att tjejen i sätet framför vaknade. Det var inte ens kul hur arg jag var. Om det var möjligt att vara så arg att det kom ut rök från öronen så skulle det gjort det på mig.
Och sedan har jag bara varit allmänt trött och sur hela dagen och ingenting funkar riktigt för mig just nu. Jag är hungrig också. Min familj och jag har en tidsskillnad på 13 timmar och min marabou är helt slut.

Jag behöver en kram.

Homework. Great.

Okej, detta är nog det enda ni får se av mig idag. Om ni har tur så kanske jag laddar upp lite bilder senare om jag får tid. Men så är det ju så att jag har 2 eller 3 (tror jag) prov imorgon, 8 projekt-inlämningar och 2 andra lite mindre inlämningar. Och ni som känner mig vet att jag inte har börjat än (okej, jag får erkänna att jag har börjat med 2 av projekten) men jag tror vi får höras imorgon om jag överlever.


Bambi?

Coach Davis: Boy's are not that emotional compared to girls.
Maddison: I know! And guys, it is not gay to show your feelings!
Någon kille: Yes it is..
Maddison: No! Girls like when guys can show their feelings.
Någon annan kille: I'm not embarrassed, I cried in Finding Nemo!
Maddison: There's nothing sad in Finding Nemo..
Killen igen: Okay, but really, I cried when Bambi died!!
Maddison: Um.. Bambi never dies..
Killen igen: She doesn't?
Maddison: Bambi is a boy.
Killen: Oh..

Lite rädd var jag ju..



Det blev mssa bildtagning igår med men jag hann inte uppdatera.
Ville mest att ni skulle veta att jag lever, och bilder hamnar här ikväll. Godmorgon!

Hej hå lingontå

Okej, rubriken får förbli ett mysterium. Idag har jag hört att tomten ska komma till skolan så jag är ju lite glad ändå, får se till att fånga han på bild, hur jag nu ska lyckas med det är väl också ett mysterium just nu.
Min familj åker till Thailand imorgon och detta är nog det sista inlägget de kommer se innan det så, Hej allihopa. Jag älskar er alltid, det vet ni. Ha det så bra i värmen och mata en elefant från mig. Och hälsa apan att han kan dra i någon annans hår den här gången. Eller nej fresten, det gjorde ont, så säg bara åt honom att sluta. Haha. Nu babblar jag bara på här och jag missar snart bussen.

Ha en fin dag, kör försiktigt, tvätta er bakom öronen och ät era grönsaker.


Smokey, smokey, smokey...

Och ni trodde att era katter sov på konstiga ställen. Titta vart vi hittade Smokey.


Glad Lucia!

Eller säger man ens så? Jag vet inte. Jag saknar lussebullar, men det verkar inte ens finnas saffran i USA. Jag har vitt på mig i alla fall. Alltid nått.



Christmasparty

Dennna kväll spenderade jag med utbytesstudenterna och deras familjer. Jackies familj har nu också blivit en del av det hela för att de tog en tysk tjej som var tvungen att byta familj i veckan. Så hela hennes glada familj var där, och jag och Alice (som också är från Sverige) sjöng Santa Lucia, några tyska tjejer sjöng stilla natt på tyska och alla delade med sig lite av deras jul. Det var rätt mysigt, och alla bakade och tog med sig något som var juligt i just deras land. Eller ja, alla bakade... utom lata jag som tog ett stopp på IKEA på vägen över och köpte en låda med pepparkakor. He he he.
Men det var en fin kväll och nu är jag supermätt efter allt ätande. Somnar nog gott om några minuter.


Här är nått att hänga i julgranen!


Jag köpte en som ser ut som en vanlig starbucksmugg med. Fint fint.

En mellan dricka ....?

Det sorgliga är att jag har sett större "storlek medium" muggar. Jag får väl köpa en XL någon gång bara för skojs skull kanske.


Här med en normalstor bläckpenna.

Min lördag

Ja, idag hände det inte så mycket. Jag bor ensam med Kim, som är lika lat som mig på helgerna så vi hade helt enkelt en lat lördag. Vi kollade på Knight and Day, vilket var en kul film, och vi... ehm... drack mjölk. Mycket mjölk. Sedan åkte vi till kyrkan en stund och efter det åt vi på Royal Buffet med the Heiners, the Eisenbecks och några från kyrkans band. Ja, det var min lördag det.

Picture of the day
, enligt Megan som också är fotografen.

Zleepy

Filmen var inte den bästa jag sett men ändå värd att se. Så jag antar att det är vad man kallar en bra film? Japp, vi säger så. Nu är jag rätt trött som ni antagligen märker så jag tror att jag ska sova nu. Inga planer för morgondagen ännu, jag och Kim är ju ensamma hemma hela helgen så inget vet vad som kan hittas på.

Detta kan bli intressant

Jag och Kim ska vara ensamma hemma hela helgen. Det kan ju sluta nästan hur som helst.

Kim: So, what do we want for dinner?
Emma: What do you want?
Kim: I had a late lunch so I'm not that hungry..
Emma: I just ate a bunch of chocolate..
Kim: Oh really?
Emma: Lets have popcorn for dinner.
Kim: Sounds good to me!

Det hela slutade dock med att vi köpte 18 tacos på Taco Bell. Vi delade med oss lite till Megan och Mr Tom men resten åt vi upp själva.
Jag behöver ingen frukost imorgon i alla fall. Inte någon lunch heller antagligen.

The Tourist

Nu drar vi snart på premiären av den nya Johnny Depp filmen. Ska bli kul, och jag är så sjukt sugen på smöriga popcorn så et är inte sant. Älskar hur Amerikanerna bokstavligt talat häller smält varmt smör på popcornen på biosalongerna. Tur att man inte går på bio varje dag..


18 Augusti, New York.

Lillasyster

Sara jag fick ditt kort idag! Vad fint du kan skriva nu, jag blev jätteglad! Saknar dig så sjukt galet obeskrivligt mycket din galna lilla plutt. Tänker på dig!


Vissa frågor svarar man bara inte på

Chetoya: So is it different in Sweden?
Emma: Yeah, it's a lot different!
Chetoya: So, wait, where is Sweden in Texas?

Och detta är en anledning...

...till att Emma inte har uppdaterat idag. Läxor. Ja. Klippa och klistra hela kvällen blev det. Jag och Emily gjorde ravioli och spagetti med ketchup till middag och sedan har vi suttit och tittat på konstiga youtubeklipp och skrattat och sjungit tills nu. Det är fredag imorgon och jag borstar tänderna. Godnatt!


Gomorron

Idag kan vi vara glada för att:
Det är fredag imorgon, det är 6 skoldagar kvar till jullovet och jag hittade 2 dollar i min ficka.

Se till att vara det då med.


Lagom knasig bild.

tjugotre

Vi skulle se en fin liten film, "en rolig film" sa vi. Emma, Emily och Alex när vi var ensamma hemma en mörk onsdagkväll. Vi kollade igenom filmer och såg en med Jim Carrey, en rolig man som många vet. Så vi satte igång filmen, hämtade ett glas mjölk och en filt över oss för att värma oss lite.

Nej, men det slutade med att det var en hur läskig och psykiskt galen film som helst. "The number 23" om ni har sett den? Någon har säkert gjort det. Om du inte har sett den och inte direkt är intresserad av skräckfilmer eller filmer som får dig att kissa ner dig, se den inte. Och jag skojar inte nu när jag säger att jag inte vill läsa något eller gå på mattelektionen imorgon för jag kommer säkert se de numret igen. Och jag vill skriva klart detta innan klockan slår 9.59. För gissa vad de numrerna blir tillsammans? Precis.

Jag behöver en kram.

Onsdag 8 December 2010

Lite bilder från dagen, då jag busigt nog tog med mig min kamera.


Emma & Medina


Medina!


Emma


Amy!


Och anledningen till att det är så tomt i korridorerna är för att detta är under lektionstid.. hehe. Jag och Medina fick lov att gå ut och ta bilder i skolan.


En del av cafeterian.


Achele!


Ashley vill inte vara med...


Inte Emma heller.


Men det vill Cindy!


Tittade in en sekund hos Lisbeth som här sitter och syr.


Fysik..?


Ja, det var typ min dag, utan så värst mycket ord.

Frida din lille fillur

Vad glad jag blir!
Och även om du inte har skrivit ditt namn någonstans på paketet eller i paketet så vet jag att det är från dig. Du lämnade ju lite ledtrådar på kortet, hehe. Får jag öppna kortet förresten? Blir lite fundersam ju. Och tre paket?! Haha, tack så jättemycket, åh vad nyfiken jag blir nu, och ditt paket ska nog snart anlända till Sverige det med!


Detta är vad jag ska se på fredag

Och Johnny Depp är normal i den här filmen. Vilket är... ganska onormalt.


He He He...

Medina: Emma, I keep loosing my pencils. I lost one last week and one today, that sucks. 
Emma: What? I keep finding pencils! I found one friday, I think, and one today!
Medina: That is so unfair! I want to find some too, I loved my yellow pencils and now they're gone.
Emma: The ones that I found were yellow!
2 minuter senare..
Emma & Medina: Wait a minute...

Ah, vi var ganska tröga. Jag antar att ni fattar, eller så är ni lika tröga som vi var imorse.


Det finns en del intressanta lagar i Texas

- Det är olagligt att ta mer än tre klunkar öl åt gången stående.

- Stora bötersummor kan få betalas om man äger mer än sex dildos.

- Det är olagligt att skjuta en buffel från den andra våningen på ett hotell.

- Det är olagligt att mjölka en annan persons ko.

- Det är mot lagen att kasta konfetti, gummi, dammvippor, piskor eller quirts (ridspö), och explosiva smällare av något slag.

- Det är olagligt att damma en allmän byggnad med en dammvippa.

-
Landning av ett flygplan på stranden är olagligt.

- Varje person som sitter på en trottoar kan få böta upp till $ 500.

- Det är olagligt att köra bil längs Broadway på förmiddagen på söndagar.

- Det är olagligt att sälja Limburger-ost på söndag.

- Öl inte kan köpas efter midnatt på en söndag, men det kan köpas på måndagen.

- Det är olagligt för barn att ha en ovanlig frisyr.

- Det är mot lagen att prutta i en hiss.

- Nötkreatur-tjuvarna kan hängas på plats.

- Du kan rida din häst i salongen men ingen får rida en häst och vagn genom torget och ägare av hästar får inte rida dem på natten utan bakljus.

- Det är olagligt att sälja sitt eget öga.

- Det är mot lagen att kasta sopor från ett flygplan.

- Att köra en cykel för fort är ett brott mot lagen.


Och ja, alla dessa lagar står i Texas lagbok. Så nu vet ni hur ni ska uppföra er om ni kommer till Texas. Eller... hur ni inte ska uppföra er.

Måndagsmys

Nu ska vi äta "breakfast for dinner" framför den öppna spisen och se på film.
Och ja, den största strumpan över spisen är såklart min.


Det ringde på dörren

... och in kom ett stort paket... till mig.

Från min fina familj som hade skickat julklappar och massa annat fint. Min mössa som jag har saknat och såklart godis med, de känner ju mig. Hehe. Och jag fick också ett kort från min farmor, som är i Kambodja just nu. Man blir ju bara så glad. Tack så mycket, och sorgligt nog är lösgodispåsen redan halvtom.



Slutet på veckan

Och för er som läser detta är det nog början på en ny vecka. Men det är ju inte ens två veckor kvar till jullovet så detta går nog fint, även om måndagar inte direkt är den bästa veckodagen...
Jag berättar för er imorgon vad vi gjorde idag, och det blev lite mer intressant än vad jag trodde att det skulle bli och jag vet inte riktigt om jag kan säga allt till och med, haha. Och nej, vi har inte gjort någontng olagligt eller dumt, men jag kan säga att det var en del speciella upplevelser. Nu blir ni alldeles nyfikna också. Haha, så otroligt busigt av mig.

Här är i alla fall en video med massor av olika mini-videos från hela min vecka. Bara av saker som jag ser iprincip varje dag eller i alla fall varje vecka, vardagssaker alltså. Men ni finner säkert något av det intressant skulle jag tro. Jag fick till och med några filmer på skolans cafeteria och delar av Down Town Dallas i mörkret (även om man inte kan se så mycket för min ipodkamera är inte direkt high tec). Låten jag la till har väl inte direkt något att göra med videon, men det är en fin låt.
Jaja, godnatt, jag ska upp 5.30 imorgon.


Vi skrattade i alla fall

Igår när vi åt middag på Chilis så sa Emily (på skoj) att det skulle komma en hemlig person och sitta brevid oss lite senare. Då frågade jag om det var tomten och hon sa Yepp. Ungefär 3 eller 4 minuter senare går en stor man med tomteluva in på Chilis. Det var lite läskigt.

Söndag morgon

Nästa - Starbucks & Kyrkan. B'buy y'all. Se ya later.


Och sedan hakade hon liksom bara på


Historian är ganska kort och enkel

Emily ville inte stanna uppe ensam ikväll och alla andra ville sova. Så jag kände mig lite snäll och fixade glasögon så att jag kan sova i soffan, och Emily behöver inte känna sig så ensam.
Smart va?


Och ja, ögonbrynen var en viktig detalj.

Idag byggde jag ett hus

Med lite hjälp från andra personer. Men vi byggde det faktiskt från grunden och det var faktiskt kul. Mycket hamrande och lyftande och mina ögon går i kors nu redan vid halv 6 på kvällen.
Vi byggde det för välgörenhet och vi som var där var jag, Grace, Mr Tom, Tema, Nick, Robbie, Lauren och Temas kompis Nathan från skolan (och en hel drös med andra människor som vi inte kände). Vi kom dit lite innan 8 på morgonen och lämnade det nästan färdiga väggarna, både inomus och utomhus, vid halv 4. Efter detåkte vi till kyrkan för att hjälpa till att pynta granen och nu ska jag ta och somna innan vi åker till Saturday Night Alive + middag ute antagligen som vanligt.

Men det här är mina bilder från idag, Grace tog många av dem också.


Om det är nått som kan få en att vakna tidigt på morgonen, så är det en Double Chocolaty Chip Blended Cream Frappuccino från Starbucks... mmmmm!


Sötaste Tema.


Emma och Tema (lika kul varje gång man säger det för att det rimmar).


Lauren, Emma och Tema jobbar på.


Emma och Tema.


Tema, Nathan, Emma, Nick, Lauren.


Lunch!


Någon random gubbe och Mr Tom.


Robbie.


Grace vill inte va med.


Tema och Emma balanserar.


Robbie kan också


Lauren





Grace och Emma är cuula.


Jag borde sova nu

För jag ska upp 6.30 imorgon, en underbar start på en lördagsmorgon ellerhur? Den som gissar rätt på vad jag ska göra så tidigt vinner. Lycka till.
Godnatt!

"If you're a bird, I'm a bird"

Såg på The Notebook denna kväll och jag hade glömt av hur bra den filmen är. Även om jag har sett den ungefär ett 20-tal gånger säkert, och jag kan iprincip de flesta replikerna. Men den är så himla fin.

" Why didn't you write me? Why? It wasn't over for me. I waited for you for seven years and now it's to late.
I wrote you 365 letters. I wrote you every day for a year.
You wrote me?
Yes. It wasn't over. And it still isn't over."

Ja, jag var bara tvungen. Jag är rätt trött och ska nog ta och sova snart. Idag hände det inte speciellt mycket utöver det vanliga. Jag sov genom hela Engelskalektionen för jag var klar med mitt arbete (och för er information har jag A i engelska, just saying).
Annars hade jag sista lektionen Fysik, som varje dag. Fast idag gick den lektionen extra långsamt och klassen kunde verkligen inte hålla klaffen när den skulle så jag fick iprincip hjärnskakning på grund av att jag höll inne en del saker jag gärna skulle skrikit till de personerna som inte kunde vara tysta. Ja, jag var ganska trött och hade inte ätit någon lunch heller för jag glömde mina pengar. Så därav huvudverken kanske.
Och till middag åt jag Kentucky Fried Chicken (bara den bästa kycklingen någonsin) och kollade på Mr Beans semester och sedan, som sagt, The Notebook.
Det var inte mycket jag hade att säga, men lite är bättre än inget ju.


Medina's got talent!

Och fråga inte om sjöhästarna. Den här tjejen är besatt av dem, haha.


God morgon !

Idag är det fredag, matteprov, bussen går typ... nu och jag och Marcus har tio månader.
Japp, nu måste jag rusa!


Nästan hela jag kom med på bilden i alla falll!

1 timma och 20 minuter senare

Okej, nu ska jag faktiskt ta en tupplur. På riktigt.

Okej, 7 saker.

1.) Om detta är vad min Fysiklärare kallar det lättaste under dessa månader jag kommer ha fysik, så vet jag inte riktigt om jag ska skratta eller gråta.



2.) Är det normalt att jag är mer rädd för en kille som går runt för sig själv varje dag och pratar med ett gosedjurs-lejon som han har på sin axel hela tiden än för en kille som försöker sälja droger under lunchen?


3.) Här heter nyheterna på kvällen "The 11-news". Dock är dem alltid klockan 10.


4.) Angående, den sista meningen i detta inlägget, för typ jättelängesedan.



5.) Jag hörde namnet Mohammed för första gången i USA idag. Då tänkte jag på Sverige. Är det okej?


6.) Jag lånade den här boken på biblioteket för någon vecka sedan. Jag undrar om alla böcker i Texas är skrivna på detta sättet.




7.) Idag lärde jag fyra tjejer i min matte-klass att säga "Hej, vad heter du?" och "Kenny Starfighter gillar clownglass".


Ja, hoppas du hittade något i den listan som du fann intressant. Och nu ska jag ta mig en tupplur hade jag tänkt. Godnatt.

you can tell everybody, this is your song.

Okej, mår något bättre än förut efter en tupplur. En liten än, för jag var ensam hemma denna kväll och jag gjorde lite spagetti, hällde ketchup på den och tittade på Moulin Rouge. Den filmen är väldigt läskig om man tänker efter, men jag tycker ändå om den. Och nu ska jag sova igen. Jag är lika trött som mini-plutt-bananerna är små. (Förra inlägget). Imorgon är det torsdag och jag hade tänkt berätta om en del saker jag har tänkt på under veckan eftersom att jag inte hann ta upp det idag.

Om ni ville vara förberedda, eller så.
Godnatt.

M&Ms och mini-plutt-bananer

Jag vet att det bara är onsdag, men ibland behöver man faktiskt det.


The Country of Meatballs

Jag går bara in genom dörren till 4th period, algebra med Mr. Taylor.
(som är rätt så underlig, men ändå kul)


Mr. Taylor: Emma, make meatballs!
Emma: Hahaha, hello to you to Mr Taylor.
Demi: Wait, why shoud she make meatballs?
Mr. Taylor: She is a foreign exchangestudent från Sweden, didn't you know?
Demi: Oh my gosh, no!
Mr. Taylor: We've been talking about it for two weeks now...
Demi: Wait! So Emma, have you ever been to Sweden?
Emma: ...... Ehm.. Yes, as a matter of fact I have. A few times.
Demi: THAT IS SOOO COOL! Do you have any Swedish friends?!
Emma: .......
Mr. Taylor: Emma, just forget it, let her be all excited, we don't have to explain.

Maybe not

Älskar ni inte bara när ni går in i erat rum för att bara lägga sig och sova och sägen ser ut såhär?