Australien

Firar in 2014 med en nybokad flygbiljett till Australien. Och är ganska lycklig över det ska ni veta! Det blir backpacking i en månad på Australiens vackra kuster och städer. 


2013 i bilder (och lite text)

Januari startade jag lycklig och glad i Fjärås med mina vänner. Den 2 januari stack jag och Frida till Sydafrika på en helt fantastisk resa på 12 dagar ute i Afrikas vildmarker. Det var en helt galen upplevelse som jag skulle göra om på en gång om jag hade pengarna till det. Dröm. Bilderna från resan finns att se om ni Klickar Här.

När jag kom hem hade halva januari gått och resten av halvan spenderade jag i Sverige med mina vänner, vi busare och Mathias fyllde 17 år till exempel.


 I februari fyllde jag 20 år och förutom den knasiga utekvällen i Göteborg med mina favoriter så bakade jag bullar och sålde dem i Kungsbacka och tjänade lite pengar på det, kollade igenom Game of Thrones och fotograferade Mathias vid ett fryst vattenfall.
 

 Halva mars spenderade jag i Texas med Stina och min härliga amerikanska familj och vänner. Vi hade SÅ kul de två veckorna, bara göttade oss. Sedan var jag hemma i lite över en vecka innan jag sedan stack till Gran Canaria med familjen och göttade mig lite till. Här hann jag tydligen med skolan också någon gång..

 
 Började april månad på Gran Canaria i ett par dagar till och resten av den månaden gick åt till skola, fotoprojekt och till slut Valborg som jag spenderade på Chalmers härliga fest!
 
 I maj åt jag korv, var på stranden, byggde ett partytält, var på Liserberg med Olivia och Emmy och tog en tupplur i Stinas soffa innan balkvällen. 
 
Juni startade jag i Köpenhamn med Olivia över en dag och sedan tog jag studenten, firade vidare lite grann. Johanna och Matilda åkte till USA, Olivia firades med en liten överraskningsfest och midsommar spenderade jag med Philip uppe i Oslo med Thilda och hennes vänner. 
 
Jobb, jobb, party, jobb, party, jobb, jobb. Så såg min juli ut ungefär, fast jag och Johanna hann ta en pizza också och jag och Philip åkte uppåt i Sverige över en helg och sov i bilen när vi inte orkade åka mer. 
 
Augusti, då hade jag picknick med bästa tjejerna vid Vallda Trekant (don't ask) och jag drack öl med Philip i Fredrikshamn, smoothie med Olivia på Karma och var på Ullared med Stina och company. Avslutade augusti i härliga Grekland med människorna på nedersta bilden.
 
I september hände ungefär samma sak som i juli, det blev jobb och party lite om vartannat. Där klämde jag också in en fotoutställning och lite andra fotouppdrag. 
 
I oktober åkte kära Olivia iväg från Sverige, ett känslosamt farväl då hon åkte så långt som till Australien. Jag klippte även av mig håret av någon anledning, firade kanelbullens dag, hängde med Thilda och fotade lite. 
 
 
I november var jag spontant en katt på halloween med Stina. Det blev lite party även denna månaden, och jag och Philip satte ihop en byrå också (party party). Jul på Liseberg blev det på öppningsdagen, gofika på tullen. Sedan träffade jag även Emmy som kom hem och hälsade på en snabbis under två veckor i november. Johanna fick vara med på ett hörn på en brusig bild från när vi fikade på Karma. 
 
December är ju nu, så det kanske jag/ni minns. Det blrv julfester, julbak, London, lite snö som försvann och sedan jultomten den 24e som alltid. Over all ett bra år tycker jag. Har rest väldigt mycket och det hoppas jag även att 2014 har att erbjuda för så mår jag som bäst! 
 
Men nu får jag väl se till att njuta de sista timmarnaav året, äventyret väntar!

30 December

Jaha, näst sista dagen på 2013.. Bara jag som tycker att det går SUPERFORT? Får lite smått panik över tanken att jag fyller 21 "snart" om 1 och en halv månad. 

Men här sitter jag med rufsigt hår och lite sminkad för har precis fotat lite. Kanske lägger upp nått sedan om det blev något av det. 


Fick lite blek-ångest idag


Fick lite blek-ångest idag och åkte till solariet. Tog en bild för att man ser lite rolig och blå ut när man ligger där. 

Nu åker den

Nu skickar jag iväg min gamla kamera som varit mig trogen i snart tre år! Hoppas att den får ett bra hem nu, borde man vara sentimental över sånt här? Haha. Inte så att jag gråter kanske men lite småledsen. Min kamera som jag hade innan denna hade jag ju kvar i två år efter att jag köpt en ny. 


Hej världen

Idag har jag jobbat, ätit lunch på El Corazon med familjen och Philip för att fira pappas födelsedag, varit på bio sedan och sett Hundraåringen, väldigt rolig och sevärd film. Också väldigt knäpp! 

Nu skall jag strax sova och imorgon blir det upp på fotojobb i Göteborg och träffa Thilda också innan hon reser tillbaka till Norge! Det blir nog kul, hoppas på en regnfri dag. Snälla. 


Fredagsmys (?)

Så mysigt är det ju inte ute. Regn och rusk och blä. Ljusen är tända här hos Philip och lite varmare och mysigare känns det kanske då. Idag har jag jobbat och jobbat. Imorgon skall jag jobba igen. Pengar är ju bra. Vann 60 kronor på en trisslott idag också. Woho! Feeling rich. 

Nej nu ska jag krypa under täcket och sätta på någon mysig film. Ni som är i varmare länder, njut ordentligt just nu. För mig också. Här kommer mina standard "jobbar-bilder" som jag vet att ni älskar. Samma sak varje gång. Så kul. 



Bildbomb: Making of Harry Potter

Här kommer till slut alla bilder (eller ja, de som jag orkade redigera, tog ca 800 bilder där inne). Rekomenderar fortfarande detta ställe väldigt mycket för er som i framtiden besöker London. Det kostade ca 300 kr per person och man får vara där inne hur länge man vill! 
 

Tjabba

Igår vaknade jag hemma i sängen och åkte iväg till Kungsbacka rätt tidigt för att fotografera lite bröllopsbilder till ett brudpar som skulle gifta sig samma dag. Efter det hängde jag med Philip och hans familj till hans faster och åt mer julmat och umgicks. Sedan skulle vi ut på kvällen, jag stod i kö till Trädgårn med ett roligt gäng killar i 45 minuter och kom sedan fram till dörren och blev utkastade ur kön för att inte alla var 20 år än. Haha. Så knäppt blev det. Men vi gick och åt gott på Max och åkte hem sedan istället, annorlunda men ganska trevligt ändå. 
 
Idag vaknade jag med Philip hos honom och vi åkte hit till Fjärås och firade lite jul med min familj och Farfar och Marianne som var här. Det blev dock ingen julmat för det orkade vi inte, så vi alla åt tacos och öppnade lite paket istället. Mysigt det med! 
 
Nu skall jag förhoppningsvis strax träffa Thilda som är hemma från Norge några dagar över jul! 
 
Hade ingen bra bild men Sotis är ju alltid söt så det funkar!

Dagen som alltid går så fort

 
Hoppas att ni har haft en jättefin jul, det kan jag säga att jag har i alla fall. Imorgon blir det ingen vila för mig utan direkt upp till en bröllopsfotografering (spännande!!). Hade ju varit vackert med snö men det är tydligen för mycket begärt om man bor på västkusten. 

God Jul från oss!

God Jul önskar syskonen Grann + självaste jultomten! 

God Jul där ute i regnet

Julafton känns det ju inte som men lite julklappar fick jag av Philip som jag fick öppna inatt. Däribland de klapparna fanns en fjärrutlösare till kameran som jag och mamma sitter och testar lite nu. Att jag inte skaffat detta innan är ett mysterium, riktigt bra klapp. 



23

Det där med städandet gick inte så bra, men snart kanske jag gör något åt det. Snart. Sen. Kanske man skall ta sig en kvällsmacka först, tända alla ljusen och låtsas att det faktiskt är snö ute? Låter ju roligare än att städa i alla fall. 
 

Dan före dopparedan

Idag har jag varit på Kungsmässan en stund (som hela resten av Kungsbacka). Det tog en halvtimma innan jag hittade parkering. Började ge upp när jag tillslut hade turen att någon skulle åka. 

Fick tag på mina sista julklappar, har slagit in allt och är nu hemma och myser lite. Sotis gillar att vara i olika påsar och lådor. 




Julbak

Nu är allt julebak klart här i huset, och vi har gjort massor av sött och gott tills julafton på tisdag. Nu skall jag försöka ta tag i det här med att städa lite också. 


Så Retro

När vi besökte Greenwich i London kunde man testa lite (mycket) tunga hjälmar och handskar. Fattar inte hur människorna såg någontong när de hade de där hjälmarna på sig, man såg i princip ingenting, plus att den var supertung. Jag visar inte "3" med fingrarna utan försöker göra "peace-tecknet". Lite svårt med små händer i stora metallhandskar... 

 

London Eye, London by night

Ni som inte såg bilderna på fotobloggen från när vi åkte London Eye, här kommer dem. Det var verkligen en upplevelse, supermysigt och så vackert. Nästa gång får man kanske göra det i dagsljus också men jag ville verkligen fånga alla lampor under kvällen så vi åkte upp när det hade mörknat. 


Harry Potter

Nu ligger det uppe massor av bilder (men långt ifrån alla) från när vi besökte The Making Of Harry Potter. Tänkte lägga upp allihopa här sedan när jag har gått igenom dem men så länge kan ni KLICKA HÄR och kolla på de första!
 

Joppe

Efter att jag kollat på Paradise Hotel i tisdags och onsdags så tänkte jag att Shit vad jag känner igen den nya killen Jesper "Joppe". Göteborgaren. Kan ju vara för att han är från Kungsbacka och jag fotade honom på Ester för två veckor sedan. Small world. 


Hej Sverige

Nu är vi hemma och välbehållna! Och allt vi vill just nu är att sova. Jag lade upp lite bilder på fotobloggen igår, om ni har missat det kan ni kolla in den (länk längst upp i menyn) sålänge tills jag bloggar imorgon när jag vaknat. 

Godnatt. Här är en bild på mig, Philip och Big Ben. 


Abbey Road

Precis som The Beatels gjorde på sitt albumsomslag till "Abbey Road" så gick jag och Philip över övergångsstället på samma ställe. Vi gck även förbi Abbey Road Studios där de spelade in skivan för många år sedan nu. Över hela muren runt hade folk lämnat kommentarer och ord till The Beatels. Det var mycket fint. 
 

Nu åker vi upp i London Eye strax!


Abbey Road

Imorse upptäckte vi att vi bor 5 minuter från det kända övergångsstället på Abbey Road (där The Beatels tog sin skivomslagsbild) så vi var ju tvungna att gå dit en snabbis och bara gå över övergångsstället. Att man blir lite starstruck av ett övergångsställe haha. 

Nu är vi på hotellet och lämnar alla shoppingkassar vi har lyckats samla på oss i coola Camden Town där det är en stor marknad som aldrig tar slut! Fick shoppat de sista julklapparna. 

Nu skall vi åka till Greenwich och efter det blir det London Eye. Och kanske lite mer shopping efter det, vi får se vad vi hinner med. 

Här har ni en bild på en bild av mig när jag går över Abbey Road övergångsstället. 


Supermogna klubben drar ut i London igen


Tower Bridge imorse

Här kommer några bilder som vi tog vid fina Tower Bridge imorse, det var de bilderna jag orkade redigera idag så ni får nöja er för nu skall vi kolla på lite New Girl och sova strax. "The Making of Harry Potter" var helt otroligt och sjukt kul att se. Man fick se rummen de spelade in scenerna i, rekvisita från filmerna, exklusiva filmer om hur de spelade in vissa scener och hur effekterna fungerade och massor av annat roligt! Skall gå igenom de cirka 800 bilderna jag tog där inne en annan dag då jag har mycket tid tänkte jag. Men åh vad fint och mysigt det var, filmerna är ju så bra verkligen. 
 

The Making Of Harry Potter

Nu står vi i kö för att komma in i Warner Bros studio här en bit utanför London! Superspännande!! Idag har vi annars hunnit med Tower Bridge, Millenium Bridge och lite andra sevärdheter här i denna vackra stad. Idag har vi till och med sol! 


Regnigt Oxford Street


Time for a nap

Nu är det väldigt segt i fötter och ben, vi ligger helt döda i sängen och tänkte kanske snart gå ner till Starbucks (som ligger precis brevid hotellet, mums) och köpa något gott och sätta på en film. Det blir troligtvis Harry Potter då vi imorgon skall åka till "Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter" som är ett väldigt coolt ställe där de spelade in vissa scener från Harry Potter-filmerna. Klicka på länken för att läsa mer. 
 

Tisdag i London

Idag har vi tagit oss an Oxfordstreet vilket var rena kaoset med alla turister och människor som julhandlade och turistade. Men lite fick vi shoppat och nu sitter vi helt utmattade på en restaurang vid Kings Cross och skall äta god mat. Senare skall vi se om vi orkar åka upp i London Eye. 

Philip på Starbucks imorse.


RIP Nelson Mandela

Igår gick vi förbi Nelson Mandelas staty här i London där det låg stora drivor med blommor och dikter, kort och målningar tillägnade honom. Tyckte det var fint , så jag tog två bilder, och här kommer dem. 
 
 

LONDON!

Har haft en supermysig dag i London med Philip och vi skall strax ut igen och äta middag. Mumsigt! Låter blderna tala för sig själva lite för vi är superhungriga! Tjenixen, så hörs vi! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu drar vi!


Drar till London

Imorgon åker jag och Philip till London och är där fram till på fredag. Hoppas att det blir mysigt väder, har bara varit i London på våren/sommaren (maj) en gång men det blir säkert jättemysigt med allt julpynt och ljus nu också. Så kan jag även passa på att handla in de sista julklapparna. Ha det så trevligt här hemma! Jag lär väl höra av mig men här är ett par bilder från London 2012 ändå. 

Jag och Johanna vid Big Ben. 
 

Träffade tomten igår på Valand!



Philip skulle upp och jobba idag (han åkte nu, vet inte varför jag inte fortsätter sova) så vi åkte till Kungsbacka med tåg  och buss och däckade i sägen efter en trevlig kväll på Valand. God mat och väldigt mycket folk. 

Fast nu ska jag nog ta och sova lite till! Hare! 

Julfest 2.0

Igår var vi på Aderbys julfest på Ester i Kungsbacka och ikväll är det julfest igen med Hyrljudet (Philips jobb) på Valand. Så mycket julmat, så lite tid. Men mumsigt är det ju! 


Halva jobbdagen avklarad


Hallå

Jag och min Elvis-lugg jobbar på rätt bra idag trots att jag är halvsjuk och kanske borde vila. Efter jobbet är det direkt till Julbord med hela jobbet på Ester. Med tanke på min hals, huvud och tanken på att jobba imorgon så blir det nog inte så mycket party för mig. Men kul ändå säkert! 


Go Johanna och gott att dricka


Onsdag är det idag väl?

Tänkte skriva veckodagen som rubrik (standard) men kom inte ihåg vilken dag det var. Bra. Så blir det när man inte har något som helst schema i sitt liv antar jag. 

Idag har jag i alla fall tagit en runda i Göteborg med Stina och jagat lite julklappar och sedan belönade vi oss med Donken efter det, innan hon skulle till skolan. 

Nu sitter jag och kollar på Awkward och väntar på att lasagnen (mums!) blir klar så att vi kan äta. 

Jag och syster för några veckor sedan.

Chillar på livet


Här sitter jag och Ludde efter en lång promenad imorse. Kollar på Nelson Mandelas minnesstund på TV. Skall strax dra upp min dator och kolla på lite serier och kanske städa lite. Och redigera lite dimmiga bilder jag tog imorse. 

Ute i dimman och fotograferar lite


Seg dag

 
Som sagt, idag har jag mest segat och redigerat massor av vimmelbilder till Esters Facebooksida. Kan vara skönt med en segdag då och då så man har tid att komma ikapp med livet lite. Dock har jag haft många sådana dagar det senaste men ändå. Man lär sig att uppskatta dem mer när man har haft mycket att göra ett tag. Nu skall jag stänga av datorn för idag och sätta mig vid dumburken istället (TVn för er som inte hört det uttrycket). Filmtips får ni mer än gärna komma med, behöver lite roliga och mysiga filmer i vintermörkret. 

Gos

Jag och Sotis ligger och gosar lite i soffan. Och förutom det har det inte hänt så värst mycket idag. Eller jo!! Jag har skypat med bästa Olivia borta i Australien och det var jättemysigt och kul att se och höra henne. Snart är det två månader sedan hon åkte. 

Sedan har jag duschat, ätit och nu är jag med Sotis som sagt. Måste ta och redigera bilderna från Ester i helgen nu, så att de kommer upp på FB under dagen eller morgondagen. Hejdå! 


Idag bakades det lite pepparkakor

 
Både vanliga grisar och ett pepparkakshus blev det, och massor av hjärtan, granar, gubbar och gummor också såklart. Lite mysigt, och med snön/isen på marken så får man lite extra julkänsla. Nu skall jag strax iväg och fotografera lite festsugna människor på Ester där Contez spelar ikväll, hoppas folket är sugna på att vara med på massor av bilder. 

Mys


Tjejmiddag och dans

Igårkväll var det tjejmiddag hemma hos Stina och Elsa, det bjöds på välkomstdrinkar, hamburgare och klyftpotatis. Mums. Sedan gjorde vi massor av roliga och konstiga lekar hela kvällen tills klockan blev midnatt ungefär för då åkte vi till Ester och dansade och hade det kul i ett par timmar till. Lyckad kväll skulle jag säga. Hade superkul! 

Den enda bilden som jag tog. I Stinas badrum. 

Yo


Hej alla fredagsmysare. Och ni andra. Här sitter jag och myser på jobbet. Wiho! Mamma bjöd på sushi till lunch i alla fall så jag är glad. Annars då? Jo det är snö ute. Tycker det är mysigt! Hoppas det blir snö på jul. 

Och DÄR kom det snö helt plötsligt.

Skitsnygga bilder, vet. 


Tja

Idag har jag hängt med Stina och Elsa en stund i Kungsbacka. Först var det Systembolaget, sedan var vi på Maxi och efter det handlade Stina och Elsa snygga nya vinterställ på InterSport. Imorgon är det jobb och party som gäller. 
 

Jobb-Emma

Hej där ute och inne, vart ni nu än håller hus. Här sitter jag på jobbet och lyssnar på julmusik och är ganska hungrig, men vad gör det, slutar om 45 minuter! Jippi. Kände att detta inlägg gav väldigt mycket.  


Härligt väder gör mig glad!


Tips

Klicka på bilden för att komma till ett litet julklappstips!
 

Då kör vi!


Porträttutställning 2.0

Idag slutar min utställning i Kungsbacka och flyttas till Varberg. Spännande! Skall se om jag hittar till Medborgarskolan där bara. Jag hör väl av mig. 
 

Är ute och handlar lite julklappar

Jag är alltid sist klar med alla julklappar så i år tänkte jag för en gångs skull inte vara det. Så är ute och fiffilurar lite, har inte hittat något än dock! 



Jag och Sotis pluggar lite.

Eller ja. Jag pluggar och han sover mest.

Advent

Hej. Idag har jag varit hos Farfar med familjen och vi har ätit massor av gott. Det var mysigt och trevligt, och här kommer en gif från första advent (alltså idag) (hallå, tiden går för fort). Hejdå. 
 

Stina och Elsa 20 år!

Idag fyller dessa två tjejer 20 år och nästa vecka får jag/vi fira dem ordentligt för just nu är de i London och göttar sig! Men grattis tjejer!  

Här är vi efter balen i början av sommaren i år. Glada och trötta. OCH BRUNA!!