Skaffa ett vitt Hollywood-smile hemma med samma metod som tandläkarna använder. Köp din hemmatandblekning online nu!

Sydafrika!

Nu har jag och Frida bokat! Sydafrika 12 dagar i Januari 2013. Nu väntar bara ett halvår av olika sprutor man måste ta, jobba och att spara pengar. Önska mig lycka till typ haha.
 
Det här är vad vi kommer att göra under vår resa! (Alla bilder och texten är tagen från hemsidan)
 
Dag Ett:
Resa hela dagen. 
 
Dag Två:
Efter en härlig frukost kör vi ut i det vackra afrikanska landskapet, mot det som ska bli vårt hem för de kommande nio nätterna. Vi anländer till Nkambeni Tented Lodge framåt eftermiddagen. Efter att vi checkat in i våra lyxtält och hunnit vila oss lite kliver vi in i våra safaribilar – öppna Land Rovers – och ger oss ut på upptäcktsfärd bland Afrikas vilda djur. Mot kvällen kör vi upp till toppen av en vacker kopje (klippformation) för att njuta av en klassisk sydafrikansk Sundowner och en fantastisk panoramautsikt över den mäktiga Krügerparken. Efter solnedgången tänder vi vår safaristrålkastare och sätter kurs mot Nkambeni, där en härlig middag väntar oss.
 
 
Dag Tre:
Efter frukosten ger vi oss ut på heldagssafari i våra öppna Land Rovers. Alla typer av vilda djur finns här i Sydafrikas mest berömda och djurrika nationalpark, som till storleken motsvarar Jylland. Den här delen av Krügerparken är bland annat känd för sin stora koncentration av elefanter och lejon, och både svart och vit noshörning finns här. Titta lite extra efter den otroliga kuduantilopen med dess fenomenala vridna horn. Mitt på dagen stannar vi på en av rastplatserna för att köpa en härlig lunch. Sedan fortsätter vår game drive i den fantastiska naturen, där The Big Five – elefant, buffel, noshörning, lejon och leopard – är ett vanligt inslag. Vi kommer tillbaka till Nkambeni framåt eftermiddagen. Kanske hinner vi med ett uppfriskande dopp i swimmingpoolen före middagen.
 
 
Dag Fyra:
Det är något särskilt med en morgonsafari. Ljuset är fantastiskt och savannens alla yrvakna ljud är magiska. De många fåglarna i alla färger sjunger, och de vilda djuren är vanligtvis som mest aktiva vid den här tiden. Nkambeni-området är känt för sina afrikanska vildhundar, på lokalspråket kallade "den målade vargen". Det gäller dock att vara uppmärksam, för de är svåra att hitta. Men det är ju precis det som gör safaris så spännande. Man vet aldrig vad dagen kommer att bjuda på. Efter en händelserik morgonsafari besöker vi en skola i ett samhälle utanför parken. George Mhaule School stöds av Nkambeni Lodge, och barnen gläder sig alltid åt besöken från de nordliga breddgraderna.  
 
 
Dag Fem:
Ännu en stor upplevelse väntar oss. Idag ska vi ut på bushwalk, d.v.s. vandringssafari. Vi beger oss ut på upptäcktsfärd i den vilda afrikanska naturen till fots, följda av en beväpnad parkvakt. Nu är vi helt överlämnade åt våra sinnen. Vi lär oss att spåra de vilda djuren – det som kallas tracking. Vi försöker tyda de många spåren på marken, och vi lyssnar intensivt till de många främmande ljuden. Vi rör oss lugnt och stilla framåt, och ju tystare vi är, desto närmare kommer vi djuren och fåglarna, innan de blir störda. Det är en utmärkt idé att ta med sig en kikare. Vår lokala ”spårhund” är synnerligen skicklig på att avläsa naturen. (Vandringssafarin är inte tillåten för barn under 12 år). Middagen intar vi under den vackra afrikanska stjärnhimlen i Boma. Det blir en spännande buffé, en stor lägereld och exotisk lokal underhållning. 
 
 
Dag Sex:
Idag får vi vara med om en upplevelserik heldagstur. Vi ska åka båt på Blyde River, och vi kan se fram emot en spektakulär utsikt från bottnen av denna fantastiska canyon, som är en av världens största raviner. Dessutom kommer vi att köra längs den berömda panoramarutten och genom de fantastiska landskapen runt Drakensberg, God´s Window, The Pinnacle och guldgrävarstaden Pilgrim`s Rest och mycket mer. Vi anländer till Nkambeni Tented Lodge sent på dagen.
 
 
Dag Sju:
Den här dagen väljer vi själva vad vi vill göra. Kanske slappnar vi av vid poolen, som har ett fantastiskt läge med utsikt mot den vilda naturen. Ofta ser vi hankudun med de vackra vridna hornen, och med jämna mellanrum även flodhäst, giraff, vildhund och elefant… Kanske unnar vi oss en drink på utsiktsterrassen, eller så smyger vi runt i lodgen med en kikare, på utkik efter färgglada kungsfiskare, nattskärror eller ugglor. Det finns också ett stort utbud av aktiviteter för den som vill satsa lite extra. Några exempel är elefantryggssafari, quadbike (fyrhjuling), White River Rafting, rappelling, trekking, helikoptertur, extra safari och mycket annat.
 
 
Dag Åtta:
Efter mörkrets inbrott tar de nattaktiva djuren över. Djur som sällan syns i dagsljus kan vi i stället ha turen att stöta på under nattsafarin. Leoparder och lejon jagar som regel på natten, och nu har vi chansen att vara där när det händer… Med vår öppna safaribil kör vi långsamt ut på upptäcktsfärd i natten, och på vår önskelista har vi bland annat de stora flodhästarna, som betar nattetid. Ingen vet vad vi kommer att få uppleva under denna nattsafari, men det är lika spännande varje gång.
 
 
Dag Nio:
En av de viljestarka kvinnor som gått i bräschen för att skydda de vilda djuren i Afrika är Dr. Dame Jane Goodall. Hon föddes 1934 i England, och hon är berömd för de schimpansstudier hon bedrivet under sina 45 år i Gombe Stream National Park, Tanzania. Goodall har utnämnts till engelsk fredsrepresentant för FN, och hon är fortfarande ett tungt namn i världen när det gäller skyddet av natur och djur. Idag ska vi besöka Jane Goodall, Chimpanzee Eden, en av de avdelningar som hör till Jane Goodall Institute. Vi kommer att få se schimpanserna i deras egna vackra omgivningar. Här kan de nu, efter att de räddats från en mer eller mindre bekymmersam tillvaro, njuta av livet. Det är en mycket rörande upplevelse att komma så nära dessa våra närmaste släktingar, vilkas existens hotas av skogsskövling och jakt. Med vårt besök bidrar vi till kampen för schimpansernas överlevnad.Efter denna upplevelse ställa in kursen för Riverside Mall, ett modernt shoppingcenter med massor av spännande och exotiska butiker.  Vi är hemma i Kruger sent på eftermiddagen. 
 
 
Dag Tio:
Denna dag disponerar vi hur vi vill. Kanske får vi tid att njuta av en god bok på terrassen framför tältet, eller av naturen runt lodgen. Extra aktiviteter går att köpa till på plats. Ja, det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan uppleva i Sydafrika. Kanske tar vi en gin & tonic, den klassiska safaridrinken, vid poolen eller i baren, samtidigt som vi en sista gång försöker insupa alla intrycken från den afrikanska naturen – innan det är dags att styra kosan norrut. Kanske ryter lejonen för oss i natt.
 
Dag Elva & Tolv:
Hemresa.

Postat av: Frida

Alltså lejon. Kommer typ börja gråta när jag ser ett i det fria.

Kommer bli så röd! Kräfta mitt i vintern.

Svar: Vi kommer bli rödast i stan! (för vår stad är så himla stor tänkte jag)
Emma

2012-06-26 @ 18:15:13
URL: http://fridaliljeberg.blogg.se
Postat av: Johanna

fyyyyy va coolt

2012-06-26 @ 18:43:06
URL: http://johannameh.blogg.se
Postat av: Anki

Låter helt fantastiskt!

2012-06-26 @ 22:41:25
Postat av: Anna

Gud vad häftigt!!! :D

2012-06-30 @ 11:23:07
URL: http://forestman.blogg.se
Köp hem tandblekning online för bara 299:-


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Köp hem tandblekning online för bara 299:-